Здравей Гост

Пак Юпитер

• 222 Отговора
  • 33410 Прегледи
*

Astroholic (anonimous)

Пак Юпитер
« Отговор #20 -: Май 25, 2006, 12:03:49 pm »
Хммм...Чудех се аз от кво са проблемите с килограмите ми напоследък, пък то било от транзита на Юпитер през асцендента ми...Егати и "тайминга" - баш кога трябва да сме фини за плажа...И кво му е тогава хубавото на Юпитер на асцендента се питам ?  :angry:  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #21 -: Май 25, 2006, 03:07:37 pm »
...ми да чакаме тогава преминаването на тр. Сатурн през асцендентите ни  :rolleyes:  ;)  :lol: ама в интерес на истината до тогава не ми се чака  :P  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #22 -: Май 25, 2006, 06:28:38 pm »
Цитат
...ми да чакаме тогава преминаването на тр. Сатурн през асцендентите ни  :rolleyes:  ;)  :lol: ама в интерес на истината до тогава не ми се чака  :P  B)
И аз и едни тънки зелени летни панталонки никак не сме доволни от влиянието на Юпитер над натален стелиум по отношение на зимните 2-3 кг :D

Даже Сатурн над ИС не ще да свърши работа сам и явно чака да му помагам :D  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #23 -: Май 25, 2006, 06:33:02 pm »
Цитат
Някой знае ли до какво води съвпадът на Юпитер с Нептун в 8-ми дом-скорпион,като същевременно в тригон с луна и секстил с плутон и уран.т.е задвижва ми бисекстила.Надявам се да е нещо хубаво :D
сега го усещам тоя съвпад - по-лесно човек се хармонизира, дава по-широки контакти /подчертани сега при ретроградността/, може и да носи някои фантазии по отношение аналогиите на дома, в който се случва :)  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #24 -: Май 25, 2006, 08:12:15 pm »
Цитат
И аз и едни тънки зелени летни панталонки никак не сме доволни от влиянието на Юпитер...
И моята любима бяла пола от миналото лято (онази с голямата секси цепка) все това ми повтаря "как можа? не си за мен вече!"  :huh:  :rolleyes:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #25 -: Май 26, 2006, 02:18:42 pm »
Тънки зелени летни панталонки, бяла пола с голяма секси цепка  B)
Направо изпадам в "някои фантазии" по отношение на някои от аналогиите на някой по особен дом  :rolleyes:
Обаче огледалото отсреща на стената ми повтаря ли повтаря "как можа ? не са за тебе вече" :(  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #26 -: Май 26, 2006, 02:49:58 pm »
И какви са ти "особените" фантазии и по кой "особен" дом?  :lol:  B)

А пък за огледалото... по-важното е може би да си имаме едно вътрешно огледало, което да ни казва кое върви/не върви, кое става/не става, кое бива/не бива, кое може/не може и т.н. на принципа на полярностите... докато външните огледала са просто едно /понякога/ доста изкривено отражение на вътрешното състояние. Не винаги "това, което е вътре" е = на "това, което е отвън"... след първоначалната диференциация в Природата всеки се стреми по един или друг начин към постигането на баланс - било то по външни или вътрешни аналогии на 'дадено нещо', който обаче е много фин и съществуването му е доста относително и нееднозначно понятие...  :unsure:  ;)  :ph34r:

« Последна редакция: Май 26, 2006, 02:50:19 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #27 -: Май 26, 2006, 02:53:37 pm »
"Дал Господ... взел Господ..." и ако това не е равновесие в природата!  :D  ;)  :blink:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #28 -: Май 26, 2006, 03:35:14 pm »
Точно. Баланс е думата. Фин при това /каквито фини и ние трябва да станем за плажа  B) . Обаче е лесно да се каже,  трудно е да се направи. Ти как го постигаш с този екстремален асцендент ? Щото наистина ми изглеждаш доста "сбалансирана" /да не се бърка с "балсамирана", каквато грешка правят повечето стремящи съм към това мечтано състояние люде  :ph34r:  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #29 -: Май 26, 2006, 07:15:34 pm »
Не съм казала, че го постигам тоя баланс, камо ли фин...  много е трудно, особено като сме се въплътили с такъв "екстремум" на Асцендента, но какво да се прави... длъжни сме да балансираме някак си и да се учим на еквилибристика...  :lol:  :)
     А пък дали ще изглеждаме "сбалансирани" или "балсамирани" все тая, въпрос на избор на "подходящо огледало"  B)  :rolleyes:  :lol:

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Луна

Пак Юпитер
« Отговор #30 -: Май 28, 2006, 01:13:07 pm »

Някой знае ли повече за Луна в опозиция на Венера?!
Луна - 5 дом, стрелец
Венера - 11 дом, близнаци ;)  :P  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #31 -: Май 28, 2006, 01:47:26 pm »
По някаква "случайност" може би познавам подобна комбинация, само че в картата на мъж посланието на Луна/Венера е малко по-различно...

Първата асоциация, която ми дойде на ума, е *неангажираност* и *многостранност*, особено щом става въпрос за връзки и междуличностни отношения, тоест все аналогии на опозицията 5/11 дом, Слънце/Уран  ;)  :rolleyes:
Емоциите се 'живеят' напоказ, опозицията между двата принципа на "Ин" има нужда от уравновесяване. Как се "оползотворява" тази опозиция в живота на индивида ще покажат Асц, Слънцето и Марс...  B)

П.С. Как е 'положението' в партньорския 7ми дом?

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #32 -: Май 28, 2006, 01:53:28 pm »
Мхм... тук обаче забравих да спомена Меркурий  :huh:

Повечето автори като че ли акцентират на връзката Асц/Слънце/Луна, но наред с това съществува и мнение за 'триединство' Слънце/Луна/Меркурий  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #33 -: Май 28, 2006, 06:04:59 pm »
Цитат

Някой знае ли повече за Луна в опозиция на Венера?!
Луна - 5 дом, стрелец
Венера - 11 дом, близнаци ;)  :P
В твоя хороскоп ли е това?

Бих казала, че е добре приятелството и любовта да вървят ръка за ръка.
При теб как е? :)

Ако трябва да избираш между изцяло мъжка или изцяло женска компания, коя ще избереш? :)  

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #34 -: Май 29, 2006, 12:40:13 pm »
"Добре е приятелството и любовта да вървят ръка за ръка"...
Ами ако не вървят ръка за ръка, зле ли е ?
Искам да кажа, понякога на човек, т.е. на мъжа му се приисква да си има за приятелче жена, ама ей така - за лаф моабет, без от това да следва нещо друго...Даже аз имам един познат, дето повечето му приятели са жени и
съпругата му все го подозира в какво ли не, щото очевидно не вярва, че е възможно да има приятелство /без любов/ между двама нормални представители на двата пола... ;)

*

Astroholic

Пак Юпитер
« Отговор #35 -: Май 29, 2006, 12:45:46 pm »
Та в тази връзка исках да ви попитам и аз:
Вярвате ли, че е възможно такова приятелство или и вие подозирате,
че "ръка за ръка" с него върви и нещо друго ? B)  

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #36 -: Май 29, 2006, 02:01:05 pm »
Амииии... доста е относително това само за "лаф моабет" между мъж и жена  ;)  :lol: всъщност защо пък не, хора и потребности разни...  :ph34r:

Искам да кажа, че и аз до *един момент* вярвах, че е напълно възможно и приятелството между мъжа и жената изключва другите "екстри", но...  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #37 -: Май 29, 2006, 04:42:04 pm »
Цитат
Та в тази връзка исках да ви попитам и аз:
Вярвате ли, че е възможно такова приятелство или и вие подозирате,
че "ръка за ръка" с него върви и нещо друго ? B)
е, съвсем естествено е да си има приятелство без любов между половете :)
Опозицията точно това предполага.

Но пък е чудесно, ако има случаи, в които го няма разграничаването. Тогава Луната, т.е. подсъзнанието дава възможност човек съвсем осезателно да живее в един паралелен свят, в който уж всичко си е същото, но времето тече по друг начин - ту забавено, ту забързано..- изобщо различно :)

Може да е малко трудно при опозиция да се стигне до такова състояние, но си струва труда  :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Пак Юпитер
« Отговор #38 -: Май 29, 2006, 05:53:26 pm »
Мдам, преди години отнякъде си намерих интернет дружка един мъж, 2 години лаф мохабет с него, бяхме направо като дупе и гащи. Грък. Като ходих в Солун, не му се обадих, просто не изпитах нужда. После май той идва тук и не се обади, нещо такова беше.
После се затрихме, а преди 2-3 седмици случайно пак попаднахме един на друг в нета. И все едно сме се видяли вчера.
Наистина изпитвам едно хубаво здраво приятелство необяснимо към него...и нищо повече.
Та като му погледнах преди 3 седмици синастрията, това ми направи впечатление-моя Венера опозиция негова луна и негова Венера с моя луна.
Даже мислех да пиша да питам какво значи, ма междувременно той пак изчезна, след като ме попита защо съм се зарадвала на нашата среща отново-защото имам нещо към него, или защото съм срещнала стар приятел.
И отговора го знаете. :-)

Ма все пак да си питам, кой ще метне едно очо на тая карта, щото се присетих за него покрай тая опозиция венера-луна, та му писах мейл и той цъфна та се появи отново. Ама верно се чувствам много спокойно и близка с него, някак нещата вървят като по мед, били сме се познавали 7 години, ме подсети тая вечер.

« Последна редакция: Май 31, 2006, 10:20:21 am от kaily »

*

Ели

Пак Юпитер
« Отговор #39 -: Май 30, 2006, 01:37:33 pm »
Здравейте,
Имате ли представа как влияе транзита на Сатурн върху асцендента и наталното ми Слънце.На всичкото отгоре транзитиращия Сатурн ми е в квадратура с наталния?!

Наталните ми планетки:
асц. 2 градуса Лъв /1 дом/
Слънце - 3 градуса Лъв /1 дом/
Сатурн - 8 градуса телец /10 дом/