Lillie,
Често споменаваш, че пребиваваш в изолация, сега и преди, явно ти се е случвало често. Предполагам имаш предвид по-скоро вътрешна и емоционална такава и избягване на социума, доколкото това е възможно. Понеже това не е единичен случай, явно ти е заложено. На кои натални аспекти го отдаваш? Може би си коментирала преди, ама нали съм нова Нова, извинявай ако го чувстваш като вмешателство? Имаш ли сатурн в седми? Понеже май луната ти е в осми, в кой знак е и това може ли да е причина? Как ти е 12-я дом?
Не, Сатурн не ми е доминантна планета.
Имам голям воден тригон във водни домове - Луна/Марс/Уран, но той по-скоро ме зарежда с ментална и емоционална енергия, отколкото изолира, все пак говорим за Марс и Уран. Уран е в 12 дом, над Асцендента.
Усещането за вътрешна изолация и своеобразно капсулиране, нуждата периодично да се оттеглям свързвам с подчертана плутонова доминанта - АС Скорпион, водна Луна в 8 дом (Рак) в квадрат с Плутон.
Иначе имам и подчертан огън в картата, акцентиран 5 дом.
Вероятно и ретроградната Венера в съвпад с ЮЛВ допринася за чувството ми за
отделеност - през целия ми живот никога не ме е напускало, дори когато съм във връзка и съм заобиколена от близки и приятели.
Но Марая е права за транзитен Сатурн в 12 дом - ако доброволно си наложиш изолация, не е толкова страшно и болезнено, дори може да бъде доста продуктивен период. Доста по-тежко изживях транзита му през 11 дом, но от там нагази почти всички лични планети.
Не говоря за социална изолация, а за по-аскетичен и вглъбен начин на живот, без излишна експанзия и прахосване на емоционална енергия (Сатурн във воден знак и дом, аспектира с тригони две лични планети във воден знак).