Изглежда, че в тази тема всички са с такива умения - при кой по-изразени, при кой по-малко.
Както казват, във всеки човек дреме един творец... Но изявата на вродените способности зависи от приоритетите, които си поставяме. Някои избират поприща, свързани с вродените таланти, където да могат да ги доразвият, докато други търсят изява в онези сфери, в които се чувстват най-неуверени и уязвими, т.е. един вид свръхкомпенсация. Например, що се отнася до творчески/креативен тип работа, тук се чувствам в свои води и затова някак не ми е приоритет в живота. Несигурност усещам по опозицията на фокусната точка на наталния т-квадрат (Козирог/2 дом/Сатурн) и по мажорно неаспектирания управител на дома, в който попада отсрещната точка (Юпитер в Телец). Цял живот отработвам тази тема в хороскопа, тук полагам най-много усилия, тук се боря със зъби и нокти и постиженията в тази сфера ми носят удовлетвореност, докато творчеството го имам за даденост, сервирана на сребърен поднос. :blink:
А като казах, че съм с две леви ръце, отчасти не се шегувам... Когато бях малка, започнах да хващам лъжицата по време на хранене с лявата си ръка, баба все ми се караше и ме отучваше. В първи клас започнах да пиша с дясна ръка, но до ден днешен по много специфичен начин хващам химикала, на доста хора прави впечатление - притискам химикалката между палеца и показалеца, т.е. пиша с юмрук. По същия начин хващам ножици и ножове, а по нормалния (за всички) начин изобщо не мога да пиша.
Но както вече споделих, домакинската работа не ми е сред любимите занимания, а в ръкоделието съм тотален инвалид, с голям зор успявам да зашия копче. От доброзорните домакински занимания единствено обичам да готвя и да пера, тази дейност някак ме успокоява. Не понасям миене на теракот и кухненски съдове, чинии, но като няма кой друг, го правя аз - имам ли избор? Досущ като мъжете съм - обичам да печеля, а с битовизми и домакинска работа хич не ми се занимава.