Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22901 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Вечният безработен
« Отговор #40 -: Октомври 22, 2012, 07:27:08 pm »
Нямам точен час. Тази жена никога през живота си НЕ Е работила.

Интересно  ;D, пак акцентирани Риби.

Юпитер в тригон със светилата + екзалтирала Венера. Вероятно не разчита само на минимални социални помощи?  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Октомври 22, 2012, 07:31:02 pm »
Лили, средната заплата в държавната администрация е 1100лв.

Ох, нИдей, че и без това всеки път ме заболява сърцето като ми удържат 10% данък от хонорарите и го превеждат в държавния бюджет, за да се огушват някакви тлъсти лелки!  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #42 -: Октомври 22, 2012, 07:33:52 pm »
 Мъжът и я издържа. Домакиня е.
 Аз също не съм работила на договор или по-точно- работила съм за кратко. Била съм самоосигуряваща се.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Октомври 22, 2012, 07:39:53 pm »
Аз също не съм работила на договор или по-точно- работила съм за кратко. Била съм самоосигуряваща се.

Ти си друг случай - от частните предприемачи, сама си си работодател и изпълнител.
А в темата визирах не работещите на свободна практика, а хора на по 40-50 и повече години, които почти нямат трудов стаж зад гърба си.

Рару по-горе отбеляза - как да разграничим свободните професии от трайно безработните? Една и съща формула ли ще е приложима в двата случая? Аз лично не работя с руската школа, но ми е интересно какви са вашите наблюдения в тази насока.

В индийската астрология производната ката Дашамша (Д10) дава по-детайлни указания за социалния статус и професията на натива. Според мен там би трябвало да е ясно разграничено дали ще се работи на свободна практика или изобщо няма да се работи, в Джйотиш няма тази двойнственост в тълкуването.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #44 -: Октомври 22, 2012, 08:20:10 pm »
 Правих опити (преди) да бъда на договор някъде- така- за сигурност. Е, като не ти е дадено-тц. Доста съм се зверила в картата си, за да си отговоря, защо аджеба не ми се получава с наемничеството. Марс май е виновен.

*

Papy

• 4343
« Отговор #45 -: Октомври 22, 2012, 08:49:25 pm »
В картата на уран-връзка м/у у2 и у10
А жената не работи

Мирабела, спести ми време, мерси за цитата :)

*

abroad

• 2187
« Отговор #46 -: Октомври 22, 2012, 10:25:19 pm »
За съжаление 400 лв. е масовата "средна заплата" във Варна и останалите градове, изключая София.

официалните или нерегламентираните?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Октомври 22, 2012, 10:28:31 pm »
За съжаление 400 лв. е масовата "средна заплата" във Варна и останалите градове, изключая София.

официалните или нерегламентираните?

В какъв смисъл нерегламентирани?
Имаш предвид праговете, върху които се осигурява персоналът?

Масово се обявява такава заплата, по интервютата е същото. Ако случайно някъде ти обещаят 600, после разбираш, че това е бруто. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #48 -: Октомври 22, 2012, 11:51:57 pm »
В картата на уран-връзка м/у у2 и у10
А жената не работи

Мирабела, спести ми време, мерси за цитата :)
В картата на Уран няма точен час на раждане, спестила си четенето на коментара над картата  :blink:

Ами тая вечер като цяло си спестявам много мисловна дейност-извинявайте
То не може и вълкът сит и агнето цяло, ама нейсе-друг път ще се оплаквам

*

Yaya

• 2265
« Отговор #49 -: Октомври 23, 2012, 10:49:38 pm »

В индийската астрология производната ката Дашамша (Д10) дава по-детайлни указания за социалния статус и професията на натива. Според мен там би трябвало да е ясно разграничено дали ще се работи на свободна практика или изобщо няма да се работи, в Джйотиш няма тази двойнственост в тълкуването.

Тоест, за да разера да ли да си открия собствена практика и дали ще съм по-добре така, трябва да започна и с Джойтиш, не само астрология  :-[
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

elfidka

• 3129
« Отговор #50 -: Октомври 24, 2012, 01:55:12 pm »
И аз ще взема да се включа. че напоследък нямам ного време за това, но не мога да се въздържа  :tongue2:
Първия ми мъж, беше вечния безработен аз го издържах почти през цялото време.
Ето и картата му :
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Октомври 24, 2012, 02:26:32 pm »
Ха, още една слънчева Риба, с късметлийски голям тригон между Слънцето, Юпитер и Нептун.  ;D

Между другото, роден е на близка дата с Вуте на Марая, но оня беше новолунен. Същият случай, но да не го коментираме, че може да й стане неприятно.

Интересно, но като направим преброяване, всички посочени трайно или вечно безработни са или със Слънце, или с новолуние, или със стелиум в Риби... що ли?  Но още по-интересно е, че никой от тях не живее на ръба, разчитайки само на социални помощи, все някой гръб ги носи...

Yaya наистина е едно достойно изключение и жена, заслужаваща уважение, и се надявам да не се засегне от това обобщение на резултатите в темата. Но вероятно овнешката Луна при нея си е казала тежката дума и е фактор, който й помага да се справя достойно сама и да си носи отговорностите.  :blink:

« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 05:22:05 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #52 -: Октомври 24, 2012, 10:25:59 pm »
 :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :49:

Направо се главозамаях, Лили  ;D  :kissd: , мерси за убавите думи! Не е само тя, прословутата опозиция на Сатурн и Слънце също държат фронта, само дето аз вече му изпуснах края.

И още нещо - майка ми е работила непостоянно на някакви работи, докато бях на 10г, от тогава си започна свой бизнес, вярно, сдъвкваше се от работа, но постепенно нищахът й намаля с годините и тази година закри фирмата. Дали заради кризата или заради Дянков, не разбрах   ;D ;D Но като я питам няма ли да си търси работа, отговорът е "Ми, намери ми бе, мамче, нямаш ли връзки някъде". Все едно аз само с връзки съм започвала работа..... ама нейсе.
С уговорката, че часът е +/- 15 мин. За мен тя е с МЦ Близнаци....

Ако решите да отворите тема за работягите, ще се включа и с картата на баща ми - той се схваща като не работи  :rolleyes:

А, и, Лили, би ли хвърлила малко боб по Джойтиш да видим дали ставам за частна практика или все на чуждо ще работя   ;)
« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 10:30:09 pm от Yaya »

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Октомври 24, 2012, 10:30:51 pm »
Но като я питам няма ли да си търси работа, отговорът е "Ми, намери ми бе, мамче, нямаш ли връзки някъде". Все едно аз само с връзки съм започвала работа..... ама нейсе.

В тона на шегата да споделя и аз за моето мамче: "Лили, омъжи се, за да не работиш".  ;D

А за връзките донякъде е така, но не стават нещата по начина, по който някои си го представят. Доста хора от поколението на нашите майки изглежда, че с такъв манталитет са били закърмени, моята разсъждаваше по същия начин и със същото отношение към живота беше...

Цитат
А, и, Лили, би ли хвърлила малко боб по Джойтиш да видим дали ставам за частна практика или все на чуждо ще работя.

Доколкото знам, оценява се силата на 6 и 7 дом, в съчетание с други фактори. По-силният 7ми предполага възможност за предприемачески изяви, по 6ти е работата като наемен персонал. Но също така по 6ти попадат и някои по-висши административни кадри, не е само дом на обслужващия персонал. Зависи от сбора фактори в целия хороскоп.

А за частна адвокатска практика трябват добри връзки и контакти - тук майка ти може да се окаже права.  :blink:

Едно е да си юрисконсулт в някоя фирма, друго е да си адвокат - разликата я знаеш по-добре от мен, за какво ли го казвам... Напоследък по мои наблюдения консултантският бизнес не върви особено добре, адвокати на свободна практика има много - оцеляват най-пробивните, с повече опит и полезни връзки.  ;)

« Последна редакция: Октомври 24, 2012, 10:40:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #54 -: Октомври 24, 2012, 10:54:26 pm »
Напоследък по мои наблюдения консултантският бизнес не върви особено добре, адвокати на свободна практика има много - оцеляват най-пробивните, с повече опит и полезни връзки;)

да, и аз споделям тези наблюдения..... но нали съм се запънала като магаре на мост да се връщам в родния град и все си търся белята. Та, накрая, от двата стола - по средата  ;D Иначе, все го дебна моя Уран, нали ми е У4....

А Шопенхауер

*

Papy

• 4343
« Отговор #55 -: Октомври 24, 2012, 11:40:39 pm »
Ааа-акрукс, не се давай толкова лесно-да не ти излизат с тия номера
Ти докато бременееше, раждаше, кърмеше и т.н. женски работи, мъжът какво правеше? Дори и да е бил друг, а не сегашния, всички са встрани, щото природата така го е измислила
Така че-да вади пари и да си трай

*

Papy

• 4343
« Отговор #56 -: Октомври 24, 2012, 11:59:12 pm »
Хм, ако съм сметнала правилно на фона на оскъдните данни, акрукс, виж дали по приблизително едно и също време нептун ще ти застане в опозиция на уран, а пък уран-на слънцето
Че ако да-тогава да мислим тоя мъж има ли нужда от точилка, няма ли, какво става

*

Yaya

• 2265
« Отговор #57 -: Октомври 25, 2012, 07:38:53 am »
Сега и моят, дето навремето ставаше по обяд, а аз до тогава съм завела децата на градина и съм изкарала половин надница, стана човекът, който "блъска" и се скъсва от работа в очите на малката, а аз съм тунеядецът на семейството! Писна ми!

Споко, не е само при вас. И при моите родители е така - преди майка ми изкарваше с купища пари, а сега баща ми издържа семейството им. Може да й е дошло време да се отдеде на сън и сериали  ;D Лошото е, че й остават 10на години до пенсия. А като я гледам, не й се работи сега.

А Шопенхауер

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Октомври 25, 2012, 09:08:01 am »
Почти няма около мен жени на 50 и повече, които да изкарват повече пари от мъжете си
Такава е действителността в бг-за съжаление

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Октомври 25, 2012, 09:28:36 am »
Но като я питам няма ли да си търси работа, отговорът е "Ми, намери ми бе, мамче, нямаш ли връзки някъде". Все едно аз само с връзки съм започвала работа..... ама нейсе.

Този диалог го има и между мен и малката дъщеря, но и вие ще остареете и дано не ви се налага да сте в тази ситуация, когато според законите трябва още да се работи, а никой не те иска никъде, особено с професии, които нямат поле на действие  :(

Аз и за това се замислям, и ми става страшно да си представя, че някога ще съм в това положение.
В тая държава пенсионерите са на ръба на оцеляване, какво да кажем за тези, които са в предпенсионна възраст и са останали без работа и средства за живот, тях никой никъде не ги иска.

Дай боже да не ослепея, да не полудея и да не ми се схванат ръцете, да за мога да продължа да си упражнявам професията до по-късна възраст, дай боже след n години да има и търсене на тази услуга, в противен случай пак ще трябва да се преквалифицирам. Нямам ни мъж, ни деца, ни други близки, на чийто гръб да увисна в случай, ако изпадна в зависимо положение, а и по принцип що се отнася до децата, не бих си позволила по такъв начин да им съсипя живота и не бих създала деца с такава цел - да има кой да ме гледа, когато одъртея.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.