Чудех се как да назова тази тема и по-подходящо заглавие не успях да намеря.
Астрологията на семейната динамика включва диагностика на родовата карма и обременеността по родителска линия. Астропсихолозите силно акцентират върху пренаталното развитие на детето, опитвайки се да отгатнат какви са били обстоятелствата около зачеването му, по какъв начин са взаимодействали енергиите на родителите към момента на неговото зачеване.
Преди години бях попаднала на астро(психо)ложка, която отсъждаше дали нативът е желано дете по аспектите на светилата, най-вече с Плутон. От друга астроложка съм чела, че Луна в твърд аспект с Плутон може да загатва за "скрити намерения" от страна на майката при зачеване на детето.
Проверих няколко карти с такъв аспект - в нито един случай от тези, които познавам, детето не е било средство за реализация на болните амбиции на майката. Дори се случва такива деца да се зачеват по случайно стечение на обстоятелствата, т.е. за никаква преднамереност не може да става и дума.
Познавате ли случаи, когато детето за майката се превръща в средство, материален актив, път към успеха? Какви според вас биха били аспектите на сурогатното майчинство? В някои държави, вкл. и в Русия, напоследък този феномен намира все по-широко разпространение - зачеване и износване на дете срещу заплащане. Пример за това е Филип Киркоров, има и богати бездетни семейства, които не могат да заченат и наемат сурогатна майка, която да им износи детето. Не са малко и случаите на "износ на деца" в съседна Гърция, които се зачеват с цел да бъдат продадени впоследствие на платежоспособни бездетни семейства, но този въпрос е най-актуален сред малцинствата.
Няма да коментираме моралната страна на въпроса, просто ми е интересно какви указания за "покупко-продажба" би трябвало да има в картата на така заченатото дете, ако е родено по естествен път, а не с предварително избрани след консултация с астролог дата и час за секцио. Имате ли наблюдения за така планирани бременности?