Здравей Гост

Планети в перигрин и изявата им в статика и динамика

• 30 Отговора
  • 3952 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Докато пергирина ... как да направиш нещо по-добро, след като не го "виждаш"  :blink: Ти имаш ли някакъв опит или мнение дали планета-пергирин, която има рецепция, си остава все така неизявена?

Въпросът е към Енигма, но може ли да отговоря и аз?

Юпитер е в перигрин при мен, има и рецепция с Луна по екзалтация (а в сидералната карта с Венера по знак на управление).

Ами, гола вода е отвсякъде, в 7 дом носи проблеми - все ме насочва към неподходящи партньори. Но не е като да имам Юпитер в заточение или падение там - от самото начало да си наясно с "недостатъците" му, моят действа много подло и подмолно - след време осъзнаваш, че някога някъде си сгрешил с избора, но тоя избор вече е рефлектирал върху теб с всичките му нежелани последствия...
И моя юпитер не е хубав- в заточение, квадрат светило ,съвпад възел, квадрат с у-л на асцендента. Това вече е за темата за юпитер, ама се преплете и тук. Аз за него мисля,че е малко като все едно разширено осъзнаване на нещо, обаче само на ментално,духовно ниво. Раздува всичко, става огромно,ще ти избоде очите. Най-добре да се разширяваш в неговия стил по пътуване,учения.Практичната му изява в предизвикателно звездно състояние е малко-като раздуване на проблема. Където мине,напр. транзитът му-раздува, нали е газовия гигант по-голям от слънцето. Виждала съм да се изяви болест при неговия транзит-хм.Обаче специално за боледуването, като мине през показалците на здравето, и ако радикса предразполага-то е една лакомия, мързел и служене на удоволствията от страна на човека-има някакава логика.
 Стивън Аройо специално за транзита му през 7 дом-твърди,че често се разпадат връзки,бракове. Съвсем ще оспамя темата тук, ама да не говорим пък за екзалтацията му в рак,кое екзалтира там във водата-какво става?Май дава материални придобивки там, висшият ум по 9 дом -защо е там?
 Гадно е когато се движат първо юпитер, а после сатурн като транзитни планети, после като дойде сатурн-много боли...

*

Enigma

• **
  • 1077
Благодаря за отговора! Аз имам рецепция на Слънцето и Марс по триплецит, но тя би трябвало да има съвсем слабо въздействие, но все пак се чудех дали проблема е в моя приемник, така да се каже, и затова не мога да се възползвам от благотворното въздействие, ако има такова.  :blink:
Между другото това с триплицитета не е толкова кауза пердута, има добри астролози дето го ползват и в натал и в хорара и от първо познанство с тях ти събират погледа от истините,които казват. Можеш да си ги изследваш.Като намеря време ще извадя едни стари записки точно за това.

*

tania

• **
  • 743
Слънце, Меркурий, Сатурн са ми в перигрин. Вярно е, че е по-трудна изявата им, особено в домовете, които управляват. Да попитам, защо излизам с различен АСЦ? Въвеждам данните коректно, а излиза, че съм изгряващ Овен вместо Риби?  :-\
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Enigma

• **
  • 1077
Слънце, Меркурий, Сатурн са ми в перигрин. Вярно е, че е по-трудна изявата им, особено в домовете, които управляват. Да попитам, защо излизам с различен АСЦ? Въвеждам данните коректно, а излиза, че съм изгряващ Овен вместо Риби?  :-\
[/quote
Да не пропускаш лятно/зимно часово време? Това е към ТАНЯ.

*

tania

• **
  • 743
[/quote
Да не пропускаш лятно/зимно часово време? Това е към ТАНЯ.
Благодаря, Енигма! Нагласих времето и коригирах АСЦ-та.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

Забелязах, че с тази сметкачка трябва да се извади един час.  :blink: Също така, планетите ми по градус излизат малко по-напред, отколкото ги засича астрото, което е странно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Забелязах, че с тази сметкачка трябва да се извади един час.  :blink: Също така, планетите ми по градус излизат малко по-напред, отколкото ги засича астрото, което е странно.

Мдаа... :blink:

Аз забравих да кажа....Няма координати за София...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Да попитам, защо излизам с различен АСЦ? Въвеждам данните коректно, а излиза, че съм изгряващ Овен вместо Риби?  :-\

Извади един час.
И мен ме изкара изгряващ Стрелец, брои един знак напред.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
Да попитам, защо излизам с различен АСЦ? Въвеждам данните коректно, а излиза, че съм изгряващ Овен вместо Риби?  :-\

Извади един час.
Благодаря, Лили, получи се! Да попитам - древните астролози отчитали ли са прецесията? Ако са я отчитали всички изчисления  се променят, хилега и алкокодена също.  :-\ Искаше ми се да си погледна продължителността на живот според алкокодена, но се чудя, коя домова система да използвам и да отчета ли прецесията.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
Да попитам - древните астролози отчитали ли са прецесията?

Можеш да питаш и Марая, тя има лекции на Румен Колев и Митко Кожухаров, преподаващи антична астрология (арабска, елинистична). Програмата на Р. Колев работи по сидерална система.

Доколкото знам, в онези векове тропическият и сидералният Зодиак са съвпадали /изцяло или почти/, с течение на времето наклонът на земната ос /прецесията/ става все по-осезаем, в резултат на което се измества точката на пролетното равноденствие (0 гр. Овен), а с нея е "зодиите".  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Извади един час.
Благодаря, Лили, получи се! Да попитам - древните астролози отчитали ли са прецесията? Ако са я отчитали всички изчисления  се променят, хилега и алкокодена също.  :-\ Искаше ми се да си погледна продължителността на живот според алкокодена, но се чудя, коя домова система да използвам и да отчета ли прецесията.

Древните са работили с Алкабитус.

Ако извадиш прецесията работиш сидерал. Ако не я извадиш- тропикал.

Писала съм тук нещо много интересно

http://www.astroseer.net/forum/index.php?topic=1249.0

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците