Майкъл има страшно аналитичен и проницателен ум. Дори и аз, която нищо не разбирам от индийска астрология, го видях в рашито му.

Не, наистина не разбирам от индийска, просто го следя от толково много години, че съм го опознала.
Той и Рос Браун изведоха Ферари преди години на онова високо ниво.
И допълвам, че е много остроумен, с чувства за хумор. Доста самокритичен, обективен. Обикновено е добре разположен към околните, но умее да захапе в стил Хаус, когато има за какво.
То лагна в раши му попада н накшатра Критика (самото име е красноречиво), а Луната в Ардра мисля, че отлично допълва това съчетание между физическа активност и аналитичност.
У5 е Меркурий в 9-ти дом и знак на Сатурн (атмакарака и йогакарака), аспектиран от Юпитер в 5-ти дом и Марс в 6-ти (при неговия АС обаче не са функционални бенефици).
В навамша Меркурий (отново У5) и Сатурн (лагнеш) са в съвпад с 1-ви дом.
Ако часът на раждане е точен, в D-27 (присъщата природа) У5 е Марс в 7-ми и в Близнаци, което пак се връзва със светкавична мисъл, бърза обработка на потока от информация. Меркурий е в съвпад със Сатурн в Риби в 12-ти дом - може би интуитивност, способност за дълбок анализ.