Здравей Гост

Тежки времена за Бойко Борисов

• 410 Отговора
  • 76760 Прегледи
Re: Тежки времена за Бойко Борисов
« Отговор #300 -: Май 29, 2013, 11:52:23 am »
Подкрепям правото на свободен избор.Щом не вреди на другите, какъв е проблема?

Аз не пуша, отказах ги преди пет години, но съм с две ръце за всяко човешко право. Идеята, че някой може да ми налага забрани според мен е сто пъти по-вредна за моята душа и тяло отколкото някакъв цигарен дим. Насила никой не ме кара да стоя при пушачи. Ако съм отишла на маса, където пушат, значи съм предпочела компанията пред чистия въздух. Въпрос на избор. Тогава не е ли лицемерие да карам приятелите си от масата за пушачи да се се държат, както на мен ми отърва. Това е двоен стандарт.

Къде е границата на правата ни? Според мен е просто: въпросът се свежда до това: Моите права вредят ли на другите, или не! И също: забраните пропорционални ли са на евентуалната вреда и полза? Тоест издържат ли на здравия разум? Хайде например да забраним и колите, защото бензинът трови въздуха. Да, ама с какво ще се придвижваме.

За протокола Слънце в Стрелец, асцендент Овен, Луна, Сатурн, Юпитер и Венера в консервативния Козирог.

« Отговор #301 -: Май 29, 2013, 11:55:17 am »
Много внимавайте в забраните! Бъдете щедри да давате права и стиснати, когато раздавате забрани! Забраните са лесния път, тоест широкия път. Най-лесно е да се забрани нещо!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #302 -: Май 29, 2013, 11:56:49 am »
Нормално е да има две обособени зали - за пушачи и за непушачи, не разбирам какъв е проблемът в случая.

Или може би за някои ресторантьори е по-удобно да има само една зала, в която или масово да се пуши, или изобщо да не се пуши, за да не разделят заведението на две отделни помещения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #303 -: Май 29, 2013, 12:11:07 pm »

« Отговор #304 -: Май 29, 2013, 02:18:59 pm »
А и твърде много кафенета фалираха и хора останаха без работа. Човек трябва да бъде обективен ...

Отдавна някой умен беше казал, че най-много се печели от пороците на хората!
Да си праведен/морален/непорочен е неудобно за капитализма.
Да живее "лявата" БСП, която ще върне нещата по местата им!  ;D )))
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #305 -: Май 29, 2013, 03:14:04 pm »
А и твърде много кафенета фалираха и хора останаха без работа. Човек трябва да бъде обективен ...

снобско. неконструктивно. страхливо. демагогжко. лицемерно изказване.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Grace

• 2257
« Отговор #306 -: Май 29, 2013, 03:17:09 pm »
Ами, ако съдя по написаното дотук, явно сме много свободолюбив народ, който има правилните управници. Дано сега позитивната енергия потече и във форума, че дотук само негативи и недоволство. Не мечтайте за западна Европа, Америка и Турция, защото там явно са много ограничени и са наложили строга забрана за тютюнопушене на всички закрити обществени места и в заведенията. 

Междудругото, аз съм ЗА всеки да избира дали да пуши или не. Както и за правото на свободен избор по принцип. Но обществото има нужда от правила и закони, които да са обществено полезни. Задача на държавата е да регулира тази свобода и да поставя рамки за проявлението и.
Че утре някой може да реши, че му ограничават свободата, щото не е разрешено да си пикае на улицата. Легализацията на наркотиците също подлежи на дискусия, що да не си смъркате в бара като ви е кеф ... свобода ! Дето се вика, на никого не пречите .. и така примери безкрай.   

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #307 -: Май 29, 2013, 03:19:15 pm »
Цитат
западна Европа, Америка и Турция, защото там явно са много ограничени и са наложили строга забрана за тютюнопушене на всички закрити обществени места и в заведенията. 

ако светът за теб и мечтите ти се заключава с турция и сащ - жалко за теб. колкото до западна европа - в дълбока грешка си - осветли си познанията :P

« Отговор #308 -: Май 29, 2013, 03:19:42 pm »

снобско. неконструктивно. страхливо. демагогжко. лицемерно изказване.

Боже, пет определения и нито с едно не уцели!
То чисто по теория на вероятностите трябваше поне с едно да познаеш нещо.. ама...
Нищо де, не губи кураж - идва нов тираж!

между другото правилно е демагогСко!

*

Grace

• 2257
« Отговор #309 -: Май 29, 2013, 03:21:14 pm »

Добре казано и с чувство за хумор ! Калояне, тъкмо да те отпиша откъм разсъждения и вземеш, че напишеш нещо, което да ми хареса.  :blink:

« Отговор #310 -: Май 29, 2013, 03:23:36 pm »

Добре казано и с чувство за хумор ! Калояне, тъкмо да те отпиша откъм разсъждения и вземеш, че напишеш нещо, което да ми хареса.  :blink:

Е, мерси, трогнат съм... Поне един/една да оцени иронията ми! (Малко, но по-добре от николко!)

Всъщност аз посочих по-скоро иронията на историята!

*

Grace

• 2257
« Отговор #311 -: Май 29, 2013, 03:24:19 pm »
Цитат
западна Европа, Америка и Турция, защото там явно са много ограничени и са наложили строга забрана за тютюнопушене на всички закрити обществени места и в заведенията. 

ако светът за теб и мечтите ти се заключава с турция и сащ - жалко за теб. колкото до западна европа - в дълбока грешка си - осветли си познанията :P

Благодаря, priya, за позитивната енергия. Аз се просветлявам всеки ден и не спирам да го правя.  :P
Иначе, моя свят е коренно различен от твоя, за мечтите да не говорим ..  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #312 -: Май 29, 2013, 03:25:37 pm »

Е, мерси, трогнат съм... Поне един/една да оцени иронията ми! (Малко, но по-добре от николко!)

;D така е. на фона на общото настроение, ще трябва да се задоволиш само с мен  ;)

« Отговор #313 -: Май 29, 2013, 03:27:11 pm »

;D така е. на фона на общото настроение, ще трябва да се задоволиш само с мен  ;)

Аз съм скромен човек - задоволявам се с малко.
Колко му трябва на един мъж?! Стига му и една жена ... хахахаха.. на ден!
Твоите изисквания за задоволяване какви са?

(обяснявам, че днес по хороскоп има опасност да набия някого, затова за да противодействам на Марс се прехвърлих в шеговито-сексуалната сфера)

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #314 -: Май 29, 2013, 03:27:59 pm »

Благодаря, priya, за позитивната енергия. Аз се просветлявам всеки ден и не спирам да го правя.  :P
Иначе, моя свят е коренно различен от твоя, за мечтите да не говорим .. :blink:

това е очевидно - по широтата на познанията и мислите, които демонстрираш - и за света, и за астрологията, и за козметиката, и за човеците. и искрено се радвам, че нямаш как да знаеш дори за моя свят, пък за естество на мечти и реализирането им да не говорим  :blink:

« Отговор #315 -: Май 29, 2013, 03:34:53 pm »

Иначе, моя свят е коренно различен от твоя .. :blink:

това е очевидно - ... :blink:

ФАКТ. Дори за моя пост се изказахте по диаметрално противоположен начин!
За едната слънцето изгрява от изток, за другата от запад.... )))
Като близначки сте!

*

Grace

• 2257
« Отговор #316 -: Май 29, 2013, 03:35:18 pm »

Иначе, моя свят е коренно различен от твоя, за мечтите да не говорим .. :blink:

това е очевидно - по широтата на познанията и мислите, които демонстрираш - и за света, и за астрологията, и за козметиката, и за човеците. и искрено се радвам, че нямаш как да знаеш дори за моя свят, пък за естество на мечти и реализирането им да не говорим  :blink:

Радвам се, че си ме оценила. Виждам, че отдавна и отблизо следиш моя мироглед и знания. По едно поне имаме консесус - искрено се радвам, че съм далеч от твоя свят и се надявам никога да не го опознавам.  :blink:     

« Отговор #317 -: Май 29, 2013, 03:37:25 pm »
... искрено се радвам, че съм далеч от твоя свят и се надявам никога да не го опознавам.  :blink:     

както казваше класикът: Опознай ближната, за да я обикнеш!

:o или беше обратното?! - обикни я, за да я оближеш!   ;D

все не мога да го запомня правилния ред .. кое беше първо, кое второ...

*

Grace

• 2257
« Отговор #318 -: Май 29, 2013, 03:39:41 pm »

Аз съм скромен човек - задоволявам се с малко.
Колко му трябва на един мъж?! Стига му и една жена ... хахахаха.. на ден!
Твоите изисквания за задоволяване какви са?

(обяснявам, че днес по хороскоп има опасност да набия някого, затова за да противодействам на Марс се прехвърлих в шеговито-сексуалната сфера)

И аз като теб, скромна  :blink: Един мъж ... ми стига  ;D

*

Нова

• 3491
« Отговор #319 -: Май 29, 2013, 03:40:08 pm »

както казваше класикът: Опознай ближната, за да я обикнеш!

:o или беше обратното?! - обикни я, за да я оближеш!   ;D

все не мога да го запомня правилния ред .. кое беше първо, кое второ...

;D :o