Здравей Гост

За унижението

• 266 Отговора
  • 33165 Прегледи
Re: За унижението
« Отговор #260 -: Декември 28, 2012, 09:29:22 pm »

не съм го догледала - все ми идва твърде стар и не стигам до никъде
еми края е по сатурн,,явно е синхронично на вътрешното ти нежелание да те укротят,ако се припознаваш в образа на опърничевата
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

• 2187
« Отговор #261 -: Декември 28, 2012, 09:37:55 pm »

не съм го догледала - все ми идва твърде стар и не стигам до никъде
еми края е по сатурн,,явно е синхронично на вътрешното ти нежелание да те укротят,ако се припознаваш в образа на опърничевата

заинтригува ме, ще взема да се насиля да го изгледам
и не е до припознаване - истината, все пак, не винаги е приятна, но е полезна, като за Сатурн, де :blink:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #262 -: Декември 30, 2012, 09:30:03 am »
Та какво толкова го набеждавате Уран в 1ви дом? Като Раху в 1 в началото на темата?Имам ги и двете...

Същото и при мен :) Уран на асцендента, в съвпад с Раху в 1-ви дом, в Скорпион.

Честно казано, само един Уран на Асцендента няма да даде бунтар или пословичен радетел за свобода. Ще има значение как "се свързва" този Уран /или която и да е от трансатурновите/ с личните планети в хороскопа и със светилата - защото те ще са начина, по който ще се провява....

Дори ми се струва, че един неаспектиран Уран в 1-ви дом /или Плутон напр./, ще е много по-труден за човека - защото той няма да има "път" до него - до осъзнаването му и е възможно в живота да му се случват разни внезапности или да среща ексцентрици, без да разбере откъде идват...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #263 -: Декември 30, 2012, 09:38:49 am »
уран на асц. в каре слънце,секстил венера,луна,ако говорим за личните само
винаги съм се разбирала повече с мъжката половина  от света и от всеки човек,с женската ми е по-трудно
може би марс и плуто към уран са си казали тежката дума
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #264 -: Декември 30, 2012, 09:51:54 am »
Груповите планети обикновено трудно докосват индивида по позитивен начин

Трансатурновите на асц...да не ги величаем ненужно

Съгласна съм :blink:

Как се вписва Уран на Асцендента? В огнена или предимно въздушна карта - по-добре; един Марс във Водолей или Луна в Близнаци могат да се чувстват комфортно и да изразят тази напрегнатост и "повеля"  :mellow: на Уран да държиш куфара готов и стегнат за път /и промяна/...

Но в една земна и водна карта или със Слънце в 7-ми дом, където се иска сигурност - настъпват дилеми  :blink: Предполагам, че това е начина да пораснем и да откриваме все повече; предполагам, че това е и замисълът на безкрайните комбинации в наталните карти - различни условия и динамика на проявление...

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #265 -: Декември 30, 2012, 10:08:00 am »
Уран в 1-ви дом естествено е акцент върху личността, но не конкретно върху нейните желания спрямо другите.

Да.

Както и мнението на Стреличка, че егоцентризмът е свързан със Слънцето и аспектите му.

Един съвпад на Слънце с Юпитер - ми, много е хубаво и все пак такъв човек ще има нужда от много пространство, за да изразява себе си...

*

Papy

• 4343
« Отговор #266 -: Февруари 18, 2013, 11:05:10 pm »
Тука един отговор от книгите намерих: ако благотворните планети се управляват от своите съперници, хората страдат от неуважение и упреци поради своята кротост, доброта и състрадателност-птоломей

Как ви се струва?