Нищо не е унизително само по себе си. Умът го определя като такова. Затова хората трябва да правят осъзнати избори, за да не се чувстват след това "прекарани" или "унизени" от други хора или от обстоятелствата. Много харесвам една сентенция, която ми е лайт-мотив в момента: "Начертай си планове за собствения живот, защото съществува вероятност да попаднеш в нечий чужд план. И тогава, познай какво са планирали там за теб? - не много !" За да не се чувства унизен, човек не бива да разчита на случайността, а да управлява живота си сам. Тук не говоря за случайно подхвърлени обиди, на които всички сме били подлагани в една или друга степен от злобни и отмъстителни хора, а по-скоро за постоянното чувство, че си никога на тебе не ти се пада сребърната лъжица, а видиш ли ти заслужаваш повече. Когато човек смята, че заслужава повече, трябва и да се бори повече.
Това много ми хареса.Да вървиш по чужди пътеки е сигурен белег,че никога няма да си щастлив.
Хората имат различни потребности и трябва да живеят според тях.
Сега по темата.
С У1 на трон в 1 си признавам,че съм егоцентрик и очаквам ако не хората да се съобразяват с мен,то поне да не ми се бъркат в плановете.

Имам лоши спомени от училище,в класа бяхме много момичета(май 20 )непрекъснати изхвърляния и конфликти и към пубертета се заформиха две групи- "богопомазаните" и " мършите"

.Съзнателно избрах след кратко двоумене да мина към вторите,в която бяха пълничко момиче,такова с очила,дъщеря на разведени родители и т. н.,накратко,момичета без самочуствие.
От този момент нататък в рамките на две или три години чувах не особено ласкави неща за себе си,едно,че се бях опълчила,едно,че гаджетата,секса,цигарите и напиванията не ми бяха приоритет.Отделно имах злобна братовчедка в съседния клас,която наливаше много масло в огъня и настройваше съученичките ми още повече.
Ходех с голямо нежелание и страх на училище и се родих,когато мина балът.
За 19 години не съм отишла на едно събиране на класа ,няма и да ида.
Сега си давам ясна сметка,че е било проява на завист и пубертетски страсти( имам си каре Луна/ Плутон),но в онези години си мислех,че нещо не ми е било наред,въпреки,че бях отличник,от нормално семейство,финансово стабилна.
За тези 19 години по ирония на съдбата богоизбраните се превърнаха в едни едрогабаритни тетки,а за мършичките времето е било доста по - благосклонно.Наскоро го установих от едни снимки,качени в нета.