Здравей Гост

Българските камикадзе

• 36 Отговора
  • 5174 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Българските камикадзе
« -: Март 13, 2013, 02:21:34 pm »
Напоследък е актуално... :'( Имного е тъжно...

Варна..,Раднево..,Търново..,София мирише на човешко месо...

Уран е в Овен...Но Марс влиза в знака..,за да му прави компания...

Подозирам, че страната ще гори..през април и май...

Самозапалването..знак на протест..,на безпътица..,безизходица...

http://dnes.dir.bg/news/prezidenstvo-samozapalvane-ostavkata-boyko-borisov-13347553?nt=4

Как ще се отрази това според Вас...

При Вас какво очаквате да бъде актуално.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ini

• **
  • 597
Re: Българските камикадзе
« Отговор #1 -: Март 13, 2013, 03:27:49 pm »
Минавали са ми мисли за самоубийство , в депресивни състояния, но толкова силно вярвам, че е грях сам да сложиш край на живота си, че е пълен абсурд да го направя. По натал нямам аспект или индикации за склонност към самоубийство, затова и не считам, че самозапалването е знак на протест. По-скоро ми е знак за слаба психика с елементи на лудост. В никакъв случай не е геройско според мен. Тъжно е, но всички тези действия ми изглеждат много фанатично. А сега дори ми изглежда на мода. Ми дайте всички да се палим, да ни видят, че живеем зле!  Това ли им е логиката?!  Какво мислят, че постигат така?! Коя кауза (в която човек сам вярва) си заслужава да се самоубиеш пред хората?!

*

Нова

• 3491
« Отговор #2 -: Март 13, 2013, 04:13:00 pm »
Абе, хора, какво ли му е било на този човек от Раднево с 5 /ПЕТ/ деца. Сметки, глад, недоимък. Не са роми. И не е отишъл да краде или вреди на други...

Не го оправдавам, не, сега даже по-зле за сем. му, ама във всяка една друга нормална държава този човек /пък бил той и тъп, прост, необразован, неспособен и пр./ нямаше да има проблеми за съществуване на домочадието си.

Направо не сме нормална държава.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #3 -: Март 13, 2013, 06:18:59 pm »
Какво мислят, че постигат така?! Коя кауза (в която човек сам вярва) си заслужава да се самоубиеш пред хората?!
Не винаги е кауза, в някои случаи е отхвърляне на действителността, бягство от нея- както навремето девойките са се хвърлили от скалата на Калиакра, предпочели да станат храна на рибите, вместо курви на рязаните.
И сит на гладен не вярва- доказано! Млада и хубава жена, която няма грижи по дом, деца и е с хубава заплата, на някое гишенце, не може да се сравнява с човек над 50г изпаднал в отчаяние, поради наглостта на шайка престъпници!
Не оправдавам и толерирам постъпката на този или друг самоубиец, но в такива случаи е нужно поне малко разбиране, а не "ама тоя е луд, затова така"- никой не е застрахован от полудяване, пациентите в лудницата не са се родили там, преди това и те са били нормални.
Ако визираш мен, в грешка си. Нямам си деца, но грижите си ги имам по дома и нито съм на ГИШЕНЦЕ, нито заплатата ми е хубава. И на малкото съм доволна, по-зле има от мен, да - баща ми( той е на 53) . Като започна да дължи огромни суми пари, по банки и на криминални лица,  и с месеци не му тръгваше работата, и ми се разплака по телефона, че му платих 500лв вноска по кредит в една банка. Дали сме си нямали грижи и ние, пък и много много хора са зле. Ама човека не е спал нормално от месеци за да работи и да се стабилизира, а не да ляга и да умира и да вини тоз и ония. Много добре съм наясно!!! Проявявам разбиране, като знам, че някой издържат, други - не.

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #4 -: Март 15, 2013, 01:59:07 am »
Какво мислят, че постигат така?! Коя кауза (в която човек сам вярва) си заслужава да се самоубиеш пред хората?!
Не винаги е кауза, в някои случаи е отхвърляне на действителността, бягство от нея- както навремето девойките са се хвърлили от скалата на Калиакра, предпочели да станат храна на рибите, вместо курви на рязаните.
И сит на гладен не вярва- доказано! Млада и хубава жена, която няма грижи по дом, деца и е с хубава заплата, на някое гишенце, не може да се сравнява с човек над 50г изпаднал в отчаяние, поради наглостта на шайка престъпници!
Не оправдавам и толерирам постъпката на този или друг самоубиец, но в такива случаи е нужно поне малко разбиране, а не "ама тоя е луд, затова така"- никой не е застрахован от полудяване, пациентите в лудницата не са се родили там, преди това и те са били нормални.
Ако визираш мен, в грешка си. Нямам си деца, но грижите си ги имам по дома и нито съм на ГИШЕНЦЕ, нито заплатата ми е хубава. И на малкото съм доволна, по-зле има от мен, да - баща ми( той е на 53) . Като започна да дължи огромни суми пари, по банки и на криминални лица,  и с месеци не му тръгваше работата, и ми се разплака по телефона, че му платих 500лв вноска по кредит в една банка. Дали сме си нямали грижи и ние, пък и много много хора са зле. Ама човека не е спал нормално от месеци за да работи и да се стабилизира, а не да ляга и да умира и да вини тоз и ония. Много добре съм наясно!!! Проявявам разбиране, като знам, че някой издържат, други - не.
аз мисля 4е всеки сам има право да решава дали иска да живее живота който му е даден и как то4но да го направи...
не  ми пука дали на някои моите аспекти по натал или ина4е му се струват склонни или не да ме доведат до самоубийство ....
имам само един въпрос кой то4но дава право на хората да съдят другите прави ли са в постъпките им или не...
до колкото си спомням имаше в библията нещо за това този които не е сгрешил тои пръв да хвърли камък....
аз ли4но подкрепям 4овека за това което е решил...не вижда смисъл да се бори ок...живота си е негов...това 4е други решават да се борят ок ...нека го направят ...щом това е желанието им...
не виждам смисъл и от сравнения аз така пък еди кой си ина4е...
това няма да върне 4овека или да го накара да се откаже...
има и друго ти си помогнала на баща си ...ами ако на него не е имало кой да му помогне
много е лесно да се съди друг 4овек...
когато оба4е живееш неговия живот тогава можеш да кажеш дали 100 тояги са му малко
и дали е полудял или не...
и съжалявам но теорията която се шири навсякъде 4е самоубийците са психи4но болни нека колегите психолози си я наврът по моркова на сянка...
самата аз сам писала дипломна работа на тема суициди и психи4ни разстройства водещи до суицид...
не всеки посегнал на себе си е луд...нищо 4е за съжаление в нашето комформистко общество всеки разли4ен от нас е смятан за болен и луд...
жалкото е 4е вместо да се видят истинските при4ини за това всеки сега гледа друго...как тои си бил търсел виновници ...
ама виновни наистина има...ако е душевно болен както го класифицират някои защо не е усвидетелстван
къде е държавата на която се плащат данъци за това...
ако се е самоубил защото е останал без работа...какво кризата ли е виновна ами тя ще е виновна още 20 г
нали на работодателите им е по лесно да се възползват от нея и така да си трупат парици за 4ерни дни...по швейцарски сметки..нищо 4е има криза само в няколко сектора другото е фалшиво...
или е виновен 4овека 4е няма образование ами аз познавам хора с по 3 образования ама не ги наемат на работа именно защото са образовани...
няма да развивам теории но са ме у4или
4е за умрелите или само добро  или нищо...
така 4е ако някои иска да обижда покойник...нека погледне себе си преди да го съди..

« Отговор #5 -: Март 15, 2013, 07:22:41 am »
за българите не е нормално да се самоубиват чрез самозапалване, будиските монаси са го правили при китайската окупация
според статистиката най-честият начин за край-е да се хвърлиш от високо,да се отровиш
преди 23 години осн. причината е била ревност,значи сме обичали,сега е отчаяние-безизходица,мизерия, бедност-
 спрели сме да обичаме не само другите,но и себе си,нямаме мечти,отцеляваме на ръба
70-80% от българското население определят живота си в България като- НЕПОНОСИМ
само за 4-5%  е нормален,няма градация в позитивната част
Господ гледа...Дядо Йоцо също по Искърското дефиле,настава време на невидимите сили и на плащане на сметки,но не от народа
историята говори щом-настава- възстава,стига период на преход-приход,
да напълним хазната с нов кеш- да изнасяме политици-безвъзвратно,че и да ни плащат за да ни ги върнат със записна заповед,но след 15 год.употреба
да видят и те чужбина малко,стига са се мъчили и трудили за Родината :mellow:

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #6 -: Март 15, 2013, 10:02:10 am »
Adi, изразих мнение и не съм имала за цел да съдя някой или да изглежда така, че ги съдя. Разбирам индивидуалността на хората и с тези си риторични въпроси, исках да стигна до изводи за техните причини, мотиви и т.н. Хората винаги са ми били интересни, астрологията ги описва много добре. Примера с баща ми е за разликата между хората. Всеки си е господар на себе си и постъпва така, както смята за правилно. Иначе в натала управителя на 1ви в 8ми или обратното, отрицателни връзки между 1ви и 8ми, Уран в 8ми, това са хора склонни да посегнат сами на живота си (разбира се най-важното е на какво ниво на съзнание е натива).   :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Март 16, 2013, 02:58:28 pm »
Това е отчаяние. Преди 2 месеца имаше 3 опита за самоубийство в един и същи ден чрез скок от "Аспарухов мост". Какво трябва да Ви говори това?
Човекът, който се самозапали пред парламента е имал малък бизнес затворен от крадливата и завистлива държавна администрация. Не разбирате ли кой изяде резерва?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 16, 2013, 03:03:30 pm »
Човекът, който се самозапали пред парламента е имал малък бизнес затворен от крадливата и завистлива държавна администрация. Не разбирате ли кой изяде резерва?

Много жалко наистина... Хората от дребния бизнес не са тръгнали да забогатяват, а да си изкарват прехраната - искат и парчето хляб да им вземат от устата. Аман от алчни управници!

А за резерва е ясно, че са го източили и сега ни хвърлят прах в очите чрез купени медии и се опитват да ни уверят, че всичко е наред, поддържаме фискална дисциплина в условията на глобална криза, нищо че корабът потъва. Доколкото чух, май и пенсионният фонд вече е източен, къде ли отиват нашите задължителни осигуровки... (риторичен въпрос)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Март 16, 2013, 04:38:58 pm »
много сбъран народ сме,вместо да се самоубиваме, докарани до беизходица,да ги самоубием  безвъзвратно... :mellow:крумовите закони на улицата

*

Veselin

• 2737
« Отговор #10 -: Март 20, 2013, 03:25:48 pm »
Кои положения и аспекти в радикса показват склонност към самоубийство?

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 20, 2013, 04:28:45 pm »
Марс в апликация към Уран... :(

Ще поеме ли някой отговорност... :-\ :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #12 -: Март 20, 2013, 04:44:53 pm »
Вместо да отидат и да запалят онзи тиквеник, палят себе си. Боко  ги докара до тук....дали спи спокойно, макар, че казано е празна тиква не боли
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 20, 2013, 04:51:02 pm »
Вместо да отидат и да запалят онзи тиквеник, палят себе си. Боко  ги докара до тук....дали спи спокойно, макар, че казано е празна тиква не боли

Да..Това е точно така!

И тази сутрин по повод на това в един разговор с бъдещи депутати...заявявайки ясно и категорично позицията си...останах изумена от отношението на един стар Гербер....
"По добре с бензин един,отколкото с бомби много покрай него!"....

Няма да го бъде и този парламент...Помни ми думите!
Аз лично ежеминутно се отвращавам от Българския политик...Звучи ми като - ДИАГНОЗА! Далеч по-страшна и от най-страшните! :blink:

Ти как си? :rolleyes: :-\
Честита пролет и на теб и на синовете! :wub:

Нека Ви е цветно...и свежо ежедневието....

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #14 -: Март 20, 2013, 04:57:51 pm »
Благодаря да ти се връща тройна пролет! ;D
Ами и да си обсъждаме и да не си обсъждаме, да се ядосваме и да не се ядосваме. Ясно е че китните ГЕРБери пак ще си цъфнат, като лайкучки до един в парламента.И пак ще гледаме дебелата Искра,  физкултурника Цецо, и баш пожарникаря Боко....Толкова успешно събрани глупаци на едно място няма в нето една друга парламентарна група, сякаш им правят IQ тест и , кото ема около 50 и 60 влиза т.е. докарват се до имбицил и дебил, по нагоре вече е неподходящ, надолу може ;D
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Veselin

• 2737
« Отговор #15 -: Март 21, 2013, 06:25:26 am »
Много ти благодаря, akruks, за разясненията!  :58:

« Отговор #16 -: Март 21, 2013, 09:04:13 am »
пък и юпитер се застоя дълго около оста на катастрофите - алдебран-антарес, с ретро периода

*

Veselin

• 2737
« Отговор #17 -: Март 22, 2013, 08:10:17 am »
Не вярвам, че причините някой да иска да се самоубие, пък било то да се самозапали на публично място, са най-вече заради глад и липса на пари (въпреки, че те допълнително нагнетяват обстановката). Понякога човек не може наистина да види светлината в края на тунела. В повечето случаи дори такъв тунел не се и вижда. Повечето такива хора са неразбрани от другите, а много често другите не са и забелязали, че се случва нещо с въпросния човек.
Тази нощ и аз бях на път...  :'( Но се спрях. Било то от страх или заради това, че вярвам, че това е най-големия грях. Но понякога наистина е много тежко, много трудно... Има  периоди от живота, когато всичко сякаш се срива...  :'( :'( :'( :'( Не вярвам, че такива хора са луди, по-скоро са много по-свръхчувствителни от останалите... Колкото до политиците, и на тях ще им се връща рано или късно.

« Отговор #18 -: Март 22, 2013, 09:33:21 am »

Тази нощ и аз бях на път...  :'( Но се спрях. Било то от страх или заради това, че вярвам, че това е най-големия грях. Но понякога наистина е много тежко, много трудно... Има  периоди от живота, когато всичко сякаш се срива...  :'( :'( :'( :'( Не вярвам, че такива хора са луди, по-скоро са много по-свръхчувствителни от останалите... Колкото до политиците, и на тях ще им се връща рано или късно.

а не,  :sagittariuss: не искам да чета такива думи от един Стрелец,я се стегни, Юпитер ни упр.Слънцето, е вярно сега транзитният е срещу него и се чувстваме нещастни,но оптимизма и вярата трудно прегарят,пречупват,удавят,политат към нищото,тровят, трудно умира живеца в стрелеца,виж за серийни убийци по ни бива или за мини алкайда все пак две оси радикално-революционни засягат стрелеца - неподвижните звезди антарес /9,25 Стрелец- оста на катастрофите/
и елтамин ,устата на дракона,център на галактиката /28,05 Стрелец - оста на икономическите кризи/,срива на борсите са факт ,когато е активирана оста от сатурн,нагоре,но стрелеца е подвижен огън и след тези крашове оцелява, силата му е -вярата в бъдещето и оптимистично позициониране в ежедневието напук на всичко и всички ,които го мачкат с присъствие  ;D пазителите никога не се предават

Антарес   -  / 9,25 Стрелец сърцето на скорпиона/ е една от 4 кралски звезди на Персия,Пазители на небето, страж на Запада,свързана с есеното равноденствие, Антарес букв.означава Анти Арес

Алдебран - / 9,25 Близнаци/ е другият страж на изтока,свързана с пролетното равноденствие

Регул       - /29,29 Лъв / сърцето на лъва/ е третият страж,пазител на севера,свързана с лятното слънцестоене,

Фомалгаут- / 3,31 Риби/страж на юга,свързана със зимното слънцестоене

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #19 -: Март 22, 2013, 09:41:56 am »

Фомалгаут- / 3,31 Риби/страж на юга,свързана със зимното слънцестоене
Strelicka, това ми е точно на DSC (3,25 риби) , какво означава? Има ли значение изобщо или трябва да е съвпад с планета ?