Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33268 Прегледи
*

Police_kontrol_F

• 25
  • На всякъде виждам и вси4ко 4увам
Re: За унижението
« Отговор #140 -: Декември 14, 2012, 03:37:36 pm »
Човек сам избира какъв да бъде в живота си.
Жертва или хищник.
Победител или победен.
Ако само седиш ,мрънкаш,оплакваш се и се самомъжаляваш,значи си слаб и безхарактерен човек.
Съдбата ни и живота ,ни зависи изцяло от нас.Само смъртта зависи от Бог.Той решава кога да ти отнеме живота, (в повечето случаи ),освен,когато не стане някое убийство.Иначе ,всичко друго,зависи от самите нас.Много мразя мрънкащи и оплакващи се хора, които винаги се самосъжаляват.На мнение съм,че човек ,никога не трябва да се обръща назад към миналото.Това е най-голямата ,ни грешка на нас хората.a3,например,никога не се обръщам на зад.Не поглеждам в миналото...просто изтривам всичко от паметта си ,всякакви спомени,и лоши ,и хубави.Хората,които са в миналото ми,ги изтривам и никога повече нямам досег с тях.Както всички  знаем,няма незаменими хора.Човек каквото си го направи сам,и Господ ,не може да му го направи .Човек сам решава как да протече живота му .Зависи от това дали си силен човек,колко си борбен..Важно е да нямаш пълно доверие на никого ,освен на себе си и Бог.А3,например нямам пълно доверие на никой ,освен на себе си.Разчитам само на себе си.И преди да сте ме осъдили, да,имам си причини ,за да е така, и мисля,че постъпвам правилно.3a себе си,a3,съм права и точка.Никой не може да ми промени мнението,колкото и да ме убеждава и разубеждава.И така ...с 2-3 думи ,това е моето мнение.
Да имаш,за да нараниш...така да притежаваш.Прощавам ти,че си такъв,преди да стана като като теб....обичаш,за да задържиш..търпиш и продължаваш,не някой друг,себе си оправдаваш,че може би това заслужаваш

« Отговор #141 -: Декември 14, 2012, 04:43:26 pm »
Може и да ти се получат есетата някой ден.

« Отговор #142 -: Декември 17, 2012, 06:37:16 pm »
Поставям картата на човек, който обожава да унижава подчинените си.
Има изключително агресивно и истерично поведение. Дори е на границата с липсата на каквото и да е възпитание.
Експерт е по това да всява страх сред подчинените си, за да ги контролира и манипулира. Трима човека напуснаха доброволно.
Задълбава в духовна л-ра, но явно всичко остава там - в пространството между очите и книгата, и всичко свършва след като я затвори, за съжаление...

Познавам само като клиент този човек и се радвам, че нямам допир до това ...Зло.

Изтривам картата!
« Последна редакция: Декември 18, 2012, 11:07:25 am от romantica »

« Отговор #143 -: Декември 17, 2012, 07:34:12 pm »
Поставям картата на човек, който обожава да унижава подчинените си.
Има изключително агресивно и истерично поведение. Дори е на границата с липсата на каквото и да е възпитание.
Експерт е по това да всява страх сред подчинените си, за да ги контролира и манипулира. Трима човека напуснаха доброволно.
Задълбава в духовна л-ра, но явно всичко остава там - в пространството между очите и книгата, и всичко свършва след като я затвори, за съжаление...

Познавам само като клиент този човек и се радвам, че нямам допир до това ...Зло.

квадрата плутон-марс/ в падение / дава склоност към насилие и психичен тормоз
язък за троновите диспозитори
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #144 -: Декември 17, 2012, 07:36:21 pm »
Благодаря за картата, Романтика!

Доста точна квадратура между девишки Меркурий и стрелешки Нептун. Интересно в кои довоме попада, но и без домофикация мисля, че е изкусен манипулатор (бе, направо лъжкиня), както видях, че си писала (първо гледам картата, после чета). Всякакви детайли си нагажда, измисля, премисля, както на нея й е изгодно. Уран в секстил с Меркурий може да дава изобретателност на фантазията й (Нептун) от сорта на "бедна ви е фантастиката" какво е способна да каже, само и само да получи онова, което иска. А тя иска много. Троновата Венера (в падение по сидерал) в комплект със Сатурн (всичко й е малко) и Юпитер (който разширява всичко, до което се докосне, включително желанията й за материални придобивки) и още Плутон (липса на мярка).

Марс в падение в квадрат с Плутон. Може да си пада отмъстителна. Склонна към избухвания, насилие или привлича такива партньори. Да де, ти си писала за истериите, сори, че те повтарям отново. Ама нищо, анализирам си картата.

По сидерал е възможно да има съвпад на Марс и Раху в 12-ти дом от дома на Луната. Трудно подтиска нервните си състояния. Тревожност, напрегнатост, безпокойство и жажда за власт. Но и някаква безпомощност, гняв, желание на всяка цена да има всичко, ще мине и през трупове.

Междудругото, тя има непълна калсарпа йога (змийска йога), което значи, че всички планети (без една, Марс) са заключени между лунните възли. Някои астролози твърдят, че животът на хора с това разположение на планетите не е лек и особени трудности срещат по делата на домовете, където попада нодалната ос (особено на дома, в който е Кету). Но от друга страна тази конфигурация е способна и да дава успехи. Това идва от двойнствената природа на Раху, който в добро положение и добре аспектиран може да дава богатства и успехи, а да създава неприятности при лошо положение и аспекти.
Нейният Раху е с малефик (Марс), който освен това е в падение. Мисля, че това може да се свърже с агресията, за която ти писа. Огромните й амбиции, които не успява да реализира, съдзават силно вътрешно напрежение, потребност от признание, жажда за власт и материални блага. В лунната карта (карта с Луна в 1-вия дом) Юпитер, Венера и Сатурн попадат във 2-ри дом, което подчертава акцента върху материалните стремежи в картата й. По сидерал троново Слънце е в един дом с Луната. Такова Слънце може да прави човека силен, амбициозен и благороден, но и завършен егоист.

*

Asol

• 4140
« Отговор #145 -: Декември 17, 2012, 07:57:35 pm »
По-интересно е при пусната карта без предварителен анонс каква интерпретация ще се направи ? Струва ми се, че той оказва влияние и накланя везните в една или друга посока.

« Отговор #146 -: Декември 17, 2012, 08:01:19 pm »
Това е вярно.
Но ако ще правим експеримент, нека да е карта с известен час на раждане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Декември 17, 2012, 08:09:59 pm »
Според мен това е доста прикрит човек, имам такива наблюдения за новолунните - колкото и искрени да изглеждат, винаги остава усещане за нещо недоизказано. Конкретно в този случай бих могла да предположа и склонност към задкулисни действия.

Цитат
Всякакви детайли си нагажда, измисля, премисля, както на нея й е изгодно

Девишки Меркурий в квадрат с Нептун може да я направи доста изкусна в нагаждането на факти и детайли в нейна полза или в полза на тезата, която защитава. (по-горе се говори в женски род)

Всъщност дори не стана ясно за мъж ли става въпрос или за жена, а и без час на раждане няма как да знаем нито в кой знак е Асцендентът, нито в кои домове са планетите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #148 -: Декември 17, 2012, 08:24:27 pm »
Благодаря ви за включванията!

Асол, пуснах картата с анонс, защото се вижда, че доста често се правят грешки, ако не се отбележи нещо конкретно, защото за това си трябва изключително добра интуиция, за да има познаваемост.
Всеки си отработва нещата по различен начин, някъде из книгите имаше пример дори с Платон. Как самият той в свое произведение споделя, че има карта на разбойник, но успява да трансформира енергията по друг начин...

Жена е, умишлено не отбелязах. Гнусно е някак жена на 31г. да се държи така, поне аз изпитах отвръщение като наблюдавах как крещи на възрастни служители на годините на родителите ѝ.
Но наистина това, като че ли е една маска, зад която най-общо се крие една никаква компетентност в професионален план...

Нямам ѝ часа на раждане, няма и как да го намеря.
« Последна редакция: Декември 17, 2012, 08:32:26 pm от romantica »

*

Константин

« Отговор #149 -: Декември 17, 2012, 08:51:01 pm »
Добре е, че повечето от вас не са на ръководни постове, иначе света щеше да се разпадне от добрината си :) Не очаквам да всеки да има познания в управлението и като цяло човешката психология, но е добре да може да се постави поне на мястото на другия :) В днешната супер изострена конкуренция между фирмите, работата на шефовете е да мотивират персонала, така че целите да бъдат изпълнени. Не казвам, че да се държиш гадно с подчинените е най-хуманният вариант, но със сигурност е един от най-успешните. И защо ? Защото човешката психология е такава, че страхът е един от най-силно мотивиращите фактори.
Мили дами, моля ви, свалете розовите очила, за да разберете тази особена причинно-следствена връзка в социално-икономическата система :)

« Отговор #150 -: Декември 17, 2012, 08:59:26 pm »
Мотивирането и крещенето са две коренно различни неща. Страхът и уважението също. Едно е да мотивираш, съвсем друго - да заплашваш и унижаваш. Страхът от загуба на работата дава добри резултати само в "Д-р Хаус". В реалния живот води до грешки, а грешките водят до смърт, ако си лекар.
« Последна редакция: Декември 17, 2012, 09:03:55 pm от Mirabella »

*

Константин

« Отговор #151 -: Декември 17, 2012, 09:02:52 pm »
Май говорим на различни езици :) И моля те, не говори наизуст кое дава добри резултати и кое не :)

« Отговор #152 -: Декември 17, 2012, 09:07:27 pm »
No, it's called mobbing.

« Отговор #153 -: Декември 17, 2012, 09:15:00 pm »
Константин, не се безпокой за света, никога няма да се разпадне от добрината си, поне не и на този етап - доброто и злото са си постоянна константа.
Както казва един от най-известните съвременни мислители Едуард де Боно - "Проблемът на света е мисленето, не глобалното затопляне."
Цитат
Не очаквам да всеки да има познания в управлението и като цяло човешката психология...
По-важно е да не забравяш, че и човекът срещу теб също е човек като теб и има права, това прави един лидер - ефективен. Затова преди разните там измислени предмети по управление и пр. се учи Етика.
Що за идиотщина е това:
Цитат
Не казвам, че да се държиш гадно с подчинените е най-хуманният вариант, но със сигурност е един от най-успешните. И защо ? Защото човешката психология е такава, че страхът е един от най-силно мотивиращите фактори.
Страхът убива, той не може да е мотиватор.

*

Константин

« Отговор #154 -: Декември 17, 2012, 09:24:46 pm »
Погледни обективно историята на всички държави и империи, а после прочети някоя друга книга по темата и ще си говорим пак :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #155 -: Декември 17, 2012, 09:33:47 pm »
Управление чрез страх и вменяване на чувство за вина или некомпетентност не винаги е печеливша стратегия - успехът на всяка стратегия зависи от обществото, от колектива и от манталитета на хората, от които е изграден. Има далеч по-интелигентни начини за ефективно управление, но насреща трябва да стоят достатъчно интелигентни хора.

Ако говорим за интелигентно и ефективно управление, възхищавам се на сегашния си шеф, който между другото няма нито една лична планета в мажорен аспект със Сатурн, а Сатурн няма достойнства в знака, в който се намира.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #156 -: Декември 17, 2012, 09:36:14 pm »
Благодаря ти за препоръката!
Тъкмо си снимах книгите, които прочетох през 2012-та и освен по темите, които ми са фейв, имам и две по твоите. Така че, аз гледам обективно и чета, чети и ти.

« Отговор #157 -: Декември 17, 2012, 09:39:45 pm »
Късметлия ще да е този, недокоснат от Сатурн. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Декември 17, 2012, 09:42:24 pm »
Късметлия ще да е този, недокоснат от Сатурн. :blink:

Но пък е стелиумен Водолей - Слънце, Меркурий, Венера и Марс.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #159 -: Декември 17, 2012, 09:49:28 pm »
А аспекти към Уран? Водолей и Уран са по хуманното (човечно) отношение. Поне така съм чела по книжките. ;D