Здравей Гост

Кинетичен солар

• 183 Отговора
  • 30504 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Кинетичен солар
« -: Март 17, 2013, 02:16:02 pm »
Това е техника..,която се прилага на запад.
Изчислява се по следния начин:

Отговаря на прогресиите и се построява на градусите на които е прогресивното слънце - градус на прогресивното слънце в деня на рожденния солар. Например...в деня на рожденния ден имаме ПР.Слънце на 15*43 мин. в Лъв.Построяваме солар на Прогресивното слънце с градус 15*43мин. и разглеждаме солара....
Този солар се съпоставя както с прогресивната карта, така и с наталната .
Дава доста информация...Можете да поставите карти и да пробваме... :blink: Така също да разгърнете стар солар...и да проверите събития.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tania

• **
  • 743
Re: Кинетичен солар
« Отговор #1 -: Март 17, 2013, 03:06:34 pm »
Наистина е показателен този солар! Направих си за годината, в която почина баща ми - точен съвпад Луна / Сатурн в 8-ми и опозиция Слънце / Плутон по родителската ос 4 / 10. Асц в кинетичния солар попада в 12-ти дом от прогресивната карта. Стана ми интересно, по-късно ще погледна и за други значими събития.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Март 17, 2013, 03:11:35 pm »
Мерси Таня... :wub:

Дай..още. Нали знаеш, че имам неаспектиран мажорно Юпитер.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #3 -: Март 17, 2013, 03:21:47 pm »
В година когато приклъчи важна за мен любовна връзка, след нея нищо не е същото. В 12 нат. проглесивен дом  в съвпад с прогр. луна е сол. прогресивен сатурн. НВа дсц. съвпад на прогр.венера, марс, със сол. нептун, изневериха ми...ще проверя и още
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Март 17, 2013, 03:29:43 pm »
В година когато приклъчи важна за мен любовна връзка, след нея нищо не е същото. В 12 нат. проглесивен дом  в съвпад с прогр. луна е сол. прогресивен сатурн. НВа дсц. съвпад на прогр.венера, марс, със сол. нептун, изневериха ми...ще проверя и още

Благодаря много... :wub:

Дай още... :rolleyes: :-[

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #5 -: Март 17, 2013, 03:39:06 pm »

Благодаря много... :wub:

Дай още... :rolleyes: :-[
Когато се роди големия син, този със здравословните проблеми, с прогр слънце в 5дом, съвпадат уран меркурий, сатурн, с прог марс съвпада сол. венера. Но в тази година завърших, университет и имах сватба.Тогава това беше пътя на всеки ;D
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #6 -: Март 17, 2013, 03:42:36 pm »
Марая, благодаря ти за споделените знания  :wub:! Ето го кинетичния солар за годината, в която забременях - просто не е истина  :o! Дори синът ми е със Слънце в Близнаци  :o!
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Март 17, 2013, 03:45:28 pm »
Много интересно! - има новолуние в 5 дом в годината на забременяване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Март 17, 2013, 03:47:44 pm »
Марая, благодаря ти за споделените знания  :wub:! Ето го кинетичния солар за годината, в която забременях - просто не е истина  :o! Дори синът ми е със Слънце в Близнаци  :o!

За нищо.... ;D :wub: Радвам се, че е от полза и полезно... ;D

Е..и за свдение на други ..,/не на теб/...абсолютно безплатно...и безкорисно! ;D ;)

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #9 -: Март 17, 2013, 03:48:43 pm »
Аз също имам новолуние при първата бременност :blink:При втората съвпад на прогресивна луна и венера.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #10 -: Март 17, 2013, 03:51:05 pm »
Съжалявам,но не разбрах,а ми стана интересно как така да построя солар на прогресивното слънце в астрокома?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Март 17, 2013, 03:53:30 pm »
Съжалявам,но не разбрах,а ми стана интересно как така да построя солар на прогресивното слънце в астрокома?

Гледаш си първо нормалния солар за годината и отчиташ в кой градус се намира прогресивното Слънце по това време.
После построяваш годишна карта, в която Слънцето попада в същия градус и минута като прогресивното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 17, 2013, 03:56:36 pm »

Върни се на първия пост и ще прочетеш.

За съжаление готова опция астроком не предлага..Ще се наложи сама да си го направиш..Въвждайки точния час на градуса на ПР.Слънце....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Март 17, 2013, 04:00:11 pm »
За съжаление готова опция астроком не предлага..Ще се наложи сама да си го направиш..Въвждайки точния час на градуса на ПР.Слънце....

Да, трябва да си поиграеш малко, няма автоматична опция. Вече го налучках и аз как се прави. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Март 17, 2013, 04:40:35 pm »
Поставям кинетичния солар..за 2012-2013 та.

Точен тригон на кинтични Слънце-Луна...Последната е в съвпад с нат.ДСЦ....Съвпад на кинетична Венера с нат. Марс...

Кинетични Парсфортуна съвпад с нат. Нептун...Кинетичен Вертекс в съвпад с нат. Меркурий...

Кинетичен Сатурн е в точния си градус...10*51"

Кинетичен Меркурий в тригон СЛВ....

Какво според Вас показва този кинетичен солар? :rolleyes: :blink:

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #15 -: Март 17, 2013, 05:00:43 pm »
До минута или до секунда се построява спрямо градуса на пр.Слънце ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Март 17, 2013, 05:01:56 pm »
До минута или до секунда се построява спрямо градуса на пр.Слънце ?

До секунда...

*

Papy

• 4343
« Отговор #17 -: Март 17, 2013, 07:04:52 pm »
доколкото виждам и двете ти карти не са соларни, а прогресивни

Важното, че работи :)
Може име да й намерим-примерно потенциална прогресия

*

Veselin

• 2737
« Отговор #18 -: Март 17, 2013, 07:10:20 pm »
Аз пък не мога да разбера много неща. Кои солари са по-точни - тези или обикновените солари? Кога се правят тези и защо? И върху коя карта трябва да се наслагват? От толкова прогностични методи съвсем се обърках.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Март 17, 2013, 07:14:02 pm »
Аз пък не мога да разбера много неща. Кои солари са по-точни - тези или обикновените солари? Кога се правят тези и защо? И върху коя карта трябва да се наслагват? От толкова прогностични методи съвсем се обърках.  ;D

Всички солари дават информация... :blink:
Кинетичния солар показва много неща...Някой от тях невидими е солара с който боравим....