Здравей Гост

Фазата на Луната и темпераментът

• 111 Отговора
  • 13818 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Фазата на Луната и темпераментът
« Отговор #80 -: Март 02, 2013, 10:01:58 pm »
Енергията може и да се трансформира

Но колкото е по рождение (натал)-толкова е
Рядко хора могат да си я увеличават

Няма я Вещичка да ти обори твърдението.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #81 -: Март 02, 2013, 10:03:54 pm »

Няма я Вещичка да ти обори твърдението.  ;D

Не я познавам, но явно-една е вещичка и нея я няма :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Март 02, 2013, 10:05:20 pm »
Мога да кажа, че съм и четирите типа, в зависимост от момента и ситуацията.

И аз съм така, но поне два от тях би трябвало да преобладават в някаква степен.

Цитат
На 25-ти въпрос започнах да се изнервям, на 50-ти се отегчих и като видях, че са 134 го зарязах

134 въпроса ли? Това категорично ме отказа да го правя - изглежда, че и флегматик не съм  ;D... Той щеше бавно, методично и постъпково да премине теста.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #83 -: Март 02, 2013, 10:08:08 pm »
Енергията не пресъхва.
Просто гърми...,когато не може да бъде освободена. ;)

Ще изгърми, ако човек има потребност да дава.
Обаче хората са различни, някои живеят с чувство за недоимък, дори когато злато газят. Други и трохи да имат, ще ги раздадат - не говоря само за материалния аспект на нещата. :blink:

Аз не мога да направя корелация м/у материално и духовно...и енергийно и ментално...И си мисля, че материята не струва нищо пред НЯКОЛКО ТОПЛИ ДУМИ, СЪПРИЧАСНОСТ... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #84 -: Март 02, 2013, 10:09:20 pm »
Мога да кажа, че съм и четирите типа, в зависимост от момента и ситуацията.

И аз съм така, но поне два от тях би трябвало да преобладават в някаква степен.

Цитат
На 25-ти въпрос започнах да се изнервям, на 50-ти се отегчих и като видях, че са 134 го зарязах

134 въпроса ли? Това категорично ме отказа да го правя - изглежда, че и флегматик не съм  ;D... Той щеше бавно, методично и постъпково да премине теста.

Има съкратен вариант...

етооо...

http://psy.kalinova.org/rtest2.php

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Март 02, 2013, 10:12:17 pm »

Аз му казвам Марс...и дома на енергията 2-ри.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Март 02, 2013, 10:13:40 pm »
И си мисля, че материята не струва нищо пред НЯКОЛКО ТОПЛИ ДУМИ, СЪПРИЧАСНОСТ... :blink:

Но за да се научи истински да цени тия неща, човек трябва да се е сблъскал и с тяхната липса, с егоизма и бездушието - в моменти, когато най-силно се нуждае от подкрепа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #87 -: Март 02, 2013, 10:23:00 pm »
И си мисля, че материята не струва нищо пред НЯКОЛКО ТОПЛИ ДУМИ, СЪПРИЧАСНОСТ... :blink:

Но за да се научи истински да цени тия неща, човек трябва да се е сблъскал и с тяхната липса, с егоизма и бездушието - в моменти, когато най-силно се нуждае от подкрепа.

Ние никога не можем да избягаме от съдбата си...Нищо не се случва просто така...Всичко е урок и време...Всичко е написано...Избора доброволно или доброзорно остава за нас.... :blink:

« Отговор #88 -: Март 03, 2013, 01:51:44 am »
Наближаваща пълнолуние – ъглово отстояние от 135° до 180° (12 – 15 лунен ден) Waxing Gibbous
Тази фаза е характерна с това, че човек има желание да подобри всичко около себе си, умение да оценява нещата и хората.
Не съм сигурен как се изчисляват градусите. При мен луната е в 5гр Дева, а слънцето на 21гр Козирог. Посоката е от дева към козирог през везни или през лъв? Аз го смятах през везни и излиза това. Така желанието да се подобри всичко се увеличава двойно с тази дева..  :rolleyes:
:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Март 03, 2013, 10:06:12 am »
Символично можеш да поставиш Слънцето на изгрева, т.е. 21 гр. Козирог на Асцендента. Тогава точно отсреща се пада 21 гр. Рак - това е точката на пълнолуние. След преминаване на този градус Луната започва постепенно да намалява.
Твоята би трябвало да е трета четвърт, намаляващ тригон, след пълнолуние.

Цитат
Намаляваща луна – ъглово отстояние 225° до 270° (19-22 лунен ден) Waning Gibbous
Тази фаза е характерна с това, че човек е силно насочен към социума и търси начин да покаже на другите онова, което знае и умее. Борбеност по въпросите, които тълкуват категориите справедливо и несправедливо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #90 -: Март 03, 2013, 10:10:37 am »
Наближаваща пълнолуние – ъглово отстояние от 135° до 180° (12 – 15 лунен ден) Waxing Gibbous
Тази фаза е характерна с това, че човек има желание да подобри всичко около себе си, умение да оценява нещата и хората.
Не съм сигурен как се изчисляват градусите. При мен луната е в 5гр Дева, а слънцето на 21гр Козирог. Посоката е от дева към козирог през везни или през лъв? Аз го смятах през везни и излиза това. Така желанието да се подобри всичко се увеличава двойно с тази дева..  :rolleyes:

georgiev, ще ми изпратиш ли данните си на лични? около 11 ян 2014 ти предстои доста сериозна трансформация по отношение на любовта и партньорството.

« Отговор #91 -: Март 03, 2013, 05:12:56 pm »
много благодаря за помощта!!  :wub: пращам ги :)
:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #92 -: Март 03, 2013, 06:08:56 pm »
Родените на пълнолуние ще имат пълнота и многотия в живота си. Ще започнат като Рокфелер с една ябълка, ще я удвоят, а след това ще получат наследство и всичко ще постигнат без усилия.

Не се потвърждава засега.
Всъщност, от страни може и да изглежда така, но само изглежда. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Март 03, 2013, 06:21:01 pm »
Според индийците пълнолунието се счита за много добра позиция, особено при силно и хармонично поставена Луна.
Но в такъв случай всички транзити ще засягат едновременно двете светила.

Днес ми писа една колежка - има точна опозиция на Слънце в Стрелец с Луна в Близнаци, в момента транзитният Юпитер е в съвпад с Луната. Изживява много тежък период, сподели за силно депресивни мисли и здравословни проблеми. При нея Луната е в много добра позиция по сидерал, двете светила са в конфигурация с Юпитер (той е в края на Скорпион по западната). Сатурн в момента аспект със светилата (мажорен) няма, но преди да влезе в Скорпион е отключил натален квадрат между Марс и Плутон. По Сатурн каквото е било потискано, сега Юпитер в транзит към светилата го "раздува".

Да уточня, че става въпрос за стелиумен Стрелец - Уран, Слънце, Меркурий, Венера и Нептун.

« Последна редакция: Март 03, 2013, 06:38:27 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #94 -: Март 03, 2013, 06:38:14 pm »
Родените на пълнолуние ще имат пълнота и многотия в живота си. Ще започнат като Рокфелер с една ябълка, ще я удвоят, а след това ще получат наследство и всичко ще постигнат без усилия.

Не се потвърждава засега.
Всъщност, от страни може и да изглежда така, но само изглежда. :blink:
подкрепям Уран,ако пълнолунието е по оста 6-12 забрави за многотия и пълнота,по скоро беднотия и празнота...
виж ако пънолудието натално е в хармоничен асп към асц. може би,ако има и др.подкрепящи фактори
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Март 03, 2013, 06:43:00 pm »
Зависи и от планетите, с които участва в конфигурация.
Пълнолуние (както и новолуние) в твърд аспект със Сатурн не е най-доброто, което може да ти се случи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Март 03, 2013, 06:53:41 pm »
Зависи и от планетите, с които участва в конфигурация.
Пълнолуние (както и новолуние) в твърд аспект със Сатурн не е най-доброто, което може да ти се случи.

Същото се отнася и за пренаталните....

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Март 03, 2013, 07:05:33 pm »

Да уточня, че става въпрос за стелиумен Стрелец - Уран, Слънце, Меркурий, Венера и Нептун.
В такъв случай депресията и разстроените нерви не са продуктувани от рожденото ѝ Пълнолуние и съвпадът на тр Юпитер с нейната Луна, а от опозицията му с нейните Нептун и Уран.

Една ли един твърд аспект на Сатурн към опозицията Слънце-Луна е по-тежко положение от Тау-квадрат на Сатурн, Слънце, Луна, който присъства в натала на малката ми дъщеря
По принцип опозициите са по-леки за преодоляване от квадратите в натала.

Нептун и Уран не са планети , които могат да се свържат с депресията, ако нямат връзка със светилата. Например двете да имат аспект към луната. Депресията се търси по Луна, Сатурн...и Меркурий...

От друга страна в моя натал има точен аспект м/у Луна и Сатурн...Най-точния аспект в картата ми...Секстил.
В момента имам точна опозиция на ТР.Сатурн към натална Луна...И с риск да разочаровам древните дефиниции... ;D изобщо не съм в депресия...Нещо повече...в еуфория..,кипя от срещи със стари и нови познати...Не съм изолирала контактите...

Или..,аз мисля, че когато в натала аспектите са наработени , всеки един твърд транзит показва движение...и изобщо не е задължително да се прочви с негативна светлина...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Март 03, 2013, 07:06:21 pm »
В такъв случай депресията и разстроените нерви не са продуктувани от рожденото ѝ Пълнолуние и съвпадът на тр Юпитер с нейната Луна, а от опозицията му с нейните Нептун и Уран.

До Нептун е още далеч, той е в 26 гр. Стрелец.
В момента тр. Юпитер минава през опозицията Слънце/Уран - Луна, същевременно и тр. Уран ги аспектира, но с хармоничен аспект.

Между другото, според индийците съвпадът на тр. Юпитер с нат. Луна се счита за един от най-трудните периоди, и аз бях учудена да го прочета. При всички положения бележи доста неспокоен и зареден емоционално период, но не е задължително да носи проблеми.

Но от личен опит мога да кажа, че транзитите на Юпитер и Уран в аспект към светилата могат да докарат и силна депресия, ако съм тоя момент в живота ти не се случва нищо. Усещаш готовност за голяма промяна, а ти се налага да живееш в матрица, изтъкана от дребни битовизми. Усещаш как се задушаваш, направо ти идва да крещиш, да крещиш... но и това не помага.

Цитат
Една ли един твърд аспект на Сатурн към опозицията Слънце-Луна е по-тежко положение от Тау-квадрат на Сатурн, Слънце, Луна, който присъства в натала на малката ми дъщеря
По принцип опозициите са по-леки за преодоляване от квадратите в натала.

Имам позната с такъв т-квадрат - Слънце в Рак, Луна в Овен и Сатурн  Козирог. Изключително предприемчива и борбена натура, добре си знае и гони интереса, към децата и семейството е много лоялна. Не съм я видяла да седи и да се тръшка, да чака манна небесна - има ли проблем, запретва ръкави и го решава.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Март 03, 2013, 07:26:40 pm »

До Нептун е още далеч, той е в 26 гр. Стрелец.
В момента тр. Юпитер минава през опозицията Слънце/Уран - Луна, същевременно и тр. Уран ги аспектира, но с хармоничен аспект.

Между другото, според индийците съвпадът на тр. Юпитер с нат. Луна се счита за един от най-трудните периоди, и аз бях учудена да го прочета. При всички положения бележи доста неспокоен и зареден емоционално период, но не е задължително да носи проблеми.

Но от личен опит мога да кажа, че транзитите на Юпитер и Уран в аспект към светилата могат да докарат и силна депресия, ако съм тоя момент в живота ти не се случва нищо. Усещаш готовност за голяма промяна, а ти се налага да живееш в матрица, изтъкана от дребни битовизми. Усещаш как се задушаваш, направо ти идва да крещиш, да крещиш... но и това не помага.

Преживяно и споделено...Точно и вярно! Потвърждавам го!