Ми виж какво, вчера в Кастанеда Пътника свиден беше написал нещо, което пък точно пасва на настоящето ти питане-прикриване в какъв смисъл + там идеите, че уж съм овладяла туй онуй и сега трябва да прилагам.
Всеки воин трябва да знае...дели се на две и се прикриват...вътрешно състояние- моето, нашето, висшето, първичното, на духа, нежното и леснонаранимо, ценното-СКРИТО, ПРИКРИТО ВЪТРЕШНО СЪСТОЯНИЕ извесно ни само на нас, излъчващо смирение, търпение, разбиране, оправдание, любов ,спокойствие, топлина, уют. Прикрито от прикривача воин, за да не бъде повредено от мизерията на света.
Второто се нарича поведение...за него би трябвало да знаете повече от думите на Кастанеда...поведението трябва да е измамническо и да служи за целите на онова другото ВЪТРЕШНОТО състояние и за постигането на нашите цели. Мръсното измамническо външно поведение работи в този свят, а чистото в духовния..двете са различни, духовното е първично, материалното е без значение...и е за всеки отделен случай различно.
Воинът трябва да постига целите си независимо с какво поведение, при условие че запази чисто вътрешното си състояние.
Това е изкуство което се учи и прави от обикновения човек творец.
Това е практическата страна на материалната реализация на мисълта-подобието Божие.
Воинът ако замърси вътрешното, собственото си, то той нищо не струва и нищо не ползва, а е такъв както всички от този свят.
БИТКАТА на воина е битката между вътрешното и външното а не битка между хората, както водим помежду си...между шеф и служителка
Като прочетох това вчера и ми се проясни. Значи досега ссъм работила с вътрешното си състояние толкова дълги години. Почти съм го направила независещо от външни обстоятелства, чисто, индиферентно и т.н.
И сега е време да поработя с външното си поведение, а това си е вече прикриване, влизане в ролиц
Май ми се струва че е на това трябва да наблегна на тоя етап от ученето си: Воинът трябва да постига целите си независимо с какво поведение, при условие че запази чисто вътрешното си състояние.
То лесно се пази вътрешна чистота като си си дома и се правиш на гуру, ама я сега да се видя навън в разни роли, хем пазейки вътрешна чистота, хем въздействайки на света, възнамерявайки моето върху него.
Нещо такова ми се върти в главата в момента.