Здравей Гост

Наднормено тегло

• 27 Отговора
  • 5244 Прегледи
*

Guest

Наднормено тегло
« -: Февруари 24, 2006, 04:02:19 pm »
:o Извинявам се за несериозната тема :D
често теглото ми варира, но не с 1-2 кг, а с 6-7 :( понякога  9-10
как мога да разбера кога предстои единия или другия етап :)  :) какво се гледа :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Наднормено тегло
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2006, 04:12:47 pm »
Казват, че теглото има тенденция често да варира от доста "+" към доста "-" и обратно при силен Уран в картата... също транзитът на Уран към планетата-управител на Асцендента или друга важна лична планета в картата понякога е съпроводен с такива "вариации" в теглото  ;) Покрай транзитите на Сатурн пък казвет, че се отслабва, а покрай транзита на Юпитер през Асцендента или понякога също и в аспект с Венера, Луна може и да качим някое-друго килце, освен ако не намерим друг "отдушник" за юпитеровия подтик към растеж, разширяване и експанзия...  :D  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Наднормено тегло
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2006, 06:36:06 pm »
Как несериозна тема :D

Пък и актуална по това време на годината :D

Ако си установила твоето тегло /подходящото за теб, при което се чувстваш добре/, можеш да се грижиш да го поддържаш, следейки Луната.
Пълнолунието е подходящо за начало на диета, ако сме качили някой килограм.
Ако искаме трайно намаляване на килограмите, като направо сменим размера на дрехите, новият живот го почваме по новолуние със строг контрол и най-вече продължителен, но без драстични гладувания и пр.

1-2кг преди празник, за някой тоалет, лесно сваляме в огнени дни при намаляваща Луна.
Във водни дни неусетно отслабваме, но не са подходящи за драстични диети също.

А ако имаш Луна в радикса в първи дом, можеш да качиш 20кг за 20 дни, а после и да ги свалиш за толкова :)  

*

Guest

Наднормено тегло
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2006, 03:35:15 pm »
тези етапи/наричам ги така, щото продължават 1 г.-1,5г./ са характерни за мен от доста време насам - години :unsure:  и всеки път си казвам е тоя път ще си задържа кг, но...идва "другия" етап и ...напълнявам :angry:

при последното напълняване съм имала Уран квадрат Нептун :( разликата е 10 кг +
всеки път при подобен + се чувствам много зле :( тежи ми и т.н.

но за съжаление докато не настъпи "благоприятния етап", нищо не мога да направя :unsure: опитвала съм.. не става :(

та за това питам сега какъв транзит трябва да чакам, за да си върна добрите кг :ph34r:

*

Guest

Наднормено тегло
« Отговор #4 -: Февруари 25, 2006, 03:47:54 pm »
Цитат
Казват, че теглото има тенденция често да варира от доста "+" към доста "-" и обратно при силен Уран в картата... също транзитът на Уран към планетата-управител на Асцендента или друга важна лична планета в картата понякога е съпроводен с такива "вариации" в теглото  ;) Покрай транзитите на Сатурн пък казвет, че се отслабва, а покрай транзита на Юпитер през Асцендента или понякога също и в аспект с Венера, Луна може и да качим някое-друго килце, освен ако не намерим друг "отдушник" за юпитеровия подтик към растеж, разширяване и експанзия...  :D  :rolleyes:  :)
Lillie, Сатурн тригон Нептун, Сатурн опозиция Марс и после Венера ще помогне ли? :D  

*

Lillie

• 30532
Наднормено тегло
« Отговор #5 -: Февруари 25, 2006, 05:21:02 pm »
Забрави за аспектите между две транссатурнови планети  :huh:
По принцип не съм специалист в тази област, нито пък кой знае колко разбирам от медицинска астрология. Но наистина би било добре да обърнеш внимание на лунните фази и дни за започване на здравословен режим, прочистване на организма или диета. А кой транзит и към коя лична планета предизвиква отслабване/напълняване...хъммм... и аз не съм съвсем сигурна  ;) Това, за което съм чела тук-там и което съм изпитала на собствен гръб, го споменах вече... успях да сваля няколко килца /макар че нямах много за сваляне/ покрай транзита на Уран през Марс и на Сатурн в квадрат към натална Венера... а и дали е било от това? Склонна съм да го приема като вероятност, защото при същите условия без диета, спорт или някакъв що-годе здравословен режим не ми се е случвало да отслабна ей така от нищото...  :blink:  :ph34r:  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

Наднормено тегло
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2006, 06:48:46 pm »
Цитат
По принцип не съм специалист в тази област, нито пък кой знае колко разбирам от медицинска астрология. Но наистина би било добре да обърнеш внимание на лунните фази и дни за започване на здравословен режим, прочистване на организма или диета. А кой транзит и към коя лична планета предизвиква отслабване/напълняване...хъммм... и аз не съм съвсем сигурна  ;) Това, за което съм чела тук-там и което съм изпитала на собствен гръб, го споменах вече... успях да сваля няколко килца /макар че нямах много за сваляне/ покрай транзита на Уран през Марс и на Сатурн в квадрат към натална Венера... а и дали е било от това? Склонна съм да го приема като вероятност, защото при същите условия без диета, спорт или някакъв що-годе здравословен режим не ми се е случвало да отслабна ей така от нищото...  :blink:  :ph34r:  :D
 :huh: извинявай за невежеството, но кои са транссатурнивите планети :rolleyes:
 и защо да забравя за аспекта на Сатурн с тях :huh:
ако правилно съм те разбрала пак трябва да си чакам Уран :huh:  :huh:  :)  

*

АН

Наднормено тегло
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2006, 05:10:41 pm »
Цитат
но кои са транссатурнивите планети :rolleyes:

Уран, Нептун, Плутон :)  

*

didi4

Наднормено тегло
« Отговор #8 -: Март 02, 2006, 02:51:33 pm »
Проблеми с килограмите.Колко познато звучи!Според мен не би трябвало да чакаме еди коя си планета да дойде в тригон с друга за да сваляме килограми.През последната година на мен много ми помагат разтоварващите дни по време на четирите фази на Луната,както е споменала и АН.Минаваш само на течности:чай или неподсладени плодови сокове .Лично аз ги разреждам с малко минерална вода.И впрягаш воля или инат ,абе всичко което помага в случая да издържиш.Но все пак на другия ден трябва да си на ограничено хранене,по лека храна иначе може да си навредиш на стомаха.Успех!

*

АН

Наднормено тегло
« Отговор #9 -: Март 02, 2006, 05:19:09 pm »
Цитат
И впрягаш воля или инат ,абе всичко което помага в случая да издържиш.
Аз последния четвърт век се въртя около 58кг +/- 2.
Обаче февруари го изкарах на съвсем редовно обедно хранене под час и то с първо, второ и трето и сега съм около 61 :D
Ще опитам едни команди към организма да засили обмяната, пък аз да си ям :D

Ако не стане, ще пробвам онова с волята или ината :D  

*

didi4

Наднормено тегло
« Отговор #10 -: Март 02, 2006, 09:11:00 pm »
Уха,това с командите към тялото звучи много добре.Ако действа-свиркай.Ще се присъединя!По между другото съм се замисляла дали тези хора които пълнеят е поради причината,че набавят необходимата им енергия по друг начин и всъщност нямат нужда от толкова храна :D Не ви ли прави впечатление,че 90% от ясновидките и гледачки и т.н. са пухкави?Какво ще кажете по въпроса!?

*

Guest

Наднормено тегло
« Отговор #11 -: Март 04, 2006, 02:00:35 pm »
<_< това, което се опитвах да споделя/МАЙ НЕ СЕ ИЗРАЗИХ КАКТО ТРЯБВА :o / е следното:

тялото ми и организма рядко чувстват глад и ако ям само тогава когато съм гладна няма проблеми :D  :D

обаче настъпили онзи етап, започвам да се тъпча с много храна без да съм гладна, и то стакава която по принцип не харесвам :blink:  :blink:  :blink:

установила съм, че това е емоционален глад, който замествам с храна и нито фази на луната нито воля и инат помагат :angry:

например такъв емоционален глад е липсата на любов, която не може да се компенсира от друго :unsure: или пък липсата на удовлетворение в работата

с една дума дупка, която се запълва с храна B)

не ме разбирайте погрешно не съм слабохарактерна, напротив...
а при това и спортувам :)

а, и при такива периоди и обмянат ми се влошава, т.е. при едно и също количество храна през различни етапи теглото е различно :blink:

затова исках да разбера, дали някой има подобен проблем :)

как да скася или влияя на тези лошите етапи :o като не става дума за +-2 кг :huh:  

*

Lillie

• 30532
Наднормено тегло
« Отговор #12 -: Март 04, 2006, 03:30:24 pm »
ми като че ли лично аз нямам...
Дупката, наречена "емоционален глад", спохожда всеки на един или друг етап от живота. Въпросът е може би по какъв начин сме склонни или сме свикнали да търсим "отдушник"  :huh:  ;)
При мен килограмите в повечето случаи варират от +/- максимум 4-5  /тъй нареченото зимно напълняване/, но преди десетина години имах и период на драстични диети и направо вманиачаване на тема спорт и отслабване... щях да стигна да анорексия сигурно, ако не се бях спряла навреме  :blink:

Та за емоционалния глад... всеки го компенсира с нещо различно, макар че аналогиите на пръв поглед не са и особено много. Аз като че ли в такива периоди съм склонна да се изолирам и да си посвещавам цялото свободно време на многото четене, писане, проучване...  :ph34r: Разбира се, това не може да замести или компенсира любовта, удовлетвореността от живота и работата или позитивните емоции, които често наистина ни липсват...
 :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

Наднормено тегло
« Отговор #13 -: Март 05, 2006, 04:27:36 pm »
Цитат

Lillie, моля те да ми обясниш защо да забравя за такива аспекти, какво имаш предвид :huh:  

*

Gostenka

Наднормено тегло
« Отговор #14 -: Март 05, 2006, 08:12:31 pm »

*

Gostenka

Наднормено тегло
« Отговор #15 -: Март 05, 2006, 08:12:39 pm »

*

Lillie

• 30532
Наднормено тегло
« Отговор #16 -: Март 05, 2006, 10:05:06 pm »
Цитат
"...защо да забравя за такива аспекти, какво имаш предвид :huh:"
Ами защото, предполагам, един аспект Сатурн-Уран, който се приема за "поколенчески", или например Нептун-Плутон  надали ще се отрази на личностно равнище, нито пък би повлиял върху килограмите  ;)  
Влиянието на планетите отвъд Сатурн е трансперсонално, надличностно...
Това, че да речем в момента Сатурн е в опозиция с Нептун съмнявам се, че би се отразило върху ежедневния ти живот, здравословно състояние или външен вид. Но ако транзитната опозиция съвпадне с някоя от кардиналните оси в картата /Асц-Дсц, МЦ-ИЦ/, определено влияние би трябвало да има,  макар и не в контекста на зададения от теб въпрос  :huh:  :rolleyes:
« Последна редакция: Март 05, 2006, 10:06:23 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Наднормено тегло
« Отговор #17 -: Март 07, 2006, 06:58:05 pm »
Цитат
Уха,това с командите към тялото звучи много добре.Ако действа-свиркай.Ще се присъединя!По между другото съм се замисляла дали тези хора които пълнеят е поради причината,че набавят необходимата им енергия по друг начин и всъщност нямат нужда от толкова храна :D Не ви ли прави впечатление,че 90% от ясновидките и гледачки и т.н. са пухкави?Какво ще кажете по въпроса!?
Аз съвсем сериозно вярвам в силата на мисълта :)

А що ли са пухкави гледачките :D

Мен са ме спирали само циганки и то преди много години.
Едната определено ми позна за предстояща операция от апандисит през 1977г.
Другата ми позна, че няма да замина за чужбина през 1985г, а това към оня момент беше безкрайно сигурно - случиха се за кратко смайващи събития, които промениха  руслото на живота ми :)

Винаги съм имала респект към хората с ясновидски способности :)  

*

lin

• *
  • 96
Наднормено тегло
« Отговор #18 -: Март 08, 2006, 09:43:12 am »
Последната ясновидка, която срещнах беше повече от пухкава  :D  :rolleyes:
За циганките нямам впечатления.
А въпросната ясновидка беше туркиня с БГ-произход.

Ама ако търсим някакъв общ "професионален" белег - какво ще кажете за оперните певици?!  :D  :D  

*

Gostenka

Наднормено тегло
« Отговор #19 -: Март 08, 2006, 02:13:32 pm »
Най- пълната жена за която се сещам, е една моя учителка по математика. И преди избягвах да се присмивам, по-скоро изпитвах съчувствие- сигурно не се живее леко с такъв товар. Въобще всъщност не искам да знам  как се живее. Любопитството убило котката и толкова. А всички останали мои учителки по математика , които съм имала пък са били много стройни, чак кльощави, някои от които ревностни почитетелки на разделното хранене.
Дали математика + здравословен начин на живот не се свързва с Девата ?