Да, това не показва ли, че фрустрацията не идва от вън, а е в самата нея?
Напълно е възможно при толкова опозиции да е проектирала вътрешните си конфликти върху заобикалящия свят.
Лично мнение - опозиции по-трудно се проработват, за разлика от квадрата.
Ти си или на единия полюс, или на другия, като периодично можеш да заставаш ту от едната страна на опозицията, ту от другата. Някои трайно се фиксират върху единия полюс - по-приемливия и удобен за тях, а ролята на другия се изпълнява от друг човек, група хора или определен тип ситуации. На малцина им се удава да намерят трайна равновесна точка и да интегрират поравно противоположностите.
Склонна съм да се съглася с теб. При квадрата действаш и въпреки, че напрежението си остава, вече си избрал едно действие и знаеш дали е подходящо или не. Така избираш как да контролираш квадратурата и активността, която тя изисква.
От друга страна, опозицията винаги си одтава като полярност, тя не зависи от външни намерения, а е вътре в теб. Така аз преживявам двете си опозиции. Те винаги ме колебаят, а с квадратурите си съм наясно вече, там компромис не търпя.
Но имам една приятелка, която е на другото мнение от нашето, а смея да кажа, че е добър астролог. При нея анализът си идва и по усет....