Здравей Гост

Безпардонност

• 66 Отговора
  • 8048 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Безпардонност
« Отговор #40 -: Февруари 02, 2013, 06:41:02 pm »
Намалява радиото само, когато ТЯ има мигрена. Но същото не важи за мигренозните пристъпи на колегите в стаята.
И да й създам дразнене, това няма да се отрази много върху нейната работа, тъй като естеството на нейните задължения е друго. А и вече си е приключила текущите месечни отчети за кеш флоу-то в офиса. :))

Съжалявам, може да съм всякаква, но с простотия срещу простотия не мога да действам, така и не се научих.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #41 -: Февруари 02, 2013, 07:17:42 pm »
добре че сте се разписали, че да разбера за какво иде реч, защото първоначално не стана ясно и в този смисъл коментарът на Асол е съвсем на място в предните страници.

в случая историята изглежда като припикаване на територия - т.е. колегата (нали така било правилно) явно държи да си остане в нейно владение или се вписва в определението "прост", което няма общо и няма как да се обвърже с интелигентност, поне аз не съм попадала на такъв екземпляр. Както се казва в оная приказка "С лош човек можеш да се разбереш, с прост - никога" ;D. Не е смешно, но не ми остава друго, освен да се смея. Какви са конфигурациите на простотията?

Освен това, по принцип, секретарките не ходят по преговори, ако ходят не са точно секретарки със сигурност.
Отделно в стаята сте три, тоест съществува още един балансиращ фактор и ако той не е същият би следвало да можете да го подложите на обсъждане и в духа на общоприета корпоративна култура да се разберете, което в никакъв случай не означава да се карате и вдигате скандали.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2013, 07:26:40 pm »
добре че сте се разписали, че да разбера за какво иде реч, защото първоначално не стана ясно и в този смисъл коментарът на Асол е съвсем на място в предните страници.

В интерес на истината имаме хубава синастрия с въпросната особа, преобладаващи тригони.
Значи проблемът не е чак толкова астрологичен, а е на ниво възпитание и разлика в разбиранията за приемлива работна атмосфера.

Формално и документално длъжността е "офис мениджър", възможно е да се изживява и като "управител офис", но за това не бяхме уведомени.

Просто има моменти, в които ми пуши главата, трябва да спазвам нормативи и наистина ми писва от селски изцепки. Все пак говорим за 43-годишна жена, не за 20-годишно девойче. Предполага се, че когато човек има образование, интелект и достатъчно опит, би трябвало да си дава сметка за уместно и неуместно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #43 -: Февруари 02, 2013, 07:48:18 pm »
една от последно прочетените зомбиращи фрази гласи "Нищо не е грешно, ако те прави щастлив" - разпространява се сред неукрепнали мозъци и психики в социалните мрежи. Повторена сто пъти, може да увреди и по-зрели.

ако, например, ме прави щастлив да стрелям по хора - дали не е грешно

та, има общовалидни правила и те не подлежат на коментар и трактовка, а именно - да не пречиш на останалите, иначе - прави каквото искаш

но аз пак да попитам - как не можете да седнете трите и тихо и мирно да се разберете, няма значение възрастта тук

аз обичам да слушам музика, по-лесно се концентрирам - и за да не преча на другите го правя със слушалки, макар в стаята колегата да предпочита да я пускам извън тях, но тук опираме до общи предпочитания
ако тя харесва джаз, да речем - ще имаме проблем ;D, изключение правя само за Шаде

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Февруари 02, 2013, 07:53:35 pm »
една от последно прочетените зомбиращи фрази гласи "Нищо не е грешно, ако те прави щастлив" - разпространява се сред неукрепнали мозъци и психики в социалните мрежи. Повторена сто пъти, може да увреди и по-зрели.

ако, например, ме прави щастлив да стрелям по хора - дали не е грешно

Ако музиката ме прави щастлив, ще я слушам и на работно място, какво пък.

Утре може да реша, че ще съм по-щастлива, ако спра да се къпя. Надявам се да са щастливи и колегите в офиса. :))

ПП. На третата колежка не й пречи, тя е същата лаладжийка и нейната работа не е свързана с повишена концентрация, а и двете са от един бранш, така че взаимната им толерантност е напълно разбираема. Накрая ще се окаже, че съм "третий лишний", има такъв руски лаф. :)

ПП2. И все пак има надежда за живот - поне не пуска чалга! :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #45 -: Февруари 03, 2013, 12:26:33 am »
Дали един тиймбилдинг няма да реши проблема :blink: ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Февруари 03, 2013, 03:03:53 am »
Дали един тиймбилдинг няма да реши проблема :blink: ?

Тиймбилдингът е едно, работата в офиса е друго.

Неформални събирания сме правили, когато има някакъв повод в офиса, там проблем няма. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #47 -: Февруари 03, 2013, 08:55:39 am »
Ако действително искаш да промениш нещо в тази ситуация и ти създава по-голям дискомфорт в работата повече от поносимото, имаш няколко варианта. Като не бива да забравяме, че можеш да промениш нещо, което зависи от теб. Другите можеш само да ги помолиш за съдействие и разбиране. Това както има общо с това кой колко е намачкан, изгладен, крив, невъзпитан, толкова и с личното ти решение и активност в тази насока, с цел да "поизгладиш" доколкото можеш ръбовете на тази ситуация за себе си с предприети мерки от твоя страна.

1. Отправяш молба и директно си казваш, че ти пречи на процеса на работа, когато е необходимо.
2. Ако постоянното напомняне не даде резултат и за да е и вълка сит и агнето цяло, не виждам проблем тя да ти откаже да си сложи слушалки и така да си слуша радиото.
3. Третия вариант е ти да си сложиш такива и си решаваш проблема.

Ако чакаме някой да се сети по дефиниция и да се съобразява с нас, защото така е по "канон", можем да си недоволстваме колкото искаме, но това доколко е конструктивно в полза на ситуацията ?
« Последна редакция: Февруари 03, 2013, 09:11:27 am от Asol »

« Отговор #48 -: Февруари 03, 2013, 09:05:01 am »
ако съвета на Асол не помогне, жертвай се един ден и пусни чалга, създай мигренозна ситуация,играй на неин терен с нейни похвати :mellow:
тази колежка е външната проява на настоящият транзит каре уран-нат.луна в 8, трябва някой да изпадне в нервна криза за да се приключи с нервността и напрежението,а ситуацията свързана с 8 дом е винаги на безсилие и на безпомощност,засега ти го изживяваш и се напрягаш ,нагнетяваш и търпиш,а дали си струва  :rolleyes:
човек споделя,оплаква се от нещо,когато е блокиран поради някаква причина,страх или принципи и не смее да действа,като не агираш-реагираш :mellow:
« Последна редакция: Февруари 03, 2013, 09:27:48 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #49 -: Февруари 03, 2013, 09:52:02 am »

тази колежка е външната проява на настоящият транзит каре уран-нат.луна в 8

Мда-има логика, значи действай нестандартно-обратно към съвета на мирабела, и се вързват уран/радио :)

« Отговор #50 -: Февруари 03, 2013, 09:54:24 am »
а тя пък щом е на 43- преживява уранова опозиция- та сте се събрали :P все лични уранови руди и се облъчвате взаимно,да видим кой ще отцелее,кой е по -устойчив на радиация
май луна в 8 :mellow:пречат й задръжките,т.е възпитанието

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Февруари 03, 2013, 02:16:03 pm »
ако съвета на Асол не помогне, жертвай се един ден и пусни чалга, създай мигренозна ситуация,играй на неин терен с нейни похвати :mellow:

Да не вземе да й хареса, после ще ме трови мен?  ;D

Сигурно сте прави, това е просто отражение на вътрешна ситуация, породена от транзита на Уран към нат. Луна.
В 8 дом тя е натоварена с доста задръжки относно това какво "може" и какво "не може", това предопределя ранната ми среда.

Тъкмо се чудех защо тоя транзит не намира външно проявление, в момента нали е точен, докато не се усетих, се са започнали да ме дразнят някак повече от обикновеното съвсем дребни и на пръв поглед несъществени неща. Дразнят ме тълпите по автобусните спирки, добре че нямаме метро.  ;D

Благодаря все пак за конструктивния завършек на темата. Помогнахте ми да разбера, че ако не те устройва дадена ситация, трябва да умееш да изразиш недоволството си, а на да го трупаш вътрешно и да очакаш от отсрещния да постъпва така, както би постъпвал ти на неговото място - в това отношение всички сме много различни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #52 -: Февруари 03, 2013, 04:03:40 pm »
ха ,а уран какво прави - освобождава ни от какво от задържане на емоциите-луна в 8 дом и как - каре-доброзорно,кат не желаем доброволно да се почувстваме диви и щастливи,без задръжки,като не лудуваш ти,другите отработват енергията на освободеност  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Февруари 03, 2013, 04:13:41 pm »
ха ,а уран какво прави - освобождава ни от какво от задържане на емоциите-луна в 8 дом и как - каре-доброзорно,кат не желаем доброволно да се почувстваме диви и щастливи,без задръжки,като не лудуваш ти,другите отработват енергията на освободеност  :blink:

Надявам се да не ми освободи доброзорно емоциите на неподходящо място и при неподходящи обстоятелства.  ;D

Дразня се и за това, че поради естеството на моята работа често се налага заради дискомфортната обстановка в работното помещение, което въпросната мадам създава, да вземам да доработвам материали за вкъщи - и през седмицата след работно време, и за през уикенда (вместо да си почивам или да върша нещо друго).

При условие, че имам и външни поръчки, за които ми се плаща, защо да нося работа от офиса в къщи?
Двете колежки, след като им свърши работното време, просто се прибират в къщи и там не носят никакви служебни ангажименти, тъй като в офиса никой не им пречи да си вършат тяхната работа. А аз все нося за доработка. Не защото някой така ми е казал, а защото ми е съвестно, ако не успявам да преведа всичко, което ми е дадено като брой и обем материали. Накрая едни слушалки в офиса май ще свършат добра работа. Имат ли добра непропускливост спрямо външни звуци? :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #54 -: Февруари 03, 2013, 09:27:39 pm »
Заради емпатичността си и "каноните" много пъти съм теглила късата клечка. "Лактите" като че ли повече се харчат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Февруари 03, 2013, 09:34:42 pm »
"Лактите" като че ли повече се харчат.

Цитат

Бескультурье всегда старается опустить культуру до своего уровня, вместо того, чтобы подняться до её …

:blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #56 -: Февруари 04, 2013, 01:35:08 pm »
Здравейте, включвам се и аз. Изчетох всичко до тук, интересно ми е,че мисля като Стреличка, дори скоро в скайпа писах на 1 мацка,че когато съм безсилна с такъв тип хора и аз ги "отразявам". Е,това е малко по плутон, ама меркурий като не помага..А и нали въпросната персона има марс съвпад със слънце, малко плутон няма да й се отрази зле...Това в кръга на майтапа. :PИмала съм сходни ситуации, не съм конфликтна и затова с времето разбрах, че не трябва да се подминават тези неща, а да се говори, действа.
Някои хора ги е страх да си "чуят" мислите и постоянно нещо около тях трябва да бръмчи. Вкъщи така беше с ТВ-то, купих си тапи-силиконови/не изолират добре/, имах да пиша много. 2-3 сутрини си мислех колко е омразен този телевизор-и той се повреди.,близките ме обвиниха във вещерство ;D. Но просто кинетичната енергия на силната емоция-гняв е свършила работа, или просто му е дошло времето. В крайна сметка стигнахме до справедлив за всички компромис. После се замислих, че заради това- да съм мила и добра колко време съм търпяла кофти отношения  и на работа , а всъщност отровата е навлязла дълбоко в мен и трябваше да се самонаговарям, че не е толкова зле на входа на учреждението всеки божи ден. Нямах си мои лични граници, неприкосновена територия. Докато тази година като марс ми наквадрати слънцето реших че ще покажа,когато е нужно и другата страна. И се получи. От изречения като-"умният отстъпва"  си патя цял живот. Понякога трябва човек да се облещи, особено на агресивната простотия.
И как ще доработваш в къщи, ако се повтарят такива ситуации, значи имаш проблем с твоите граници. Пък и не е проява на лично отношение, ако първо кажеш в прав текст на жената,че ти пречи и я предупредиш, че ще се обърнеш към началството и после го направиш. Защото трябва да имаш условия за работа, да не говорим,че имаше някакви правилници за вътрешния ред, инструктажи на които се подписваш, които  включват и тази точка-за подходящите работни условия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Февруари 04, 2013, 02:15:05 pm »
Днес няма радио и свиркане с уста - имаме мигрена.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Февруари 04, 2013, 03:07:27 pm »

Урочасахме я жената :)

Не е честно, лили, тя е сама (с радиото), а ти си с цял форум отсреща

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #59 -: Февруари 04, 2013, 03:42:56 pm »
Не й желаем лошото, дано вътрешно да се усети, че не е пъпа на света и да се смири малко! :blink: