Здравей Гост

Слава

• 23 Отговора
  • 3170 Прегледи
Слава
« -: Декември 20, 2012, 02:35:02 am »
Кои са най-често срещаните аспекти свързани с популярност, слава, известност, публични изяви /повече ме вълнува в женските карти/? Имате ли някакви твърди наблюдения?
There's a little witch in every woman...

Re: Слава
« Отговор #1 -: Декември 20, 2012, 07:35:14 am »
Гокленови  + асп-Юпитер/Луна, Слънце  на МС,в 10,7  или в съвпад с УМС, силни и по знак, с харм.асп. добра, с напрегнати-негативна,
У1 дом в 10, У10 в 7,
Плутон в 1 ,7, 10 печелят слава ,независимо каква
лунни възли ъглови

Хитлер е с Сатурн в 10 ,Лъв и гокленово Слънце в 7  ъглово /У10 в 7/ в тригон със съвпада Юпитер /Луна в Козирог,възли Рак -Козирог/връзка 4-10/
Обама - Слънце гокленово в 6 близо до Дсц.,У10 Плутон  в 7 и тригон Юпитер/Луна, възли 1-7
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #2 -: Януари 09, 2013, 02:40:03 pm »
Много интересно, ще се радвам да чуя още наблюдения.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Януари 09, 2013, 05:42:37 pm »
Почти винаги връзка м/у у1,у4, у7 и у10-каквато и да е
Често по диспозиторство
Повечко ъглови планети
При хората на изкуството затворените комбинации (таоквадрати, големи тригони и т.н.), са по-скоро изключения, при политици, финансисти и др подобни-правило
Често луната е в 7-ми, 10-ти, но не винаги

« Отговор #4 -: Януари 09, 2013, 08:48:44 pm »
При хората на изкуството затворените комбинации (таоквадрати, големи тригони и т.н.), са по-скоро изключения

Защо да са изключения ? Какво общо имат конфигурациите в случая ?

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Януари 09, 2013, 08:58:52 pm »
При хората на изкуството затворените комбинации (таоквадрати, големи тригони и т.н.), са по-скоро изключения

Защо да са изключения ? Какво общо имат конфигурациите в случая ?

Статистика
Но и логика има-един неспокоен, неудовлетворен творец е много по-вероятно да натвори
В тая връзка таоквадратите от затворените се срещат най-често
« Последна редакция: Януари 09, 2013, 09:09:16 pm от Papy »

« Отговор #6 -: Януари 09, 2013, 09:22:00 pm »
На мен като всичко ми е на Асц. и на К4, пък и осите ми са кардинални, имам съвпад Юпитер-Луна-Венера и вече съм на почти 25 години досега трябваше да ме цитират повече от Гьоте и да ме има в кръстословиците на монасите в Тибет, а на Луната да са ми вдигнали паметна плоча.
Ама ей на - пиша ви тук, а вие даже не оценявате какъв забележителен индивид ви отделя от времето си и отказвате да ми се кланяте. Абе, толкова неблагодарна работа е божествеността...що ли ми трябваше.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Януари 09, 2013, 09:51:35 pm »
Ами, все нависоко гледаш и не виждаш как рабите се кланят
« Последна редакция: Януари 09, 2013, 10:39:48 pm от Papy »

« Отговор #8 -: Януари 09, 2013, 09:54:05 pm »
Славата е относително нещо, затова не смятам, че може да се впише в рамките на астрологията.
Обаче със сигурност има разлика в картите на световноизвестни и не до там известни хора. Например, Анджелина Джоли, Ал Пачино, Джони Деп, Никол Кидман, всеки ги знае, но има актьори, които не са световноизвестни и все пак са добре познати, но само на определена територия. Предполагам, че трябва да разграничим международните 'звезди' от другите популярни личности ;).
Славата също така е променливо понятие. Може да бъде следствие на талант /актьорски, музикален/, визия и излъчване или може да е просто късмет. Нужно е отличен пиар и добър мениджър.
Бих казала, че в днешно време всеки има своите 15 минути слава. Няма месец в, който да не чуя за някоя нова 'звезда', която е пробила наскоро. Само в последните 2-3 години се навъдиха десетки нови изпълнители :rolleyes: . Преди години се кефехме само на Бритни Спиърс и Шакира ;D .

« Отговор #9 -: Януари 09, 2013, 10:00:49 pm »
Все пак говорим за слава, а не за медийна популярност. Славата е непреходна...поне докато си жив, ако не и след като вече не си.

« Отговор #10 -: Януари 09, 2013, 10:19:58 pm »
Тогава кръгът се стеснява ;D. А тези, които славата ги преследва и след смъртта се броят на пръсти...така да се каже. Но не мисля, че автора на темата е имал предвид доживотна слава.

« Отговор #11 -: Януари 09, 2013, 10:30:54 pm »
Аз не се наемам да кажа какво е мислил авторът.  ;D
А и нали ти казаха, че все нависоко гледам - разбира се, че съм се ориентирала към слава до живот. Дори възнамерявам да просъществувам през вековете. Нещо като Питагор, ама по-впечатляващо.

« Отговор #12 -: Януари 10, 2013, 12:55:03 pm »
Най-великите умове са били оценени едва след смъртта им. Тъжно, но факт.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #13 -: Януари 10, 2013, 01:36:56 pm »
имам плутон в 1ви на трон, луна на ИЦ слънце на МЦ на трон и Юпитер на ДЦ - никой никога не ме е знаел за нищо ... и честно казано така ми харесва
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #14 -: Януари 10, 2013, 01:55:28 pm »
Имам предвид всякаква слава-вечна, моментна, добра, лоша. Питам от чисто егоистични подбуди, тъй като досега в живота ми от дете има някаква тенденция към моментна популярност /чрез сцена, телевизия/през една - две години, случваща се доста естествено и незапланувано, но усещам, че се стремя към нея и занапред. Тоест, представям си се като публична личност. Дотук не видях много аспекти близки с моята карта.

« Отговор #15 -: Януари 10, 2013, 04:01:51 pm »
Restless, най-добре е да пуснеш цялата карта, така по отделни аспекти, не може да се каже :blink: .

*

elfidka

• 3129
« Отговор #16 -: Януари 10, 2013, 04:26:24 pm »
Почти винаги връзка м/у у1,у4, у7 и у10-каквато и да е
Често по диспозиторство
Повечко ъглови планети

При хората на изкуството затворените комбинации (таоквадрати, големи тригони и т.н.), са по-скоро изключения, при политици, финансисти и др подобни-правило
Често луната е в 7-ми, 10-ти, но не винаги
Аз имам У1 във взаимна рецепция с У10 и е в съвпад с У4 но не съм известна и нямам такива мераци

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #17 -: Януари 10, 2013, 04:44:56 pm »
Много хора ги имат

Нали все ви питам кой е цар и кой пъдар :)

« Отговор #18 -: Януари 10, 2013, 04:47:30 pm »
О, супер, пускам я. Аз не смеех, да не нахалствам много. :blink:
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 03:36:03 am от Restless »

« Отговор #19 -: Януари 10, 2013, 08:18:39 pm »
Restless, сигурна ли си в часа на раждане? При съвсем малко по-ранен час Венера ще бъде У1. Венера попада в 10-тия дом в съвпад със СЛВ възел, което би трябвало да привлича всички прожектори към теб. Знакът е на Уран, което е доста подходящо за медийни изяви - радио, телевизия, а защо не и интернет. Независимо от часа на раждане мисля, че съвпадът Марс/Венера/СЛВ в 10-тия дом би трябвало да те правя привлекателна за публиката. Пробвала ли си се на кастинг за телевизионен сериал, предаване, модел?
Елементът на непредсказуемост и спонтанност вероятно идва от факта, че Уран е управител на 10-тия дом.
Имаш си "двигател" за желанието за популярност и връзка с обществеността/публиката - тау квадратурата между Слънце/Меркурий в 11-ти дом, Юпитер и Уран. Аспектите Юпитер/Уран често ги "набеждават" като аспекти на внезапния късмет. Поради връзката им с оста 2/8 дом биха могли да внесат елемент на непредсказуемост във финансите ти (надявам се, става дума за неочаквани печалби), а може би и спонсорство, подкрепа за начинанията ти.
Другият ти "двигател" биха могли да бъдат квадратурите на Плутон към Марс и Венера. Плутон в 6-ти би трябвало да те прави рабохоличка до екстремум, перфекционистка. Не признаваш средно положение, нито загуба, т.е. имаш драйв да настояваш да получиш заслуженото, няма да лежиш на стари лаври.

Луната е основен фактор за популярност. Твоята е добре позиционирана по дом - в 9-тия дом, който мунданно се управлява от Юпитер. Аспектът й с Нептун плюс Венера на МС подсказват, че си творческа натура. Положението на Луната в Козирог в съвпад с диспозитора си Сатурн увеличава овненската ти амбициозност и напоритост, но едновременно с това внася и елемент на неувереност, самокритика, срамежливост. Ако поддържаш златната среда, ще е идеално.

Не изглежда никак зле откъм популярност. Заради положението на У10 Уран в 8-мия дом моментите на възход и спад на славата могат да се редуват, т.е. да липсва стабилност.

Пепеляшковите аспекти също ги "набеждават" за даващи слава. Плюс и други аспекти, разбира се. Не съм запозната с тази теория, защото ги разглеждат най-вече в хелиоцентричната система, с която нямам опит. Ето два линка:

http://astroshine7.com/articles/3,

http://www.jupitersweb.com/magi-astrology-aspects.html.

Не казвам нищо. Просто за мен Слави Трифонов не е Пепеляшка (красавицата), а звярът. ;D
« Последна редакция: Януари 10, 2013, 08:31:13 pm от Mirabella »