Здравей Гост

Лъжците

• 135 Отговора
  • 16735 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Лъжците
« Отговор #100 -: Март 14, 2013, 01:59:13 pm »
Може да не те харесват, но те уважават. Но само тези, които са малко по-израснали собственото си развитие (духовно, емоционално, интелектуално и т.н.).

Със сигурност повечето не харесват, но зависи каква истина и какво засяга.
С второто изречение съм напълно съгласна, подкрепям.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #101 -: Март 14, 2013, 02:10:28 pm »
А да разгледаме и аспектите за честност  ;D понякога трябва да премълчиш, да излъжеш, ама не можеш и "Право куме в очи"

Забелязала съм, че хората оценяват, когато им се казва истината. Може да не те харесват, но те уважават. Но само тези, които са малко по-израснали собственото си развитие (духовно, емоционално, интелектуално и т.н.). Да казваш истината е въпрос на чест и достойнство.
Налагало ми се е да работя с много хора, които са на високо социално положение. Конфликтите ми с тях са били чести, заради острия ми език и винаги казвам директно какво мисля без да ме е грижа за последиците. Въпреки непрекъснатите конфронтации, аз съм имала тяхното уважение, точно заради това.
Докато с едно комплексирано същество, дето вибрира на някакви нисши чистоти, няма никаква оправия и за това избягвам да се занимавам с такива, че ми става лошо  от простотията.

Ами какво да ти кажа ,разполагам с една такава карта на такъв човек.Тук мерка е аспектиран с тригон към юпитер и квадрат към нептун,но липсва какъвто и да е аспект с плутон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Март 14, 2013, 02:25:10 pm »
Мен не ме харесват жени в предклимактерична възраст основно, с всички останали нямам съществени проблеми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #103 -: Март 14, 2013, 02:30:19 pm »
Мен пък като цяло жените не ме харесват и цял живот съм имала приятели основно мъже.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Март 14, 2013, 02:32:23 pm »
като поведение има такива, които цял живот са си в такова състояние  ;D

Има със сигурност.

Майка ми беше такава, цял живот в климактериум. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #105 -: Март 14, 2013, 02:34:02 pm »
Лили съчувствам ти и моята е такава.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #106 -: Март 14, 2013, 02:39:00 pm »
като поведение има такива, които цял живот са си в такова състояние  ;D

Има със сигурност.

Майка ми беше такава, цял живот в климактериум. :)

Моята скоро на там ще се запъти, не ми се мисли  ;D

Е кажи едно благодаря,че не е била цял живот така .  ;) ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Март 14, 2013, 02:40:30 pm »
Да вземем да пуснем нова тема - при какви транзити и дирекции настъпва менопаузата, че лъжците съвсем ги разводнихме. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #108 -: Март 14, 2013, 02:44:32 pm »
Лили то хубаво ама какво ще гледаме, ако е настъпила в следствие на операция менопаузата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Март 14, 2013, 02:50:44 pm »
За климакса се пошегувах, всяка от нас рано или късно ще го мине.

А ако се върнем към първоначалната тематика, на 100% честен и искрен човек не познавам.

Има по-директни и праволинейни хора, но не съм срещала човек, който никога не е послъгал, дори за някоя несъществена на пръв поглед дреболия. Самото общество и порядките не ни позволяват да сме по детски чисти и искрени. Принудени сме да играем игри и да носим маски, в противен случай трудно се оцелява, все ще сме зад борда, аутсайдери.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #110 -: Март 14, 2013, 02:50:55 pm »
Ето един такъв господин, досущ като д-р Хаус е ;D

Много скъп за мен човек е  :blink:
Би трябвало да е доста интересен обожавам подхода на Хаус,към нещата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Март 14, 2013, 03:16:25 pm »
Та е доста по-забавно да гледаш физиономията на някой, който е изумен, че си му казал истината и обикновено, ако е очаквал да излъжеш не знае как да реагира  ;D

И аз страшно много се забавлявам в такива случаи, като гледам стъписаните им физиономии. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Март 14, 2013, 03:24:52 pm »
За дребни глупости кой не послъгва, дори и несъзнателно. Тук говорим за големите лъжлювци  :blink:

За тъй наречените дребни лъжи мога да дам пример от офиса. На пръв поглед изглежда забавно, но чак толкова не е, като са замислиш докъде се простира човешкото лицемерие, което днес наричаме с модерната думичка "бизнес етикеция".

Звъни някаква жена и търси нашата офис секретарка. Междувременно секретарката се хили и говори на висок глас с другата колежка в стаята. Въпросната друга вдига телефона и с най-кадифеното си и медено гласче казва, че "в момента г-жа Х. е изключително ангажирана, бихте ли я потърсили по-късно или нещо да предам?".

В същото време г-жа Х. просто си чешеше езика и обсъждаше някакви клюки от туитъра...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Март 14, 2013, 03:55:25 pm »
За нас е мазна, за други може да е ежедневна и нищо незначеща.  ;D

А ти предполагам, че си го направила, за да не се почувстваш виновна, обяснявайки се. Ето, една невинна лъжа.  :blink:

Всъщност първоначално не си излъгала, просто си й спестила по-нататъшния развой на ситуацията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #114 -: Март 14, 2013, 03:58:21 pm »
Информацията, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу вече бившия премиер Бойко Борисов, е с изключително ниска степен на достоверност, стана ясно днес от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров уточни, че информацията е постъпила в службите у нас през 2005 година от чуждестранна разузнавателна служба.

Припомняме, че минути след като парламентът гласува оставката на правителството на Борисов, ексминистър-председателят заяви от парламентарната трибуна, че пожизненият председател на ДПС го е поръчал.

От Движението за права и свободи категорично отхвърлиха подобни твърдения, депутатът от Синята коалиция и бивш шеф на НРС Димо Гяуров също остана скептичен към подобна информация.

Доган подготвял атентат на Борисов!
21 фев 2013 13:262335 Коментарите на всички след изявлението на Борисов се въртяха около това, че трябва да стане ясно кога е постъпила информацията, от коя служба, действително ли е квалифицирана и имал ли е право експремиерът да я оповестява и дали тя е достоверна.
Днес Цацаров отговори на част от тези въпроси. Главният прокурор описа въпросният сигнал като “лист хартия с надпис "строго секретно" и два пасажа“. Борисов обяви от парламентарната трибуна, че става въпрос за официален документ от чужда служба.

Становището на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) е, че документът няма качеството на официален документ на хартиен носител, който съдържа класифицирана информация, заяви днес главният прокурор.

Първият параграф от “листа хартия“ се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов.

От службите са преценили, че написаното във втория пасаж е с изключително ниска степен на достоверност и затова тогава Борисов не е бил запознат с него.

През тази година, малко преди изявлението на премиера Борисов в Народното събрание, той е бил запознат и с втория пасаж от директора на Националната разузнавателната служба. Становището на Държавната комисия по сигурност на информацията е, че информацията, която Бойко Борисов е представил от трибуната на Народното събрание не е класифицирана.

http://www.dnes.bg/temida/2013/03/14/signalyt-za-atentat-sreshtu-borisov-list-hartiia-s-dva-pasaja.182697

Ето това е лъжа...изречена преди дни от Бойко Борисов...както и много други. има картата на лъжеца...Що не погледнете ,кой аспект ...планета го прави лъжец?! :-\ :rolleyes: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Март 14, 2013, 03:59:30 pm »
Навлизайки в политическия живот, човек трябва да е готов да чуе и изрече доста лъжи, да е наясно от самото начало.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #116 -: Март 14, 2013, 04:01:06 pm »
Навлизайки в политическия живот, човек трябва да е готов да чуе и изрече доста лъжи, да е наясно от самото начало.

Е, не..тази лъжа е не само очеизбождаща..,а може да бъде фатална...и е готова за СЪДА.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Март 14, 2013, 04:15:26 pm »
Лъжа ли е да не кажеш на колегите, че тоал. х-я в 00 е свършила, и те да рисуват запетайки на стената?  ;D

Мисля, че следва да разграничаваме нещата:

- преднамерена лъжа - умишлено въвеждане в заблуда
- преднамерено укриване на информация - не лъжеш, но и не казваш истината
- непреднамерено укриване на информация - премълчаване (понякога с мотив, понякога без)

Те и в правото са разграничени като дефиниции и съдържание.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #118 -: Март 14, 2013, 04:17:44 pm »

Становището на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) е, че документът няма качеството на официален документ на хартиен носител, който съдържа класифицирана информация, заяви днес главният прокурор.

Това, всъщност, е много добър развой за бб-хем е пуснал мухата, хем няма да го съдят за изнасяне на класифицирана информация

*

Нова

• 3491
« Отговор #119 -: Март 14, 2013, 04:26:14 pm »
Лъжа ли е да не кажеш на колегите, че тоал. х-я в 00 е свършила, и те да рисуват запетайки на стената?  ;D

:85: