Здравей Гост

Пак Юпитер

• 222 Отговора
  • 33504 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #80 -: Юни 02, 2006, 02:28:18 pm »
Йеееее, тъкмо щях публично да заявя, че отивам да се гръмна, като видях темата за "великите астролози", но засега си оттеглям забележката... защото за щастие имаше кой да се погрижи за това  :P  :rolleyes:  :lol:

Приятно сърфиране в астро-нет-пространството на всички  :D

Място под Слънцето за всички има, но мястото за реклама явно не е тук...

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #81 -: Юни 02, 2006, 03:46:30 pm »
Two thumbs up, Kaily !  
Това за господ дето му е през... е просто...!  :blink:  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Пак Юпитер
« Отговор #82 -: Юни 02, 2006, 03:47:19 pm »
Кой тва? :unsure:  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #83 -: Юни 02, 2006, 03:55:43 pm »
"two thumbs up" - нещо от сорта на "браво" или...?  :blink:  B)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #84 -: Юни 02, 2006, 04:05:18 pm »
Ма това за мен ли е?
Щото още при първата ти реплика реших, че е за мен, после почнах да се чудя по какъв повод, не намерих повод, върнах се и прочетох пак назад и пак реших, че може и да е за мен, а пак не знам за какво.

Пусто ЧСЗ.  :blink:  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #85 -: Юни 02, 2006, 04:10:48 pm »
Да питам и аз как се превежда "ЧСЗ"  :rolleyes:  ;)  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #86 -: Юни 02, 2006, 08:04:07 pm »
Чувство за собствена значимост.  <_<

Най-гадното нещо според дон Хуан, с което ако човек се пребори, става достъпен за силата и да речем може да завладее света.
Обратното на ЧСЗ е примерно смирението.  

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #87 -: Юни 20, 2006, 09:20:24 pm »
Та пак за Юпитер или не?
Най-ненадейно ми се обади близък човек, когото не бях чувала май от години, в петък и ми предложи работа, щото имал спешно нужда от човек.
Аз пък имах силна нужда от промяна на начина на живот в последните има няма 15 години, даже бях почнала да си я възнамерявам.
Приех с широко отворено сърце.
Него ден (16-и) забележителното на транзитите ми беше, че Венера направи съвпад с десцендента, дали е от нея, ма пък тя никога не ми е сработвала досега...ако е от нея, може пък накрая да съм я проработила, че ми писна от години да я проработвам.
« Последна редакция: Юни 20, 2006, 09:32:11 pm от kaily »

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #88 -: Юни 21, 2006, 07:47:25 am »
Цитат
Та пак за Юпитер или не?
Най-ненадейно ми се обади близък човек, когото не бях чувала май от години, в петък и ми предложи работа, щото имал спешно нужда от човек.
Аз пък имах силна нужда от промяна на начина на живот в последните има няма 15 години, даже бях почнала да си я възнамерявам.
Приех с широко отворено сърце.
Него ден (16-и) забележителното на транзитите ми беше, че Венера направи съвпад с десцендента, дали е от нея, ма пък тя никога не ми е сработвала досега...ако е от нея, може пък накрая да съм я проработила, че ми писна от години да я проработвам.
честито за промяната:)
Бих казала, че ако Меркурий управлява професионалната реализация и е трайно аспектиран от точен съвпад от тр.Плутон, то въпросната промяна следва да я свържем с него. Задействала се е, когато тр.Слънце е направило опозиция с наталния Меркурий.

Колкото до Венера на десцендента, можем да си мислим за разни любовни неща:)

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #89 -: Юни 21, 2006, 07:05:41 pm »
Мерси.  ;)
Брей как го усука през слънце, през ум не ми мина да гледам пък него.

Обаче друго ми направи впечатление, в общата ни карта с него неговият меркурий ми е точно на моя асцендент.
Освен това негов Юпитер в съвпад с мое слънце, а негов Сатурн-с мой Юпитер.
И ако ти се гледа, метни очо - 1 ноември същата година мойта.

Но Меркурий на моя асцендент какво може да означава?

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #90 -: Юни 22, 2006, 04:40:58 pm »
Цитат
Мерси.  ;)
Брей как го усука през слънце, през ум не ми мина да гледам пък него.

Обаче друго ми направи впечатление, в общата ни карта с него неговият меркурий ми е точно на моя асцендент.
Освен това негов Юпитер в съвпад с мое слънце, а негов Сатурн-с мой Юпитер.
И ако ти се гледа, метни очо - 1 ноември същата година мойта.

Но Меркурий на моя асцендент какво може да означава?
То е ясно, щом сте близичко родени като дати, че е възможно да има съвпади между Юпитер и Сатурн. Пък и Хирон, като връзка между тях, ще действа....
Бих казала, че онова практично приложение на наученото до сега, което твърдеше, че си го ползваш ментално и виртуално, ще има по-различен и конкретен практически смисъл за теб:) – защото неговият Сатурн е в съвпад с Юпитера ти:) Представите ти, идеите ти, нагласите ти, ще бъдат подложени на проверка от чуждия Сатурн:) Ще кажеш как ти се виждат нещата в реалния свят:)

Бих казала още, че ще имаш поводи и причини да поработиш в сурова среда над Аза си, ако искаш да ти е полезно и дълготрайно сътрудничеството :) Слънцето ти и Луната му са в напрегнат аспект/без негов час за последното не сме съвсем сигурни/ :)

Колкото до Муркурий- предполага се, че аналогиите му ще ти импонират:)

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #91 -: Юни 22, 2006, 09:04:25 pm »
Е че неговата луна си е за него, в случая не е ли мойто слънце да къса нервичките на неговата луна? Която ми е в пети дом.
Четох преди време тема, че съвпад на Слънце или луна с Юпитер на другия е много гот, защото ти приемаш юпитерианеца като защита, опора и прочие.
И сега гледам негов Юпитер съвпад с мое слънце, а да ти кажа, не помня да съм се чувствала защитена, освен с него, това е просто някакво такова вътрешно усещане за спокойствие, не че той нещо особено е правил. Познавам го от 7 години май.
Виж на 26 ноември същата година е бившият ми съпруг, при него имаме съвпад на луните, обаче виж че Юпитер и Сатурн не са в такава позиция, нищо че още по-близо сме родени.
А че ще ми се видят звезди посред пладне, ооо, даааа.
Уча като гламава уорд ексел и нам си още какво, петилетката за 2 години, направо ме хвърли в дълбокото с ясното съзнание, че не умея да плувам.
 :angry:
Бе ще следя и ще докладвам.
 <_<  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #92 -: Юни 23, 2006, 05:26:24 pm »
Цитат
Е че неговата луна си е за него, в случая не е ли мойто слънце да къса нервичките на неговата луна?
Да, но нали ще приемаме всеки като наш учител, значи партньорът ти си е партньор, но сега мислим за теб :)
Значи Слънцето е Азът или пък даже Волята, ако човек стигне до нея...
Взаимодействието с чуждото подсъзнание, или пък емоции на повърхността, би трябвало на нещичко да ни учат...
Може би първия път, с другия партньор, където сте имали съвпади на Луните, сте стигнали до някъде, но са останали неща за довършване, които се налага да довършваш с друг...
Може би победа над Аза...В смисъл да не си хванеш чантичката при първия проблем, например :D
Пък и квадратурите ни карат да се престрашим да действаме в нови области или по нов начин...Ще кажеш :)  

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #93 -: Юни 23, 2006, 08:36:43 pm »
Цитат
Значи Слънцето е Азът или пък даже Волята, ако човек стигне до нея...
Взаимодействието с чуждото подсъзнание, или пък емоции на повърхността, би трябвало на нещичко да ни учат...
В смисъл да не си хванеш чантичката при първия проблем, например :D

Ми аз го чета като на длан принципно.  :P
Обаче и той мен така и аз го знам, че той ме чете, ама не знам той дали знае, че аз знам.  :D

А за чантичката за мен проблемите са предизвикателство, скуката ме убива.
А моят Нептун съвпад с неговото слънце няма ли да го омагьосва, че непрекъснато иска от мен повече отколкото мога и знам в момента.
Ма то аз съм си виновна май, щото след втория ден ми се обади да ме пита как е, аз викам, че ми е нанагорно, а той вика-ама интересно ли ти е и аз отговарям-оо, на мен като ми е нанагорно винаги ми е интересно.
И на ти сега.   :(
Уф, бе не знам, то ще си покаже, днес верно ми мина през главата мисълта да си взема чантичката... :ph34r:  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #94 -: Юни 24, 2006, 03:54:23 pm »
Цитат

Уф, бе не знам, то ще си покаже, днес верно ми мина през главата мисълта да си взема чантичката... :ph34r:
И кое ти даде повод? :)  

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #95 -: Юни 24, 2006, 09:40:33 pm »
Ми реших, че се занимавам да обслужвам човешката суета, а единственото истинско занимание е да служиш на бога.
После реших, че да служиш на бога, когато другите си въобразяват, че служиш на тях, е чисто прикриване.Та си оставих чантичката обратно.   <_<  

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #96 -: Юни 25, 2006, 07:25:55 pm »
Впрочем сега метнах очо на транзитите си, Възел и Уран ще ми се катерят връз луничката милата ми тя.
Сега ще ме разпарчетосат ли?  :blink:  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #97 -: Юни 25, 2006, 07:33:32 pm »
Цитат
Ми реших, че се занимавам да обслужвам човешката суета, а единственото истинско занимание е да служиш на бога.
После реших, че да служиш на бога, когато другите си въобразяват, че служиш на тях, е чисто прикриване.Та си оставих чантичката обратно.   <_<
аааааа :D
Дали пък да обслужваш човеците, вкл.суетата им, не е пак служене на Бога :D
Дали пък да служим на себе си не е също служене на Бога :D

Пък дали е прикриване :D  - виж как пропуснах да се консултирам с уебмастера :D
Но що се сещам, че в някаква книга /не на Кастанеда, а за Кастанеда/, четох, че Дон Хуан го беше пратил да работи в една пицария.

Ако опитаме това прикриване да го свържем с астрологията, ще трябва да се насочим или към Меркурий или към Нептун може би...Но в какъв смисъл го използва сега?

Пък за Луната - като нищо може да ти се реализират някои мечти за срещи, пътувания, приключения и подобни :) Може даже среща с НЛО :D  

*

Guest

Пак Юпитер
« Отговор #98 -: Юни 26, 2006, 02:36:35 pm »
Ми виж какво, вчера в Кастанеда Пътника свиден беше написал нещо, което пък точно пасва на настоящето ти питане-прикриване в какъв смисъл + там идеите, че уж съм овладяла туй онуй и сега трябва да прилагам.

Всеки воин трябва да знае...дели се на две и се прикриват...вътрешно състояние- моето, нашето, висшето, първичното, на духа, нежното и леснонаранимо, ценното-СКРИТО, ПРИКРИТО ВЪТРЕШНО СЪСТОЯНИЕ извесно ни само на нас, излъчващо смирение, търпение, разбиране, оправдание, любов ,спокойствие, топлина, уют. Прикрито от прикривача воин, за да не бъде повредено от мизерията на света.
Второто се нарича поведение...за него би трябвало да знаете повече от думите на Кастанеда...поведението трябва да е измамническо и да служи за целите на онова другото ВЪТРЕШНОТО състояние и за постигането на нашите цели. Мръсното измамническо външно поведение работи в този свят, а чистото в духовния..двете са различни, духовното е първично, материалното е без значение...и е за всеки отделен случай различно.
Воинът трябва да постига целите си независимо с какво поведение, при условие че запази чисто вътрешното си състояние.
Това е изкуство което се учи и прави от обикновения човек творец.
Това е практическата страна на материалната реализация на мисълта-подобието Божие.
Воинът ако замърси вътрешното, собственото си, то той нищо не струва и нищо не ползва, а е такъв както всички от този свят.
БИТКАТА на воина е битката между вътрешното и външното а не битка между хората, както водим помежду си...между шеф и служителка

Като прочетох това вчера и ми се проясни. Значи досега ссъм работила с вътрешното си състояние толкова дълги години. Почти съм го направила независещо от външни обстоятелства, чисто, индиферентно и т.н.
И сега е време да поработя с външното си поведение, а това си е вече прикриване, влизане в ролиц

Май ми се струва че е на това трябва да наблегна на тоя етап от ученето си: Воинът трябва да постига целите си независимо с какво поведение, при условие че запази чисто вътрешното си състояние.

То лесно се пази вътрешна чистота като си си дома и се правиш на гуру, ама я сега да се видя навън в разни роли, хем пазейки вътрешна чистота, хем въздействайки на света, възнамерявайки моето върху него.
Нещо такова ми се върти в главата в момента.

*

Guest

Пак Юпитер
« Отговор #99 -: Юни 26, 2006, 02:40:50 pm »
Цитат
Ако опитаме това прикриване да го свържем с астрологията, ще трябва да се насочим или към Меркурий или към Нептун може би...Но в какъв смисъл го използва сега?

Значи  от една сстрана е светът, от друга бог, аз по средата като проводник.
И някак трябва да превеждам неговите  :rolleyes: искания и изисквания в света, да ги траслирам.
Както токът се произвежда от генератор, пък после разни уреди го привеждат във вид удобен да върши работа, така сега аз трябватока свише да привеждам в полезност.
Нещо в тоя дух.