Включвам се съвсем лаишки, тъй като преди време търсих инфо за минералните соли, витамините и астрологичните знаци... :blink:
Най-просто според мен появата на цистита се дължи на по-слаба имунна с-ма, която не успява да реагира адекватно на дразнители като бактерии и вируси.
Основният клетъчен елемент, който се отнася тук е
железният фосфат и астрологичният знак
Риби/Нептун.
С
Телец, Везни/Венера съответно -
натриев сулфат и натриев фосфат, регулирайки водния киселинно-алкален баланс в телата ни, изхвърляйки вода от самите клетки, стимулирайки основните органи свързани с това - черва, черен дроб, жлъчка, бъбреци.
А колкото за
Юпитер/Стрелец там се отнася елемента
силиций, който стимулира макрофагите на имунната с-ма и е важен при дегенерации или лезии на епителната тъкан, а тя е основна при бъбреците, бъбречното легенче и чашки, пикочният мехур...
По картата на майката на Елфидка:У6 в 6-ти дом в
Дева -
калиев сулфат. Необходим за добрата вътрешна циркулация на течностите, за разграждането на липидите, подпомага храносмилането. Отговорен е за изхврълянето на вода от организма, подпомага работата на мускулите, нервите, обмяната на захарта, белтъчините, сърдечният мускул...
Според мен проблемите на майка ти идват най-вече от това, че не приема достатъчно вода и в организма настъпва пълна дехидратация и оттам се нарушават всички ф-ции на организма...

Мисля, че има резон. Дотолкова, доколкото може да се разглеждат като липса и по-голяма необходимост на определени соли.