Здравей Гост

Символични дирекции и събития

• 45 Отговора
  • 8424 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Символични дирекции и събития
« -: Септември 01, 2012, 02:53:52 pm »
Често се случва да казваме , че астрологията не работи...Търсим транзити , в очакване на съществени промени , а се оказва , че оставаме разочаровани с празни очаквания...
През всичките години в които усърдно съм копала на нивата на астрологията съм имала и празни надежди и големи разочарования. За сметка на тях обаче установих , че без дирекции - СЪБИТИЯ НЯМА.
Ето защо смятам , всяко събитие е заложено в натала именно чрез дирекциите.
И тук преди всичко има значение кой е промисор и кой е промитент за да установим естеството му....

Сатурн на 340 риби - 10*51 , Слънцето е на 253 стрелец - 13*45 ...Или на около 3г ще имаме точна квадратура на Сатурн- Слънце по дирекции.
Тригона на Сатурн към Слънцето 120* ще се случи на около 33г. От тук следват и събития , които са факт в живота ми.

Темата за любовта е много актуална ... Чрез СД ихме могли да предскажем кога ще срещнем любовта...
В-ха на 5-ти и управителя на 5-ти са промисори в случая... :blink:
Предлагам да изследвате и споделите... ;D
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 04:32:23 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zora

• *
  • 169
Re: Симвоични дирекции и събития
« Отговор #1 -: Септември 01, 2012, 04:11:07 pm »
Марая,в астрокома има ли опция за домовата система на СД, гледах там,но са отбелязани само АЦ на СД и МЦ на СД върху наталната карта .Къде мога да разгледам самостоятелна карта на СД или нещо се бъркам съвсем.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Септември 01, 2012, 04:15:04 pm »
СД работи на принципа "градус-година", лесна е за смятане, т.е. с колкото градуса се придвижват осите, с толкова се придвижват и останалите куспиди.

Доближава се много до дирекцията на слънчевата дъга (т.нар. соларна арка), но там стъпката е около градус и има реално измерение.

Тук е писано за дирекциите на сл. дъга (какъв е принципът на изчисляване):
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4797.0.html

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #3 -: Септември 01, 2012, 04:28:12 pm »
Много благодаря , Lillie, за насочването.Чела съм доста ,но не съм го асимилирала добре все още -затова попитах.

*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Символични дирекции и събития
« Отговор #4 -: Септември 01, 2012, 05:47:53 pm »
Аз нищо не разбрах. А много бих искала да знам кога ще я срещна... пак.  ;D Гледам си слънчевата дъга, но не разбрах какво са смятам.  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Септември 01, 2012, 05:52:00 pm »
Търсиш съответните сигнификатори - Венера/Марс, после проверяваш очертават ли се дирекционни аспекти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #6 -: Септември 01, 2012, 05:58:23 pm »
Не се очертават. Но като гледам и преди нещо не са били налични... пък връзки по същото време съм имала. Нещо пропускам явно. Може би трябва У7 да гледам или У5...  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Септември 01, 2012, 06:05:09 pm »
Дирекциите не се гледат изолирано - по тях са големите промени, значимите събития.

За направа на достоверни прогнози се съчетават с важни транзити, прогресии, планетни цикли.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #8 -: Септември 01, 2012, 06:24:34 pm »
То от всичките все нещо ще изстискам, тъй да се каже.  ;D По прогресии, да. И по солар, да. Но като няма по дирекции.., излиза, че нищо няма да се случи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Септември 01, 2012, 06:33:58 pm »
Така абстрактно не мога да ти кажа нищо.
Ако искаш, пусни си дирекционната карта към момента, да видим какви аспекти има и какви предстоят. Иначе ще си говорим само на теория.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #10 -: Септември 01, 2012, 06:48:04 pm »
Търся отгoвор на въпроса -съвпад на Дир.АЦ с малефик винаги неблагоприятен аспект ли е? Някъде бях чела това - и то независимо от другите аспекти. Имате ли наблюдения?
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 06:53:11 pm от zora »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #11 -: Септември 01, 2012, 06:52:55 pm »
Пускам... Гледала съм я много, но... нищо съществено не виждам. За разлика от прогресиите.  :-\ Евентуално тригона на дир Марс към натален Нптун в 11ти, но аз имам голям проблем с разгадаването на тоя Нептун... За мен 11ти дом е домът на наградите и мечтите, не толкова на приятелите, следващ на 10ти, резултатите от свършеното... В този смисъл настоящото ми залитане по мъж, който е в средите на изкуство е горе-долу съвместимо, но като събитие другояче не мога да го видя. Марс прави и скестил къ Плутон, който е У10... възможност за промяна на статус... нещо такова. Но това може да е и работа... не любов.  :-\
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 06:59:10 pm от Ronia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Септември 01, 2012, 07:27:45 pm »
В този смисъл настоящото ми залитане по мъж, който е в средите на изкуство е горе-долу съвместимо, но като събитие другояче не мога да го видя. Марс прави и скестил към Плутон, който е У10...

А Слънцето по прогресия и дирекция не е ли в съвпад с нат. Нептун?
Не се виждат градусите на планетите в тази карта, затова питам.

Ако едновременно и Слънцето, и Марс са в аспект към Нептун, с това бихме могли да обясним твоето увлечение по тоя мъж. Има ли реална връзка или нещата се случват във виртуала/платонично?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #13 -: Септември 01, 2012, 07:59:11 pm »
По Дирекция след около година МС ще бъде в съвпад с Южен възел ....има връзка нодалната ос...това как го тълкувате
По Дирекция Луната си е 4 дом и сега се сетих за един коментар преди няколко дни по повод на брака -ако Луната е в 4 дом-,,вечната домакиня" ;D
« Последна редакция: Септември 04, 2012, 06:06:06 pm от samoella »
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #14 -: Септември 01, 2012, 08:04:12 pm »

А Слънцето по прогресия и дирекция не е ли в съвпад с нат. Нептун?
Не се виждат градусите на планетите в тази карта, затова питам.

Ако едновременно и Слънцето, и Марс са в аспект към Нептун, с това бихме могли да обясним твоето увлечение по тоя мъж. Има ли реална връзка или нещата се случват във виртуала/платонично?

Там са и двете Слънца, да. И дир Уран е там. Засега е... даже не платонично, а пътуване към миналото, за което той още не знае или аз така си мисля. Аз имам навика да го ползвам тоя Нептун за материализации (У2), не ме е лъгал досега...  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Септември 01, 2012, 08:15:48 pm »
Всъщност сега обърнах внимание, че в момента прогресивният АС е в точен аспект с Нептун, т.е. имаме неколкократно подчертаване - прогр. АС в Риби, прогр. АС в квадрат с Нептун, прогр. Слънце и прогр. Марс в аспект с Нептун.

Така че по това време има голяма вероятност да срещнеш нептунов тип мъж или да изживееш нептунова връзка.

Гледала ли си вашия комбин/композит? Какви акценти има там, в кои знаци е оста АС/ДС?

Ти по натал си имаш Венера в Дева в квадрат с Нептун, така че сега (предвид прогресивната картина) може да е узрял моментът да се изживее (по-интензивно) тази тема в хороскопа, т.е. съдбата ти изпраща и подходящ обект, отговарящ на условията. Може да е красива приказка, но със сюрреалистичен привкус.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #16 -: Септември 01, 2012, 08:16:52 pm »
Ама сега слънцето и уран в/у нептун са връх на секстил/тригон към меркурий у5 и юпитер-диспозитор на нептун
Има си засечки :)

« Отговор #17 -: Септември 01, 2012, 08:59:34 pm »
Ето и от мен една карта с доста точни аспекти:дир.Марс/нат.Меркурий;дир.Луна тригон нат.Сатурн;дир.Уран секстил нат.Плутон;квадрата на дир.Сатурн към нат.Венера и той вече е в орбис.Освен това,дир.Асц./Дсц. сменят знаци,но някак ми е много трудно да навържа картинката  :-[

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #18 -: Септември 01, 2012, 09:10:35 pm »
Искам да видя дали има потвърждение в тази карта,ако е твоя още по-добре ;D
Преди 2 години срещнала ли си голяма любов?
Визирам прословутия аспект съвпад прогр слънце с нат венера?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #19 -: Септември 01, 2012, 09:30:05 pm »
Всъщност сега обърнах внимание, че в момента прогресивният АС е в точен аспект с Нептун, т.е. имаме неколкократно подчертаване - прогр. АС в Риби, прогр. АС в квадрат с Нептун, прогр. Слънце и прогр. Марс в аспект с Нептун.

Така че по това време има голяма вероятност да срещнеш нептунов тип мъж или да изживееш нептунова връзка.

Гледала ли си вашия комбин/композит? Какви акценти има там, в кои знаци е оста АС/ДС?

Ти по натал си имаш Венера в Дева в квадрат с Нептун, така че сега (предвид прогресивната картина) може да е узрял моментът да се изживее (по-интензивно) тази тема в хороскопа, т.е. съдбата ти изпраща и подходящ обект, отговарящ на условията. Може да е красива приказка, но със сюрреалистичен привкус.  :blink:

Така е, Нептун не само тук неколкократно е подчертан, ами и по солар, транзити и лунации е перманентно активиран някак. Не, не съм гледала комбин/композит, защото нямаме реална връзка. За мен е нау-трудно да разгадая наталния си Нептун. 11ти дом за мен е дом предимно на реалните награди, Нептун е доста хлъзгав, в същото време е У2, доста материалистична позиция. Не знам дали и този път ще изиграе ролята на материализатор.  :-\

Ама сега слънцето и уран в/у нептун са връх на секстил/тригон към меркурий у5 и юпитер-диспозитор на нептун
Има си засечки :)

Така е. Юпитер и по транзити аспектира Нептун в момента... Не знам... Знам само, че съм много влюбена. С оттенък "минало", което не знам откъде дойде.  :-[ Освен това тригонът към Меркурий е към К9 и реално всичкото това случващо се е надалеч. Много надалеч с много неизвестни. Изобщо Нептун тази година е сигурно най-аспектираната планета в  натала ми. Съответно, най-сложната за мен.

Дир Луна, която ми е У7, гледам че е кацнала на У8 и предвид интензитета на случващото се, извън всякаква логика, мисля и нея да я включа в уравнението. А Меркурий съм го следила по карти на предишни връзки и винаги е бил активиран някак, както и при раждането на сина ми. У5 играе по всички параграфи.

Не знам къде ще му излезе края, но имам ясна визия къде аз искам да излезе.  ;D
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 09:36:32 pm от Ronia »