Докато пергирина ... как да направиш нещо по-добро, след като не го "виждаш" :blink: Ти имаш ли някакъв опит или мнение дали планета-пергирин, която има рецепция, си остава все така неизявена?
Въпросът е към Енигма, но може ли да отговоря и аз?
Юпитер е в перигрин при мен, има и рецепция с Луна по екзалтация (а в сидералната карта с Венера по знак на управление).
Ами, гола вода е отвсякъде, в 7 дом носи проблеми - все ме насочва към неподходящи партньори. Но не е като да имам Юпитер в заточение или падение там - от самото начало да си наясно с "недостатъците" му, моят действа много подло и подмолно - след време осъзнаваш, че някога някъде си сгрешил с избора, но тоя избор вече е рефлектирал върху теб с всичките му нежелани последствия...
И моя юпитер не е хубав- в заточение, квадрат светило ,съвпад възел, квадрат с у-л на асцендента. Това вече е за темата за юпитер, ама се преплете и тук. Аз за него мисля,че е малко като все едно разширено осъзнаване на нещо, обаче само на ментално,духовно ниво. Раздува всичко, става огромно,ще ти избоде очите. Най-добре да се разширяваш в неговия стил по пътуване,учения.Практичната му изява в предизвикателно звездно състояние е малко-като раздуване на проблема. Където мине,напр. транзитът му-раздува, нали е газовия гигант по-голям от слънцето. Виждала съм да се изяви болест при неговия транзит-хм.Обаче специално за боледуването, като мине през показалците на здравето, и ако радикса предразполага-то е една лакомия, мързел и служене на удоволствията от страна на човека-има някакава логика.
Стивън Аройо специално за транзита му през 7 дом-твърди,че често се разпадат връзки,бракове. Съвсем ще оспамя темата тук, ама да не говорим пък за екзалтацията му в рак,кое екзалтира там във водата-какво става?Май дава материални придобивки там, висшият ум по 9 дом -защо е там?
Гадно е когато се движат първо юпитер, а после сатурн като транзитни планети, после като дойде сатурн-много боли...