Здравей Гост

Лекарите

• 169 Отговора
  • 23002 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Лекарите
« Отговор #100 -: Март 26, 2013, 08:57:58 pm »
Тоя зелен чай...не разхлабва ли :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Март 26, 2013, 09:12:26 pm »
Тоя зелен чай...не разхлабва ли :)

С английска сол - да.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #102 -: Март 27, 2013, 06:49:05 am »
Аз пия зелен чай всяка сутрин от около 2 месеца. Съчетавам го я тренировка и още докато се потя мирише много гадно. Вметвам, че преди въобще не се потях или ако се случи в съвсем малки количества и без "аромат". Моят е със жасмин и е много приятен. Имам и един ърлгрей с бергамот, ама нещо не ми харесва особено. Пък и не знам какви са му качествата.

« Отговор #103 -: Март 29, 2013, 08:30:18 am »
Сега погледнах картата на моята лекарка. Слънце - Близнаци, има съвпад Марс,Уран,Луна и слв в Лъв, анаретен Сатурн в Козирог и ретро Мерк в Рак. Педиатър е.Страшно много я уважавам и харесвам тази жена. Такова доверие в друг лекар не съм имала.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #104 -: Март 30, 2013, 06:10:04 pm »
Това не е картата на лекар, а на чудовище, занимавало се с експерименти върху хора.

Йозеф Менгеле - http://www.astro.com/astro-databank/Mengele,_Josef. Прикачвам ведическата му карта, направена с астро.ком, и имам няколко въпроса.

Какво толкова малефично влияние има върху Луната му, за да го направи толкова жесток? Или жестокостта идва от взаимната рецепция (паривартана йога) между Марс и Сатурн, които са и във взаимен аспект (и в западната, и във ведическата карта)? Марс е екзалтиран (силен е и при Хитлер, но там е в ъглов дом, образувайки Ручака йога, типична за лидерска позиция и такава в армията), а тук е свързан с 8-мия дом на смъртта, медицината, изследванията и т.н. Сатурн е дебилитиран*, тясно свързан с Раху.

На колко жестокост е способна Луна в Хаста? Не мисля, че е от най-жестоките накшатри, освен това и аспектите върху Луната са важни.

Лили, ти беше писала, че Кету акцентира есенциално силните планети, което и аз съм чела, че е така (въпреки че бях писала веднъж тук противоположното му твърдение, което е грешно). Имаш ли информация как действа Раху върху планети с есенциални достойнства? По-специално, върху дебилитирани. По логиката на ведическата астрология един слаб малефик би трябвало да прави по-малко бели от силен, нали? Но сигурно зависи и от дома. А Раху изкривява, преекспонира...

* Допълвам се. Дебилитацията на Сатурн не се ли неутрализира от позицията на Слънцето (планета, екзалтираща в знака, където Сатурн е дебилитиран) и Венера (планета, управляваща знака на екзалтация на Сатурн) в ъглов дом от Лагна и Луната съгласно Ничабханг йога?... Малко съм разхвърляна днес, извинявам се за което.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 08:02:50 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Март 30, 2013, 09:42:13 pm »
Лили, ти беше писала, че Кету акцентира есенциално силните планети, което и аз съм чела, че е така (въпреки че бях писала веднъж тук противоположното му твърдение, което е грешно). Имаш ли информация как действа Раху върху планети с есенциални достойнства? По-специално, върху дебилитирани. По логиката на ведическата астрология един слаб малефик би трябвало да прави по-малко бели от силен, нали? Но сигурно зависи и от дома. А Раху изкривява, преекспонира...

Да ти кажа, не съм експериментирала в тази насока, но да споделя нещо от днешния семинар.

Раздадоха ни няколко карти, по които всеки трябваше да предположи кой какъв е.

Имаше една карта, която веднага ми направи впечатление, изглеждаше изключително гнусна - съвпад Луна/Сатурн/Кету в сид. Козирог върху Лагна и съвпад Марс/Раху в сид. Рак на ДС.

Сред тия карти трябваше да се види коя принадлежи на много богат човек, коя на известен, коя на човек без деца и семейство. Специално за тази бях предположила третото, че не е много читава.

Накрая се оказа, че картата е на жена, омъжена за изключително богат мъж.
Вярно е, че има Sasa Yoga (в съчетание с Кету) на АС, но съвпадът на Марс и Раху в Рак на ДС би трябвало да предполжи проблеми в партньорската сфера. А съпадът Луна/Сатурн/Кету в Козирог на АС би могъл да даде и духовни/окултни занимания, и дори безбрачие, отказ от създаване на близки връзки.
Венера също е дебилитирана - в сид. Скорпион, но  11 дом (броени минути я деляха от сид. Везни /Вишакха/, където щеше да е силно поставена и в 10 дом от Лагна).

В случая има съвпад на у1 и у7 с нодалната ос. Познавам и друг такъв случай - у7 (в знак на падение) в съвпад с у1 и Раху - два брака, с доста заможни съпрузи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #106 -: Март 30, 2013, 09:47:29 pm »
Благодаря ти, Лили, че споделяш опита си!

Еййй, днес вече втора Луна в съвпад със Сатурн, добре устроена в живота. ;D

Защото има съвпад между У1 и У7, а намесата на възлите го подчертава, затова има интерес към брака? Може, има логика в това. Бях чела, че Кету в 7-ми дом може да даде безбрачие поради липса на интерес към брака, но имало много фактори, които могат да наклонят везните в полза на брак, като например влияние на Юпитер върху 7-мия дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Март 30, 2013, 09:49:04 pm »
Еййй, днес вече втора Луна в съвпад със Сатурн, добре устроена в живота. ;D

Именно за такива имам наблюдения, че най-добре се устройват (но само те си знаят срещу каква "цена").

Обикновено са намесени и възлите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #108 -: Март 31, 2013, 04:23:39 pm »
съвпад Луна/Сатурн имат

Петър Дънов/ Везни на Асц/ 
майка Тереза/Телец/4-5 дом
Мусолини в Близнаци/8 дом
Пиночет в Рак /5 дом
Джордж Буш Везни/2 дом
Дж.Клуни в Козирог/11 дом

двете крайности духовност -статус, светски успехи
« Последна редакция: Март 31, 2013, 04:47:53 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Март 31, 2013, 09:33:22 pm »
На Петър Дънов часът на раждане не е сигурен, на Майка Тереза - денят. :))

Такъв съвпад доста често се среща в картите на хора, които имат интерес към мистиката. Но зависи как е интегриран в цялата карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #110 -: Април 02, 2013, 11:58:13 pm »
По темата за лекарите, моите познати, на които знам рождените дати:
1. Дентист - жена, двоен Водолей;
2. Холистичен лекар - жена, Слънце - Рак;
3. Класически хомеопат - жена, Слънце - Стрелец;
4. Класически хомеопат, лекар - мъж, Слънце - Стрелец;
5. Педиатър, хомеопат, мениджър за България на международна фарм. компания - жена, Слънце - Рак; Луна и Нептун - Скорпион; Сатурн и Хирон в Риби;

Ам-как само по едно слънце :)
Виж дали нещичко не може повече-които са повече бизнесмени, по- не ме интересуват

С повече инфо не разполагам, за съжаление или пък не :blink:
Покрай семинарите, които посещавам имам близост до много лекари и фармацевти, но няма как да им искам личните данни.
Знам само на тези, които съм посочила, защото ми са лични познати.

*

Papy

• 4343
« Отговор #111 -: Април 17, 2013, 09:02:02 am »
Сега гледам предаване за гладолечението, трябва да потърся картата на лидия ковачева, на много хора е помогнала

Родена на 31 август 1914, вероятно в софия

Ако може някой карта, без час?
« Последна редакция: Април 17, 2013, 09:07:50 am от Papy »

*

Papy

• 4343
« Отговор #112 -: Април 17, 2013, 03:41:50 pm »
:)
Мерси

*

Papy

• 4343
« Отговор #113 -: Април 17, 2013, 03:42:57 pm »
Я-пак такава луна, макар че в случая може да не е съвсем вярна

« Отговор #114 -: Април 17, 2013, 05:35:40 pm »
Имам й книгата на Лидия Ковачева, но не всичко, което пише вътре е вярно.

Картата й има някои прилики с моята, липса на планети в огнени домове, Слънце в Дева в първата декада, Меркурий в Дева, Венера във Везни във втората декада. Имаме еднакви предпочитания към храненето явно, та дори аз исках по едно време да ставам диетолог.

Казват, че сред Девите има най-много вегетарианци, май ще излезе вярно ;D. Също така на Ковачева Венерата се съуправлява (по декада) от Уран, сигурно това е дало нестандартния поглед към храненето. Има и Юпитер на трон в съвпад с Уран. Работата е ясна.
Луната в Козирог при хора, които се занимават с медицина сигурно дава повече хладнокръвие в работата. Понякога е нужно.

« Отговор #115 -: Ноември 22, 2013, 03:16:52 pm »
Какво мислите за Марс в Дева в 8-ми дом в опозиция със Сатурн? Това ми прилича на аспект за сръчност...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #116 -: Ноември 22, 2013, 03:26:15 pm »
Каква ти е логиката,не вдявам :-\

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #117 -: Ноември 22, 2013, 03:29:28 pm »
Какво мислите за Марс в Дева в 8-ми дом в опозиция със Сатурн? Това ми прилича на аспект за сръчност...
За опозиция Марс-Сатурн мога да кажа, че са изключително упорити, за тях няма невъзможни неща

« Отговор #118 -: Ноември 22, 2013, 03:32:06 pm »
Каква ти е логиката,не вдявам :-\
Хирургична сръчност.Марс в Дева-опозиция (огледален съвпад) със Сатурн  :blink:

« Отговор #119 -: Ноември 22, 2013, 03:33:39 pm »
Опитвам се да отгатна професията на една дама.Има Меркурий и Венера в 6-ти дом.У 10 е в 8-ми дом.У6 е в 1-ви дом.не може да не се интересува от медицина!