В такъв случай депресията и разстроените нерви не са продуктувани от рожденото ѝ Пълнолуние и съвпадът на тр Юпитер с нейната Луна, а от опозицията му с нейните Нептун и Уран.
До Нептун е още далеч, той е в 26 гр. Стрелец.
В момента тр. Юпитер минава през опозицията Слънце/Уран - Луна, същевременно и тр. Уран ги аспектира, но с хармоничен аспект.
Между другото, според индийците съвпадът на тр. Юпитер с нат. Луна се счита за един от най-трудните периоди, и аз бях учудена да го прочета. При всички положения бележи доста неспокоен и зареден емоционално период, но не е задължително да носи проблеми.
Но от личен опит мога да кажа, че транзитите на Юпитер и Уран в аспект към светилата могат да докарат и силна депресия, ако съм тоя момент в живота ти не се случва нищо. Усещаш готовност за голяма промяна, а ти се налага да живееш в матрица, изтъкана от дребни битовизми. Усещаш как се задушаваш, направо ти идва да крещиш, да крещиш... но и това не помага.
Една ли един твърд аспект на Сатурн към опозицията Слънце-Луна е по-тежко положение от Тау-квадрат на Сатурн, Слънце, Луна, който присъства в натала на малката ми дъщеря
По принцип опозициите са по-леки за преодоляване от квадратите в натала.
Имам позната с такъв т-квадрат - Слънце в Рак, Луна в Овен и Сатурн Козирог. Изключително предприемчива и борбена натура, добре си знае и гони интереса, към децата и семейството е много лоялна. Не съм я видяла да седи и да се тръшка, да чака манна небесна - има ли проблем, запретва ръкави и го решава.