За втори път задаваш въпроса, преди го отминах, за да не задълбоча някакво недоразумение с мнението си.
Четейки форумите, мненията, коментарите в новинарските сайтове, все едно и също се вижда. В общи линии това е желанието за поява на нов Бащица, водач, лидер, който трябва да ни извади от калта.
Ами няма как да се случи това. Няма кой да дойде. А и който да дойде, ефект няма да има. Все ще сме в калта. Вече казах, че промяната отдавна е трябвало да стане първо у нас, а след това да търсим решения.
Левски и Ботев има във всеки, поне частичка от тях. Явно трябва напълно да ни срине политическата сган, за да се събудят и да разберем, че сами трябва да се вадим от тая каша. То е много лесно да гласуваме за пореден изедник и 4 години да мрънкаме, че няма промяна.
Много обичам България, обичам българите, аз съм българка. Но ме е срам, хора. Дедите ми са умирали за кауза и свобода, не искам да изпадам в подробности, корените ми са от хайдушки род. Не съм фен на националистическите партии, в никакъв случай. Но ме е срам... излиза, че някой си е дал живота за нашата свобода, а ние се чудим на кой да я връчим на тепсия, защото е лепнал на челото си стикер "Водач".
Политическите ми убеждения не се вписват в това време, по тази причина не ги и споделям. Нито има шанс някога да се реализират.
Явно ще трябва още 1-2 мандата да ни мачкат всякакви подлизурковци, за да се обединим като народ и да заработим сами за своята кауза, а не да чакаме Боко, Коко, Доко и подобни да ни оправят. Те де факто ни оправят, без вазелин.
Такава пропаганда беше и управлението на Бойко. Няма спор, добре си изигра картите момчето. Сега народ повтаря само едно - не искаме Сергей, не искаме Доган. След 3 години промиване на мозъците, че това ни очаква, ние дори и не помислихме, че ще ни чака това, ако сами го позволим. И в един миг няма алтернатива. Няма, няма и да има. То алтернативи не се търсят ден преди изборите.
Аз ще гласувам, за себе си имам алтернатива за глас. Малък, голям шанс - какъвто е, ще дам мнението си като човек, без то да е наказателно и с цел да избирам по-малкото зло. Политически никой не желая да агитирам, всеки вярва в нещо и може да потърси за себе си вариант.
Естествено, и тези избори ще са опорочени, защото ще гласуваме на принципа "по-малкото зло". Добра тактика, голям цирк.
Романтика, аз турски сериали никога не съм гледала. Проглуши ни ушите с тоя Сергей.

Всеки подкрепящ Боко знае две имена - Боко и Сергей. И пак пропаганда...
Направо не искам да повярвам, че хората се връзват на този тиквенски цирк.
Желая на всички миг вътрешен покой и размисъл, за да отсъдим правилно къде е истината в цялата ситуация. Желая и обединение. Защото сентенцията "Разделяй и владей" явно е точка в целите на всяка партия, която има по-голям електорат в момента.
Papy, прощавай, не мога да ти отговоря конкретно каква е моята алтернатива. Имам такава, но аз съм краен човек, когато чашата ми прелее. Не желая да съм агитираща за каквото и да било, освен за разум в нас.