Здравей Гост

Предложение за политическа кариера

• 123 Отговора
  • 17224 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Предложение за политическа кариера
« Отговор #60 -: Февруари 26, 2013, 09:38:30 pm »
На мен пък по едно време ми стана жал за Бойко  :73: - тука така го поплюваме, а човечецът от стрес вдигнал високо кръно и бил в прединфарктно състояние.
че току-виж, да реши от болницата да иде направо в затвора  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Февруари 26, 2013, 09:38:48 pm »
На мен пък по едно време ми стана жал за Бойко  :73: - тука така го поплюваме, а човечецът от стрес вдигнал високо кръно и бил в прединфарктно състояние.

Голяма съм глупачка, знам.  ;D

Ne e страшна...ПРИ МЕН МИНА... ;D Пет месеца 230-160.... ;)
Не го жали , като котките е ...има 9 живота.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Февруари 26, 2013, 09:39:01 pm »
Оставам на форума да прецени ...как се брани властта и защо е болна от корупция!

Защото "хорошо жить - лучше"  ;D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LRNqk-1lhKo[/youtube]
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #63 -: Февруари 26, 2013, 09:42:57 pm »
Оставам на форума да прецени ...как се брани властта и защо е болна от корупция!

Защото "хорошо жить - лучше"  ;D

Поста и визираше и теб... ;D И да ти кажа..ми стана гнусно.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Февруари 26, 2013, 09:47:43 pm »
Аз нямам отчетлива политическа позиция - мисля, че това отдавна вече е станало ясно.

Всички сегашни и досегашни политици за мен са чиста проба клоуни. Жалното е, че докато управляват държавата, си пълнят джобовете, а страната изнемогва от бедност и корупция.

Е, сега няма да си кривя душата и ще призная, че съм гласувала за Волен ;D - знаех, че няма да спечелят, но това беше протестният ми вот срещу големите играчи, които бяха наречени да спечелят изборите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Февруари 26, 2013, 09:47:56 pm »
че току-виж, да реши от болницата да иде направо в затвора  ;D

И това ще стане...Защото не става да взривяваш и да ограбваш държавата...Я виж толкова е ОБИЧАН...,ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИЗЛЕЗЕ ДА ГО ИЗПРАТИ! ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #66 -: Февруари 26, 2013, 09:48:59 pm »
А само 50 души излязоха да го подкрепят. Само на толкова ли можа да им плати?  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Февруари 26, 2013, 09:50:44 pm »
А само 50 души излязоха да го подкрепят. Само на толкова ли можа да им плати?  ;D

Къде ти е Мерка?
Нещо не се разбрахме...

Протестите-цяла БЪЛГАРИЯ МУ КАЗА ВЪН...И ГО ИЗПРАТИ.... ;D ;)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #68 -: Февруари 26, 2013, 09:52:13 pm »
В Стрелец е. Ама сега транзитен Марс го квадратира, та по-бавно зацепвам в последно време.

*

Марая

• 28287
« Отговор #69 -: Февруари 26, 2013, 09:57:13 pm »
В Стрелец е. Ама сега транзитен Марс го квадратира, та по-бавно зацепвам в последно време.

И моя е там...в Стрелец... :haha:
Абе умен си е в знака на Юпитер...Моя е ретро..,може пък аз да не съм се изразила...правилно... ;) ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #70 -: Февруари 26, 2013, 11:41:20 pm »
По повод безумните искания по протестите и
назаем от Стив Форбс:

Един професор по икономика в местен колеж заявил, че никога преди не е късал студент, но наскоро скъсал един цял клас. Този клас настоявал, че социализмът работи и ако бъде приложен никой няма да бъде беден, както и никой няма да бъде богат, голямо равенство.

Професорът казал: "Добре, ще направим един социалистически експермент. Всички ще получат усреднени оценки - средно аритметично от сбора на всички ви, така че никой няма да бъде скъсан, но и никой няма да бъде отличник.

След първия изпит оценките били изравнени и всички получили петици. Студентите, които учили съвестно били разочаровани, а тези, които не учили били щастливи. Когато наближил вторият изпит, студентите, които учили малко този път учили още по-малко, а тези, които преди учили съвестно решили, че сега това няма особен смисъл и те учили по-малко.

На втория изпит всички получили четворки! Никой не бил щастлив.
След третия изпит всички получили тройки.

Докато се провеждали изпитите, оценките никога повече не се покачили, защото караниците и обвиненията довели до омраза и никой не искал да учи заради другите.

За тяхна изненада на следващия изпит ВСИЧКИ БИЛИ СКЪСАНИ. Тогава професорът им обяснил, че социализмът също се проваля, защото когато наградата е голяма и усилието за постигането й е голямо, а когато правителството отнеме наградата никой няма да опита да я получи. Толкова е просто.

Ето петте извода от този експеримент:

1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия - беден.
2. Ако някой получава без да се труди, друг трябва да се труди без да получава.
3. Правителството не може да даде нещо на някого, без преди това да го вземе от някой друг.
4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.
5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от плода на труда им, това е началото на гибелта на нацията.

Можете ли да се сетите за една причина да не споделите това?
И аз не можах.

Коментара е излишен ..

« Отговор #71 -: Февруари 26, 2013, 11:53:17 pm »
Не искам да звуча като расист, но мисля, че една много оплювана и заклеймявана историческа личност е спасила от гибел определени, в момента развити държави, от сценарий, който виждаме да се случва тук, в България. Това именно по правилата, които Грейс е копирала  :blink:

« Отговор #72 -: Февруари 27, 2013, 07:27:29 am »

назаем от Стив Форбс:

1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия - беден.но можеш със закона за енергетиката,който създаде енергийната мафия да направиш средната класа -бедна 90% срещу 10 % олигарси в монополите
2. Ако някой получава без да се труди, друг трябва да се труди без да получава. - вече 23 години живеем така - издържаме малцинството,чиято популация расте,за сметка на останалите,от много бач,имат репродуктивни проблеми
3. Правителството не може да даде нещо на някого, без преди това да го вземе от някой друг.при нас и това не действа- правителството дава само и единствено на себе си и шуро баджо родата
4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.дерегулация и затова се създадоха частните монополи,тече великото разграбване като цигани рушаща се неохранявана сграда
5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от плода на труда им, това е началото на гибелта на нацията. и така идва на власт - диктатура,нов националсоциализъм,там където няма партии ,на власт е само една

Можете ли да се сетите за една причина да не споделите това?
И аз не можах.[/b]
за жалост как да го споделиш,като не сме Америка- тръгнали сме по пътя,но сме застинали на етапа- мафиотски период и начално натрупване на капитали ,изпиране и до тук,програматора на пералнята се повредил вече 23г. караме без изплакване и центрофуга,затова някой трудно излязоха сухи от водата,но и компроматите не ги вкара на топло,съдебната ни система е бутафория ,двоен стандарт,безнаказаността ни съсипа,страх лозе пази,и бих добавила липса на морал,щото съм оптимист

общото между Италия и България миналата година бяха- земетресенията,тази - изборите,там има вероятност да  влязат в парламента 150 депутати - безработни,домакини и младежи  :mellow:в новините снощи го чух

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/02/26/2011328_buntut_sreshtu_politikata_triumfira_na_vota_v_italiia/
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 07:41:31 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Февруари 27, 2013, 07:36:05 am »
И аз съм против тъй нареченото равенство и утопичните идеи на социализма, всеки трябва да получава според способностите и вложения труд/ресурс.

Но ако се премахнат прогнилите из основи и вече неработещи елементи, спъващи по-нататъшното развитие, и да се заменят с работещи, не мисля, че системата ще се срине. Просто са нужни ефективни, функционални и съобразени с вътрешната конюнктура реформи. И както казах, не само на хартия, а приведени в изпълнение - ако ще и под външен надзор, ако толкова не можем да се справим и няма мозък в главите, които избираме да мислят вместо нас. :)
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 07:50:25 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Февруари 27, 2013, 08:12:58 am »
Бай дъ уей, и по време на социализма, и по време на капитализма хранехме безброй търтеи.
Но докато при социализма търтеите се надигнаха и поискаха смяна на строя, сега искат на всяка цена да запазят статуквото... Защо ли? :)

Ако някой е чувал за т.нар. Голодомор през 30те години в Украйна - изкуствено създаден глад в едни региони чрез разпределяне на цялото количество блага към други. Понастоящем сме свидетели на подобен, макар и не аналогичен процес - разпределяне на благата в полза на олигарси и монополи, а народът излиза навън да протестира на празен стомах. Разходките на чист въздух са полезни, казват. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #75 -: Февруари 27, 2013, 08:56:30 am »
И аз съм против тъй нареченото равенство и утопичните идеи на социализма, всеки трябва да получава според способностите и вложения труд/ресурс.
само че, не получава. не може да бачкаш, а да пестиш от храна, за да си покриеш друг важен разход.ние сме нация на работещите бедни. за тези, които имат късмет да имат работа. а където има бедност има добра почва за всякакви утопии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Февруари 27, 2013, 09:05:30 am »
България е парадоксална държава - работещи бедни с най-висок относителен дял частна собственост, недвижими имоти. В това отношение страната изпреварва доста европейски държави, а също Русия, Украйна, Беларус, където собствено жилище могат да си позволят малцина, да не говорим за луксозни ремонти. Тук повечето семейства са с минимум по един имот, по една-две коли, къщички на село... И пак са бедни. Верно, заплатите са ниски, има и голяма безработица сред населението. Не че няма никаква работа, но не всеки ще работи какво да е, при това за жълти стотинки при някой частник.

И какво се получава - повечето живеем в собствени жилища, имаме коли, но цялата заплата заминава за сметки, покриване на разходи от първа необходимост, пестим от храна...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #77 -: Февруари 27, 2013, 09:10:57 am »
да, парадоксално е. както масово имаме жилища, така и масово млади семейства живеят при родители и в 2-3 стаи се бутат 5-6 човека. и това е местен феномен, предполагам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Февруари 27, 2013, 09:14:31 am »
Така е, но не е като да живееш в "комуналка"  ;) (не знам дали ви е познато това понятие).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #79 -: Февруари 27, 2013, 09:18:29 am »
Най-много ме е яд, че кадърните хора не са добре платени