Здравей Гост

Вечният безработен

• 179 Отговора
  • 22891 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Вечният безработен
« Отговор #60 -: Октомври 25, 2012, 10:11:22 am »
Абе, дайте да говорим за работа, че се депресирам иначе  :73:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Октомври 25, 2012, 10:14:22 am »
Да направим нова тема тогава - "Работохолизмът".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #62 -: Октомври 25, 2012, 10:35:27 am »
Когато учих за 2-ро висше си стоях вкъщи-е няма такава депресия
Преди това вече бях работила и учила едновременно и само едно учене ми се струваше направо като безмислено пилеене на време
От друга страна още не знаех новата материя и не можех да започна смислена работа
Мноо кофти период беше

*

Yaya

• 2265
« Отговор #63 -: Октомври 25, 2012, 10:47:02 am »
Да направим нова тема тогава - "Работохолизмът".  ;D

Веднага отговарям - Слънце в съвпад с Уран във втори, Везни, и Венера там..... Уран е У6 - то не е работохолизъм, а е по-скоро "скъсвам си г*за то работа, ако има келепир"  ;D ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #64 -: Октомври 25, 2012, 10:48:40 am »
Когато учих за 2-ро висше си стоях вкъщи-е няма такава депресия
Преди това вече бях работила и учила едновременно и само едно учене ми се струваше направо като безмислено пилеене на време
От друга страна още не знаех новата материя и не можех да започна смислена работа
Мноо кофти период беше

А аз, докато учих, не работих, зависех от родителското тяло. И само си повтарях - "учи, важно е да завършиш, стискай зъби, малко остана". Беше ми като мантра  ;D

А Шопенхауер

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #65 -: Октомври 25, 2012, 11:38:11 am »
 хахах... ;D

Бившият ми мъж е точно за тази тема, но не му знам часа на раждане. Не обича да работи, защото му е под достойнството да се бъхти за "някакви мухльовци", а същевременно не прави нищо, за да работи за себе си. Иначе го раздава голямата работа, със самочувствие до небесата и обича да разполага с пари и да ги харчи за глезотии. Преди мен го е издържала майка му, имал е и друга жена от богато семейство /преди много години/, която също го е гледала, а сега си намери нова "жертва", която да дои.
 Слънцето е водолейско, луната - рачешка.
Чисто интуитивно усещам, че това би трябвало да е точната му карта.

« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 11:48:47 am от Рая »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Октомври 25, 2012, 11:49:26 am »
Слънцето е водолейско, луната - рачешка.

Поне един, който да не е нептунов. :))

А какви аспекти дава Юпитер в наталната му карта - има ли тригони със светилата, с Венера?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #67 -: Октомври 25, 2012, 12:09:23 pm »
 Юпитер е на трон - Стрелец, и съвпада с Марс и Нептун.
 Към светилата няма аспекти, но пък ако моята карта е вярна, то стелиума в Стрелец попада в 7-ми дом.

*

Grace

• 2257
« Отговор #68 -: Октомври 25, 2012, 12:29:33 pm »
Някои от писанията в тази тема наистина ме вбесяват. Писна ми работещите да издържат неработещите, щото те не можели да работят за 400 лв или пък Бойко, Дянков или баба им са виновни да са на този хал. И понеже не мога да го кажа по-добре от Бил Гейтс, а в случая споделям на 100 % мнението му, посвещавам го на Вечните Безработни и на младите с тенденция да се превърнат в такива :)

Етикети: Бил Гейтс, живот, правила

1. Животът е несправедлив – свиквай с това!

2. Светът и хората в него, не ги интересува твоето самоуважение. Те ще очакват от ТЕБ да постигнеш нещо, ПРЕДИ да се почувстваш добре!

3. Няма да получаваш заплата от 40 000 долара веднага след като завършиш училище или колеж! Няма да бъдеш заместник директор със служебни кола и телефон, докато не си ги заслужиш!

4. Ако си мислиш, че твоят учител е твърде строг, почакай докато срещнеш шефа си! Той не е назначен на мандат и мястото му зависи от това, как ти си вършиш работата!

5. Печенето на бургери не е под твоето достойнство! Твоите прародители са имали различна дума за това – наричали са го възможност!

6. Ако объркаш нещата, не са виновни родителите ти! Затова не ги обвинявай за грешките си, а се поучи от тях!

7. Преди да се родиш, твоите родители не са били тези скучни хора, които са сега. Те са станали такива, докато са плащали твоите сметки, чистели са ти дрехите и са слушали приказките ти за това, колко си модерен! Затова, преди да започнеш да спасяваш дъждовните гори от паразитите на поколението на родителите ти, опитай като начало да подредиш гардероба в собствената си стая!

8. В училище може и да е нямало разделение на победители и загубеняци, но в живота такова има! В някои училища са премахнали повтарянето на един и същ клас: дават ти колкото опита са ти необходими, за да напишеш правилният отговор. Това обаче няма ни най-малка прилика с реалния живот!

9. Животът не е разделен на семестри. Няма летни ваканции и много малко от твоите работодатели ще бъдат заинтересовани да ти помагат да откриеш себе си. Ще трябва да правиш това през твоето свободно време!

10. Телевизията НЕ отразява истинския живот! В реалността, хората всъщност трябва да излязат от заведенията, за да отидат на работа!

11. Бъди мил със странните и зубърите в училище. Много е вероятно някой от тях да бъде твой началник!

Етикети: Бил Гейтс, живот, правила

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Октомври 25, 2012, 12:59:25 pm »
Писна ми работещите да издържат неработещите, щото те не можели да работят за 400 лв или пък Бойко, Дянков или баба им са виновни да са на този хал.

Не е виновен Дянков, че някой го мързи и да диша. :))
Иначе за произвола на някои частни работодатели може да се кажат доста неласкави думи.
Но данните сочат, че у нас има глад за кадърни и квалифицирани кадри, за мотивацията им да не говорим...
Ножът е с две остриета - на някой безработен му е под достойнството да работи за 400 лв., а на работодателя не му се дават и 400 лв. за някой некадърник.

Цитат
В реалността, хората всъщност трябва да излязат от заведенията, за да отидат на работа!

С това съм напълно съгласна.
Заведенията във Варна са пълни с бедстващи безработни хора през работно време в делнични дни.  ;D

« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 01:04:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #70 -: Октомври 25, 2012, 01:11:43 pm »
Но данните сочат, че у нас има глад за кадърни и квалифицирани кадри, за мотивацията им да не говорим...

точно така ! хайде стига са ревали, че няма работа. много е просто / за младите говоря / - инвестирайте в себе си, квалифицирайте се, намерете сфера, която ви интересува и доставя удоволствие, намерете читава фирма и работодател, започнете скромно, от най-ниското стъпало и прогресирайте ! кое му е толкова сложното ?

иначе, някой да ми се хвали, че му харесва на социални помощи..! ами те не са безплатни ! плащат ги всички тези, които стават сутрин и отиват на работа !

« Отговор #71 -: Октомври 25, 2012, 02:14:31 pm »
Да дойде Бил Гейтс в България пък да си приложи правилата за живеене.

Не може човек с милиарди и участие в множество фармацевтични корпорации, чиято цел е да създават и разпространяват "правилните" и "ефикасни" ваксини против "трудно лечими" и "не лечими" болести с цел намаляване на населението на Земята с минимум 15% да ми дава такива съвети как да живея живота си и да ме съветва да правя и продавам бургери в Мак Доналдс за 8 часа свръх натоварване, при не добри трудови условия за 350-400 лв. на месец. А в САЩ за тази работа взимат нискоквалифицирани работници 1000-1500 долара.

Най-смешното е като кажат, че има работа. Е, каква работа има?! Обяви пуснати предварително нагласени, така че да изберат техния човек. А като отидеш на интервю някаква женица като поп-фолк певица, която не може да пише дори граматически правилно те гледа странно и ти обяснява колко си зле, като оправдание всъщност за собствения си нещастен и фалшив живот.

И в интерес на истината аз като представителна извадка от младите, щото съм на 25г. мога да заявя, че не стоя по заведенията и не търся оправдания, но няма да и да отида някъде като сервитьорка или пр. да ми взимат, и душата за минимална заплата. А за да си намеря хубава работа с връзки и голяма доза късмет ми искат минимум стаж от 3г. по специалността, е къде да го натрупам този стаж, като няма свободни позиции?!

Писна ми да чета колко е зле българският народ, колко сме мързеливи и бля бля, а управляващите колко са най. И Бойко, и Дянков, и цялото правителство са виновни, както и предишните! Лесно се учи в чужбина, когато мама и тати имат пари да ме издържат и необходимите връзки. Щото сития на гладния не вярва!

И преди години, ако избирах България, България! Сега по-често си казвам Чужбина, Чужбина - та поне стандартна след години престой там да ми стане що-годе като на американеца и да чета Бил Гейтс и да му се радвам, колко е "гениален"...

С обич,
Една безработна с почти 2 висше образования, една проф. квалификация, ECDL сертификат, В2 АЕ и т.н. ;D

ПП1. Много е модерно нещо напоследък да се пишат писма до Дянков, та тва ми беше съвсем леко упражнение, спрямо това което съм замислила да му напиша и изпратя... Без художествена измислица, само факти :97:

ПП2. Лили, ще извиняваш за отклонението по темата ти  :blink:
« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 02:29:31 pm от romantica »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #72 -: Октомври 25, 2012, 02:19:40 pm »

И в интерес на истината аз като представителна извадка от младите, щото съм на 25г. мога да заявя, че не стоя по заведенията и не търся оправдания, но няма да и да отида някъде като сервитьорка или пр. да ми взимат, и душата за минимална заплата. А за да си намеря хубава работа с връзки и голяма доза късмет ми искат минимум стаж от 3г. по специалността, е къде да го натрупам този стаж, като няма свободни позиции?!

Съвсем наскоро, като реших да сменям работата, се сблъсках с тезата, че СВто ми било прекалено добро за позицията, за която съм кандидатствала.... При 8г стаж. Така, че, липсата на стаж си има и добри страни в условията на криза  ;D ;D ;D

А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #73 -: Октомври 25, 2012, 02:24:42 pm »
Не съм и очаквала някой от представителната извадка да осмисли написаното. Всички четат, всеки вижда това, което иска да види. В чужбина има шанс наистина да те научат на работа, но да знаеш, че и там живота е несправедлив. :) И там има недоволни, и там едни успяват, други не. Но се работи 10x повече. 

« Отговор #74 -: Октомври 25, 2012, 02:31:00 pm »
Обаче Дянков дали чете писма?
По-добре го пусни като отворено писмо - поне посетителите на блога ти ще прочетат, я някоя медия...

*

Papy

• 4343
« Отговор #75 -: Октомври 25, 2012, 02:38:40 pm »
Всичко е в драйва, бе, хора
Докато мама и тате дават покрив и манджа-да-няма да работиш в макдоналдс
Но ако имаш 2 деца и трябва да плащаш квартира, не в макдоналдс, ами и на автомивка ще работиш-примерно
Човек скача според въжето

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Октомври 25, 2012, 04:37:23 pm »

Защо да е отклонение, баш по темата си е.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #77 -: Октомври 25, 2012, 04:39:19 pm »
Да дойде Бил Гейтс в България пък да си приложи правилата за живеене.

Не може човек с милиарди и участие в множество фармацевтични корпорации, чиято цел е да създават и разпространяват "правилните" и "ефикасни" ваксини против "трудно лечими" и "не лечими" болести с цел намаляване на населението на Земята с минимум 15% да ми дава такива съвети как да живея живота си и да ме съветва да правя и продавам бургери в Мак Доналдс за 8 часа свръх натоварване, при не добри трудови условия за 350-400 лв. на месец. А в САЩ за тази работа взимат нискоквалифицирани работници 1000-1500 долара.

Най-смешното е като кажат, че има работа. Е, каква работа има?! Обяви пуснати предварително нагласени, така че да изберат техния човек. А като отидеш на интервю някаква женица като поп-фолк певица, която не може да пише дори граматически правилно те гледа странно и ти обяснява колко си зле, като оправдание всъщност за собствения си нещастен и фалшив живот.

Писна ми да чета колко е зле българският народ, колко сме мързеливи и бля бля, а управляващите колко са най. И Бойко, и Дянков, и цялото правителство са виновни, както и предишните! Лесно се учи в чужбина, когато мама и тати имат пари да ме издържат и необходимите връзки. Щото сития на гладния не вярва!

И преди години, ако избирах България, България! Сега по-често си казвам Чужбина, Чужбина - та поне стандартна след години престой там да ми стане що-годе като на американеца и да чета Бил Гейтс и да му се радвам, колко е "гениален"...

С обич,
Една безработна с почти 2 висше образования, една проф. квалификация, ECDL сертификат, В2 АЕ и т.н. ;D

ПП1. Много е модерно нещо напоследък да се пишат писма до Дянков, та тва ми беше съвсем леко упражнение, спрямо това което съм замислила да му напиша и изпратя... Без художествена измислица, само факти :97:

:clap: :clap: :clap:

*

Asol

• 4140
« Отговор #78 -: Октомври 25, 2012, 04:46:41 pm »
Съвсем наскоро, като реших да сменям работата, се сблъсках с тезата, че СВто ми било прекалено добро за позицията, за която съм кандидатствала.... При 8г стаж.

Това може да е учтив начин на отказ, защото примерно вече са си намерили човек за позицията за която си кандидатствала. Това ми прилича на възвишения и сърцераздирателен аргумент на някой мъж, който казва на някоя жена, че не е достатъчно добър за нея.
Т'ва е просто работодателят мисли за твоето добруване и израстване в професионален план.  :P
« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 04:52:01 pm от Asol »

*

Papy

• 4343
« Отговор #79 -: Октомври 25, 2012, 05:33:50 pm »
Понякога е точно каквото казват-например на мен ако ми трябва секретарка да разнася кафе и да вдига телефона, а дойде момиче с английска филология и втора магистратура финанси-за какво ми е
Да не говорим, че като търсих детегледачка например-дойдоха жени с педагогика и 10 год стаж в детска градина, и бяха много изненадани, че им отказах, а взех жена, която гледаше внучето си, но добра и наблюдателна