Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29073 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #140 -: Септември 03, 2012, 05:28:57 pm »
Хенри Форд - добър професионалист, или изобретател е?

Слагаме ли равен знак на генерирането на идеи и професионализъм?

Сега ще спориш за разликата между патка и йордечка ли? Аз отказвам да ти се връзвам на заврънтиите. Ако някой друг иска, да заповяда.

ами нямаше да има патка и юрдечка, ако е едно и също. Едно е да си иноватор съвсем друго професионалист.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Септември 03, 2012, 05:36:15 pm »
Картата на един човек с много проницателен ум и източен Меркурий.

Няма ги професионалистите - да го изкарат глупак и него, само защото е с Меркурий в Овен. То и за Меркурий в Телец се тиражираха подобни изказвания  ;D, пък дали е източен/западен, видим/невидим - няма значение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #142 -: Септември 03, 2012, 05:43:12 pm »
А...разбрах-източен меркурий в женска карта-кофти
У на асц-венера-източна, пак кофти
Значи, лили, оказа се, че му има нещо на моя меркурий :)

най - лошото нещо е изгорена Венера в женска карта - труден брак, ако изобщо има брак.

Венера в падение, заточение също е много проблемно положение, ако няма аспекти, които да са благотворни.

Липсва  съпричастност с другите жени, липса на емпатия, дори на елементарно усещане за баланс във връзките/комуникацията с другите. И другите разпознават тази личност като "несимпатична".

Имам много красива приятелка с Венера в Дева, но е в съвпад с Марс, секстил - Слънце, секстил Луна, и девойката завърши индустриален дизайн (инженер е и е дизайнер). Така, че тя много подходящо си използва аспектите в натала.  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #143 -: Септември 03, 2012, 05:49:22 pm »
Не ми е паднала, изгорена, заточена
Само източна

*

Anabell

• 2022
« Отговор #144 -: Септември 03, 2012, 05:56:58 pm »
Не ми е паднала, изгорена, заточена
Само източна

Нищо лошо не дава, просто Венера е по-агресивна, по-пробивна и тя води Слънцето. На Западната Венера много работа и е спестена (моята е западна и го потвърждавам това). В смисъл мъжете предпочитам УЖ по - пасивни жени. Западната Венера е по-големият консуматор от двете.  ;)

Според древните винаги е по-добре да имаш източна планета. Професионален астролог ми е казвал за моя западен Юпитер в съвпад със Слънцето (ако не отчитаме силните ми транссатурнови), че предвещава по-богато детство (запад - минало) от колкото бъдеще.

Но ако ще правим сериозен анализ - важно е дневно или нощно раждане ли си и кои са ти алмутените, защото може и Сатурн да ти е алмутен при асц Везни. И може да е упр хороскоп.

« Последна редакция: Септември 03, 2012, 06:03:04 pm от Anabell »

*

Papy

• 4343
« Отговор #145 -: Септември 03, 2012, 05:59:14 pm »
Нямам управител на хороскопа

*

Anabell

• 2022
« Отговор #146 -: Септември 03, 2012, 06:00:53 pm »
Нямам управител на хороскопа

може да имаш 2, но нито един  ;) :P - по коя система какво гледаш?

*

Papy

• 4343
« Отговор #147 -: Септември 03, 2012, 06:05:55 pm »
При никоя от двете нямам

*

Lillie

• 30532
« Отговор #148 -: Септември 03, 2012, 06:08:21 pm »
Много ми е полезно, споделяй каквото се сетиш (стига да имаш време).

Прехвърлих го в друга тема - Индийска астрология.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #149 -: Септември 03, 2012, 06:16:36 pm »
При никоя от двете нямам

не са само две, всеки по - виден астролог си има някакви нововъведения, някоя планета трябва да се приеме за водеща.. нещо като с домовата система е. Може и да е светило. Сега чета на У Лилли Християнската астр -  той обръща изключително внимание на всички лични планети и Парс Фортуна.

Въпросът е какво търсиш ти?

« Отговор #150 -: Септември 03, 2012, 06:18:04 pm »
А, какво ще кажеш за този Меркурий - беше споменат наскоро ? Дали му липсва видимост и стратегически ум, макар, че последното знака го предполага донякъде, но пък е западен. Доколкото съм чувала Шумахер съдейства и около техническата работа по болида. За сметка на това обаче Марс изгряващ преди Слънцето съответства на правилото, че външните планети е по-добре да са източни.

Не познавам Майкъл лично -:)))

Заедно с един доволно силен Марс, който може да има претенции за права върху професионалните му изяви /изгрява пред Слънцето/ имаш ли нещо да добавиш? -:))) Не го женосвай само защото има Меркурий зад Слънцето, че и в женски знак.

Е, ти и примерите, които даде преди не ги познаваш лично. ;) Интересуваше ме само мнението ти за Меркурий в конкретната карта. Марс съм го споменала между другото, но все пак говорим основно за Меркурий и начинът му на изява в зависимост от разположението му спрямо Слънцето. Меркурий е западен и само заради това не е пасивен в смисъла "женчо", чакащ някой да го води за носа ;D, а вероятно повече обмисля и затова стратегическото мислене му е по-присъщо.

Ех каква странна обоснованост вадите -:))) Ти ми говориш за "женчо", пред теб една друга разбрала само това, че било кофти.... и нищо друго.
Не прочете ли, че положението пред/след показва как функционира и кое мозъчно кълбо доминира. Два пъти, два пъти написах да не женчосвате и мъжосвате никого. Ама не, то едно си баба знае, едно си бае.
Освен това написах, че само едното положение на Меркурий не означава нищо извън хороскопа. Все едно да ти отрежа главата и да я показвам и да питам някой какво ще ми каже за теб.
Има хиляди мъже и жени с разнообразни положения на Меркурий. Нито са женчовци, нито мъжкарани, нито са кофти. Това е как стават връзките в мозъка, как се складира информация и как се обработва.

Извинете дами, но не смятам да си губя времето в женски пазар.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #151 -: Септември 03, 2012, 06:19:41 pm »
А, какво ще кажеш за този Меркурий - беше споменат наскоро ? Дали му липсва видимост и стратегически ум, макар, че последното знака го предполага донякъде, но пък е западен. Доколкото съм чувала Шумахер съдейства и около техническата работа по болида. За сметка на това обаче Марс изгряващ преди Слънцето съответства на правилото, че външните планети е по-добре да са източни.

Заедно с един доволно силен Марс, който може да има претенции за права върху професионалните му изяви /изгрява пред Слънцето/ имаш ли нещо да добавиш? -:))) Не го женосвай само защото има Меркурий зад Слънцето, че и в женски знак.

Е, ти и примерите, които даде преди не ги познаваш лично. ;) Интересуваше ме само мнението ти за Меркурий в конкретната карта. Марс съм го споменала между другото, но все пак говорим основно за Меркурий и начинът му на изява в зависимост от разположението му спрямо Слънцето. Меркурий е западен и само заради това не е пасивен в смисъла "женчо", чакащ някой да го води за носа ;D, а вероятно повече обмисля и затова стратегическото мислене му е по-присъщо.

Ех каква странна обоснованост вадите -:))) Ти ми говориш за "женчо", пред теб една друга разбрала само това, че било кофти.... и нищо друго.
Не прочете ли, че положението пред/след показва как функционира и кое мозъчно кълбо доминира. Два пъти, два пъти написах да не женчосвате и мъжосвате никого. Ама не, то едно си баба знае, едно си бае.
Освен това написах, че само едното положение на Меркурий не означава нищо извън хороскопа. Все едно да ти отрежа главата и да я показвам и да питам някой какво ще ми каже за теб.
Има хиляди мъже и жени с разнообразни положения на Меркурий. Нито са женчовци, нито мъжкарани, нито са кофти. Това е как стават връзките в мозъка, как се складира информация и как се обработва.

никой не ти пречи твоите постове да съдържат ценна астрологична информация.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #152 -: Септември 03, 2012, 06:21:23 pm »
Освен това написах, че само едното положение на Меркурий не означава нищо извън хороскопа.

Ама чакай малко, то темата от самото начало с такава идея е зададена, виж заглавието - "Меркурий преди или след". И нищо друго не се уточнява, дискусията е зададена във вид на анкета, по която всеки може да гласува.  :blink:

Пък после изведнъж стигаме до извода, че не била важна само позицията източен/западен, ама и управителят на Асц., и други фактори...  :blink:

Преди Сънцето или след него...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #153 -: Септември 03, 2012, 06:35:29 pm »

Точно това беше целта на анкетата... ;D Дали има и ако има какво значение Меркурий преди и след...Дали източния търси повече логика и факти...,дали западния действа по-импулсивно и интуитивно... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #154 -: Септември 03, 2012, 06:36:02 pm »
море, не знам аз ли лошо обясних или ти просто не ми разбра идеята, но както и да е. Нямам нужда от излишни в случая обяснения цитирани от нета. Просто исках коментар във връзка с темата по една карта, както направи това и с други, които също не познаваш лично. Споделих своята позиция по отношение на такъв Меркурий.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Септември 03, 2012, 06:46:12 pm »

Абе разбрахме те, чак толкова сюрреалистично не ни звучиш. :)

Между другото, от чисто практическа гледна точка днес, инспирирана от тази тема, реших да направя наблюдение в реално време как реагира Меркурий в зависимост от позицията спрямо Слънцето при провеждане на брейн сторминг (мозъчна атака).

Събираме екипа в една зала и в рамките на 15-20 минути се задават кратки въпроси и на всеки се предлага да даде идея. Всички идеи, без да се прави селекция, се записат на дъската, за да бъдат обсъдени впоследствие.

И знаете ли какво ми направи впечатление?

Колежката с източен Меркурий (в знак, предхождащ знака на Слънцето) реагира изключителон бързо и започна да изстрелва реплики една след друга (ставаше въпрос за избор на рекламен слоган), докато на другите две, които сме със западен Меркурий, им трябваше време да размислят, да претеглят всички "за" и "против" и междувременно да коментират "адекватността" на всяко отделно послание - силните и слабите му страни, с обяснения как и защо, с предложения за корекции.

Най-много слогани измисли колежката с източен Меркурий. Но когато се стигна до окончателен подбор (трябваше да се изберат три от общо 20 и накрая само един), нито едно от нейните предложения не се класира.

Класираха се две от нашите и накрая предложението на колегата, за чийто Меркурий нищо не знам - нито в кой знак е, нито каква е позицията му спрямо Слънцето и хелиакалната му фаза. Накрая и в неговото предложение внесохме малка корекция, за да се изчисти максимално.

Човекът, който оценяваше резултатите, е с източен Меркурий, разположен на 5-6 гр. от Слънцето, директен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #156 -: Септември 03, 2012, 07:00:01 pm »
Лили,
А в кой знак е източния Меркурий на колежката ти?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
« Отговор #157 -: Септември 03, 2012, 07:04:39 pm »

Абе разбрахме те, чак толкова сюрреалистично не ни звучиш. :)

Между другото, от чисто практическа гледна точка днес, инспирирана от тази тема, реших да направя наблюдение в реално време как реагира Меркурий в зависимост от позицията спрямо Слънцето при провеждане на брейн сторминг (мозъчна атака).

Събираме екипа в една зала и в рамките на 15-20 минути се задават кратки въпроси и на всеки се предлага да даде идея. Всички идеи, без да се прави селекция, се записат на дъската, за да бъдат обсъдени впоследствие.

И знаете ли какво ми направи впечатление?

Колежката с източен Меркурий (в знак, предхождащ знака на Слънцето) реагира изключителон бързо и започна да изстрелва реплики една след друга (ставаше въпрос за избор на рекламен слоган), докато на другите две, които сме със западен Меркурий, им трябваше време да размислят, да претеглят всички "за" и "против" и междувременно да коментират "адекватността" на всяко отделно послание - силните и слабите му страни, с обяснения как и защо, с предложения за корекции.

Най-много слогани измисли колежката с източен Меркурий. Но когато се стигна до окончателен подбор (трябваше да се изберат три от общо 20 и накрая само един), нито едно от нейните предложения не се класира.

Класираха се две от нашите и накрая предложението на колегата, за чийто Меркурий нищо не знам - нито в кой знак е, нито каква е позицията му спрямо Слънцето и хелиакалната му фаза. Накрая и в неговото предложение внесохме малка корекция, за да се изчисти максимално.

Човекът, който оценяваше резултатите, е с източен Меркурий, разположен на 5-6 гр. от Слънцето, директен.

ех каква красноречива случка...  :blink: за пореден път доказва колко са "успешни" (това ли бе идеята?) западните Мерк...  ;)

за съжаление нямам време да опиша поне 10 случки (сигурна съм че всеки би могъл да опише поне 10) доказващи неговата теза, че неговия Мерк е най-добрият, само че не това бе идеята на анкетата и определено не източен Мерк започна това доказване...  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Септември 03, 2012, 07:14:54 pm »
ех каква красноречива случка...  :blink: за пореден път доказва колко са "успешни" (това ли бе идеята?) западните Мерк...  ;)

за съжаление нямам време да опиша поне 10 случки (сигурна съм че всеки би могъл да опише поне 10) доказващи неговата теза, че неговия Мерк е най-добрият, само че не това бе идеята на анкетата и определено не източен Мерк започна това доказване...  ;)

Никой не е казал, кой е "по-успешният" в случая, така че няма смисъл да проектираш разбиранията си за "успех" и "неуспех" във всеки неудобен пример.

Целта на дискусията не е да доказваме кой е "най-добрият" Меркурий, не знам защо трябва да се изкрияват нещата в тази плоскост.

Но всяка липса трябва да си каже думата, няма нищо по-елементарно и предсказуемо. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #159 -: Септември 03, 2012, 07:19:23 pm »
Лили,
А в кой знак е източния Меркурий на колежката ти?

Колежката е с Меркурий Водолей, Слънце в Риби.

Човекът, който оценяваше, е с Меркурий в първия градус на Водолей и съвпад на Слънце и ретро Венера в 6ия гр. на същия знак. За него мога да кажа, че е изключително ерудиран, бях много впечатлена на интервюто. Всъщност това е първият интервюиращ, който ме впечатли, всички досегашни ми бяха доста плитички и в повечето случаи можех да предугаждам въпросите, които ще задават. Много отворено мислене има този човек, наистина ме впечатлява. Но аз досега все при българи съм ходила на интервюта, а този е чужденец.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.