Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33169 Прегледи
*

Papy

• 4343
За унижението
« -: Декември 07, 2012, 04:38:25 pm »
Има доста хора, които цял живот се оплакват кой какво им казал, как им подлял вода, каква жертва на интриги са и т.н.
Думата ми не е за тях
Има едни други хора, които заради скромния си и неконфликтен характер, или заради нещо друго, наистина стават жертви на сплетни, обиди и унижения

При тях вероятно сатурн играе важна роля, десетият дом е засегнат по някакъв начин, седмият-също
Можем ли да разпознаем истинската жертва от преструвачите?
Възлите в 1/7 играят ли, преобладаващи опозиции в картата сигнал ли са, как мислите?

*

priya

• **
  • 1263
Re: За унижението
« Отговор #1 -: Декември 07, 2012, 05:01:05 pm »
Ако си наистина скромен и неконфликтен и търсиш благото на другите, и си готов да понесеш и обиди и потъпкване на твоето си его в таз насока - не виждам какво унизително има в това. Такива хора не са жертви и не се представят за такива.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #2 -: Декември 07, 2012, 05:34:50 pm »
Мисля,че имат лошо поставени светила или пък лошо аспектирани.
От скромност файда няма,много е вярна онази приказка :"Бий,за да те уважават"
Скромна и покорна бях в детството си,бих преглътнала ( и съм преглъщала) унижение към себе си,но не и несправедливо към друг.
Веднага се намесвам,ако е възможно.Несправедливостта и потъпкването на човек ме афектират и мога да покажа и лошото от себе си.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Декември 07, 2012, 05:46:39 pm »
Обиди и унижения-значи нямаш власт или сила да отговориш
Слънце ранено от сатурн
Слаба планета в 1-ви, силна в седми
Слв в първи

Как ви се струва последното? (пък и другите)

*

Asol

• 4140
« Отговор #4 -: Декември 07, 2012, 06:03:14 pm »
Колкото си по-нисък от тревата и по-гъвкав по-добре. Неконфликтните не провокират заради своята пасивност и ненамеса и затова по-скоро жертви на сплетни ще бъдат онези, които стърчат. А на обиди и унижения по-скоро могат да са подложени неуверените, които им е по-трудно да отстояват себе си.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Декември 07, 2012, 06:07:20 pm »
Колкото си по-нисък от тревата и по-гъвкав по-добре. Неконфликтните не провокират заради своята пасивност и ненамеса и затова по-скоро жертви на сплетни ще бъдат онези, които стърчат. А на обиди и унижения по-скоро могат да са подложени неуверените, които им е по-трудно да отстояват себе си.

Права си. Какво да търсим като аспекти?

А понякога не се ли нахвърляме в/у лесни жертви, ядосани от нещо друго/друг?

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #6 -: Декември 07, 2012, 06:09:44 pm »
СЛВ в 1ви не е жертва.

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Декември 07, 2012, 06:14:25 pm »
СЛВ в 1ви не е жертва.

Сподели?

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Декември 07, 2012, 06:25:20 pm »
Има доста хора, които цял живот се оплакват кой какво им казал, как им подлял вода, каква жертва на интриги са и т.н.
Думата ми не е за тях
Има едни други хора, които заради скромния си и неконфликтен характер, или заради нещо друго, наистина стават жертви на сплетни, обиди и унижения

При тях вероятно сатурн играе важна роля, десетият дом е засегнат по някакъв начин, седмият-също
Можем ли да разпознаем истинската жертва от преструвачите?
Възлите в 1/7 играят ли, преобладаващи опозиции в картата сигнал ли са, как мислите?

Maрс в 7 дом може да предизивка необоснована агресия у другите. Възлите по тази ос също са предпоставка.

« Отговор #9 -: Декември 07, 2012, 06:38:20 pm »
Извинявам се, че обръщам темата, но на мен ми е интересно що за хора са тези, които изпитват удоволствие да унижават другите. За мен такива хора са комплексари, които вместо да посещават редовно психоаналитик, избиват комплексите си на околните. Имам в службата си такива, особено един уникален екземпляр в областта прикрита комплексираност, но нямам точен час на раждане за него (слагала съм вече картата му в друга тема и после съм я затрила).

Мисля, че една от предпоставките за жертва на унижение трябва да бъде слабо Слънце. Нали егото е по Слънцето.

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Декември 07, 2012, 06:42:43 pm »

Мисля, че една от предпоставките за жертва на унижение трябва да бъде слабо Слънце. Нали егото е по Слънцето.

И аз така мисля :)
Не исках да ви подвеждам с моите мисли, но би ли казала в картата на гадняра от работата как е поставено слънцето?
Например ранено от?

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Декември 07, 2012, 06:45:17 pm »

Maрс в 7 дом може да предизивка необоснована агресия у другите. Възлите по тази ос също са предпоставка.

Така предполагам, но наблюденията ми са малко за възли в 1/7
А за марс в 7-ми - нямам нито един познат

« Отговор #12 -: Декември 07, 2012, 06:48:25 pm »
Слънцето му е лъвско, в широк квадрат с Нептун и квинкокс със Сатурн. Той не е жертва към дадания момент, той е палач. Луната му е възможно да е в опозиция със Сатурн (във ведическата карта със сигурност има взаимен аспект Луна/Сатурн, Луната му е обградена от малефици и аспектирана само от малефици).
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 11:31:54 pm от Mirabella »

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Декември 07, 2012, 06:54:02 pm »
Извинявам се, че обръщам темата, но на мен ми е интересно що за хора са тези, които изпитват удоволствие да унижават другите. За мен такива хора са комплексари, които вместо да посещават редовно психоаналитик, избиват комплексите си на околните. Имам в службата си такива, особено един уникален екземпляр в областта прикрита комплексираност, но нямам точен час на раждане за него (слагала съм вече картата му в друга тема и после съм я затрила).

Аз имам слабо Слънце, но доста трудно ще бъде на някой да ме унижи. :)

« Отговор #14 -: Декември 07, 2012, 06:58:29 pm »
Това е много добре, Уран. ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #15 -: Декември 07, 2012, 07:15:05 pm »
Всеки все някога от някой е бил унижаван. Аз имах предвид как да разпознаем жертвата, и като бонус - насилника. Скритата ми мисъл беше, че май-май показателите в картата и за двете са доста сходни
Иска ми се да има начин да ги разгранича
Например слабо слънце може да е пострадало като младо и после да е станало насилник
Не съм голям фен на астропсихологията, затова се надявах на нещо конкретно за граница

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #16 -: Декември 07, 2012, 07:28:34 pm »
Какво да споделя? Бъв форума има достатъчно със СЛВ в 1ви, можеш и да четеш книжки по темата.

Не разбирам от къде ви дойде идея да вмените на Рахувиците синдрома на жертвите.

*

Papy

• 4343
« Отговор #17 -: Декември 07, 2012, 08:33:48 pm »
Какво да споделя? Бъв форума има достатъчно със СЛВ в 1ви, можеш и да четеш книжки по темата.

Не разбирам от къде ви дойде идея да вмените на Рахувиците синдрома на жертвите.

Не съм в настроение за назидание
Логиката е проста: човек познава и владее енергиите по юлв, ако е в седми, той е склонен да се съобразява с другите, за сметка на собствените си интереси
Поне аз така го разбирам

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Декември 07, 2012, 11:23:17 pm »
Защо напоследък не ви се мисли астрологично?
Или пък всички знаете отговора на това, което ви питам, само аз не?

Теориите трябва да се проверяват практически, нямам представа вие как го правите, но явно ще почакам някоя и друга годинка, за да натрупам богат собствен архив

« Отговор #19 -: Декември 07, 2012, 11:32:14 pm »
Аз също нямам архив.