Здравей Гост

Да стигнеш дъното и да полетиш

• 99 Отговора
  • 13168 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
Re: Да стигнеш дъното и да полетиш
« Отговор #80 -: Март 06, 2013, 06:12:43 pm »
Lillie,
Често споменаваш, че пребиваваш в изолация, сега и преди, явно ти се е случвало често. Предполагам имаш предвид по-скоро вътрешна и емоционална такава и избягване на социума, доколкото това е възможно. Понеже това не е единичен случай, явно ти е заложено. На кои натални аспекти го отдаваш? Може би си коментирала преди, ама нали съм нова Нова, извинявай ако го чувстваш като вмешателство? Имаш ли сатурн в седми? Понеже май луната ти е в осми, в кой знак е и това може ли да е причина? Как ти е 12-я дом?

Не, Сатурн не ми е доминантна планета.
Имам голям воден тригон във водни домове - Луна/Марс/Уран, но той по-скоро ме зарежда с ментална и емоционална енергия, отколкото изолира, все пак говорим за Марс и Уран. Уран е в 12 дом, над Асцендента.

Усещането за вътрешна изолация и своеобразно капсулиране, нуждата периодично да се оттеглям свързвам с подчертана плутонова доминанта - АС Скорпион, водна Луна в 8 дом (Рак) в квадрат с Плутон.

Иначе имам и подчертан огън в картата, акцентиран 5 дом.

Вероятно и ретроградната Венера в съвпад с ЮЛВ допринася за чувството ми за отделеност - през целия ми живот никога не ме е напускало, дори когато съм във връзка и съм заобиколена от близки и приятели.

Но Марая е права за транзитен Сатурн в 12 дом - ако доброволно си наложиш изолация, не е толкова страшно и болезнено, дори може да бъде доста продуктивен период. Доста по-тежко изживях транзита му през 11 дом, но от там нагази почти всички лични планети.

Не говоря за социална изолация, а за по-аскетичен и вглъбен начин на живот, без излишна експанзия и прахосване на емоционална енергия (Сатурн във воден знак и дом, аспектира с тригони две лични планети във воден знак).

Благодаря ти, много изчерпателен отговор.
И още нещо, този стелиумен 5-ти, въпреки карето с луната какво ти дава? Творчество? Занимаваш ли се и с някакъв вид изкуство? По презумпция като чуем и видим стелиумен пети, си мислим за много много романтична любов, чак за завиждане. )))))
Това за стелиума в 5ти само презумпция ли е,защото аз като собственик на такъв честно казано не съм срещнала още такава.Или поне не съм разбрала да съм я срещнала. :blink: :blink: :blink: :blink:

« Отговор #81 -: Март 06, 2013, 06:14:51 pm »

Кажете за сатурн във/през втори. Само ограничения в бюджета ли? Само затягане на коланите и хроничен недостиг на средства? Какво още? Има ли оптимистични варианти?

аз съм доволна от транзита на Сатурн през втори,не мога да кажа същото за транзита му през диспозитора на втори дом.Венера,вече мина веднъж през нея
та за тр.Сатурн Везни през втори -напред,назад няколко пъти в тригон към МС- това беше стабилен период за работа и доходи и накрая тригон към Сатурн по натал е в 6 Водолей
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #82 -: Март 06, 2013, 06:16:41 pm »
Значи си перфектна.

Щастливец е мъжът, който ще ме вземе - и тъща няма да има.  :blink:
с това трябва да започнеш :mellow:

*

Divna

• 2478
« Отговор #83 -: Март 06, 2013, 07:08:26 pm »
напълно съгласна съм и аз съм с такава луна и опредено подкрепям вси4ко казано тук....
колкото до това 4е е борбена и склонна на рискове си абсолютно права ... :blink: 

Хубавото е на скорпионската Луна, че знае как да оцелява.  :blink: Изключително интуитивна е.
В кой градус е твоята Луна?
25 градус в 11 дом по4ти на границата с 12

Аха, значи Сатурн още не е почнал с дисциплината. ;) 

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #84 -: Март 06, 2013, 07:13:10 pm »
напълно съгласна съм и аз съм с такава луна и опредено подкрепям вси4ко казано тук....
колкото до това 4е е борбена и склонна на рискове си абсолютно права ... :blink: 

Хубавото е на скорпионската Луна, че знае как да оцелява.  :blink: Изключително интуитивна е.

ами тепърва предстои и това сега сатурн е над нат. уран в 11 и после ще я погне и нея но пък възлите ве4е минаха през нея и я поотръскаха бая

*

Divna

• 2478
« Отговор #85 -: Март 06, 2013, 07:24:49 pm »

ами тепърва предстои и това сега сатурн е над нат. уран в 11 и после ще я погне и нея
Спокойно, мисля, че на този градус няма ретроградие. Така че би трябвало да мине бързо.
А и няма нищо страшно от съвпада на Сатурн с Луна. Една скорпи Луна не се плаши от Сатурн.  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #86 -: Март 06, 2013, 07:29:16 pm »
кой се плаши от сатурн
и защо няма орхидеии за мис бландиш :)

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #87 -: Март 06, 2013, 07:37:33 pm »

[/quote]
[/quote]

[/quote]

ами тепърва предстои и това сега сатурн е над нат. уран в 11 и после ще я погне и нея
[/quote]
Спокойно, мисля, че на този градус няма ретроградие. Така че би трябвало да мине бързо.
А и няма нищо страшно от съвпада на Сатурн с Луна. Една скорпи Луна не се плаши от Сатурн.  :blink:
[/quote]

ами да и аз си гледах транзита и видях 4е само веднъж ще мине през нея  преди да се насо4и към 12 дом :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #88 -: Март 06, 2013, 08:44:19 pm »
като начало, с този точен квадрат Меркурий/Нептун, той не може да преценява добре хората и ситуациите. Нещо като изкривено мислене. А може и да не е много ... как да го кажа ... точен. От друга страна, размах и грандомански, нереалистични очаквания, също не са от полза. Логично, транзита на Господаря на кармата, планетата на суровите уроци и дисциплината да е била сурова към него, с целия този стелиум в 2-ри. Сега уроците продължават, съвпада с Марс не е от леките, блъскаш глава в стената и срещаш доста препятствия.

« Отговор #89 -: Март 09, 2013, 08:43:52 am »
като начало, с този точен квадрат Меркурий/Нептун, той не може да преценява добре хората и ситуациите. Нещо като изкривено мислене. А може и да не е много ... как да го кажа ... точен.
лошото е ,че тези две планети управляват 1-7 - партньорските и бизнес взаимоотношения,двойно подчертани и от кл.упр. на оста карето марс-венера
третата точна квадратура е слънце-уран импулсивност,в анаретни градуси,трудно овладяваща се
тр.сатурн в съвпад е по силен от карето на тр.нептун къв юпитер/луна ще го структурира и ще го научи на концентрация,да овладява импулса и гранде разширенията ,тече труден процес при него,който ще приключи с каретата на тр.плутон към сатурн/плутон
тр.нептун в опозе съм слънцето у12 ,разходящ е труден асп.-човек върши много неразумни неща ,сам си е връг

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #90 -: Март 09, 2013, 10:11:46 am »
Казах за Тр. Сатурн през втори, че имам преки наблюдения, визирайки мъжа ми. От 19 годишен работи, имал е 3 собствени бизнеса, но нито един спестен лев, когато Сатурн влезе във втори и може би там му беше грешката. Сега е готов за след 30 години ;D, взел си е поуките. Но адът започна от момента на влизане на Сатурн във втори и още не е приключил - безработица, дела, нерви с роднини, високо кръвно, остана и без зъби. За мен лично това е една от най-загадъчните карти, обърква всички, които са я видяли до момента и не могат да разтълкуват втория дом. Прилагам картата с негово разрешение, за да видите за какъв ад става въпрос.
Аз мисля,че има значение и това,че сатурн не е осветен, а е във втори-на парите.Сатурн, когато не е в половината на слънцето-човек не се учи от грешките си. Имам др. позната със сатурн във втори ,неосветен, че и синглетон. За втори пореден път става гарант на доказано несериозен човек и май пак ще изплаща чужд заем. Ама това й е от идеализма към хората и желанието да им помогне.

« Отговор #91 -: Март 09, 2013, 10:52:24 am »

Аз мисля,че има значение и това,че сатурн не е осветен, а е във втори-на парите.Сатурн, когато не е в половината на слънцето-човек не се учи от грешките си. Имам др. позната със сатурн във втори ,неосветен, че и синглетон. За втори пореден път става гарант на доказано несериозен човек и май пак ще изплаща чужд заем. Ама това й е от идеализма към хората и желанието да им помогне.

а кога се учи от грешките си   :rolleyes: и кога се учи от чуждите грешки
« Последна редакция: Март 09, 2013, 10:59:15 am от strelicka »

*

Papy

• 4343
« Отговор #92 -: Март 09, 2013, 10:54:27 am »
И не само
Наивност, лековерие-нептун

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #93 -: Март 09, 2013, 10:55:06 am »
Енигма, и някъде другаде бях срещнала твое мнение за сатурн и ученето от грешките - като казваш в половината на слънцето какво имаш предвид? Горна и долна хемисфера или източна и западна половина на хороскопа?

« Отговор #94 -: Март 09, 2013, 12:10:39 pm »
тр.Плутон докато е в каре към оста 2-8,трябва много да внимава с финансовите въпроси,както и документи,договори ,засягащи ги

*

Uran

• 6041
« Отговор #95 -: Март 09, 2013, 12:13:10 pm »
Сънили, при него някои плавни транзитни аспекти на Сатурн са се оказали "лоши".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Март 09, 2013, 12:37:23 pm »

Понякога Нептун както се заблуждава, така може и с лекота да заблуди отсрещния.
Но в такива случаи трябва да има и други акценти в картата... Един пъргав Меркурий, специфично аспектиран може да даде умение изгодно да се жонглира с думи, особено в неудобни ситуации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #97 -: Март 09, 2013, 12:44:57 pm »

Понякога Нептун както се заблуждава, така може и с лекота да заблуди отсрещния.
Но в такива случаи трябва да има и други акценти в картата... Един пъргав Меркурий, специфично аспектиран може да даде умение изгодно да се жонглира с думи, особено в неудобни ситуации.

Мда, а понякога се случват и двете-хем изкусно се изплъзваш, хем налапваш въдицата на някой по-голям играч

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Март 09, 2013, 12:49:45 pm »
Мда, а понякога се случват и двете-хем изкусно се изплъзваш, хем налапваш въдицата на някой по-голям играч

Несъмнено  ;D, ако попаднеш на още по-тарикатски Меркурий.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #99 -: Март 09, 2013, 12:52:50 pm »
Енигма, и някъде другаде бях срещнала твое мнение за сатурн и ученето от грешките - като казваш в половината на слънцето какво имаш предвид? Горна и долна хемисфера или източна и западна половина на хороскопа?
Горна и долна, и най-паче-дневно,нощно раждане. Не ангажирам никой с тази идея, но се получава така,че есенциално силни планети-тронове, напр. не са си на мястото/дневно раждане-дн.планета трябва да е в половината на слънцето, и обратно.../в нечий радикс и като проследиш развитието, акциденталното ситуиране и се получава, че "совите не са това,което са..." Дето викат други автори-планета на трон не може да вреди, ама ако не е в сектата си не дава баш обещаното. /Да не говорим ,че ако е и с лош аспект става силна за лошо/
 Напр. сатурн като дневна планета при дневно раждане трябва да е над хоризонта-човек се учи от грешките си...
 Марс е нощна планета и не се чувства добре в дневна карта над хоризонта. Можеш да видиш и рибен такъв марс, ако не е на мястото си, а е под лъчите на слънцето, ще има моменти,в които ще се изрази по-взривно и от овенски такъв. Сега не говоря за аспекти, само за сектите.
Специално за сатурн нямам представителна извадка/Древните са източника/, но веднъж изкарах всички правени от мен карти на тези които са със слънце -сатурн в 1 хемисфера и търсех хората,които познавам от години, минали сат.възврат и така....Тогава стигнах до извода,че ако сатурн е предпазлив, макар и поради страха от пръчката, и ограничавайки индивида да е по-рискуващ в мислене и действия, вероятно го спасява от някои "хазартни" мисли и стъпки.Нали трудно се доверява и работи само с утвърдени, изпитани понятия-този сатурн, прекомпенсира...Понякога и страховете на тези хора ги пазят от големи грешни ходове в живота, такива дето ще ги разбереш след години.