Здравей Гост

Предсказанието чрез различните техники

• 142 Отговора
  • 19297 Прегледи
*

gogo07

• *
  • 244
Re: Предсказанието чрез различните техники
« Отговор #80 -: Септември 08, 2012, 06:22:50 pm »
Dobre a kakvo zna4enie ima Neptun koito e v sedmi dom syshto?

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #81 -: Септември 08, 2012, 06:30:05 pm »
7 дом не е свързан само с обвързване ,а и с партньорство от всякакъв характер-тук са и бизнес партньорствата,взаимоотношения между 2-3 души .А може и да се обвържеш не се знае.Нептун в 7 дом може да те накара да идеализираш партньора до степен да не можеш да видиш реалната ситуация,да се заблудиш.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Септември 08, 2012, 06:30:35 pm »
P.S. Лили, има ли специално име раджа йогата, когато съвпадът на кендра и кона управители е в кендра дом? Нещо ми се върти в главата махараджа йога (от маха - велик)?

Да ти кажа, не им помня всичките засукани наименования. Чета нещо и после го забравям.

Що се отнася до картата на Марая, за мен статусът на Венера е малко съмнителен (функционален малефик или бенефик) - в раши управлява 7 и 12 дом, т.е. свързва се партньорски отношения и със задоволството от тях. Обградена от малефици, не винаги носи благотворен резултат. В навамша тя също е между два малефика - Сатурн и Слънце (и пак има отношение към 7 дом). Сама по себе си тази позиция не отрича наличието на брачни и партньорски връзки, напротив - това е полето, където се трупа опитност, т.е. тази нива трябва да бъде разорана, изследвана (силен Раху в 7 дом в раши).
И независимо от всичко тя работи в полза на имиджа на личността, повдига рейтинга в очите на околните, намирайки се в Арудха лагна, така че те да "виждат" Венера (илюзорен образ/проекция), а не атмакарака Марс (истинската същност). От своя страна, атмакарака е много силно поставена в Навамша и знакът Скорпион добива специално значение в картата.

Иначе по шадбала най-много точки има Венера (143), следвана от Сатурн (137), но трябва да се вземат под внимание и редица други неща - Венера не участва в благоприятни йоги, докато Сатурн има специални достойнства. А ако става въпрос за функционален малефик, не бихме спечелили много, ако той има най-висок статус по шадбала и други системи за точково оценяване (принципно говоря).

« Последна редакция: Септември 08, 2012, 06:41:19 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #83 -: Септември 08, 2012, 06:33:43 pm »
Dobre a kak moga da razbera tozi tranzit na Jupiter prez Asc kakvo shte mi donese?

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #84 -: Септември 08, 2012, 06:40:49 pm »
Повишена жизнена активност,прилив на сили и енергия,добри социални контакти,служебно издигане.В материален план
повече пари и придобивки.Този транзит може да доведе да напълняване,трябва да се внимава с килограмите.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #85 -: Септември 08, 2012, 06:44:42 pm »
Da posledniq pyt napylnqh dosta i otslabnah 4ak 2006.

« Отговор #86 -: Септември 08, 2012, 06:48:00 pm »
Благодаря ти, Лили. Не съм обръщала внимание на шадбала точките досега (не съм разучила програмата напълно, още по-малко ведическата). Нямам никакво намерение да помня имената на йогите наизуст (не обичам да помня на изуст). Само логиката, идеята, която стои зад тях, е важна за мен. ;D
Извинявам се за отклонението от темата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Септември 08, 2012, 06:54:11 pm »
Има няколко точкови системи за оценяване, шадбала е една от тях. Но автоматично програмата ги смята, така че не е голямо постижение да определиш кои планети са ти с най-много точки, важното е да знаеш как да използваш това знание по-нататък.

Изключвам се от форума - имам доста поръчки за понеделник и те са с приоритет, не мога да оставя всичко за последния почивен ден.

Желая приятна и интерсна дискусия на всички.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #88 -: Септември 08, 2012, 06:58:10 pm »
Da posledniq pyt napylnqh dosta i otslabnah 4ak 2006.
Значи си предрасположен към напълняване,но като се събразява човек има начин да се преодолее
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #89 -: Септември 08, 2012, 06:59:28 pm »
 :blink: a moje li nqkoi da komentira vyrhi glavnite temi zasegnati ot Saturnoviq vyzvrat , mnogo me strqska tozi vyzvrat a i sym zagubil posokata dosta ve4e

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #90 -: Септември 08, 2012, 07:15:23 pm »
Моят непрофесионален опит за разтълкуване за събитието от декември 2010. Разбира се, след като вече разбрах какво е естеството на събитието. Но ние, които се учим, караме по обратния път засега. ;D
Махадаша на Раху. В раши е в 7-ми дом - има връзка към отношенията с другите, в навамша е в 9-ти дом - реализацията е свързана с делата по този дом, вкл. съдебни дела.
Антардашата е много силна - на Меркурий, който е изгорен от Слънцето в раши, функционален малефик, но е ретрограден и в дигбала. Меркурий е в един знак с Кету. Някъде бях чела, че когато планета без есенциални достойнства по знак е в един знак с Кету, Кету я подсилва. Меркурий е варготама спрямо раши, навамша и дашамша - и в трите варги попада в един и същ знак. В раши Меркурий има отношение към личността, но в навамша - към недвижимото имущество, семейството, радостта от живота. Меркурий е още по-силен в навамша, където е в съвпад с планета на трон (Марс в Скорпион) и ретрограден Юпитер. Двете планети са неутрално настроени към Меркурий, образуват помежду си раджа йога в кендра (ъглов) дом, което допълнително подсилва шансовете за успешна реализация на събития, свързани с тях, 4-ти дом и Меркурий. И не само. Да отбележим, че Меркурий управлява 11-тия дом на реализацията и придобивките в раши и в навамша.
Пратяантардаша на Венера. Тук не усещам много връзката, но Венера е в 3-ти дом, откъдето аспектира 9-ти и е в съвпад с най-чувствителната точка на дома (градуса на АС), т.е. аспектира най-чувствителната точка и на 9-тия дом.
Апропо, Юпитер също е в съвпад с най-чувствителната точка на 8-мия дом, в аспект с Марс (У1 и атмакарака в раши, йогакарака в навамша), функционален бенефик е при този АС в раши и е екзалтиран в 11-тия дом в Д10. Периодите на Юпитер би трябвало да се характеризират с обществени и професионални успехи, изразяващи се предимно в материални придобивки. Бизнес начинанията ти сигурно не са от типичните с Раху в 7-мия дом. Същото може да се каже и за образа на идеалния брачен партньор.
През декември 2006-та Сатурн е транзитирал през 11-тия дом (в раши Сатурн е в 4-ти) - реализация по въпроси, свързани с недвижимо имущество. Но Сатурн е функционален малефик, така че може би оттам идват трудностите и забавянето. Спрямо Луната Сатурн е транзитирал през 6-тия дом. Дали това не може да се тълкува като победа над врагове? Юпитер аспектира Сатурн в раши и в навамша - в крайна сметка happy end. Добре е, когато функционален бенефик изпраща подкрепа.

Правя уговорката, че горе функционален бенефик и малефик съм гледала само спрямо знака на АС, т.е. кои домове управляват. Нямам Парашара и пуснах в lagna.ru. Според тях Меркурий, Венера и Сатурн са функционални малефици, а Юпитер и светилата - бенефици. Марс е на кантар.

Не се смейте много, само ме поправяйте, моля. ;D

P.S. Лили, има ли специално име раджа йогата, когато съвпадът на кендра и кона управители е в кендра дом? Нещо ми се върти в главата махараджа йога (от маха - велик)?

Антардашите на Юпитер ли визираш?

В смисъл...какво разбираш под нетипични?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #91 -: Септември 08, 2012, 07:19:57 pm »
Да, или още по-дробен период.

Вместо нетипични трябваше да пиша по-малко развити досега, непопулярни, нестандартни. Навлизане в неразвити досега сектори. Не знам, не разбирам от ведическа, тепърва се опитвам да уча. Раху често се свързва с по-различно от стандарта изразяване според книжките и страниците, от които чета.

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Септември 08, 2012, 07:24:32 pm »
Да, или още по-дробен период.

Вместо нетипични трябваше да пиша по-малко развити досега, непопулярни, нестандартни. Навлизане в неразвити досега сектори.

Да! Абсолютно вярно! При това и подхода е нестандартен...

До кой период гледаш? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #93 -: Септември 08, 2012, 07:27:07 pm »
Само до 3, т.е. до пратяантардаша, засега. Гледам, че в литературата гледат и до 4-то ниво, че е по прецизно, разбира се.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Септември 08, 2012, 07:29:23 pm »
Раху се свързва и с високите технологии, но може би влиянието му в тази сфера ще е по-силно изразено, ако е разположен в Близнаци - в другия знак, в който се счита за силен. Някои автори го свързват и със знака Водолей, а влиянието му в голяма степен определят като уранианско (ако изявява по-висшата си вибрация), иначе традиционно го свързват със Сатурн.

Раху в Телец по-скоро би дал успехи, свързани с финансов мениджмънт, дивелопмънт и управление на крупни проекти (импровизирам). Раху в картата на Марая е в Рохини - една от най-благоприятните накшатри, тук наистина дава изобилие.

С други думи - не се притеснявай, Марайче - "там, където е текло, пак ще потече!".  ;)

ПП. Пак не се сдържах и влязох във форума, да му се не види, голяма краста!  :angry:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Септември 08, 2012, 07:59:44 pm »
Раху се свързва и с високите технологии, но може би влиянието му в тази сфера ще е по-силно изразено, ако е разположен в Близнаци - в другия знак, в който се счита за силен. Някои автори го свързват и със знака Водолей, а влиянието му в голяма степен определят като уранианско (ако изявява по-висшата си вибрация), иначе традиционно го свързват със Сатурн.

Раху в Телец по-скоро би дал успехи, свързани с финансов мениджмънт, дивелопмънт и управление на крупни проекти (импровизирам). Раху в картата на Марая е в Рохини - една от най-благоприятните накшатри, тук наистина дава изобилие.

С други думи - не се притеснявай, Марайче - "там, където е текло, пак ще потече!".  ;)

ПП. Пак не се сдържах и влязох във форума, да му се не види, голяма краста!  :angry:

Мерси много Лили... :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Септември 08, 2012, 08:03:43 pm »
Само до 3, т.е. до пратяантардаша, засега. Гледам, че в литературата гледат и до 4-то ниво, че е по прецизно, разбира се.

Колкото повече толкова по-добре...Мой познат астролог и на Лили  ;D ...преподава ведическа , гледа до последната дроб.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Септември 08, 2012, 08:08:28 pm »
До последната дроб - за определяне на деня и времето на събитието, стига да успеем да намерим правилния сигнификатор.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Септември 08, 2012, 08:23:19 pm »
До последната дроб - за определяне на деня и времето на събитието, стига да успеем да намерим правилния сигнификатор.  ;)

Някои го могат...

Имам молба към ВСИЧКИ дръзнали по широкия път на ведите...

Как ще определите , периода ....които е започнал от 6.09. :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Септември 08, 2012, 08:25:11 pm »
Понякога като ги надробиш, накрая няма събитийност. :)

Затова се засича и с други техники, иначе ако се използва самостоятелно, ефектът не винаги е гарантиран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.