Моят непрофесионален опит за разтълкуване за събитието от декември 2010. Разбира се, след като вече разбрах какво е естеството на събитието. Но ние, които се учим, караме по обратния път засега.
Махадаша на Раху. В раши е в 7-ми дом - има връзка към отношенията с другите, в навамша е в 9-ти дом - реализацията е свързана с делата по този дом, вкл. съдебни дела.
Антардашата е много силна - на Меркурий, който е изгорен от Слънцето в раши, функционален малефик, но е ретрограден и в дигбала. Меркурий е в един знак с Кету. Някъде бях чела, че когато планета без есенциални достойнства по знак е в един знак с Кету, Кету я подсилва. Меркурий е варготама спрямо раши, навамша и дашамша - и в трите варги попада в един и същ знак. В раши Меркурий има отношение към личността, но в навамша - към недвижимото имущество, семейството, радостта от живота. Меркурий е още по-силен в навамша, където е в съвпад с планета на трон (Марс в Скорпион) и ретрограден Юпитер. Двете планети са неутрално настроени към Меркурий, образуват помежду си раджа йога в кендра (ъглов) дом, което допълнително подсилва шансовете за успешна реализация на събития, свързани с тях, 4-ти дом и Меркурий. И не само. Да отбележим, че Меркурий управлява 11-тия дом на реализацията и придобивките в раши и в навамша.
Пратяантардаша на Венера. Тук не усещам много връзката, но Венера е в 3-ти дом, откъдето аспектира 9-ти и е в съвпад с най-чувствителната точка на дома (градуса на АС), т.е. аспектира най-чувствителната точка и на 9-тия дом.
Апропо, Юпитер също е в съвпад с най-чувствителната точка на 8-мия дом, в аспект с Марс (У1 и атмакарака в раши, йогакарака в навамша), функционален бенефик е при този АС в раши и е екзалтиран в 11-тия дом в Д10. Периодите на Юпитер би трябвало да се характеризират с обществени и професионални успехи, изразяващи се предимно в материални придобивки. Бизнес начинанията ти сигурно не са от типичните с Раху в 7-мия дом. Същото може да се каже и за образа на идеалния брачен партньор.
През декември 2006-та Сатурн е транзитирал през 11-тия дом (в раши Сатурн е в 4-ти) - реализация по въпроси, свързани с недвижимо имущество. Но Сатурн е функционален малефик, така че може би оттам идват трудностите и забавянето. Спрямо Луната Сатурн е транзитирал през 6-тия дом. Дали това не може да се тълкува като победа над врагове? Юпитер аспектира Сатурн в раши и в навамша - в крайна сметка happy end. Добре е, когато функционален бенефик изпраща подкрепа.
Правя уговорката, че горе функционален бенефик и малефик съм гледала само спрямо знака на АС, т.е. кои домове управляват. Нямам Парашара и пуснах в lagna.ru. Според тях Меркурий, Венера и Сатурн са функционални малефици, а Юпитер и светилата - бенефици. Марс е на кантар.
Не се смейте много, само ме поправяйте, моля.

P.S. Лили, има ли специално име раджа йогата, когато съвпадът на кендра и кона управители е в кендра дом? Нещо ми се върти в главата махараджа йога (от маха - велик)?