Здравей Гост

Меркурий преди или след

• 223 Отговора
  • 29190 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
Re: Меркурий преди или след
« Отговор #200 -: Септември 05, 2012, 11:50:36 am »
След слънцето което е в козирог, във водолей 16 градуса .

« Отговор #201 -: Септември 05, 2012, 12:58:21 pm »
   Четох, четох....Меркурия ми е първи изгряващ - Дорифорий, Скаут, ретро, управител на АСЦ, 4 и 5 дом и се намира малко преди залез - демек в 7-ми дом, къпещ се в лъчите на Слънцето - на 7 градуса...Не мога да се похваля със систематизирана мисъл, по-скоро силно разпиляна, не обичам да пиша, щото внезапните прозрения и токове дето текат в главата ми няма как да ги изложа и обясня с букви...Гледах за справка карти на мои приятелки, които сме родени около тази дата - същия този Меркурий е бил западен и пак ретро - при тях има много добре подредена ясна мисъл. Литературна и журналистическа бих казала, друга позната - родена малко преди мен, когато същия този ретро Меркурий е бил Казими - пълен блокаж - нито мисленето, нито изразяването й са силните страни. Не обичах литературата, щото не обичах да пиша разбори, есета и тям подобни, ама ми дай да развивам локуми - еша си нямам и вкарвам всички в заблуда, че много знам  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #202 -: Септември 05, 2012, 08:06:49 pm »
То и аз ако гледам буквалните тълкувания, хем трябва да съм проста, хем-курветина. Изобщо- кофти комбинация на качества. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #203 -: Септември 05, 2012, 08:10:36 pm »
То и аз ако гледам буквалните тълкувания, хем трябва да съм проста, хем-курветина. Изобщо- кофти комбинация на качества. ;D

За мен пък да не говорим  ;D- имам всички указания за "черен учител". А с акцент върху 5 и 8 дом май съм сбъркала занаята.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #204 -: Септември 06, 2012, 07:54:56 am »
Ама, стреличка, честно-ти какво разбра от цитатите?

Аз от всичко разбрах само едно-че когато меркурий е източен, е мъжки, и в женска карта това е кофти

Папи и моя милост е с Меркурий Козирог,У1 в секстил Сатурн Водолей и ВЗ с Луна по дом
Мерка е в 1,4 Козирог, директен ,в момента по прогресия е на максимална 28 градуса
западна елонгация на 22 градуса от Слънцето/, терма на венера,декада на юпитер, у на градус и знак -сатурн

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #205 -: Септември 06, 2012, 10:24:14 am »
Стреличке, ние с теб имахме съвпади на Мерковете, с тази разлика, че моя май се води източен, а твоя доколкото мога да си представя визуално положението му, трябва да е западен. А и моя се намира в собствена терма, декадата се управл от Юпитер, градуса също, както и че самия градус е на "гениалността"  ;D ;D ;D

« Отговор #206 -: Септември 06, 2012, 05:09:13 pm »
Стреличке, ние с теб имахме съвпади на Мерковете, с тази разлика, че моя май се води източен, а твоя доколкото мога да си представя визуално положението му, трябва да е западен. А и моя се намира в собствена терма, декадата се управл от Юпитер, градуса също, както и че самия градус е на "гениалността"  ;D ;D ;D
в същия градус като моя ли Дейзи :rolleyes:

« Отговор #207 -: Септември 06, 2012, 05:31:56 pm »
Благодаря ти, Лили, за отговора.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #208 -: Септември 06, 2012, 05:36:35 pm »

За мен пък да не говорим  ;D- имам всички указания за "черен учител". А с акцент върху 5 и 8 дом май съм сбъркала занаята.  :P
Какво влагаш в понятието ,,черен учител" Лили -такъв който се занимава с тъмни сили може би.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #209 -: Септември 06, 2012, 05:43:56 pm »
Какво влагаш в понятието ,,черен учител" Лили -такъв който се занимава с тъмни сили може би.

Питай последователите на Бялото братство.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #210 -: Септември 06, 2012, 09:01:14 pm »

То ако е за въпроса древните не си ли противоречат по отношение на комбинациите западна - източна, видима - невидима ?! Според някои твърдения вътрешните източни са "по-слаба ракия", но пък за сметка на това видими т.е преди Слънцето.  :thinking:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #211 -: Септември 07, 2012, 11:38:12 am »
Мисля , че за определени знаци Меркурий е по-силен когато е преди слънцето ... :rolleyes: :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #212 -: Септември 07, 2012, 09:27:14 pm »
Мисля , че за определени знаци Меркурий е по-силен когато е преди слънцето ... :rolleyes: :-\
сподели кой са и защо мислиш е така

*

Lillie

• 30532
« Отговор #213 -: Септември 07, 2012, 09:29:17 pm »
Зависи за какво трябва да е "силен" - различните фази на Меркурий предполагат различни способности.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #214 -: Септември 09, 2012, 09:14:36 am »
в същия градус като моя ли Дейзи :rolleyes:

Стреличка - не е в един и същи градус, моя е 2.31 Козирог, само си спомням че имахме съвпади на Мерковете  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #215 -: Септември 09, 2012, 09:35:06 am »
По-силен като изява...
В земните знаци - преди Слънцето.
При въздушните -  след  Слънцето.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #216 -: Септември 09, 2012, 10:40:35 am »
И защо смяташ така, обоснови се ако може ? Земният Меркурий така или иначе е с по-сдържана и интровертна природа, ако е източен това е в противоречие с тези му качества т.е. не ги допълва и подсилва, докато е западен е в синхрон с естествените си склонности. Същото важи и за въздушните Меркове - те са със сангвинистична природа и не им е много "удобно" да са западни.

*

Asol

• 4140
« Отговор #217 -: Септември 09, 2012, 11:06:52 am »
Още една интересна статия (на англ.)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #218 -: Септември 09, 2012, 11:09:25 am »
Но пък един огнен Меркурий не се чувства и особено дискомфортно, ако е западен - така ще е по-малко първосигнален и с тенденция да премисля нещата преди да изстреля някоя необмислена дума. Но това ми наблюдение важи в случаите, когато и Слънцето е в огнен знак. Един огнен Меркурий, разположен преди земно Слънце, с много по-голям ентусиазъм ще се включва в дискусии и полемики, но в крайна сметка целта е да се затвърдят позициите на Слънцето, а не за доказване на "голи" принципи и абстрактни каузи.

Земен Меркурий със земно Слънце рядко ще видиш да спори и да се пени, предпочита да се включва по същество, по точно определена тематика и е насочен към постигане на полезен резултат. Всъщност върху тази комбинация имам най-много наблюдения и мога да кажа, че не работи по готови теоретични схеми. Познавам една Козирожка с източен директен Меркурий (неизгорен), нея рядко ще я видиш да говори. Познавам Дева със западен директен Меркурий - на тая не й се затваря устата, бълва по хиляда глупости на минута, говори бързо и често необислено, като балалайка, просташки и груб език. Телци с Меркурий в Телец - немногословни, водят разговор по конкретно зададена тема, трудно прескачат от тема в тема, не се разпиляват.

На мен ми е присъщо, когато водя приятелски/неформален разговор, да прескачам от тема в тема, да дискутирирам по няколко теми едновременно, което често обърква събеседника и рядко намирам човек, който да влезе в ритъма ми, ако ще и близнашки Меркурий да има. Но това влияние не свързвам чак толкова с позицията на Меркурий, колкото с влиянието на лунната накшатра - Ардра, в конфигурация с Раху и Марс във въздушни знаци.

Още една интересна статия (на англ.)

Благодаря! Това ще го чета за десерт днес, като приключа с други меркуриеви дейности.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #219 -: Септември 09, 2012, 11:41:09 am »
За огнения бих казала, че е по-добре да бъде западен.... ;D
За водния -източен.

Наблюдавам много карти заради тази тема...и след време като съм готова ще изложа наблюденията си. ;D ;)