Здравей Гост

Медицинска астрология

• 126 Отговора
  • 21175 Прегледи
*

Papy

• 4343
Медицинска астрология
« -: Октомври 28, 2012, 02:15:37 pm »
Знам, че е трудна тема
Но всеки стига до нея рано или късно

Предлагам да си помогнем/научим взаимно

Питах за цистит в друга тема
Намерих из нета малко инфо: бъбречни и заболявания на пикочния мехур са по венера-везни
В карта с един негативен аспект към венера-опозиция с нептун-как може да се стигне до остър цистит?
Или друг знак/планета да търся?

*

elfidka

• 3129
Re: Медицинска астрология
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2012, 02:27:59 pm »
Значи аз нищо не разбирам от медицинска астрология, но качвам картата на майка ми. Чаът на раждане е неизвестен, но аз съм правила опити за уточняване. И съм се спряла на АЦ Овен.
Мама е с хроничен цистит, но аспекта който ти споменаваш не го намирам в картата ѝ.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2012, 02:35:57 pm »
Аз не мисля, че опозиция нептун-венера дава цистит
Просто тръгнах от конкретна карта и конкретен човек с реален проблем

Сега търсих из базите и се оказва, че при сериозни бъбречни проблеми, най-честият аспект е твърд венера-юпитер

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2012, 02:47:29 pm »
Не знам, но мама е пълна с диагнози. Хипертоничка е, има паркинсон, исхемична болест на сърцето, шипове, колит, прегъната жлъчка, ревматоидни болки в костите, както и споменатия хроничен цистит. Като трябва да отбележа, че може да не пие вода с дни. Стигало се до крайности и кризи поради тази причина.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2012, 02:53:16 pm »
Ако наистина това е асц, единственият по-сериозен аспект относно здравето, който виждам, е квадрат м/у 2 от у12
Което би довело вероятно до множество престои в болница и склонност към хронични заболявания

П.п. Голям процент от българите имат прегъната жлъчка

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2012, 02:57:53 pm »
Ако наистина това е асц, единственият по-сериозен аспект относно здравето, който виждам, е квадрат м/у 2 от у12
Което би довело вероятно до множество престои в болница и склонност към хронични заболявания

П.п. Голям процент от българите имат прегъната жлъчка
А какво ще кажеш за квадратурата на Уран с К6 ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2012, 03:04:57 pm »
Ами ще кажа, че аспекти м/у планети вътре в домовете и управителите са ми с по-голяма тежест
Аз например имам точен квадрат м/у венера и к1-везни
Ама не съм хич болнава, нито дефектна-телесно :)
Знам ли-затова казах взаимно да се научим

*

elfidka

• 3129
« Отговор #7 -: Октомври 28, 2012, 03:07:50 pm »
Всъщност наистина трябва да се гледа всичко подробно.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2012, 03:11:30 pm »
За картата на майка ти-асц не е много ясен, следователно и к6 е под въпрос, но и да беше-7* орбис за аспект планета-куспида не е ли много?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Октомври 28, 2012, 03:13:57 pm »
Питах за цистит в друга тема
Намерих из нета малко инфо: бъбречни и заболявания на пикочния мехур са по венера-везни
В карта с един негативен аспект към венера-опозиция с нептун-как може да се стигне до остър цистит?
Или друг знак/планета да търся?

А защо пренебрегвате домовете? Всеки дом има анатомично съответствие.
Когато става въпрос за медицински казуси, ги разглеждам по аюрведична система, т.е. задължително се работи със сидерална карта.

По 6 дом е долната част на корема (абдомен), там са и острите възпалителни процеси. Транзитите на Марс и Кету могат да провокират акутно заболяване, с остро протичащ характер, възпалителни процеси. Сатурн и Раху дават хронифициране и тенденция към трудно изхвърляне на ненужните шлаки и токсини.

По 7 дом са външните полови органи (гениталиите), по 8ми - вътрешните.

И аз съм силно предразположена към цистит и гъбични инфекции, пък в западната карта не виждам указания за това. В сидералната карта имам акцентиран 6 дом и Кету в 7ми. С Юпитер в 8 дом някой ден може да имам и панкреатични проблеми, както и със жлъчката. Марс в 5 дом по сидерал ме е дарил с нервен стомах и гастритни проблеми, като малка бях оперирана от остър гноен апендицит, останал ми е белег. Марс дава аспект на Юпитер - проблеми с черния дроб и жлъчката засега не съм имала, но имам предразположеност към киселини в стомаха - усещането е за парене, дразнене (дисбаланс на питта доша).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Октомври 28, 2012, 03:20:45 pm »
Нищо не искам да пренебрегваме
Последните няколко години така се случи, че по неволя прочетох за доста и различни болести
Затова и темата ми е интересна, макар и да не ми стигат познанията
И благодаря на всеки, който се включи  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Октомври 28, 2012, 03:24:42 pm »
Ето, качвам и картата, която предлагаш да разгледаме.

ПП. На мен пък ми се изостри пак гастритът, а като гледам текущите транзити, сякаш нищо съществено няма. Но аз повечето стомашни болки си ги предизвиквам сама, с гневни мисли.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #12 -: Октомври 28, 2012, 03:31:15 pm »
Мерси, лили :)

Ако ви е интересно-пробвайте с тази карта, аз заболяванията ги знам, мога да проверя и за точните периоди на възникване/обостряне
Конкретният повод, както писах и по-горе, е цистит

П.п. Лили, тр уран към луна си е хубав повод за обострен гастрит

« Отговор #13 -: Октомври 28, 2012, 03:31:50 pm »
Включвам се съвсем лаишки, тъй като преди време търсих инфо за минералните соли, витамините и астрологичните знаци... :blink:

Най-просто според мен появата на цистита се дължи на по-слаба имунна с-ма, която не успява да реагира адекватно на дразнители като бактерии и вируси.

Основният клетъчен елемент, който се отнася тук е железният фосфат и астрологичният знак Риби/Нептун.

С Телец, Везни/Венера съответно - натриев сулфат и натриев фосфат, регулирайки водния киселинно-алкален баланс в телата ни, изхвърляйки вода от самите клетки, стимулирайки основните органи свързани с това - черва, черен дроб, жлъчка, бъбреци.

А колкото за Юпитер/Стрелец там се отнася елемента силиций, който стимулира макрофагите на имунната с-ма и е важен при дегенерации или лезии на епителната тъкан, а тя е основна при бъбреците, бъбречното легенче и чашки, пикочният мехур...

По картата на майката на Елфидка:
У6 в 6-ти дом в Дева - калиев сулфат. Необходим за добрата вътрешна циркулация на течностите, за разграждането на липидите, подпомага храносмилането. Отговорен е за изхврълянето на вода от организма, подпомага работата на мускулите, нервите, обмяната на захарта, белтъчините, сърдечният мускул...
Според мен проблемите на майка ти идват най-вече от това, че не приема достатъчно вода и в организма настъпва пълна дехидратация и оттам се нарушават всички ф-ции на организма... :-\

Мисля, че има резон. Дотолкова, доколкото може да се разглеждат като липса и по-голяма необходимост на определени соли.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Октомври 28, 2012, 03:36:40 pm »

Леле, как не се сетих (тук се пляскам по челото, липсва такава емотиконка).  ;D
Транзитен Уран към Луна, а аз за всичко Марс виня.

А за твоята близка - бих посъветвала да си провери и гинекологичния статус и по-често да ходи на профилактични прегледи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #15 -: Октомври 28, 2012, 03:46:09 pm »
Романтика, мерси за инфото-бях чела подобни неща някъде, но съм забравила
Относно цистита-права си-в голям процент се дължи на проникване на бактерии където не им е мястото-обикновено е коли
В останалите случаи е точно обратното-възпалението тръгва от бъбреците

Лили, мерси за съвета-за момента май само гинекологични проблеми не е имала

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Октомври 28, 2012, 03:51:28 pm »
Бъбреците нали изпълняват пречистваща функция в организма, тъй че не се знае откъде е тръгнало възпалението, нека си направи по-детайлни изследвания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Октомври 28, 2012, 04:02:39 pm »
Мерси, лили :)

Ако ви е интересно-пробвайте с тази карта, аз заболяванията ги знам, мога да проверя и за точните периоди на възникване/обостряне
Конкретният повод, както писах и по-горе, е цистит

Свекърва ми влезе в болница със стомашен кръвоизлив по причина на някакви лекарства. Луната ѝ е във везни в съвпад с Нептун, но не се знае часа на раждане. Възможно ли е тр. Уран да е причинил това а Луната да е около 4-5 гр във Везни ??? Само предполагам ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Октомври 28, 2012, 04:04:45 pm »
Мда-в момента чакаме резултатите от изследванията
Циститът е възпаление на пикочния канал. При жените се среща по-често, защото е по-къс. При изхвърляне на песъчинки от бъбреците, може механично да се разрани канала и да доведе до кървене
Дълга е темата, но ако наистина венера е главния виновник-виждате ли акцент към нея в момента? Или към везни на к4- например тр сатурн на 3* как ви се струва?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Октомври 28, 2012, 04:13:55 pm »
По картата на майката на Елфидка:
У6 в 6-ти дом в Дева - калиев сулфат. Необходим за добрата вътрешна циркулация на течностите, за разграждането на липидите, подпомага храносмилането. Отговорен е за изхврълянето на вода от организма, подпомага работата на мускулите, нервите, обмяната на захарта, белтъчините, сърдечният мускул...
Според мен проблемите на майка ти идват най-вече от това, че не приема достатъчно вода и в организма настъпва пълна дехидратация и оттам се нарушават всички ф-ции на организма... :-\

Мисля, че има резон. Дотолкова, доколкото може да се разглеждат като липса и по-голяма необходимост на определени соли.
Божичко, Романтика,
по-точно описание на здравословното състояние на мама няма !!!!
Джи-пи-то точно това каза, като не пие вода системно, цял живот е била  ниско кръвно и от едостатъчното оросяване на мозъка се появява паркинсона ....
с годините, започва да дига холестерола и кръвното, пие лекарстава за обезводняване, от което кръвта се сгъстява, и затормозява сърцето - появява се слабост на сърцето- исхемията, от липсата на вода в организма бъбреците също страдат , което е рай за циститните бактерии ....
Ехееее, значи и часа на раждане съм намерила  ;)
Браво на теб, пък и на мен  :P :P :P
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева