Здравей Гост

Прогресивните Лунации

• 60 Отговора
  • 9986 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Прогресивните Лунации
« -: Септември 04, 2012, 08:21:21 pm »
От известно време съм се захванала да изследвам затъмненията и вриянието им върху картата и натива.
Проблемът идва от една карта, в която затъмнението от 13/14 ноември се пада в точен съвпад с рожденната Луна в 4 дом. Оттам започнах да наблюдавам картата в прогрес - на 2гр орбиса, към момента на затъмнението, предстои прогресивно Пълнолуние в 6 дом.
Тъй като затъмнението е в съвпад с Меркурий, който е ретрограден, очаквам събитията да настъпят на по-късен етап - вероятно в момента на точен съвпад на прогресивно пълнолуние. Той е след лунното затъмнение ноември. Също така Пълнолунието е в соларен 4 дом.

Аз самата се ожених на прогресивно Новолуние на К7 и резултатът - развод скорострелно. Прогресивните Лунации са важни. Разбира се, не само заради моя развод....  ;)

Имате ли наблюдения върху прогресивно Пълнолуние или друга прогресивна Лунация, по-специално в 6 дом? Може ли да се очаква връзка с точния аспект на затъмнението?

Допълнителни аспекти:
- транзити - съвпад на Марс като У9 с Плутон У4
                  куинконс на Слънце с транзитен У8 Нептун
                  затъмнението активира конфигурация кръст с участващи У8, У6 и съуправител на У4.
- прогресии и солар съм описала по-горе.

Мислите ли, че лицето има основания да се притеснява от здравословни проблеми по Нептун? Натравяне с лекарства?

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
Re: Прогресивните Лунации
« Отговор #1 -: Септември 04, 2012, 09:34:12 pm »
Една интересна статия за прогресивните лунации от Леон (Николай Колев): http://astrogalaxy.info/progressions/

Струва си да се изследват по-обстойно, аз лично не съм проследявала техния срок на действие. Но очевидно не действат само в рамките на времевия интервал, докато не се разпадне съответната фаза, а и дълго след нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2 -: Септември 04, 2012, 09:41:54 pm »
Пр пълнолуние е било когато съм била горе-долу дете и ми е трудно да се върна назад с достатъчно бистър ум, за да преценя. Но периодът е белязан от загуба на родител и край на едно цяло съществуване. Тази година ми беше пр новолуние и това, което се случва е низ от "случайности". Първо се изреди цяла процесия от мъже, свързани с миналото ми, такива които в даден момент са били интерес за мен (Луна и Слънце и Меркурий участваха в пр новолуние, и тримата са У7 в натала). Някак имам усещането, че се реди пъзел, местят се много хора около мен, създават се контакти, други отпадат, появяват се някакви възможности, после обаче отпадат, доста е заредено, но без реална събитийност все още. Тъй като е в 11ти натален върху Нептун У2, а аз третирам 11ти по класическите принципи и за мен това е домът на "голямото щастие", където планетите се катерят към МЦто, а не слизат от него, очаквам нещо по 7ми дом да донесе много сериозен напредък. Междувременно и се влюбих в нептунов типаж. Това мисля да го реализирам, ако ще света да обърна. Нептун като У2 (материална насоченост) в 11ти на мен главно ми е помагал да материализирам мечтите си (тригони и с Юпитер У11 и Сатурн У1).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Септември 04, 2012, 09:44:25 pm »
Аз самата се ожених на прогресивно Новолуние на К7 и резултатът - развод скорострелно. Прогресивните Лунации са важни. Разбира се, не само заради моя развод....  ;)

Yaya, а сещаш ли се какви аспекти е правило прогресивното новолуние тогава? С какви планети?

В рамките на предстоящите две години чакам прогресивно пълнолуние.

А преди повече от 10 години, когато имах прогресивно новолуние близо до К6, започнах първата си сериозна работа, това бе началото на официалния ми трудов стаж, макар и доста трудно начало.

Цитат
Имате ли наблюдения върху прогресивно Пълнолуние или друга прогресивна Лунация, по-специално в 6 дом?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Септември 04, 2012, 10:06:49 pm »
На първото се Прогресивно новолуние съм се омъжила, било е в 8гр. на Скорпион. Сега 2010г. имах
Прогр. новолуние в 8гр. на Стрелец-останах без работа.
Направи ми впечатление, че и двете Новолуния са в градуса на Пренаталното ми Новолуние,
което е 8гр. на Везни. Мисля, че имат значение управителите на знака, в който се случват, как са поставени, а така
също и кои домове управляват, както Слънцето и Луната, така и управителите на знаците.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Септември 05, 2012, 06:07:53 am »

Yaya, а сещаш ли се какви аспекти е правило прогресивното новолуние тогава? С какви планети?

Лили, оженила съм се точно на Лунно затъмнение в 5ти дом (преди прогресивно новолуние), последвано от затъмнение върху Слънцето ми, когато реално нещата започнаха да се разпадат. Шест месеца по-късно се разделихме - тогава е и новолунието, а Луната ми е в опозиция с Плутон (тогава не виждах излизане от ситуацията по друг начин), в почти 2 огнени триъгълника - с Нептун и У7+СЛВ+Юпитер (но той е в Дева). Тогава имам и обрат на нодалната ос.
Би трябвало и Уран да ми е активиран по някакъв начин, защото той квадратира У7+СЛВ, но не виждам намесата му, само като натална предпоставка.

Рония, какви са били аспектите ти при загубата на родител? В картата, за която говоря, е аспектирана Луната. Като цяло, в периода на пр. пълнолуние и аспектиращо затъмнение, като се активира кръста в картата, очаквам на етап транзити не само Луната, но и Слънцето да тегли влиянието на затъмнението, докато не мине през цялата конфигурация и не активира всички планети поотделно. Не знам по 4 дом или по 6 да търся събитието  :-\ И двата са активирани, както и тежки транзити.
Затова изследвам и периода на пълнолуние.

В свързана карта на близък роднина на човека се активира У4, като върху него е затъмнението, разбира се със СЛВ

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #6 -: Септември 05, 2012, 06:15:49 am »
Преди 2 месеца имах прогресивно пълнолуние.4-10ти дом.
Нищо специално не преживях.ПРосто балансирах задълженията си между дом/семейство и работа.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #7 -: Септември 05, 2012, 01:06:13 pm »
Рония, какви са били аспектите ти при загубата на родител? В

Аз когато говоря за пр лунации имам предвид целите перидои, които обхващат. Тоест, между 14 и 28/29 години, зависи дали гледаме само новолуния/пълнолуния или и междинните фази. Така че, много аспекти са се сменили за цялото това време, в случая аспектирано беше Слънцето, на деня точно, огледален съвпад с Плутон, 8/9. Но самата фаза на пълнолунието, продължила години, донесе цялостно приключване с един начин на живот, смъртта беше междинното й проявление, предшествано от други неща и последвано от други, но приключването беше мащабно и без връщане назад.

« Отговор #8 -: Септември 05, 2012, 03:08:24 pm »
   Миналата година в началото на ноември съм имала прогресивно пълнолуние - искам да отбележа, че освен това прогресивното Слънце прави съвпад с наталната ми Луна, а прогресивната Луна е в опозиция към нея - много интересна комбинация - прогр.Слънце в 9-ти дом, сътоветно прогр.Луна в 3 дом. Към настоящия момент, прогресивното Слънце все още е в съвпад с наталната ми Луна, а прогресивната Луна джътка из 4-ти дом...Доста неща се промениха от тогава - старата връзка, продължава като приятелска - няма огорчени и обидени. Започнах нова връзка с по-голям господин от мен чужденец, пътувах на 2 пъти за да се видя с него, ежедневно си общуваме все още...и вече съм безработна, напуснах работа. Има желаещи за запознанства с мен, с цел по-сериозно обвързване - амаааа - не знам...Сериозно съм се замислила да напускам страната - в посока Запад ....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #9 -: Септември 05, 2012, 08:07:24 pm »
Извинявам се, че се включвам толкова рядко, но покрай новата работа нямам нито време, нито възможност да чета от служебния компютър.
При мен прогресивното пълнолуние е било по време на приема ми за средно, само с това го свързвам, тежко изживях смяната на средата, домовете бяха 6/12
« Последна редакция: Ноември 10, 2013, 05:52:24 pm от Yaya »

А Шопенхауер

« Отговор #10 -: Юли 18, 2013, 11:06:53 am »
През 2001-ва година когато съм била на 15 години съм била в период на Прогресивно Новолуние. Лунацията е била точно на К6 във Водолей в секстил с Уран (за други аспекти не съм проверявала). Мислех,мислех и абсолютно нищо ново не се е случило в живота ми тогава...Освен,че преди Новолунието си спомням,че бях качила няколко килограма и че 2 години по-късно сменихме жилището си. Но това не го броя понеже досега съм живяла поне в 20 жилища. 2 години след като се пренесохме там (4 години след Новолунието),настъпиха тотални и необратими промени в живота ми свързани с големи загуби. И това ме озадачава...Как и защо Новолунието може да действа като Пълнолуние и дали това няма нещо общо с факта,че съм родена преди Пълнолуние...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Юли 18, 2013, 11:56:13 am »
И на мен скоро ми предстои прогресино пълнолуние - по оста Телец/Скорпион. И няма да е лесно, тъй като ще активира наталния квадрат Сатурн/Уран - прогр. Луна в съвпад с Уран и квадрат със Сатурн едновременно.

Да не взема да се гътна тогава?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #12 -: Юли 18, 2013, 11:59:51 am »
Може да те омъжим.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #13 -: Юли 18, 2013, 12:00:51 pm »
... ще активира наталния квадрат Сатурн/Уран - прогр. Луна в съвпад с Уран и квадрат със Сатурн едновременно.
Да не взема да се гътна тогава?  ;D

...почти същата история - прогр. Луна ще направи опозиция на Уран и квадрат със Сатурн едновременно.

Добрата новина е, че ще сключи и секстил с прогресивните Слънце и Венера също едновременно /щото те са в съвпад/

И въобще нямам намерение да се гътвам  ;D
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юли 18, 2013, 12:02:58 pm »
Може да те омъжим.

По Уран и Сатурн ли? Трябва да се случи при форсмажорни обстоятелства.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #15 -: Юли 18, 2013, 12:06:18 pm »
Може да те омъжим.

Точно по тези двамата. На теб те ти трябват, за да поддадеш безапелационно.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #16 -: Юли 18, 2013, 12:24:43 pm »
Може да те омъжим.

Форсмажорните не са ли 7ми дом? Лунацията не заясяга ли остта 1-7ми? :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #17 -: Юли 18, 2013, 12:25:41 pm »
Може да те омъжим.

Форсмажорните не са ли 7ми дом? Лунацията не заясяга ли остта 1-7ми? :blink:

Точно затова я човъркамммммммм )))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юли 18, 2013, 12:33:41 pm »
В знака на АС/ДС попада, но в 6/12 дом.

Върху Уран в 12ти и в квадрат със Сатурн в 9ти. Да не взема да срещна чужденец и отново да емигрирам?  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Юли 18, 2013, 02:33:05 pm »
   Миналата година в началото на ноември съм имала прогресивно пълнолуние - искам да отбележа, че освен това прогресивното Слънце прави съвпад с наталната ми Луна, а прогресивната Луна е в опозиция към нея - много интересна комбинация - прогр.Слънце в 9-ти дом, сътоветно прогр.Луна в 3 дом. Към настоящия момент, прогресивното Слънце все още е в съвпад с наталната ми Луна, а прогресивната Луна джътка из 4-ти дом...Доста неща се промениха от тогава - старата връзка, продължава като приятелска -   няма огорчени и обидени. Започнах нова връзка с по-голям господин от мен чужденец, пътувах на 2 пъти за да се видя с него, ежедневно си общуваме все още...и вече съм безработна, напуснах работа. Има желаещи за запознанства с мен, с цел по-сериозно обвързване - амаааа - не знам...Сериозно съм се замислила да напускам страната - в посока Запад ....
   Животът ми в момента тече в съвсем друга посока, коренно се промени. За сега живея и работя на Запад... ...Скоро гледах таблиците за Слънчеви и Лунни затъмнения, съответно прогресивното ми пълнолуние, съвпада със Слънчево затъмнение от 1971г....просто прогресията повтаря аспекта, който е бил 41 дни след моето раждане..нещо от сорта...това ми направи впечатление. В случая това прогресивно пълнолуние, активира фиксираното ми Тао до голям квадрат, а и тежките транзити Плутон и Уран, активират кардинално Тао в натала ми...ситуацията е интересна...Все още Слънцето ми е в точен съвпад с Плутон, а Уран опозира Уран....ще се преживее.