Здравей Гост

Прогресиите работещи и не работещи

• 72 Отговора
  • 10782 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Прогресиите работещи и не работещи
« Отговор #40 -: Февруари 16, 2013, 02:20:28 pm »
При солара, който имам за тази година, хич и не напирам за събитийност.

*

Uran

• 6041
« Отговор #41 -: Февруари 17, 2013, 12:05:44 pm »
Юпитер може да услива тези флуктуации.

*

Stella

• 7765
« Отговор #42 -: Февруари 19, 2013, 11:20:12 am »
При критична прогресивна луна (29-0-1 гр.) при смяна на знак винаги има събитие.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 19, 2013, 11:28:40 am »
Интересно, при мен нямаше никакви събития баш по критична пр. Луна, тоя месец смени знак.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #44 -: Февруари 19, 2013, 12:10:48 pm »
Лили, ако предишиното ти новолуние е било на куспидата на 6-ти, тогава следващото ще е на десцедента, освен ако нямаш интерсептиран знак в 6-ти дом, нали така?

*

Grace

• 2257
« Отговор #45 -: Февруари 19, 2013, 12:29:53 pm »
Интересно, при мен нямаше никакви събития баш по критична пр. Луна, тоя месец смени знак.  :blink:

Може да е с психологически характер, някаква вътрешна нагласа, пренастройка.
Но особено при аспект на пр Луна с натална планета, няма начин да мине без събитийност, мисля.

*

abroad

• 2187
« Отговор #46 -: Февруари 19, 2013, 12:39:45 pm »
При критична прогресивна луна (29-0-1 гр.) при смяна на знак винаги има събитие.

и аз така мислех, но не винаги
вече е на 4* - няма събития, при това не е къде да е (в 1ви), при това не съвпадна с кого да е (нодална ос), респективно опозиция на Сатурн (пак в 29* -тия критичен)

отделно е ин хайз, дето пише Папи в съседната тема и в Рак - силна си е:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Февруари 19, 2013, 12:43:50 pm »

Може да е с психологически характер, някаква вътрешна нагласа, пренастройка.
Но особено при аспект на пр Луна с натална планета, няма начин да мине без събитийност, мисля.

Да, точно така, по-скоро психологическа пренастройка, сънищата също станаха по-интензивни, по-запомнящи се.

Но при излизане от Везни и влизане в Скорпион пр. Луна нямаше аспекти, може би затова не се случи нищо.

Последният аспект на пр. Луна във Везни беше опозиция с нат. Венера, а това се случи още в средата на миналата година, оттогава ми държи влага тоя аспект.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #48 -: Февруари 19, 2013, 01:48:05 pm »
И моята прогресивна Луна е на 4 * от Асц-та в 1 дом и засега не мога да кажа събитие като външно проявление. Определено обаче, смятам, че такива предстоят, скоро ще има и аспекти с лични планети, предполагам, че ще има раздвижване на събитийно ниво.
От опит и от това, което чета е ясно, че самото преминаване на пр Луна през Асц не означава автоматично събитие като външно проявление. Явно е нужно време, аспекти, тригери, за да се задвижат нещата. В случай, разбира се, че няма планета в точен съвпад с Асц-та.   

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #49 -: Февруари 19, 2013, 11:02:55 pm »
И моята прогресивна Луна е на 4 * от Асц-та в 1 дом и засега не мога да кажа събитие като външно проявление. Определено обаче, смятам, че такива предстоят, скоро ще има и аспекти с лични планети, предполагам, че ще има раздвижване на събитийно ниво.
От опит и от това, което чета е ясно, че самото преминаване на пр Луна през Асц не означава автоматично събитие като външно проявление. Явно е нужно време, аспекти, тригери, за да се задвижат нещата. В случай, разбира се, че няма планета в точен съвпад с Асц-та.
Рожденната ти луна, или прогресивна е в близнаци? ;) А рожденния меркурий в кой знак и с какви аспекти е?

*

Grace

• 2257
« Отговор #50 -: Февруари 19, 2013, 11:07:30 pm »
Рожденната ти луна, или прогресивна е в близнаци? ;) А рожденния меркурий в кой знак и с какви аспекти е?

Какво те наведе на тази мисъл ? Не, прогресивната е в Дева / пак Меркуриев знак  :blink: / Меркурий е в Риби. Какви аспекти предполагаш, че има ?  ;)

*

abroad

• 2187
« Отговор #51 -: Февруари 19, 2013, 11:10:19 pm »

Grace, или ти не ме четеш, или аз неясно се изразявам (по-вероятно е второто, но тук се постарах ;D)
изобщо не споменавам пресеката с АС, която отдавна мина и замина
говоря за знака на Слънце, но в 1ви натален дом, опозиция управителя му (а и не само негов)  Сатурн в 7ми и съвпад нодална ос, която е в знака на АС, ако само 1ви дом не стига ;D

разбирам естествения стремеж към небесата, но на някои им е рождена функция да приземяват ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #52 -: Февруари 19, 2013, 11:23:27 pm »
abroad, специално се върнах пак да те прочета  ;D
явно не съм те прочела добре, или .. "кой за к'вото си мисли "  :blink:

и какво .. съвсем нищо ли?!

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #53 -: Февруари 19, 2013, 11:23:57 pm »

Какво те наведе на тази мисъл ? Не, прогресивната е в Дева / пак Меркуриев знак  :blink: / Меркурий е в Риби. Какви аспекти предполагаш, че има ?  ;)
Нищо, немам време да изчета цялата тема тук, затова питам. Навежда ме това само,че работим с наука , и ако в радикса луната ти не е в подвижен знак ,близнашкото прогресивно само ще "флиртува" с разнообразието и непостоянството. Нали винаги гледаме радикса той е рожденната обремененост за добро,или зло, Ако там пише,че меркуриевите теми няма да ти влияят съществено, тогава очаквай само увлечение по близнашката луна, ако обаче имаш повече подвижни знаци и планети в тях, тогава е друга бира... :blink:

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #54 -: Февруари 19, 2013, 11:25:47 pm »
извинявай, Грейс!
Веднага се поправям и извинявам, чела съм друг пост.

*

Grace

• 2257
« Отговор #55 -: Февруари 19, 2013, 11:30:56 pm »
Тъкмо ти бях написала едно кратко експозе, което започваше със :

Цитат
Enigma, да ти призная, не разбрах много добре поста ти.  :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #56 -: Февруари 20, 2013, 10:09:54 am »
А тези, които си спомнят и Марая, понеже скоро е преживяла пр. новолуние, при точния съвпад на пр. слънце с пр. луна имало ли е събитие?

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #57 -: Февруари 21, 2013, 03:18:14 pm »
Някой преживял ингрес на прогресивен МЦ в козирог? Интересното е и ,че по същото време прогресивния АСЦ ингресира в овен, а тр.Юпитер е на К6..

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #58 -: Февруари 21, 2013, 03:30:51 pm »
Някой преживял ингрес на прогресивен МЦ в козирог? Интересното е и ,че по същото време прогресивния АСЦ ингресира в овен, а тр.Юпитер е на К6..
Аз съм го преживяла преди доста години - имаше смяна на дома и събития свързани с родителите ми. Нептун, който ми управлява Асц-та, е на 0гр. Козирог, та прогресивният МЦ е направил и съвпад с него.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #59 -: Февруари 21, 2013, 04:33:59 pm »
Смятате ли ,че има значение минаването на Прогресивна Луна на единия партньор през Прогресивно Слънце на другия срещал ли е някой този аспект ,аз мисля,че има значение
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК