Здравей Гост

Дали сгреших с датата за секцио?

• 21 Отговора
  • 3588 Прегледи
Дали сгреших с датата за секцио?
« -: Ноември 14, 2012, 12:50:46 pm »
Здравейте,
случайно попаднах на този форум и се радвам, че го открих, макар и вероятно късно. Преди всичко се извинявам, ако темата не е за този подфорум. Ако модераторите преценят, нека я изтрият, заключат, преместят или каквото сметнат за правилно.
Въпросът ми е следният. Бременна съм в 9 м. и съвсем скоро, живот и здраве, ще посрещна една нова душа. Налага се да родя със секцио - мед. показатели + травми. Трябваше да избера дата между 26.11.2012 и 30.11.2012 г. Аз посочих 28.11.2012 г. След срещата с лекаря, който ще ме оперира, изпитвах сериозни угризения дали съм избрала добра дата. Започнах да търся информация и прочетох, че на 28.11.2012 г. освен пълнолуние, има и частично лунно затъмнение, което ще натовари родено тогава дете с тежка карма, нещо което, разбира се, не искам да се случи. Първото ми дете също е родено със секцио, но там не се наложи да избирам аз дата.
Мислите ли, че 28.11.2012 г. е неподходяща дата за секцио? Ако е така, ще направя всичко възможно да я сменя с някоя от тези дати - 27,29,30 ноември, а дори и 3 декември.
Моята дата на раждане  е 07.06.1977 г. - 9.45 ч. сутринта, а на бащата - 17.10.1976 г.
Благодаря предварително!
« Последна редакция: Ноември 14, 2012, 12:55:45 pm от november »

*

Lillie

• 30532
Re: Дали сгреших с датата за секцио?
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2012, 12:58:13 pm »
Може да сгреши астролог, а ти си майка.  :blink:

От астрологична гледна точка би могла да избереш и по-подходяща дата, избраната от теб се пада много близо до лунно затъмнение. От медицинска гледна точка пълнолунието също не е особено подходящо за оперативна интервенция.

За по-детайлен отговор в момента нямам време, надявам се някой от съфорумците да ти отговори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Ноември 14, 2012, 01:11:12 pm »
Благодаря!

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2012, 01:23:52 pm »
Ако бебчето се роди на 29 ноември, ще имате много хубав синастричен съвпад на негови Луна / Юпитер с твои Слънце / Юпитер  :blink:. Само не знам 1 ден след затъмнение, дали е добре. На 3 декемри Луната е в първите градуси на Лъв и ще образува хубав огнен тригон със Слънцето и Уран. По-проблематична може да е квадратурата със Сатурн.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #4 -: Ноември 14, 2012, 02:16:04 pm »
tania, благодаря!
Явно съм сгрешила с избора... В болницата никак няма да ми се зарадват, че ще искам смяна на датата, но по-добре да изтърпя мърморенето, отколкото да се боря със съмненията. Сега остава и да се спра на някоя от другите дати.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2012, 02:26:17 pm »
По принцип пълнолунието се счита за благоприятно, особено когато Луната е в знак, в който има есенциални достойнства, но зависи и от останалите аспекти в хороскопа, разбира се.

От чисто медицинска гледна точка не се препоръчва да се предприемат оперативни интервенции по пълнолуние,  има тенденция по-бавно да зарастват шевовете, повече кървене.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Ноември 14, 2012, 02:53:52 pm »
някой хора се молят да имат дете  и опитват какво ли не ,а вие по-добре се радваите !!! 1 дете му стига да бъде обичано това е достатъчно

« Отговор #7 -: Ноември 14, 2012, 03:12:39 pm »
Imagination, какво точно те кара да мислиш, че аз не се радвам? Вероятно това, че искам най-доброто за нероденото си дете? Не знам дали си родител, но аз вече СЪМ майка и знам каква радост, грижа и любов носи със себе си едно дете, затова, каквото зависи от мен, за да бъдат щастливи децата ми, аз съм длъжна и ще го направя.

« Отговор #8 -: Ноември 14, 2012, 05:55:37 pm »
имах напредвид ,че не е важна датата ,а любовта на родителите :) всичко хубаво ти желая  :P

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2012, 06:41:16 pm »
Аз пък мисля,че щом интуитивно си я избрала,трябва да я оставиш.
Освен това,часа известен ли ти е,защото пък той касае асцендента?
Мин.  година правих стъкмистики за моя приятелка,една вечер неочаквано ми се обади от частна клиника- ядосала се и решила да ражда на другия ден.
Уж само сутрин ги правили операциите,нейната беше привечер и накрая се сдоби с една стелиумна Девичка с Нептун в първи,Марс на ДЦ и светила в осми,абе възможно най- кофти часа за раждане ;D
Твоята за колко часа е насрочена?
« Последна редакция: Ноември 14, 2012, 06:45:42 pm от Mims »

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2012, 06:43:55 pm »
То и аз уж избирах дата за секцио, ама то си тръгна когато си реши. И сега си е такова, стрелче, к'во да го правиш

« Отговор #11 -: Ноември 14, 2012, 07:27:38 pm »
Imagination, благодаря ти!
Mims, от болницата не ми дадоха възможност да избирам час, но предполагам, че ако всичко е ОК, ще бъде около 9 - 10 ч. сутринта. Права си за интуицията, но аз първоначално бях избрала 23.11. След това се оказа, че не можело, защото лекарят тогава бил зает, не можел и на 26-ти, така че нямах кой знае какъв избор...Ще се опитам да "предоговорим" датата и ако не сметне, че е прекалено късно, да направим операцията на 3 декември, така или иначе това също е дата преди термина ми.
Papy, тайно се надявам и при мен да стане така.  :blink:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #12 -: Ноември 14, 2012, 07:46:35 pm »
Ако раждането е към 10 ч. или малко по-късно е по-добре, за да не е съвпадът Марс / Плутон точно на асцендента.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #13 -: Ноември 15, 2012, 08:00:28 am »
tania, този съвпад на 28-ми ли е?

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #14 -: Ноември 15, 2012, 08:29:10 am »
Съвпадът е в сила за всичките дати,но на 28 е точен,а и към 9-10 сутринта излиза на асцендента.

« Отговор #15 -: Ноември 15, 2012, 08:46:08 am »
Благодаря, Mims.

« Отговор #16 -: Ноември 15, 2012, 10:46:20 am »
Вие сериозно ли ,освен ден и час на раждане точен за секциото, може и вместо с бащата да го наречете както желаете да му дадете име Софокъл щото е с ключ 7 примерно....... Това не е робот ,а е дете и наи-добре да се роди естествено...Помислете малко и като чета горните коментари все 1 не говорим за живо същество - Вие сте фабрики (маиките) ,а децата ви (играчки) :angry:

« Отговор #17 -: Ноември 15, 2012, 10:47:41 am »
В този случай става дума за секцио поради медицински причини. Така пише в първия пост по темата.

« Отговор #18 -: Ноември 15, 2012, 11:11:15 am »
Imagination, или си на 15 г., или живееш на друга планета. Логично е, когато се определя дата за операция, да се определи и час за същата. Прави се по простата причина, че всяка болница изготвя график за операциите и не може кой, когато му скимне да ходи да се оперира. От друга страна, не ми се връзва човек с правописа на второкласник да ми дава съвети как точно да родя!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Ноември 15, 2012, 11:16:06 am »
Да, вярно че напоследък секциото се превърна в мода, а и лекарите го предпочитат - по-нисък риск и вземат парички за операция от здравната каса.

Но има случаи, когато секциото е наложително и естественото раждане може да носи риск за майката и/или бебето.
Иначе и аз не съм голям почитател на ражданията с оперативна намеса, не се знае обаче моят избор какъв ще е, ако някой ден реша да раждам... Затова не мога никому да кажа какъв начин да избере.

Имам няколко колежки в моето обкръжение, които са раждали със секцио поради медицински причини. Например, едната е с много висок диоптър и е имало риск от силните напъни по време на контракции да й се отлепи ретината. При останалите е имало други противопоказания, не съм ги разпитвала какви.

Цитат
Логично е, когато се определя дата за операция, да се определи и час за същата. Прави се по простата причина, че всяка болница изготвя график за операциите и не може кой, когато му скимне да ходи да се оперира.

Затова се казва "планово секцио".
Няма значение кой ще избере часа - лекар или астролог, все някой го определя.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.