Здравей Гост

Да стигнеш дъното и да полетиш

• 99 Отговора
  • 13267 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Да стигнеш дъното и да полетиш
« Отговор #20 -: Март 05, 2013, 10:24:46 pm »
Priya е права за себеподобните.
А и нали казват, че подобното привлича подобно.

Ако сме успешни и усмихнати, ще привличаме съответните вибрации.
Ако сме склонни за най-малкото нещо да губим вяра и да се депресираме, все лузъри ще привличаме в живота си.

Напоследък съм си ограничила контактите до един "санитарен" минимум, който на този етап ме устройва.
Преди все привличах хора с житейски драми, несгоди и проблеми - за мен не е проблем да изслушам, да дам съвет, доколкото е възможно, да предложа някакъв изход от създалата се ситуация, алтернатива...

А моите близки все ми повтаряха, че трябва да се стремя към успели хора, на което аз иронично се надсмивах.
И в един момент осъзнах, че половината приятели, които имам, ме търсят само за споделяне на проблеми и като гръмоотвод, чрез който да се отърсят от насъбралата се негативна енергия.
Мислех, че като изслушвам и съм съпричастна към проблемите им, не губя нищо, но може в някаква степен близките ми да са се оказали прави - неуспехът на хората, които допускаш в най-близкото си обкръжение, може отчасти да рефлектира и върху теб, макар и индиректно.

Според мен не бива да подбираме приятелите си според това дали са успели или неуспели, а по-скоро да се стремим към някакъв баланс в съотношението на първите и вторите, като изберем за себе си най-добрия възможен "микс".  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ivola

• 41
« Отговор #21 -: Март 05, 2013, 10:25:14 pm »
Да,Нептун е в 3 дом  -Скорпион,по натална карта имам квадрат с  Марс,секстил Меркурий.4 дом - Стрелец  ми е интерсептиран.
Имота  - в полза на друг собственик.

*

Grace

• 2257
« Отговор #22 -: Март 05, 2013, 10:26:58 pm »
Последните 8 месеца... Сякаш се пържа в собствения си ад, мисля си, че съм стигнала дъното, а пропадам все по-надолу, без да знам какви са границите му и колко още ще мога да понеса. Болката е толкова силна, че вече дори не я усещам, сякаш е нещо естествено. Искам да плача, а не мога, но ако се разплача сигурно няма да спра. Потънала съм в празнота и апатия към всичко. Забравих какво е да се смееш истински, да си щастлив, животът в мен сякаш го няма. Преди се радвах на всичко, най-дребните неща ме правеха щастлива. Исках да променям света, а сега единствено това, че дишам е показател, че съм жива. На края ще видим кой ще е победител, Аз или Ад-ът ;D

Сатурн е основен виновник...

satin, къде е прогр Луна и какви аспекти прави?

« Отговор #23 -: Март 05, 2013, 10:30:21 pm »
Последните две три години откакто сатурн тъпчи стелиума в пети дом не съм на себе си, по едно време даже мислех че няма да оцелея.И това продължава и сега квадратурата на нептун с уран съвсем ме отчая.

Защо? В какво се изразява действието на квадратурата, все пак е поколенчески аспект това...
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #24 -: Март 05, 2013, 10:42:51 pm »
Аз в момента се чувствам така - тр. сатурн е в 4ти дом, като още 2 пъти ще мине през ИЦ, прави съвпад с уран и квадратура със собствената си позиция в 12ти.
 Може би е било подобно когато правеше възврат със собствената си позиция в 12ти преди 7 години, но тогава като че ли поне се чувствах млада, сега имам чувството, че съм една застаряла лелка, която не я очаква нищо освен грижите около детето. И ако тогава търсех причината извън себе си сега ясно виждам собствените грешни нагласи и да ги наречем характерови особености, които са ме довели до тук. И невъзможността да ги променя.

*

Grace

• 2257
« Отговор #25 -: Март 05, 2013, 10:43:37 pm »
Последните 8 месеца... Сякаш се пържа в собствения си ад, мисля си, че съм стигнала дъното, а пропадам все по-надолу, без да знам какви са границите му и колко още ще мога да понеса. Болката е толкова силна, че вече дори не я усещам, сякаш е нещо естествено. Искам да плача, а не мога, но ако се разплача сигурно няма да спра. Потънала съм в празнота и апатия към всичко. Забравих какво е да се смееш истински, да си щастлив, животът в мен сякаш го няма. Преди се радвах на всичко, най-дребните неща ме правеха щастлива. Исках да променям света, а сега единствено това, че дишам е показател, че съм жива. На края ще видим кой ще е победител, Аз или Ад-ът ;D

;D покрай наталната, която е в съвпад с Плутон в Скорпи. Сатурн ги тъпче и тримата. Обрат на възлите, пак в Скорпион. А и др. година Сатурнов възврат.

даа.., обсебеност и натрапчиви мисли, усещане за самота ..ясно е, трябва ти любов  :blink:
Юпитер не помага ли, какво прави в картата ти?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Март 05, 2013, 10:43:58 pm »
Дайвинга не е за всеки...Дъното е най-красивото нещо...,което може да Ви се случи...момичета. Там има много красота...и студ. От там всъщност започва истината...Падат задръжки..,маски...събличаш дрехите напоени със спомени ..,фалш, лицемерие...надежди..очакания...и тръгваш.
Важно е да можеш да видиш онази специалната светлина...

От астрологична гледна точка ...Сатурн в 11-ти. Дори аспектите му не са важни....

Другото го знаеш Лили... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #27 -: Март 05, 2013, 10:45:17 pm »

От астрологична гледна точка ...Сатурн в 11-ти. Дори аспектите не са важни....

Не е приятен, но в 12-ти е по-гаден :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Март 05, 2013, 10:49:23 pm »

От астрологична гледна точка ...Сатурн в 11-ти. Дори аспектите не са важни....

Не е приятен, но в 12-ти е по-гаден :)
Зависи...Аз не мисля, че е по-гаден , ако доброволно си наложиш ограничение...и се отдадеш на писане на книги..,на писане в нета...на ....общуване с природата.
Аз съм от хората с дългите и големите софри... ;D и сериозни компании.... ;D имам право на почивка.
11-ти дом е специален дом...той е дома на реализираните мечти...2,5г. СТИГА!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Март 05, 2013, 10:56:47 pm »
пр. Юпитер квадрат пр. Луна-само раздува Ад-ът  ;D Т

На мен скоро ми предстои транзитният Юпитер в Рак да раздуе Луната в 8 дом  ;D - чакам с нетърпение, отсега се запасявам с дрисливи чайчета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #30 -: Март 05, 2013, 11:01:39 pm »
пр. Юпитер квадрат пр. Луна-само раздува Ад-ът  ;D Транзитния като мине в рак ще почне едни квадрати с планетите в 1-ви, тр. Плутон до скоро ми беше в кв. с Мерка. А тоя като ме подпука не искам и да си помислям  ;D

не виждам причина за толкова черни мисли. това, което ще ти се случи през лятото е големия воден тригон - Юпитер, Нептун, Сатурн  :blink: ако правилно си спомням имаш Марс и Венера в Овен, а новолунието на 11 март ще бъде в съвпад с тях - ново начало по отношение на любовите  :blink:

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #31 -: Март 05, 2013, 11:05:59 pm »
Ох, при мен е имало интересни ситуации в живота, някои изпитания, но не съм падала духом.
Но 2010 и 2011 година бяха ад. Тогава на моменти мислех, че полудявам, не бях аз. Нямах никакво желание за живот, а беше странно, че нямаше кой знае колко непреодолими кризи. Имах трудности, но погледнато от разстоянието на времето, чудя се как може така да ме сринат. Това не бях аз. Усещах как от мен лъха черна енергия. Събуждах се нощем, а от очите ми течаха сълзи и се чувствах зле, без да имам причина.

Транзитен Плутон е квадратирал наталния Меркурий в 8 дом, Везни.
Транзитен Сатурн такава разходка направи в осмодомния ми стелиум - съвпадите с Меркурий, Венера, Слънце, Сатурн и Плутон оцветиха страхотно ситуацията.  ;D :-X
Нодалната ос и тя беше замесена - тр. Юлв върху нат СЛВ.
Възлите квадрат към Меркурия.
Транзитен Плутон в съвпад с прогресивния ми Марс - аз толкова агресивна никога не съм била, това ми изкара всички демони, които дори не подозирах, че съществуват. Направо ме е срам от мен.
Прогресивен Меркурий в квадрат с наталната Луна.
Дирекционната Луна в квадрат с наталния Уран. И тук роман мога да изпиша. Дир. възли върху Асц,Дсц и съвпад наталната Луна.

В емоционален план бях тотално разбита, без да се е случило кой знае какво. Имаше и събития, но не ги отчитам като разрушаващи така силно психиката.
Такова отчаяние никога не ме е налягало, а съм имала къде по-трудни мигове и събития.

Но го преживях. Намерих път, успокоих се. Това беше много полезен урок. Сякаш ме срина, за да потърся своята пътечка. И сега ме чакат трудни аспекти, Плутон удари квадрат към Венерата ми, Сатурн към Луната. Уран и той скоро подхваща на опозиции 8 дом. Но сякаш знам, че този път ще е по-леко, защото психически се чувствам по-подготвена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Март 05, 2013, 11:09:52 pm »
Покрай любовната прогноза за Satin и аз смятам да намажа, имаме сходни акценти.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #33 -: Март 05, 2013, 11:14:36 pm »

;D покрай наталната, която е в съвпад с Плутон в Скорпи. Сатурн ги тъпче и тримата. Обрат на възлите, пак в Скорпион. А и др. година Сатурнов възврат. Скоро няма да се диша така като гледам

В кой дом е съвпада и как е аспектирана натална Луна?

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Март 05, 2013, 11:14:59 pm »
Дайвинга не е за всеки...Дъното е най-красивото нещо...,което може да Ви се случи...момичета. Там има много красота...и студ. От там всъщност започва истината...Падат задръжки..,маски...събличаш дрехите напоени със спомени ..,фалш, лицемерие...надежди..очакания...и тръгваш.
Важно е да можеш да видиш онази специалната светлина...

От астрологична гледна точка ...Сатурн в 11-ти. Дори аспектите му не са важни....

Другото го знаеш Лили... ;D

Марая права си, за да откриеш себе си трябва да потънеш много на дълбоко... но пътя до там е болезнен...

Болката очиства... ;D И се забравя...СВОБОДАТА е по-ценна от всичко на този свят...СВОБОДЕН Е САМО ТОЗИ..,КОЙТО Е ПРЕМИНАЛ ПРЕЗ СОБСТВЕНИТЕ СИ СТРАХОВЕ И БОЛКАТА!- Марая :wub:

http://www.youtube.com/watch?v=gpPuK-6v7vY

Такива са звуците на дъното....и ритъма... :blink:
« Последна редакция: Март 05, 2013, 11:24:59 pm от Марая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Март 05, 2013, 11:27:22 pm »
Лили, пожелавам ти огромна любов  :blink:

Към Divna: в 7-ми дом. Нат. Луна е утрепана-освен св. с Плутон, който сам по себе си е достатъчен, опозиция Марс, квадрат с Юпитер, квадрат и половина със Слънцето. Единствения и хубав аспект е секстил с Нептун. Разменям я за някоо изя въздушна  ;D

Марая няма как да не съглася, но този път не е за всеки, а аз вече искам да забравя :blink:

http://www.youtube.com/watch?v=gpPuK-6v7vY

Като раждането е...В мига в който бебето изплаче и забравяш болката... :blink:

В мига...в който видиш светлината от дъното...и забравяш ...за болката...

« Отговор #36 -: Март 05, 2013, 11:42:54 pm »
И малко спам...
Момичета, не забравяйте, че трябва да съхраните себе си, защото за да изплуваш нагоре, трябва самите вие да се оттласнете от дъното. Когато налягането е прекалено голямо и ушите пищят, остава само да се отблъснеш от проклетото дъно и да следваш слънцето до повърхността.

п.С. На мен Сатурн натално ми е в 12 дом и в опозиция с Хирон, съвпад и с Марс. Това мога да кажа за себе си. Тежките моменти, в които съм била обезверена са толкова много за краткия ми живот, че не ми се връща лентата. Но сега  е хубаво да се обърна назад и да кажа "ок, случи се това, това, това, беше ужасно и исках да умра. Обаче преживях и сега съм по-усмихната заради това"

*

Divna

• 2478
« Отговор #37 -: Март 05, 2013, 11:56:34 pm »
7-ми дом. Нат. Луна е утрепана-освен св. с Плутон, който сам по себе си е достатъчен, опозиция Марс, квадрат с Юпитер, квадрат и половина със Слънцето. Единствения и хубав аспект е секстил с Нептун. Разменям я за някоя въздушна  ;D

В партньорската ос е. Навярно си имала раздяла.  :-[
Колкото и зле да е аспектирана винаги има изход.
1. Скорпионската Луна е много силна като цяло. Опитай се да не я тълкуваш като Луна в падение, както години наред това се е налагало като мнение от множество астрологични школи. Приеми я, че това е водна луна, която е способна да излезе от дъното съвършенно обновена, без никакви остатъци от стари травми. Скорпионската Луна е като птицата Феникс - умира, за да се роди отново. Това е Луна, която познава чистилището до основи, но нищо не би я изплашило.
2.  Скорпионската Луна е най-добрия психолог и знае как да "лекува". Това е Луна, която се стреми към себеопознаване. Има богат емоционален свят, който и дава изключително големи възможности в живота. Тя знае добре какво е да си емоционален и чувствителен. А какво по-хубаво от това. Тя знае как да "рисува живота си" в много багри.
3. Скорпионската Луна в женска карта е най-сексапилната Луна. Мъжете са привлечени от нея като от магнит. Но за разлика от това й се налага да се бори с женската завист. С течение на времето и това научава.  ;)

И нещо много важно. Щом си със скорпионска Луна, опитай се да не я съдиш. Приеми я, такава каквато е и се радвай, че е "утрепана". Именно защото е така аспектирана, тя ще знае винаги как да излиза от дъното. Няма да се страхува от нищо и ще поема нужните рискове, които ще и дадат голям еволюционен напредък. Имаш борбена Луна и ще стигнеш далеч, това ти го гарантирам.

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #38 -: Март 06, 2013, 12:09:55 am »
пр. Юпитер квадрат пр. Луна-само раздува Ад-ът  ;D Транзитния като мине в рак ще почне едни квадрати с планетите в 1-ви, тр. Плутон до скоро ми беше в кв. с Мерка. А тоя като ме подпука не искам и да си помислям  ;D
при мен когато тр плутон влезе в 1 дом и направи съвпад с нат Меркурии активира наталния квадрат м/у тях 1-10 дом и започнах тежки дела с работодател за да си полу4а заработени но неизплатени пари...делата се водиха 3 години и половина, смених 3 съдийки,куп изгубени и подменени документи и само ядове около некомпетентността на съда в бг, но при мен Меркурий е и ретро по натал... 

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #39 -: Март 06, 2013, 12:18:19 am »
7-ми дом. Нат. Луна е утрепана-освен св. с Плутон, който сам по себе си е достатъчен, опозиция Марс, квадрат с Юпитер, квадрат и половина със Слънцето. Единствения и хубав аспект е секстил с Нептун. Разменям я за някоя въздушна  ;D

В партньорската ос е. Навярно си имала раздяла.  :-[
Колкото и зле да е аспектирана винаги има изход.
1. Скорпионската Луна е много силна като цяло. Опитай се да не я тълкуваш като Луна в падение, както години наред това се е налагало като мнение от множество астрологични школи. Приеми я, че това е водна луна, която е способна да излезе от дъното съвършенно обновена, без никакви остатъци от стари травми. Скорпионската Луна е като птицата Феникс - умира, за да се роди отново. Това е Луна, която познава чистилището до основи, но нищо не би я изплашило.
2.  Скорпионската Луна е най-добрия психолог и знае как да "лекува". Това е Луна, която се стреми към себеопознаване. Има богат емоционален свят, който и дава изключително големи възможности в живота. Тя знае добре какво е да си емоционален и чувствителен. А какво по-хубаво от това. Тя знае как да "рисува живота си" в много багри.
3. Скорпионската Луна в женска карта е най-сексапилната Луна. Мъжете са привлечени от нея като от магнит. Но за разлика от това й се налага да се бори с женската завист. С течение на времето и това научава.  ;)

И нещо много важно. Щом си със скорпионска Луна, опитай се да не я съдиш. Приеми я, такава каквато е и се радвай, че е "утрепана". Именно защото е така аспектирана, тя ще знае винаги как да излиза от дъното. Няма да се страхува от нищо и ще поема нужните рискове, които ще и дадат голям еволюционен напредък. Имаш борбена Луна и ще стигнеш далеч, това ти го гарантирам.
напълно съгласна съм и аз съм с такава луна и опредено подкрепям вси4ко казано тук....
колкото до това 4е е борбена и склонна на рискове си абсолютно права ... :blink: