Здравей Гост

Занаятчийски умения

• 63 Отговора
  • 7896 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Занаятчийски умения
« Отговор #40 -: Март 19, 2013, 06:29:12 pm »
Под занаятчийски умения разбирам дърворезба, металообработка и прочие.

Нещата, които умея не знам дали се броят за занаятчийски умения ;D .
Мога да плета. Шевна машина имам, използвам я за апликации.
Обичам да боядисвам, да декорирам, да рисувам с шаблони по стените ;д.
Бижута обичам да правя предимно от дърво и метал.
Обичам да аранжирам цветя, маси и да опаковам подаръци.

Влечат ме повечето форми в изкуството /скулптура, графика, живопис, графичен и интериорен дизайн/, както и различните методи - рисуване с графитни моливи, въглен, креда, бои /маслени, акварел, акрил/ и т.н. Дигиталното изкуство ми е страст.

Това лято смятам да се запиша на курс по гримьорство.

Това ми е картата, мисля, че казва достатъчно ;D /силен Мерк, Венера във 2ри във Везни, У5 в 6ти дом и обратно, и т.н./
Пропуснала си и екзалтиранат луна в телец-усет за форма и работа с материята, в 9-дом-висши културни ценности, опозето с плутон ще допринесе за дълбочина на идеята, емоцията. Меркурий в дева също се свързва със сръчни ръце и занаятчийство, вещ човек в работата си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Март 19, 2013, 07:26:30 pm »
Майка ми има доста занаятчийски умения... :blink:

Прилагам картата и...Какви са според Вас?

При мен...също има заложби - мога да плета и на 2 куки..и на 1 кука. Мога да шия ...,мога да бродирам.
Готвенето за мен е изкуство...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #42 -: Март 19, 2013, 07:32:43 pm »
забелязала съм,че АЦ в дева дава практични същества/мисъл и действия/....
така е, Марси- плета, шия, готвя, свиря на пиано, акордеон и фанфар, танцувах и рисувах в школи, пиша, ремонтирам пералнята у нас, котлона на печката, на майка отоплителната печка, правя замазка с гипс, на дърводелските машини също ме бива  ;D
кола се научих да упрвлявам на курса преди години, но книжка не взех- страх ме е да карам в града и туй то
то стана като обяви за работа -ма и аз да се включа със самопохвалите -асц.Дева - плета топли пуловери с  елементи по схеми ,шия гоблени и знамена,търсят се знаменосци ще им готвя,ако поведат въстанието,свиря със уста като се катеря по горските пътечки,рисувам детски картинки,детето у мен е още живо,ремонтирам всичко като започвам с разбиването,мъжът ми е майстор и продължава до край,шофьорска книжка имам от 1984 година, пожълтяла с времето,но не става за прием в специализирано заведение за психо отклонения,не успях да се уредя да прекарам зимата на топло и на държавна издръжка,не играя убедително ролята на луд,не ме е страх от нищо,но пак не карам колата,щото нямам пари за бензин,но си свиркам и съм щастлива,със сръчност и желание можеш да научиш много,а финансовата криза ражда изобретателност с цел оцеляване :Pминалата година успешно се научихме с мъж ми как да си сменим ВИК тръбите сами,добър екип сме,нужна е една лепачка ...
« Последна редакция: Март 19, 2013, 07:42:56 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #43 -: Март 19, 2013, 07:43:24 pm »
Как никой освен Лили, не каза, че измежду уменията си за някои неща е с две леви ръце за други и не му идва музата отвътре за трети, а ги прави по задължение ?

« Отговор #44 -: Март 19, 2013, 07:44:49 pm »
Как никой освен Лили, не каза, че измежду уменията си за някои неща е с две леви ръце за други и не му идва музата отвътре за трети, а ги прави по задължение ?
ами ако си с две десни ко праим, а пък мързеливите дори нямат ръце,щот са им в джобовете и чакат неволята
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Март 19, 2013, 07:52:48 pm »
Няма такъв, който да е "десняк" на 100 процента.

« Отговор #46 -: Март 19, 2013, 07:53:21 pm »

Тъкмо това щях да кажа - че нищо не мога, но ме домързя да пиша. ;D ;D ;D

« Отговор #47 -: Март 19, 2013, 07:57:28 pm »
така е, Марси- плета, шия, готвя, свиря на пиано, акордеон и фанфар, танцувах и рисувах в школи, пиша, ремонтирам пералнята у нас, котлона на печката, на майка отоплителната печка, правя замазка с гипс, на дърводелските машини също ме бива  ;D
кола се научих да упрвлявам на курса преди години, но книжка не взех- страх ме е да карам в града и туй то

ама тук вече има и Нептуново влияние и нещата стават феерични и лирични..а за книжката не съжалявай-бъди като мен- имай си шофьор/по-тежкарско е / :P
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #48 -: Март 19, 2013, 08:04:58 pm »
то стана като обяви за работа -ма и аз да се включа със самопохвалите -асц.Дева - плета топли пуловери с  елементи по схеми ,шия гоблени и знамена,търсят се знаменосци ще им готвя,ако поведат въстанието,свиря със уста като се катеря по горските пътечки,рисувам детски картинки,детето у мен е още живо,ремонтирам всичко като започвам с разбиването,мъжът ми е майстор и продължава до край,шофьорска книжка имам от 1984 година, пожълтяла с времето,но не става за прием в специализирано заведение за психо отклонения,не успях да се уредя да прекарам зимата на топло и на държавна издръжка,не играя убедително ролята на луд,не ме е страх от нищо,но пак не карам колата,щото нямам пари за бензин,но си свиркам и съм щастлива,със сръчност и желание можеш да научиш много,а финансовата криза ражда изобретателност с цел оцеляване :Pминалата година успешно се научихме с мъж ми как да си сменим ВИК тръбите сами,добър екип сме,нужна е една лепачка ...
;D ;D ;D..други с Ац в дева има ли тук сред нас,  други такива чевръстници.....сериозна е работата... "можем да носим, а можем и да не носим"- все можем :P  :wub:

п.с - извинявам се за спама,но не можах да се сдържа ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Март 19, 2013, 08:12:15 pm »
Изглежда, че в тази тема всички са с такива умения - при кой по-изразени, при кой по-малко.

Както казват, във всеки човек дреме един творец... Но изявата на вродените способности зависи от приоритетите, които си поставяме. Някои избират поприща, свързани с вродените таланти, където да могат да ги доразвият, докато други търсят изява в онези сфери, в които се чувстват най-неуверени и уязвими, т.е. един вид свръхкомпенсация. Например, що се отнася до творчески/креативен тип работа, тук се чувствам в свои води и затова някак не ми е приоритет в живота. Несигурност усещам по опозицията на фокусната точка на наталния т-квадрат (Козирог/2 дом/Сатурн) и по мажорно неаспектирания управител на дома, в който попада отсрещната точка (Юпитер в Телец). Цял живот отработвам тази тема в хороскопа, тук полагам най-много усилия, тук се боря със зъби и нокти и постиженията в тази сфера ми носят удовлетвореност, докато творчеството го имам за даденост, сервирана на сребърен поднос.  :blink:

А като казах, че съм с две леви ръце, отчасти не се шегувам... Когато бях малка, започнах да хващам лъжицата по време на хранене с лявата си ръка, баба все ми се караше и ме отучваше. В първи клас започнах да пиша с дясна ръка, но до ден днешен по много специфичен начин хващам химикала, на доста хора прави впечатление - притискам химикалката между палеца и показалеца, т.е. пиша с юмрук. По същия начин хващам ножици и ножове, а по нормалния (за всички) начин изобщо не мога да пиша.

Но както вече споделих, домакинската работа не ми е сред любимите занимания, а в ръкоделието съм тотален инвалид, с голям зор успявам да зашия копче. От доброзорните домакински занимания единствено обичам да готвя и да пера, тази дейност някак ме успокоява. Не понасям миене на теракот и кухненски съдове, чинии, но като няма кой друг, го правя аз - имам ли избор? Досущ като мъжете съм - обичам да печеля, а с битовизми и домакинска работа хич не ми се занимава. ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #50 -: Март 19, 2013, 08:19:09 pm »

Всичко което върша с ръцете си го правя добре ;D. Виж за краката...определено танцувам с два леви крака !

А като казах, че съм с две леви ръце, отчасти не се шегувам... Когато бях малка, започнах да хващам лъжицата по време на хранене с лявата си ръка, баба все ми се караше и ме отучваше.

Хм, може да си левичарка по природа. С това, че те е 'превъзпитала', баба ти може би е подтиснала потенциални творчески възможности.

*

Asol

• 4140
« Отговор #51 -: Март 19, 2013, 08:20:24 pm »
А как мислите какво отличава в астрологичен план един бояджия и един фризьор ? Дали бояджията може да влезе в ролята на фризьора и обратното ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Март 19, 2013, 08:21:26 pm »
Познавам и една левичарка - не бих казала, че е творчески тип. Изключително прагматична личност (Слънце, Венера и Меркурий в Дева, Луна в Овен).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 19, 2013, 08:25:17 pm »
А как мислите какво отличава в астрологичен план един бояджия и един фризьор ? Дали бояджията може да влезе в ролята на фризьора и обратното ?

Предизвикателен въпрос.  :blink:

Но за да отговорим на него, трябва да разгледаме и сравним няколко такива карти - на бояджии и фризьори, само на теория надали ще можем.

Градинарят също работи с режещи инструменти, може и той да е потенциален коафьор.  :blink:

По същия начин може да се пита какво отличава хирурга от касапина  ;D - вероятно Шестопалов вече е намерил формула.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #54 -: Март 19, 2013, 08:26:47 pm »

Всичко което върша с ръцете си го правя добре ;D. Виж за краката...определено танцувам с два леви крака !

Сигурна ли си ? А коли можеш ли да поправяш ?  :P

« Отговор #55 -: Март 19, 2013, 08:31:49 pm »

...може би бояджията е по-зрително сензитивен и към цветовете , по- нептунов типаж ,  фризьора е по- по формите...по- сатурнов типаж....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Март 19, 2013, 08:39:40 pm »
Фризьори и бояджии - дал господ, това е доста достъпна професия, с ниска бариера за навлизане.
Всеки може да се научи да подстригва и боядисва, има и специализирани курсове. Друг е въпросът какво отличава истинския професионалист, топ коафьора от множество посредствени.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #57 -: Март 19, 2013, 08:49:53 pm »
Тъкмо щях да пиша, че и аз умея да боядисвам коси (за огради не съм се пробвала ;D), но то това не е някаква голяма философия. Повечето жени готвят, но има някои, при които направеното може да се нарече изкуство.

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Март 19, 2013, 09:12:01 pm »
Никога не съм боядисвала коса, даже и моята не мога
И едно нещо, което със сигурност не мога-да шия
А гоблените ми се виждат толкова изнервящи, че едва ли ще проверя някога мога ли
Не мисля, че съм особено сръчна в дейности, изискващи голямо търпение и дребни части
Например низане на гердани, лепене на някакви камъчета и подобни

Мноого ме изнервят подобни занимания
И дълги и засукани манджи и десерти не обичам да правя-нещо по-бързичко ако може
« Последна редакция: Март 19, 2013, 09:36:53 pm от Papy »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Март 19, 2013, 09:25:51 pm »
Да нижа гердани и да лепя камъчета мога, но да шия и бродирам - в някой друг живот, че е голяма досадаааа. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.