Здравей Гост

Слънце във втори дом

• 62 Отговора
  • 8627 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Слънце във втори дом
« Отговор #40 -: Март 15, 2013, 03:34:49 pm »
За егоизма и алчността си права (карта № 2), но и първата не е много по-различна - самодоволна консуматорка.

Карта № 1 (жената) е без никакво покритие. Нито е много умна и интелигентна, нито да кажеш, че е красива. Има средноспециално образование, учила е за акушерка, работи като медицинска сестра. На 24 години изпада в "духовна криза", че още е неомъжена, омъжва се успешно за момче от интелигентно семейство и успява да се измъкне от мизерното общежитие в покрайнините на града и се мести в голям апартамент на пъпа на града. Всяко лято ходи по почивки с детето и съпруга, през почивните дни обича да се занимава с цветарство на вилата извън града, която наследи в съсобственост.

но ето че троновите планети постигат точно това, което искат в сферата, за която отговаря планетата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Март 15, 2013, 03:44:11 pm »
Венера и Юпитер във втори дом - не са баш в съвпад, но може и така да се усеща.

Може би в случая силната им есенциална позиция е допринесла за това, че неща, за които друга жена трябва да се бори и да полага в пъти повече усилия, при нея са дошли с лекота.

Вероятно е имала потребност от по-спокоен и осигурен живот, в крайна сметка успява да го постигне отчасти чрез брака. Но със съпруга си се обичат, не се е омъжвала за социално положение.

А общото между двете карти е, че двамата са расли в среда, която ги е подтикнала към еснафски разбирания.
« Последна редакция: Март 15, 2013, 03:56:13 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #42 -: Март 15, 2013, 03:59:44 pm »
Мой близък е със слънце във втори дом в стрелец, асц. е скорпион. Има същата ценностна система като баща си за пари,притежание, че и морал и др. вид ценности. За него постигането на материален ръст е свързано със самоуважение. Твърде не е очаквал подкрепа от родителите, попрецакаха го с имоти,но той е над тези неща. Много иска пари, и действа-работи, преквалифицира,но когато ги има,не взема нищо за себе си, а всичко е за -семейството. Не чете духовна литература,но си има свой морал и не гафи никога с хората, обичат го, нали е стрелец ;DРядко етичен е и няма да предаде някого, туй вече е от скорпа,предполагам. Иначе когато няма пари,изпада в много гадна депресия.
« Последна редакция: Март 15, 2013, 04:49:04 pm от Enigma »

*

Нова

• 3491
« Отговор #43 -: Март 15, 2013, 04:07:54 pm »
Простете невежеството ми, ама да говорим за силна и слаба конфигурация, по-добре и по-зле поставена планета, кое е по, по, най в заложбите е почти все едно като тия, дето си четат хороскопа по вестници, сайтове и Алена, да коментират коя зодия е хубава и коя лоша.
Струва ми се несериозно при толкова много знания, дето ги имате, след такъв богат опит и разбиране за нещата да се твърди, че видиш ли при този е по-добре от при онзи.
/Като широко коментираните напоследък марс във везни или козирог, има ли меркурий на сандалките си крилца или коренчета и пр./
Абе и аз искам стелиумната скорпионка с ретро мерк там и с тригониращ юпитер, дето /ще/отрови животеца на една малка, но бодяща бивша "любов" да го кове с псевдоинтелекта си до гроб и той всяка минута да я сравнява с мен колко знам и мога, ама... по-скоро май тя ще е жената на живота му. Да не говорим колко буквално тъпи и с нисък дори пасивен речник, но умиращи да се изтъкват девишки меркове има.. И още, и още... Ама тоз девишки мерк е мноого добър спортист /той затва не е чел книжки, де/ и в работата си като инструктор е страхотен, истински професионалист, та съм готова до гроб за час на ден да му слушам безумията и да му се радвам, и да го обичам, защото прави това, което искам от него, прави го добре и ми е незаменим. За това акъл не се ще.
Така че... ей, я дамата с изгряващия юпи, що да не се нареди, както трябва, нима всяка от нас не иска и тя? Че лошо ли /й/ е? И пак казвам, това си е "талант", дай боже всеки му. Ние не можем, но можем друго.  Всяка конфигурация поне в един аспект е "за завиждане".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Март 15, 2013, 04:15:22 pm »
Всичко е относително - една силна есенциално планета може да даде предимства в една сфера и да е неефективна в друга.

Всеки следва приоритетите, които е избрал, а планетите в хороскопа се изявяват в "светлината" на нашите избори.  :blink:

Но общо взето позицията "Слънце в дом" може да показва онази сфера от живота, в която егото ни търси утвърждаване/идентификация чрез съответните опитности, а те могат да бъдат различни - най-малкото според знака и аспектите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #45 -: Март 15, 2013, 04:23:43 pm »
Да не говорим колко буквално тъпи и с нисък дори пасивен речник, но умиращи да се изтъкват девишки меркове има.. И още, и още... Ама тоз девишки мерк е мноого добър спортист /той затва не е чел книжки, де/ и в работата си като инструктор е страхотен, истински професионалист, та съм готова до гроб за час на ден да му слушам безумията и да му се радвам, и да го обичам, защото прави това, което искам от него, прави го добре и ми е незаменим. За това акъл не се ще.
А, не ме бърка, говорете си за девишкия мерк, който доста книжки е изчел, де  ;)
Колкото до коментара- нищо ново под небето!

Ееех, Акрукс, ама и ти, де... Ми можеше тоз девишки мерк наистина де беше изчел де що има от света на финансите и да беше звезден одитор, например  :haha:
А коментарът е повтарян многократно, да, и ще бъде, щото винаги ще правим анализи и сравнения, инак форума трябва да се закрие. Ама е веселба това за осакатените и крилатите, а и е кеф да прочетеш суперлатив за нещо, дето и ти си го имаш в натала, не може да се отрече, някакси по-добре се чувстваш.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Март 15, 2013, 04:24:43 pm »
А, не ме бърка, говорете си за девишкия мерк, който доста книжки е изчел, де  ;)

Има и изключения от правилата, но общо взето са начетени, умеят да се изразяват.

И ако не дава ерудиция и широки познания, обикновено дава доста задълбочени специализирани такива - в сферата, в която е ангажиран (юристи, счетоводители, преводачи...).

Но всеки може да разбира под начетеност различни неща - един чете исторически романи, друг енциклопедии, трети клюкарски хроники, т.е. всеки според попрището и интересите, а те не се определят само по Меркурий.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #47 -: Март 15, 2013, 04:28:00 pm »
Общото м/у всички слънца във втори, които познавам (а те на фона на всички карти са доста малко-странно), че са работливи
Искат си благата, но и са готови да бачкат
Не са ми материални, просто земни

А отн мерка-нека да си тъп като галош, пък 100 астролози да ти обясняват колко ти е силна конфигурацията

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Март 15, 2013, 04:46:10 pm »
А отн мерка-нека да си тъп като галош, пък 100 астролози да ти обясняват колко ти е силна конфигурацията

В офиса имам "рядкото щастие" да наблюдавам два силни есенциално Меркурия в реално време, в действие - единият е във Водолей в съвпад с Венера, другият е в Дева в тригон със Сатурн. Единият крилат, другият с корени. :))

И мога да кажа, че в затворено пространство силният Меркурий се изразява в много празни приказки, но в съответните (меркуриански) сфери наистина е незаменим, справя се отлично.

Колежката с Меркурий в Дева в тригон със Сатурн е незаменима, що се отнася на подреждане на документация, следене на сметки и дребни рутинни детайли, каквито един овнешки Меркурий ще сметне за досада и дребнотемие. :)

Колежката със съвпад на Меркурий и Венера във Водолей (3 дом) е изключителен комуникатор, незаменима е във връзките с обществеността, внася шеговита и закачлива атмосфера в офиса, разрежда напрежението. Има творчески подход в писменото слово, филолог е по образование.

Колежката с Меркурий във Водолей е доста приказлива, но знае кога да замълчи тактично (съвпад с Венера), колежката с Меркурий в Дева е ходеща клюкарска хроника. Все някой й звъни на телефона да съобщи поредната клюка от бранша, все слухти в Туитъра и по разни блогове бивш колега къде какво е написал - всичко се цитира, коментира, подлага се на семантичен анализ. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Март 15, 2013, 04:51:31 pm »
Ама е веселба това за осакатените и крилатите, а и е кеф да прочетеш суперлатив за нещо, дето и ти си го имаш в натала, не може да се отрече, някакси по-добре се чувстваш.  ;D

Мани ги крилатите  ;D, навремето една астроложка беше се изказала компетентно, че Меркурий в Овен априори е забрана да ставаш астролог. Разбира се, нейният беше от най-добрите - наточен... пардон, заточен.  :P

Но нека не забравяме, че темата е за Слънце във втори дом, макар че и Меркурий ще е някъде близо - или в същия знак, или в някой съседен.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #50 -: Март 15, 2013, 05:01:42 pm »
Хахаа, просто Му одаваме заслуженото за последно, докато е на карлангъч, преди да тръгне пак през дебилизираните риби.

Айде, чао! Хубави почивни дни!

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #51 -: Март 16, 2013, 01:53:21 am »
Малко извън темата и въпроса, тоя вертекс в седми дева ... как се тълкува?
The Vertex in the Natal Chart
Virgo: In this lifetime, the individual will be drawn to provide a service which brings something to a practical, useful order. Since the anti-vertex is in Pisces, the individual already understands and has experienced confusion but now you must learn to bring order out of chaos. Remember, Virgo rules useful service, not servitude. One client has this Vertex in the 7th and she is an accountant, working on the financial chaos of others.

моя е в 8 дом заедно с Сатурн и е в лъв
ето ти няколко линка може да намериш още нещо

:blink:

http://falconastrology.com/vertex.htm
http://www.uranian-institute.org/bfvertex.htm
http://www.cafeastrology.com/vertex.html
http://www.lynnkoiner.com/astrology-articles/the-vertex-in-the-natal-chart
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=break&Number=1941711097&page=7&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2664221/an/0/page/5
http://www.astroma.net/journal/travel/2005/112005_verteks.htm
http://www.astrologic.ru/hamburg/hamburg4b.htm#2
« Последна редакция: Март 16, 2013, 02:01:51 am от adi »

*

Нова

• 3491
« Отговор #52 -: Март 18, 2013, 09:22:48 am »
Малко извън темата и въпроса, тоя вертекс в седми дева ... как се тълкува?
One client has this Vertex in the 7th and she is an accountant, working on the financial chaos of others.

:blink:

аХАААА, ето защо Нашият упорито ме бута в счвоото! Разбира той от астрология, ама не го осъзнава. ;D А и баба Яга, дето ме "обучава", при все че ефективното време е около 50%" каза, че съм щяла да стана един ден голяма счетоводителка и съм щяла да й се обаждам да й честитя 8 март  :haha: :haha: Звездите им го говорят.

« Отговор #53 -: Март 30, 2013, 06:44:54 pm »
Здравейте! :blink:Как мислите,че би се проявил следният аспект(в женска карта): втородомно слънце в лъв квадрат плутон в пети дом-скорпион

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #54 -: Март 30, 2013, 06:47:34 pm »
Здравейте! :blink:Как мислите,че би се проявил следният аспект(в женска карта): втородомно слънце в лъв квадрат плутон в пети дом-скорпион

Какво управляват Слънце и Плутон?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #55 -: Март 30, 2013, 07:03:45 pm »
Ами слънцето е управител на 2-ри,а плутон на 5-ти дом.
« Последна редакция: Март 31, 2013, 10:01:48 am от mondlicht »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #56 -: Март 30, 2013, 07:15:52 pm »
Едно въпросче по горните две карти може ли?

Ще познаете при кого от двамата самочувствието е с покритие?  :rolleyes:
mislq che e purvata no v momenta ot tela mi e trudmo da pisha

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Март 30, 2013, 09:12:17 pm »

Казусът вече е приключил, първата е без покритие (картата с АС Стрелец).  :blink:

Днес на курса тъкмо коментирахме, че там /астрономически/ попада "жилото на скорпиона", особата е с доста неприятен характер, но при нея и Луната е доста специфично поставена.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #58 -: Март 30, 2013, 10:29:14 pm »

Казусът вече е приключил, първата е без покритие (картата с АС Стрелец).  :blink:

Днес на курса тъкмо коментирахме, че там /астрономически/ попада "жилото на скорпиона", особата е с доста неприятен характер, но при нея и Луната е доста специфично поставена.

:haha:..,знаеш ли за  ;D :haha: :cry3: какво се сетих....
Бяхме у Румен...имаше много хора май тогава беше и Филип с неговата дулинея.... ;D

Кое се падаше в пениса на овена? ;D

:haha: :cry3:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Март 30, 2013, 10:52:12 pm »
Невидим Марс в *** на Водолея. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.