Здравей Гост

2012-та: равносметката

• 37 Отговора
  • 6400 Прегледи
2012-та: равносметката
« -: Декември 13, 2012, 02:12:52 am »
.
« Последна редакция: Февруари 25, 2013, 04:12:44 pm от romantica »

*

tania

• **
  • 743
Re: 2012-та: равносметката
« Отговор #1 -: Декември 13, 2012, 08:44:14 am »
За мен 2012 беше година изпълнена с ограничения от всякакъв характер. Чувствах се зависима от хора и обстоятелства ( нещо, което абсолютно не понасям ), много от идеите и намеренията ми удряха на камък. Научих се на повече търпение ( предполагам ще ми е нужно при предстоящия Сатурнов възврат ). Замислих се над нещата, които наистина ме правят щастлива, определих целите си - вече са ясни и оформени в съзнанието ми. С нетърпение чакам 2013, за да поставя ново начало, да отгърна нова страница в моя живот.
Пожелавам на всички през новата година здраве, любов и сбъднати мечти  :58:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #2 -: Декември 13, 2012, 10:12:10 am »
За мен това беше година на много надежди, провалени планове, забавяния, трудности от всякакъв характер.
Имаше и доста хубави моменти, но като цяло по-важните ми планове бяха в застой. Отскоро има раздвижване по тях и се надявам 2013 да ми донесе завършек на проекти, нова работа и повече усмивки.
С нетърпение си чакам РД-то, за да си погледна солара по-подробно :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Декември 13, 2012, 11:24:56 am »

аватарът ти ми напомна на Рая  :blink:

За мен беше година на търсене на нещото, което е различно, на новото. Малко ми липсва старото  :blink: Като цяло, това, което много исках да променя, не се промени.
Догодина имам съвпад на осите в солара. Ще чакам.

Важното е, че сме заедно и сме здрави вкъщи. Сега се моля всички хора да са така, да има повече усмивки и щастие и по-малко от другото.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #4 -: Декември 13, 2012, 11:49:40 am »
Година отвъд възможностите, силите и всякакви очаквания. Отвъд изтощение и умора. Отвъд мен. Година на тежка борба. Много премеждия. Преборени немалко. Година на още загубени надежди. И на няколко нови мънички мечти и стремежи.

Не зная какво да искам от новата 2013. Вече ми е трудно и да искам. Вече нямам сили за планове.

Този късмет изтеглих от оракула:

Цитат
TAURUS 14
ON THE BEACH, CHILDREN PLAY WHILE SHELLFISH GROPE AT THE EDGE OF THE WATER

You may find your approach to something that has been troubling you emerging from a very basic perspective and developing, through stages, to an understandable conclusion. Get on with your own activities and enjoy life and nature. Try taking some time out by the water and interact with others there. An insight into your problem is likely to be found with the coming and going of the tide.

Being self-sufficient and looking after one's own affairs. A realizing of a sense of at-one-ment with all forms of life. Peaceful coexistence amongst beings on different levels of evolution. Having a live and let live attitude.

The Caution: Meddling in people's lives. Restriction of play. Being distracted.

"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #5 -: Декември 13, 2012, 12:05:03 pm »
За мен накратко беше година на трансформация, на уроци, на по-голямо разбиране на нещата = на порастване. Преодолях страхове. Успях да надмина себе си. Търсех. Намирах. Падах. Ставах. Плаках от мъка... Пренебрегвах на моменти притеснителността и интровертността си, за да следвам целите.
това. абсолютно разкъсах пашкула си, надскочих се, нов човек съм... приближавам се максимално до идеята за себе си.
странното е, че може би за 1-ви път изпълних to do листа си от миналата резолюция. това ме радва.
но от друга стана, усещам как последните дни сякаш кръгът се завърта и се връщам в изходна позиция, което ме ужасява съвсем буквално. усещам края на един цикъл от живота си, който, подобно всеки друг, явно трябва да напусна съвсем сама и гола. изобщо, образът на прераждането продължава да присъства при мен, с някаква почти закономерна повтаряемост.

благодарна съм на/за всички хора около себе си. те са ми страхотен тренинг в самостоятелност и учители по нихилизъм:Д
шегата настрана. доволна съм от годината, доста. време беше за нея. разбира се, година на крайности и гранични състояния, но какво по-живително от драмата:Д творчество, кариерно развитие, пътуване с лек багаж, нови хора, нови емоции, нови пътища, събуждане, самоувереност, натрупване, зрялост. все хубави неща, йей!) мислех, че 2012 ще ми се получат професионално нещата, но считам пътят за доста(тъчно) важен и... почти извървян. останалото предстои)

//на 22 съм, квадратни Урани, ако не друго;

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #6 -: Декември 13, 2012, 10:21:23 pm »
Понеже 12 е щастливото ми число,тази година я чаках с нетърпение. :blink:
Сега,в края й ,мога да каже,че е минала под мотото " Всяко зло за добро".
Разделих се с много хора ,които смятах за важни,а се оказа,че мога и без тях.
Година,през която буквално за една седмица останах без работа,най- добра приятелка,прекратих връзка и не рухнах.
Напротив,бях щастлива,махах окови,които месеци по - късно замених с криле.Е ,не всичко в този междинен период беше розово,но успях . :blink:
Промених гледната си точка към някои хора - от дразнители успях да погледна на тях като на учители.
Убедих се,че моят поглед към света е разковничето за успеха.Другото сигурно спасение от разочарования е липсата на грандиозни планове .
Единственото,което си пожелавам за догодина ,е здраве за близките и мен.
Другото е постижимо или заменимо.

*

Grace

• 2257
« Отговор #7 -: Декември 14, 2012, 09:46:35 am »
Понеже 12 е щастливото ми число,тази година я чаках с нетърпение. :blink:
Сега,в края й ,мога да каже,че е минала под мотото " Всяко зло за добро".
Разделих се с много хора ,които смятах за важни,а се оказа,че мога и без тях.
Година,през която буквално за една седмица останах без работа,най- добра приятелка,прекратих връзка и не рухнах.
Напротив,бях щастлива,махах окови,които месеци по - късно замених с криле.Е ,не всичко в този междинен период беше розово,но успях . :blink:
Промених гледната си точка към някои хора - от дразнители успях да погледна на тях като на учители.
Убедих се,че моят поглед към света е разковничето за успеха.Другото сигурно спасение от разочарования е липсата на грандиозни планове .
Единственото,което си пожелавам за догодина ,е здраве за близките и мен.
Другото е постижимо или заменимо.

:blink: :clap:

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Декември 14, 2012, 10:02:26 am »
Моята равносметка за годината е добра като цяло. Много дребни болести (уморих се вече), но и много положителни емоции. Уважение и признание от доста хора, без да съм очаквала, и без, по мое виждане, да съм направила кой-знае какво за тях.
Странно е да си любимец на групата, до сега не ми се беше случвало, но доживях :)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #9 -: Декември 14, 2012, 10:23:04 am »
За мен беше много трудна година, която обаче завършвам със усмивка.  :blink:

« Отговор #10 -: Декември 15, 2012, 07:35:47 am »
2012 година на дракона ,моя дракон,високосна и разтърсваща след сл.затъмнение през май- земята се разлюля до 5,9 по рихтер,на моменти спокойна,на моменти изтощително напрегната,разделих се с едни,нови хора влязоха в живота ми,нови опитности и уроци  :mellow:
напрежението и абсурдността на битовизмите неутрализирам къде успешно,къде не с три думички- аз съм - здрава , силна и спокойна... ;D
сложих очила за близко виждане-аман от детайли и девешки изпълнения,но дали ми трябваше, защо ми е близкото,като виждам на далече и в дълбочина,за това очила не ми трябват :mellow:тр.сатурн е в 3 дом и ограничи близкото обкръжение до степен на аскетизъм,но си имам виртуално и не страдам толкова, финансите са ми като на по-голямата част от българите - като женски цикъл ,чакаш цял месец и свършват за 5 дни ,
болно ми е като наблюдавам тотално изтрещяване и деградация на човешкото у хората,моля се това да се промени,докато още имаме време човечеството....с тази молитва очаквам 2013 година- здрава, мирна ,спокойна и плодотворна да бъде за всички :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #11 -: Декември 16, 2012, 08:21:36 pm »
На въпросът ми за 2013 година за мен,оракула ми отговори с това: :blink:

A COMEDIAN ENTERTAINING A GROUP OF FRIENDS

Objective awareness of oneself and others can bring some light relief to your situation. See the humor in situations around you, as there can be an escape from difficulties through seeing the funny side. Group cohesion and joy can come through sharing fun.

Seeing the light side. Being the life of the party. Having insight. Always being on the 'go' mentally. Banter. Cracking up with laughter.

The Caution: Being trivial to avoid reality and still gain acceptance. Somebody not taking life seriously enough. Acting the clown. Demanding the spotlight.

Не звучи зле ;)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #12 -: Декември 16, 2012, 09:35:36 pm »
КОМИК ЗАБАВЛЯВА ГРУПА ОТ ПРИЯТЕЛИ

Че ще избягам от трудностите,ако гледам с хумор на тях.
Ще се чувствам радостна и доволна,ако не се изолирам,а бъда сред хора./Въпреки ,че с този соларен АС в 12ти в рак и луна в 12ти,не знам как ще стане/.
Ще има много смях около мен,закачки.
Ще получа просветление и ще съм в кондиция ментално.

Това е моят скромен превод :-[
Но ми звучи добре,оптимистично.
Ще се радвам ако е така,пък и от март ще вляза в лична година 1,което като добавка също звучи обнадеждаващо :blink:

« Отговор #13 -: Декември 17, 2012, 07:22:05 am »
майка ми не е англичанка, а върла македонка от Шар планина  ;D
ставаме две :mellow:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #14 -: Декември 17, 2012, 03:44:38 pm »
Ха,интересно Акрукс :blink:
Няма такива премествания при мен за сега :-[Ще си остане АСто в 12ти ;D

А при теб...освен да се влюбиш споделено ,друго не виждам :-[

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #15 -: Декември 17, 2012, 10:05:36 pm »
Ха,интересно Акрукс :blink:
Няма такива премествания при мен за сега :-[Ще си остане АСто в 12ти ;D

А при теб...освен да се влюбиш споделено ,друго не виждам :-[
да, но това което ти се е паднало за 2013 е за цялата календарна година, а соларът ти е до чрд, което не е на 31 декември , доколкото помня  ;D
в новия солар за след рождения ден през 2013 къде ти е асц?
а от влюбване имам нужда, че не ми върви писането без муза  :kissd:
Аз говоря за новия солар естествено, :-[който започва март 2013 и завършва март 2014.Сложила съм карта  в темата за соларите.Там АСто е в 12ти.....стария солар вече не го бръсна....... ;D

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #16 -: Декември 17, 2012, 11:28:05 pm »
Ужаснааааа година!!! Нямам търпение да свърши!! Започна кофти и така ми вървеше през цялата година. Тази година с всичко което се захвана се проваля.. :@. Проблеми, безпаричие изобщо не съм доволна от себе си.  С каквото се захванах през 2012 нищо не ми се получаваше както аз искам.  Толкова гадна година май не бях имала досега.Това адски ме изнерви и още повече се отчаях, дано през новата година най-после ми потръгне.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Декември 17, 2012, 11:37:26 pm »
Отворих нова страница в професионален план, това е година на осезаемо раздвижване. В служебен план я определям за много успешна, една от повратните, ако се прави сравнение с последните няколко години.
Приключих отношения с измамници и некоректни възложители, кръгът с клиенти доста се стесни, но повече не работя за тоя дето духа и не се занимавам с благотворителност.

Що се отнася до лични и партньорски отношения - нещата бяха тръгнали към своя естествен завършек, просто трябваше време да се избистрят някои моменти и окончателно да се убедя в това, което първоначално предполагах.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Декември 18, 2012, 07:39:12 am »
майка ми не е англичанка, а върла македонка от Шар планина  ;D
ставаме две :mellow:

айде  ,честито,българският народ е надраснал някой предрасъдъци- Биг Брадъл ол стар спечели -македонец от Скопие, Никола -Лестър,знаех си той е Близнаци и тр.Юпитер в Близнаци му даде нова кола,жалко,че няма шоф.книжка дечкото,но много му се радвах снощи  ;D

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #19 -: Декември 18, 2012, 10:19:32 am »
Преминах през изключително интересна и поучителна година - получих повишение в работата през Юли; в началото на декември го отказах, а сега не съм сигурна дали искам изобщо да работя в България. Всъщност това беше един своеобразен катализатор - имам намерение да си намеря работа във Великобритания и да емигрирам със семейството си    . Не е ясно  дали ще успея - все пак не съм на 20 г., но човек никога не е късно да започне живота си отначало.Дано звездите са с мен  :blink:
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак