Здравей Гост

Сатурнов подем

• 43 Отговора
  • 7977 Прегледи
Re: Сатурнов подем
« Отговор #20 -: Ноември 10, 2012, 08:33:33 am »
Тези, които си говорят с нептун, си говорят с боговете. Никого не ангажирам с това мнение

е това ме грабна тутакси,направо ми мина ток през тялаото и се разтреперах, разбрах що не си говоря с боговете, плутонянците не могат
пък ако имат и силен сатурн,направо са обречени за цял живот- тишина и  липса на божествена комуникация
вибрациите на нептун ги разкодират още в зародиш,като реклама за поредното скъпоценно хапче,което лекува всичко или божествени високоградусови елексири,
скоросмъртници, нептун ги умее тези неща да изтръгне човешкият облик,това е тъмната му страна-пристрастяването,ефекта е асансьор ,мислиш,че си горе,а той пропада
но илюзията,че летиш - остава, не знаеш  за посоката :o
алкохолици,наркомани, зависими от успокойтелни, нептун ги управлява  и ефектът от подобен разговор е пълен разпад на личността,не мерси :mellow:
самоунищожението,бавно и мъчително, замъглено от витаене в облаците и приятни усещания за безтегловност,горкият мозък не му е лесно след подобни разговори
след леката еуфория следва тежък махмурлук и абстиненция и те  не са за всеки,само за богоизбраните :mellow:

сещам се и за приятни разговори с боговете-музиката, сънищата,изкуството,молитвата, но тогава сатурн и плутон са капо,безпомощни,безвластни и обречени :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Ноември 10, 2012, 09:21:20 am »
Горепосочените примери само показват, че нептун си шепне, но малко имат силата да го чуят
Да не се връщаме пак на темата на кой колко му работят аспектите. Малцина през столетията чуват тежките планети, и това, че някой сънува, мечтае си и т.н., не го прави дете на нептун
Виж например тази карта
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJxlTrsOwjAM_Bo2IyUNVRGRB5BQJyYGZreJmookoDRR6d_jsKIbzrLv4XV-ztjoKSBJHQ1erPdw9vZD0di0a0SfyFGAAIohj4cORHcSAoJapYKpeBBwNXMcSpoc3MdX9myF37VtY9tBYQVDkxkiBYv_6TzU3qowlC0qXtwojY65Vuohb2_-MmSHlFftlg33UqcF5aP_AgFVPJ4

М/у другото и при масовите и серийните убийци играе нептун, не само, разбира се

« Отговор #22 -: Ноември 10, 2012, 09:46:12 am »
Горепосочените примери само показват, че нептун си шепне, но малко имат силата да го чуят
Да не се връщаме пак на темата на кой колко му работят аспектите. Малцина през столетията чуват тежките планети, и това, че някой сънува, мечтае си и т.н., не го прави дете на нептун
Виж например тази карта
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJxlTrsOwjAM_Bo2IyUNVRGRB5BQJyYGZreJmookoDRR6d_jsKIbzrLv4XV-ztjoKSBJHQ1erPdw9vZD0di0a0SfyFGAAIohj4cORHcSAoJapYKpeBBwNXMcSpoc3MdX9myF37VtY9tBYQVDkxkiBYv_6TzU3qowlC0qXtwojY65Vuohb2_-MmSHlFftlg33UqcF5aP_AgFVPJ4

не мога да видя :'(
о,да играе и при убийците, и при политиците -също,особенно нептун на асц. да могат да се измъкват,изплъзват между капките,неуловимите, да им се разминават срещите със закона за справедливостта, като способността на водата да преминава в три агрегатни състояния водно-твърдо -газообразно в зависимост от външните условия

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Ноември 10, 2012, 09:53:34 am »
А така
http://www.astro.com/astro-databank/Bell,_Alexander_Graham

Поводът за поста за нептун, беше най-вече тази карта:
http://www.astro.com/astro-databank/Tesla,_Nikola

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Ноември 10, 2012, 03:01:49 pm »

И често има акцентиран Юпитер.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Ноември 11, 2012, 11:45:20 am »
А така
http://www.astro.com/astro-databank/Bell,_Alexander_Graham

Поводът за поста за нептун, беше най-вече тази карта:
http://www.astro.com/astro-databank/Tesla,_Nikola

за Тесла  и разговорите с Нептун този пост е показателен:
http://svruhestestvenoto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=101&Itemid=126

"В желанието да се освободя от виденията постоянно ги замествах с познати ми картини от дома и околността. Нееднократно прибягвах към тези ментални упражнения, опитвайки се да прогоня призраците, но действителният живот търпеше поражение и реалността им ставаше въздъсеща. После започнах инстинктивни екскурзии зад пределите на малкия свят, в който живеех и скоро видях нови сцени. В началото те бяха мъгляви, но скоро нещата се подреждаха. Придобиваха сила и яснота и накрая ставаха конкретни, като истински. Открих, че се чувствам по-добре, когато се оставях на въображението да ме води по своите пътища. Така започнаха моите ментални упражнения. Отправях се на пътешествие всяка нощ, а после и през деня, попадах в непознати места, градове и страни, живеех там, срещах се с хора и създавах с тях връзки"

макар,че уран е по застъпен в изобретенията му- първооткривател,ток, ел енергия :"Не работя толкова за настоящето, трудя се за бъдещето. Бъдещето ми принадлежи"

както и плутон и владеене на енергии , носещи тотални трансформации в обществото и двамата хубавци са му в първи дом

« Отговор #26 -: Ноември 11, 2012, 01:19:19 pm »
та да се върнем на сатурновият подем. свързан с периода на тригон тр.Сатурн към нат.Слънце
тригона дава бързина,поради липса на съпротивление и пречки,които са отстранени ,постигайки резултата,който искаме
т.е бързо постижение или бърз провал,в зависимост от статуса в натала на двете планети
същността на тригона е отстраняване на пречки,който е донесъл преди това квадрата / който е действие породено от безсилие, подтикващо ни към нови начини на действие породени от криза,грижи, тежки задължения -каре тр.Сатурн/Слънце
а след тригона следва опозето тр.Сатурн към нат.Слънце и там ще ни поставят пред избори и някой,нещо  ще ни ограничава,ще предизвиква ,ще подлага на съмнение нашият авторитет, чувство за отговорност и вземаме решения под въздействиято на външ.фактори,носител на който е опозето на тр.Сатурн

*

Papy

• 4343
« Отговор #27 -: Ноември 11, 2012, 01:42:59 pm »
То последователността може да не е тази. Може да е тригон, квадрат, съвпад и т.н.

« Отговор #28 -: Ноември 11, 2012, 04:17:40 pm »
транзита на планета започва и свършва със съвпад, следват - секстил, каре ,тригон,опозе

*

Papy

• 4343
« Отговор #29 -: Ноември 11, 2012, 06:05:58 pm »
транзита на планета започва и свършва със съвпад, следват - секстил, каре ,тригон,опозе

Да, ама не е без значение

Ето-имало тема :)
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4007.0

« Отговор #30 -: Ноември 11, 2012, 06:55:19 pm »
цитирам  Диди

"Има значение не само природата на двата знака - в случая са от една стихия, но тук ми се вижда по-важна информацията за достойнствата на съответната планета в знаците. Слънце е в знака на заточение на Сатурн - Лъв, а Сатурн е в знака на екзалтация на Слънце - Овен. Тоест, противно на стандартното тълкуване, квадратурата между тях ще създава повече "грижи" за изявата на Сатурн в картата, отколкото на Слънце. Слънце може да бъде  подсилено и при аспекти с транзитен Сатурн е вероятно да се изразяват положителните характеристики на последния - повишени отговорности, социален статус, заслужен успех след положени усилия. При аспект на транзитно Слънце и натален Сатурн - негативните.Тоест, дори ако има положителен аспект, трябва да се подхожда внимателно,
КОГАТО СЕКСТИЛЪТ ИЛИ ТРИГОНЪТ към дадена  планета идва от знак на нейното ПАДЕНИЕ ИЛИ ЗАТОЧЕНИЕ"

Сюзън Милър казва, че тр.Сатурн върху Слънцето позволява да избираш, а Сатурн срещу Слънцето (или в квадрат) избира вместо теб.

*

Papy

• 4343
« Отговор #31 -: Ноември 11, 2012, 07:01:44 pm »
Имах предвид ляв и десен квадрат-като допълнителен нюанс-все на сатурн към слънце при транзит

*

Kaya

• 2893
« Отговор #32 -: Ноември 11, 2012, 08:17:34 pm »
цитирам  Диди

"Има значение не само природата на двата знака - в случая са от една стихия, но тук ми се вижда по-важна информацията за
Сюзън Милър казва, че тр.Сатурн върху Слънцето позволява да избираш, а Сатурн срещу Слънцето (или в квадрат) избира вместо теб.

невярно, мислех, че имам избор, но - не
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #33 -: Ноември 11, 2012, 09:29:25 pm »
Имах предвид ляв и десен квадрат-като допълнителен нюанс-все на сатурн към слънце при транзит
оки сподели какви са твойте наблюдения,на практика като събитийност,каква е разликата между дясната и лявата квадратура на тр.Сатурн към нат.Слънцето

*

Papy

• 4343
« Отговор #34 -: Ноември 12, 2012, 12:27:34 am »
оки сподели какви са твойте наблюдения,на практика като събитийност,каква е разликата между дясната и лявата квадратура на тр.Сатурн към нат.Слънцето

Цитат за цитат, лично за лично :)

« Отговор #35 -: Ноември 14, 2012, 07:26:16 am »
Папи, темата е за тригон на тр.Сатурн към нат Слънце- какъв и дава ли на практика -подем

а тези леви - десни карета са си за сатурновата криза,

при последната такава тр.Сатурн Дева през 1дом  каре нат.ми Слънце,У12 и каре към МС,като мунданно бе активна и опозицията Сатурн-Уран Риби/ той на Дсц./ чрез интрига работодателя ми се опита да ми срине имиджа и статуса в обществото,който си бях изградила,безуспешно,защото получих подкрепа на всички участници в случващото се и истината победи,само смених работодателя,Сатурн по натал ми е в 6 Водолей, засегна работата,изгубих една,но намерих друга, по-дълготрайна ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #36 -: Ноември 14, 2012, 09:47:35 am »
Темата е за подем, не за тригон :)
Но пък понеже си е твоя-както кажеш

На мен ми се случи същото като на теб, с тая разлика, че понеже големия шеф не е в бг, въпреки подкрепата на всички колеги, малкият шеф победи. Това при тригон-сатурн/слънце
Чак се изненадах как хора, с които съм се карала заради самата работа, скочиха в моя защита. Тогава наистина разбрах, че работата не е всичко, че може да си много всеотдаен и да те настъпят по главата заради нечии интереси и интриги, и че хората са важни.

При квадрати към слънцето картата се е раздвижвала и съм предприемала нови социални дейности, начинания. По-интересни при ляв квадрат, и като цяло-по-успешни

« Отговор #37 -: Ноември 14, 2012, 09:31:41 pm »
Тогава наистина разбрах, че работата не е всичко, че може да си много всеотдаен и да те настъпят по главата заради нечии интереси и интриги, и че хората са важни.

хората са най-важните, да имаш до себе си някой с който да споделиш миговете както на върховна радост ,така и на болка и мъка и да получиш подкрепата им,когато си слаб и уязвим

Темата е за подем, не за тригон :)

не си прочела това което съм постнала в началото ,че подем е периода на тр.Сатурн в тригон към нат.Слънце

*

Papy

• 4343
« Отговор #38 -: Ноември 14, 2012, 11:53:05 pm »

хората са най-важните, да имаш до себе си някой с който да споделиш миговете както на върховна радост ,така и на болка и мъка и да получиш подкрепата им,когато си слаб и уязвим
Така е, но с венера и меркурий в козирог, не винаги съм го осъзнавала. Дори и при лошите проявления на тригон сатурн/слънце, човек може да си увеличи личните активи

П.п. Прочела съм, естествено, да не бъдем буквалисти. Ако пък искаш да сме-заглавието е подем, не тригон

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #39 -: Ноември 15, 2012, 12:07:50 am »
цитирам  Диди

"Има значение не само природата на двата знака - в случая са от една стихия, но тук ми се вижда по-важна информацията за

невярно, мислех, че имам избор, но - не

Напротив-напротив :mellow:
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!