Здравей Гост

Възгордяването

• 183 Отговора
  • 26139 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Възгордяването
« Отговор #100 -: Септември 29, 2012, 02:07:17 pm »
Стреличка спомена крайностите
Понякога казваме за баня с рока
Понякога захвърляме новите рокли и носим старите
Понякога се поддаваме на провокацията и отвръщаме в стил: "а пък моят татко..."
Всичко е ок, щом е в граници

Обаче-който гледа вип брадър-какво мисли за влади-който знае вселенската истина и съответно заветния отговор, а именно-42?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #101 -: Септември 29, 2012, 02:08:57 pm »
Много са докачливи всички принципно. Ако моя приятелка дойде на среща и първите й думи са "Гледай какъв Лобутен си взех!", какво толкова? Ми нормално да е доволна, да ги изтипоса... Или да ми каже, че са чехлички от Женския пазар, сакън да не ме засегне. Ненормално е това, за мен. И аз да съм, и аз ще ги изтипосам, и с кеф. А ако не мога сега да си ги купя, ще си пожелая и още по-хубави скоро. И дотам. Имането трябва да е стимул, поне в моя свят.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #102 -: Септември 29, 2012, 02:09:29 pm »
Какво общо има казването на фактите с възгордяването? Мен пък изключително ме дразни манията по приравняване. Ако банята й е Рока и вкъщи не готви, зорлем да каже друго ли? Хората постоянно нещо ги дразни. Ако повече си гледаха собствените бани и по-малко се интересуваха от чуждите, всичко щеше да е далеч по-лесно. И аз съм била в позиция да кажа нещо, защото е така и да ме гледат възмутено. Аман. А преди като работех с някакви все известни, тогава пък вече ме бяха обявили за надувка номер едно. Пука ми. Но беше смешно. Питат, а после коментират отговора, защото не им харесва.  :unsure:
Тонът,с който са изказани тези факти.
Нека се надува пред познати,ама пред най- близките си приятелки  не става.Всички бяхме равни,от една черга,тази от нас ,която стана водещ мениджър в продажби на марка автомобили в Канада що не я чух поне веднъж да си похвали придобивките,изкарани със собствен труд?
Мен не ме дразни,мен ме боли...Промяната в стандарта на живот за някои ги кара да се самозабравят.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Септември 29, 2012, 02:09:38 pm »
Обаче-който гледа вип брадър-какво мисли за влади-който знае вселенската истина и съответно заветния отговор, а именно-42?

Въобще не включвам дяволската кутия (тАлАвизора), всички новини научавам в нета.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Септември 29, 2012, 02:12:16 pm »
Промяната в стандарта на живот за някои ги кара да се самозабравят.

Но в един момент много брутално и неочаквано могат да се приземят по гол задник - животът е непредсказуем, вече съм се убедила в това. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #105 -: Септември 29, 2012, 02:13:57 pm »
Тонът,с който са изказани тези факти.
Нека се надува пред познати,ама пред най- близките си приятелки  не става.Всички бяхме равни,от една черга,тази от нас ,която стана водещ мениджър в продажби на марка автомобили в Канада що не я чух поне веднъж да си похвали придобивките,изкарани със собствен труд?
Мен не ме дразни,мен ме боли...Промяната в стандарта на живот за някои ги кара да се самозабравят.

Тонът и възприемането му са много субективни неща. Както и това, че хората са различни. Ти току що изтъкна някого, защото бил не знам си какъв мениджър. Нещо, което на един ще му звучи много впечатляващо, на мен ми звучи ... нормално. Някои са експресивни и имат нужда да споделят всичко, други могат цял живот да си траят. Не е моя работа да съдя познатите и приятелките си. Щом могат - имат. И естествено, че ще ми споделят. Аз на тях - също. Ако не могат да се радват с мен, значи пък няма какво да правим едни с други, аз от завистници нямам нужда, още по-малко пък някой да вземе да ме жали, че имам нещо, което той няма. Това не мога и никога няма да мога да го разбера.

П.С. Аз съм била и долу, и горе. Човек или е мъдър, или не е. Във втория случай, нито падането, нито ставането ще имат ефект.

*

Papy

• 4343
« Отговор #106 -: Септември 29, 2012, 02:15:02 pm »
Промяната в стандарта на живот за някои ги кара да се самозабравят.

Но в един момент много брутално и неочаквано могат да се приземят по гол задник - животът е непредсказуем, вече съм се убедила в това. :))
А може и не-тоест-да продължат да се самозабравят
И да вметна-като в повечето неща, когато мъже се самозабравят, го правят по-добре :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #107 -: Септември 29, 2012, 02:16:05 pm »

Въобще не включвам дяволската кутия (тАлАвизора), всички новини научавам в нета.  ;D
:rolf:
И аз така..
Ама пък научавам новините от iPad- нека виииииии...
Струва колкото цялата ми баня май. ;D
Изказах факт,да не мислите че се надувам...Неееее...

*

Papy

• 4343
« Отговор #108 -: Септември 29, 2012, 02:17:19 pm »
Ха
« Последна редакция: Септември 29, 2012, 03:13:09 pm от Papy »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #109 -: Септември 29, 2012, 02:23:23 pm »
Ронче,не ми се сърди,нищо лично,ама мога да се усетя кога фактите са изказани с цел да подразниш някого,че видиш ли,още дълго ще ти диша прахта и кога е просто добронамерено споделяне .
С приятели никога не бих си позволила първото,а щом не само аз ,а и останалите три от групата сме го установили,значи или всичките сме завистливи,или нещо не е наред.

*

Asol

• 4140
« Отговор #110 -: Септември 29, 2012, 02:27:59 pm »
Владо според мен не е наясно със себе си, а камоли с някакви истини за другите. Самият факт, че смята, че има универсална истина за всички и той е неин проводник, а другите пасат трева и е небходимо да бъдат въвеждани в нея, е достатъчно красноречив за например суетата, която той сочи с пръст в останалите, но я показва макар и в друг план.

*

Papy

• 4343
« Отговор #111 -: Септември 29, 2012, 02:31:07 pm »
Точно, асол, понякога това, което ни дразни външно, си го носим отвътре, и понеже не можем/или не си позволяваме да го изразим, много болезнено го разпознаваме в другите

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Септември 29, 2012, 02:40:24 pm »
С приятели никога не бих си позволила първото,а щом не само аз ,а и останалите три от групата сме го установили,значи или всичките сме завистливи,или нещо не е наред.

Говорим за възгордяване, но когато в играта участва елементарна женска завист, става страшно. :))

По принцип съм човек, който е научен и е свикнал да се съобразява, вкл. и с въможностите на другите.
Да речем, в колектив с колежки, които постоянно обсъждат какви дрехи са си купили от магазин за секънд хенд, няма да изтъквам, че евтини обувки не купувам или че предпочитам маркова козметика. Впрочем и на друго място не бих си го позволила, просто не го считам за уместно. Но подобни изпълнения съм виждала навсякъде, вкл. и госпожица в астрологичен форум да изтъква колко й струват ботушите. Да си ги носи със здраве. :))

Навремето попаднах в един колектив, в който всички бяха назначени по шуробаджанашка линия, само аз не бях. Естествено, че мен постоянно ме държаха под око - да дебнат за всеки "гаф", за всяка "накриво" (искрено и нелицемерно) изречена дума... Имаше госпожица, заемаща доста по-висока позиция от мен - умна, кадърна, пробивна, успяла в професията, материално задоволена... За три месеца сезонна работа превърна пребиваването ми в офиса в същински ад от пуста женска завист... Поне да имаше за какво да завижда. Проблемът се оказа умението ми да се гримирам и обличам с вкус, дори ако съм с по-семпли дрехи. Докато тя постоянно демонстрираше маркови тоалети и при всяка удобна възможност изтъкваше цената им. Стъжни ми живота, ви казвам, с безброй опити да ме злепостави и дискредитира пред висшестоящите! А, да, щях да пропусна - проблемът се състоеше и в това, че не тежа 100 кила.  ;)

Приятно ли ще ви е, ако някоя колежка седне близо до вас в служебната кола и започне от упор да разглежда лицето ви през тъмни очила? На мен никак не ми беше приятно...

Сещам се как една сутрин в офиса вместо да каже "добро утро" ме пита дали блузката ми е от някакъв скъпарски магазин, че й бил много любим, но още не можела да си позволи да пазарува редовно от там... Аз, наивната, реагирах искрено и честно и директно й заявих, че "марковата" блузка струва 9 лв. и е от разпродажба. Но и това не ме спаси!  ;D

За тази жена мога да кажа, че е надувка, но и умее да вдъхва респект. Отличен професионалист, но извън професионалната си сфера нямаше никакви интереси, нито се отличаваше с ерудиция...

Много забавно ми беше, когато извади френски парфюм с уж развален механизъм, за да го погледне някой от колегите, с единствената цел - да изтъкне пред мен, че парфюмът е подарък и е купен от гадже софиянец в някакъв летищен фрий шоп... А още по-смешно беше, когато една събота (работеше се само до обяд) към края на работното време се преоблече в пеньоар (щяла да ходи на плаж после), за да дефилира пред всички, и демонстративно се наведе пред един колега, за да му покаже новия си бански за 120 лв. (разбира се цената бе обявена на всеошлушание!).

Е, кажете сега, как да не се "надуя" и аз и да не им гледам сеира!? ;D

Слънце в последния градус на Лъв и Луна в последния градус на Овен имаше въпросната госпожица. Слънце в съвпад с Меркурий (Лъв) и Сатурн (Дева), съвпад Венера, Марс и Плутон във Везни, АС в началото на Рак. Няма друга такава завист, съсипа целия ми престой в тази фирма и ме остави с много неприятни чувства. Трябваха ми две-три години, за да преодолея разочарованието и отвращението, с които си тръгнах от техния офис.

Минаха осем години от тогава и вече се сещам за цялата ситуация с присмех и пренебрежение.  ;)

« Последна редакция: Септември 29, 2012, 02:57:15 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #113 -: Септември 29, 2012, 02:52:40 pm »
Тая женска завист никога не съм я разбирала

« Отговор #114 -: Септември 29, 2012, 02:56:16 pm »
Като прочетох, че тя е била умна и кадърна, и не споменаваш красива, ми станя ясно за какво може да е завидяла. ;D Не може всеки да има всичко. Жените на първо място завиждат за външен вид, след това за пари и положение. За мозък досега не съм видяла да се завижда (много).
Тя има тригон между светилата и то огнен - всичко, е почти всичко, й иде отръки, леко, безметежно, без да полага особено големи усилия. Затова и има опасност да се отпусне и лежи на стари лаври, което ми изглежда, че е правила, след като не е имала никакви други интереси и цели извън службата си (или службата е поглъщала цялото й време?). Не е била всестранно развита личност явно.
Въпреки тежката си категория, с този сексуален съвпад Венера/Марс/Плутон във Везни надали е страдала от липса на мъжко внимание. Или е имала прекалено големи мераци?

В 10-ти дом нищо ли няма? У10 как е разположен? Опитвам се да си обясня професионалния успех.

*

Asol

• 4140
« Отговор #115 -: Септември 29, 2012, 02:57:53 pm »
Какво общо има казването на фактите с възгордяването?

Има хора, поради липса на друго се хвалят с материалните си придобивки, марки т.е. от суета парадират т.е. това казано на някой друг им "вдига" цената в очите на другите респективно в собствените и го правят именно с тази цел.

Всеки може да се хвали и да се възгордява от нещо, понякога и с това, че е скромен или лидер, духовен или просто душата на компанията, работлив или връзкар, принципен или добре лавиращ, богат душевно или материално, стилен или неподражаем, чувствителна душа или борбен тип, творчески разпилян или добре организиран, добър писател или стратег  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Септември 29, 2012, 02:59:17 pm »
Въпреки тежката си категория, с този сексуален съвпад Венера/Марс/Плутон във Везни надали е страдала от липса на мъжко внимание. Или е имала прекалено големи мераци?

Е, тая буца нямаше кой да я .... (за мераците позна  ;D)

Повече неоползотворени хормони = женска завист/злоба.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Септември 29, 2012, 03:07:18 pm »
В 10-ти дом нищо ли няма? У10 как е разположен? Опитвам се да си обясня професионалния успех.

Долу прикачих картата, ако ти е любопитно да я видиш. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #118 -: Септември 29, 2012, 03:07:46 pm »
Казват, че арабите харесвали пълни мадами.
Благодаря, любопитно ми е. :blink: Само псевдонимът й ... кърти отвсякъде. ;D ;D ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #119 -: Септември 29, 2012, 03:11:51 pm »
Каква хармонична карта