Здравей Гост

Когато майка ти казва на дъщеря ти, че не познава собствената си дъщеря.

• 53 Отговора
  • 6143 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Много съм развълнува...Случва се на мен.
Не е гаранция , че няма да се случи на Вас. :blink:
Въпреки всичко..,в името на астрологията си позволявам..,да го изнеса на страниците на форум...,който знам, че се чете от много хора...Без срам, без чувство за вина..,без обвинение...,без притеснение...
Думите, които силноме впечатлиха бяха следните: "Ние с майката ти нямахме време да се опознаем! Ние не се познаваме!"
За мен това звучи като изповед с няколко послания...Отчитам го като избор на майката...Оправданията , бяха въпросите свързани с времето в което съм родена... :blink:..., желанието за по-висок стандарт от страна на родителите ми...Той със слънце във водолей...тя с луна във водолей.... :blink:
И днес..на слаадка приказка по повод това..,че тя не вярва в онова..,което не може да пипне..,както и в онова..в което аз вярвам...чутото като констатация ме шокира-признавам..., но и провокира.
Въобще винаги са правени опити за "обладаване" и от страна на мъжете с които съм имала интимни връзки...и от страна на децата...и от страна на хора с които съм работила...Трудно е да достигнеш до определени състояния на духа и душата..,ако не си преминал...през кризите и собствените си страхове..,надежди и мечти...разбити на парчета. Да ги събереш и да погледнеш в отражението изкривеното си лице... ;D И въпреки всичко да се усмихнеш....Да продължиш...
Пазя топли спомени само за бабите и дядовците си...
Ако някой иска..би могъл да качи картата на една жена ..-майка ми.... :blink:
20.09.1942
София...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

:blink: ако сменим часа е с луна в козирог ;)

*

Марая

• 28287
Баба../Бог да я прости/...,казваше, че е родена около 16 часа... ;)

Забравих да кажа...Извини ме Ламфиетка. :-[ :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
Проблемът тук е венерата и луната в опозиция на юпитер
Силна амбиция, без резултати обаче, неправилна самооценка, студени, трудни емоции (ако изобщо)
Иначе е готина :))
И поне в една област е извадила голям късмет

*

Марая

• 28287
Уран на майка ми... и СЛВ в моята карта са в точен съвпад... :blink:

И тъй като , Уран в моята карта е силно поставен , преди всичко е Гокленов....после в точен аспект с моята Луна... :rolleyes:..и в съвпад с Плутон...ще полудея. След толкова години астрология.... :rolleyes: , как не съм го разбрала по-рано. :33:
Тя ме е провокирала...и е създала модел на поведение...по отношение на връзките ми....

*

Марая

• 28287
Силна амбиция, без резултати обаче, неправилна самооценка, студени, трудни емоции (ако изобщо)

На кой Юпитер? :-\

*

Papy

• 4343

На кой Юпитер? :-\
Юпитер-по 1-та, плутон-по 2-та
Едното самооценката, другото-силни емоции, пък няма показ, или обратно-пълна липса на емпатия, състрадание и подобни
При мъже обикновено е първото, при жени съм виждала и двете

*

Марая

• 28287
Часа  е 16 след обяд. Обаче нета ми е слаб.... :unsure:

16:00 eto q kartata, Марайче ;)

*

Asya

• *
  • 98
Уран на майка ми... и СЛВ в моята карта са в точен съвпад... :blink:

И тъй като , Уран в моята карта е силно поставен , преди всичко е Гокленов....после в точен аспект с моята Луна... :rolleyes:..и в съвпад с Плутон...ще полудея. След толкова години астрология.... :rolleyes: , как не съм го разбрала по-рано. :33:
Тя ме е провокирала...и е създала модел на поведение...по отношение на връзките ми....

Според Лиз Грийн жените с Уран в 10-и дом се "радват" на майки особнячки, меко казано. В този случай детето обикновено е пречка за майката да изживее живота си пълноценно или както тя би искала или поне детето възприема нещата по този начин. Такива майки обикновено искат да се реализират успешно в професията си, а детето се явява пречка за това.По мои наблюдения обикновено такива майки са младолики, действени, енергични, дори в напреднала възраст.  Моят Уран също е в 10-и дом, а майка ми в голяма степен отговаря на написаното за твоята майка. Голям положителен обрат в отношенията ни се получи, когато транзитен Плутон направи тригон с Луната ми в Телец.

Според мен трябва да разгледаме 5-ят дом на майката за отношението и към децата  ;) - планети в 5, управител на 5 и аспекти ....

*

Lillie

• 30532
И днес..на слаадка приказка по повод това..,че тя не вярва в онова..,което не може да пипне..,както и в онова..в което аз вярвам...чутото като констатация ме шокира-признавам..., но и провокира.

Не се случва чак толкова рядко детето да тръгне по съвсем различен път и в тази връзка да не получи одобрение от семейството, дори да бъде отхвърлено в някакъв смисъл.

В нашата рода съм единственият човек, който си "губи времето" (според тях) с астрологии и езотерики. И въобще пътят ми е изпълнен с доста повече предизвикателства, но и динамика, развитие.

В нашето семейство, по майчина линия (в което съм възпитана) преобладава сатурнова доминанта, отчасти и доминантен Плутон - изключително са закостеняли в разбиранията си, интересува ги само това покривът над главата и какво могат да сложат в стомаха си. Иначе са все образовани хора, но извън своя малък тесногръд свят не са склонни да приемат нищо.

Майка ми вярваше в окултната страна на живота, но въпреки това така и не успя да ме разбере, всъщност просто не си направи труда... Повече я интересуваше нейният малък личен свят, изтъкан от болни амбиции и фрустрирани емоции. Жалко...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
16:00 eto q kartata, Марайче ;)

Мерси много! ;D

Луна-Плутон опозиция при нея...При мен Луна-Плутон тригон....при дъщеря ми Луна-Плутон е в квадратура.... :-\ :rolleyes:

Има аспект и в трите карти. В последната на дъщеря ми Уран управлява ИЦ...,А е ситуиран в 3-ти. При мен Уран е на МЦ управлява 3-ти.... :rolleyes: ,при майка ми....Уран е в 4-ти и управлява АСЦ...
Прави впечатление , че в 3-те карти Уран има отношение към кардиналните оси в картата.... :-\

*

Lillie

• 30532
Луна-Плутон опозиция при нея...При мен Луна-Плутон тригон....при дъщеря ми Луна-Плутон е в квадратура....

Да, често се повтарят, но в различни комбинации и вариации.

В нашата рода сме с Плутон/Луна, Плутон/Слънце, ъглов Плутон и Сатурн/Слънце, Сатурн/Луна, ъглов Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Мен ми е по-интересно когато се получават нови
Например в картата на родителите луна/плутон няма
А детето има квадрат
Чудя се

*

Марая

• 28287
В моя случай типично по Плутон аспекта м/у Луна-Плутон се трансформира.... :blink:
Вероятно моя внук/внучка/ от тази ми дъщеря ще има секстил Луна-Плутон...Следвайки тази последователност в 3-те карти.

*

Lillie

• 30532
Мен ми е по-интересно когато се получават нови
Например в картата на родителите луна/плутон няма
А детето има квадрат
Чудя се

Ние с майка ми сме такъв случай.
Като цяло в родата има плутонова и сатурнова доминанта, но при нея Плутон е най-слабо интегрираната планета, няма връзка със светилата, нито с Асцендента. Майка ми е наследила сатурновата - при нея Сатурн "коли и беси" всичко в хороскопа. :) При мен Плутон изпълнява тази роля - "опънал" ги е всички, с изключение на Марс. :)

Понякога доминантите се предават през поколение или се появяват нови модификации, ако в семейството се влее "свежа кръв", т.е. свързваш живота си с партньор, в чието семейство има други астрологични акценти. Но при мен май няма такъв шанс - в повечето ми по-сериозни връзки в картата на партньора има връзка Сатурн/Слънце, Сатурн/Луна или ъглов Сатурн. Ееее, няма отърване просто! :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Всъщност това е психологически проблем...
И вероятно е продиктуван от чувството на страх.
Все по-често установявам,че въздушната луна е причина за много тревоги...чувство за вина.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Интересно е това за повтарящите се или за новите аспекти.

Аз и майка ми имаме секстил венера марс, дъщеря ми има квадрат и то силно подчертан защото венера е в съвпад с МЦ.

Иначе и при трите много интересно е показан слаб марс - т.е. слаба възможност за себеутвърждаване. Майка ми е със съвпад, абсолютно точен, на марс със сатурн, при мен сатурн в 7ми дом, при дъщеря ми - марс в 12-ти и то в рак.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Дали не избягахме от темата, но това наистина го има в много фамилии. При нас-майка ми има марс в рак/плюс слънце,меркурий и плутон в рак/, сестра ми има марс в рак, синът й-големият има марс в рак, малкият-луна в рак. Аз имам луна в рак,дъщеря ми има марс рак.Съвпадение? Едва ли,марс средно но 0около 2 години се връща на същото място.
На баби и дядовци не са сигурни данните,но 1-я със сигурност има плутон в рак, също уран в рак-другия. Вярно,че са поколенчески положения, но може да се проследи някаква връзка в нагласи и изява.