Здравей Гост

За късмета,шанса и невероятните възможности

• 147 Отговора
  • 19618 Прегледи
Re: За късмета,шанса и невероятните възможности
« Отговор #40 -: Март 27, 2013, 02:29:39 pm »

Аз снощи видях, че мой разказ е сред номинираните в един хумористичен конкурс  ;D
:08:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #41 -: Март 27, 2013, 03:14:23 pm »
Зависи, тези които имат Сатурново Слънце, трудно ще са с оптимистична нагласа, по-скоро реалисти и мотото по-скоро ще им бъде с усилен труд към прогрес.
И хайде стига с тази вяра, мен опитът ме учи, че не вярата "закача" късмета, нито предварителните "стойки", а така се случва непланирано.
Или пък причината някой да защитава подобна позиция е че внезапния късмет надвишава в процентно съотношение разочарованията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Март 27, 2013, 03:33:27 pm »
Никога не съм била от късметлиите, макар и да си имам два големи тригона - огнен и воден, както и акцентиран 5 дом.

Рядко е имало "проблясъци" - съдбата може да ми е предоставяла понякога възможности, но в редица случаи не съм успявала да се възползвам от тях поради спънки и ограничения от различно естество.

Ако търсим комбинации на "късметлийски" знаци, бих заложила на Стрелец/Лъв, Стрелец/Везни и Лъв/Везни.
Може би "късметът" в голяма степен се дължи и на нагласата им, умението да посрещат радостите в живота без да ги помрачават със съмнения и недоверие, без да търсят под вола теле и да задълбават в излишни анализи и детайли.

Признавам - не го умея, а именно това е най-голямата спънка в живота ми - прекаленото обмисляне на всички "за" и "против", неумението да живея "за мига", склонността да мисля в перспектива и така да оценявам шансовете, с голяма доза колебание от моя страна. Осъзнавам, че сама си вредя с такъв начин на мислене, но ми е трудно да избягам от този модел...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #43 -: Март 27, 2013, 03:51:39 pm »
Признавам - не го умея, а именно това е най-голямата спънка в живота ми - прекаленото обмисляне на всички "за" и "против", неумението да живея "за мига", склонността да мисля в перспектива и така да оценявам шансовете, с голяма доза колебание от моя страна. Осъзнавам, че сама си вредя с такъв начин на мислене, но ми е трудно да избягам от този модел...

Лили , понякога е трудно да се пречени за или против , а разбираш имало ли е смисъл едва след това.... в повечето случаи живота ти показва накьде и просто пътя трябва да се извърви ... за съжаление според така е устроен живота, поне аз така го чувствам или поне при мен така е било ...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #44 -: Март 27, 2013, 05:23:51 pm »
Първата ми голяма връзка.Подари ми часовник и се разделихме :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #45 -: Март 27, 2013, 05:29:54 pm »

Лелее, Алена наистина много познава

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #46 -: Март 27, 2013, 06:54:10 pm »

Лелее, Алена наистина много познава
Когато бях на 20 години не съм чувала за Алена,т.е преди 20 години.
Айде моля ви се.
Така се случи.Това е.

Папи айде стига с тези иронии.
Аз съм от случаите при които това нещо се  е случило... :96:

« Отговор #47 -: Март 27, 2013, 07:06:46 pm »
Хора, не бъдете суеверни. ;) Това е коментар само към суеверните.

*

Asol

• 4140
« Отговор #48 -: Март 27, 2013, 07:44:09 pm »
За мен и да се "скъсаш" да вярваш и/или да вложиш също толкова усилия не е гаранция за късмет, ако няма даден "зелен светофар" т.е. подходящи време, обстоятелства и хора, които да откликнат на това.

« Отговор #49 -: Март 27, 2013, 07:57:06 pm »
Ако някой разполага с карта на късметлия, може да сподели. Някой, на който доста му върви, да кажем, без да полага много усилия. Такава карта търся, но не намирам в скромния си архив.

*

Papy

• 4343
« Отговор #50 -: Март 27, 2013, 07:58:33 pm »

Когато бях на 20 години не съм чувала за Алена,т.е преди 20 години.
Айде моля ви се.
Така се случи.Това е.

Папи айде стига с тези иронии.
Аз съм от случаите при които това нещо се  е случило... :96:

Аз като подарявам часовник и нож (много обичам ножове), искам по 5ст
Има някакви суеверия, в някои вярвам, в повечето-не
Но мисля, че предмети могат да пренасят енергия

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #51 -: Март 27, 2013, 09:29:20 pm »
Ако някой разполага с карта на късметлия, може да сподели. Някой, на който доста му върви, да кажем, без да полага много усилия. Такава карта търся, но не намирам в скромния си архив.

Заповядай,живот като по вода- от детството до днес.Включвам визия,семейство,деца,пари,работа,образование ..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Март 27, 2013, 10:37:44 pm »
Някой, на който доста му върви, да кажем, без да полага много усилия.

Ха ха, вярваш ли, че някой ще си го признае? Всеки ще каже, че скъсва задника, за да си изработи късмета.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Март 27, 2013, 10:53:10 pm »
Заповядай,живот като по вода- от детството до днес.Включвам визия,семейство,деца,пари,работа,образование ..

Някои хора наистина се раждат с повече късмет и всичко им се нарежда според желанията и с по-малко външна съпротива. Въобще не вярвам, че хората се раждат с равни шансове и равна доза късмет в живота и че всичко зависи от това как си "наредиш" сам нещата. Разбира се, това съвсем не означава да сме нихилисти и да седим със скръстени ръце, да се предадем, ако видим, че някъде не ни върви.

В тази връзка един астролог ми каза в момент, в който бях изключително възмутена от случващото се и ми беше дошло до гуша - "в живота не получаваме това, което заслужаваме, а това, което можем да понесем и което най ни приляга".

Ако разгледаме картата по индийската, има доста обяснения.

Първо, АС минава в сидералния Рак и попада в накшатра Пушйя, която се счита за една от най-благоприятните.

Второ, по сидерал има екзалтирала Луна и тронова Венера в съвпад с Кету в 11 дом, при това Луната е Лагнеш, т.е. управлява изгряващия знак. Счита се, че съвпадът с Кету акцентира силата на тронова или екзалтирала планета. А в случая съвпадът е в 11 дом.

Трето, Слънцето е знак на екзалтация и попада в 10 дом от АС, където има т.нар. дигбала, т.е. най-голяма сила. При това е в накшатра Ашвини - мястото, където екзалтира.

Четвърто, Юпитер минава в собствен знак (Риби) и в 9 дом от АС - изключително добра позиция, при това за Лагна в Рак той е функционален бенефик!

Двамата злосторници - Марс и Сатурн - попадат в 8ми и 12 дом от АС, където носят по-малко главоболия в сравнение с позиция в трикона или кендра, т.е. в тригонални и ъглови домове от Асцендента.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #54 -: Март 28, 2013, 06:38:47 am »
все мрънкаме,все не ни е достатъчно,а то всеки ден ни е късмет- щом сме здрави,силни и спокойни,колко му трябва на човек- топло легло,топла храна и топли чувства от хора ,с който  взаимно ги споделя....
всеки ден,срещам  един клошар ,с две патерици, който спи на трамвайната спирка и се чувствам късметлийка

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Март 28, 2013, 08:11:52 am »
Стреличке, твоята житейска философия е друга, научила си се да бъдеш благодарна за малките неща и да им се радваш. И това ти прави чест.  :blink:

Докато има хора максималисти, които каквото и да имат в живота като възможности и постижения, все няма да са доволни. Човек първо трябва да постигне вътрешно рановесие, за да се чувства удовлетворен от възможностите, които съдбата му предоставя, да се радва дори на това, че е жив и здрав.

За съжаление и аз съм от максималистите и трудно оценявам значимостта на "дребните" неща (а те изграждат живота ни), все гоня жерава в небето, не мога да се радвам на веселите врабчета на перваза.

Расла съм и живяла в изключително взискателна и нетолерантна среда, вероятно и това е изиграло роля. Славянска душа с немско възпитание.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #56 -: Март 28, 2013, 08:20:22 am »
само от материал с кристална структура, като метал, захар- баба Ванга за това е карала хората да си носят по няколко бучки захар, които са запечатали информация

Според мен всичко носи някакъв енергиен потенциал. Всеки човек оставя индивидуалния си енергиен "отпечатък" върху това с което е в досег. Затова според мен е важно, този който подарява нещо с какво чувство го прави и го "зарежда".
На същия принцип е и тарото - тестето не бива да се пипа от много хора.

*

Asol

• 4140
« Отговор #57 -: Март 28, 2013, 08:21:56 am »
Максимализмът е предпоставка за развитие.

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Март 28, 2013, 09:25:44 am »

Според мен всичко носи някакъв енергиен потенциал. Всеки човек оставя индивидуалния си енергиен "отпечатък" върху това с което е в досег. Затова според мен е важно, този който подарява нещо с какво чувство го прави и го "зарежда".
На същия принцип е и тарото - тестето не бива да се пипа от много хора.

Да, с някои е по-лесно, например кристали и всякакъв вид зародиши, макар че се използват в различна посока
Аз и обикновените карти не давах да ми ги пипат

« Отговор #59 -: Март 28, 2013, 10:18:41 am »
Максимализмът е предпоставка за развитие.
дай конкретни примери от световната история за  развитие, при това в позитивна посока-растеж,не просто развитие,то и раковите клетки се развиват и растат,но за сметка на общото
интересуваме не просто развитие ,а в общ интерес,да не кажа общо благо,че е клише
аз се сещам веднага за Хитлер=Максимализмът е предпоставка за развитие,зависи чия е гледната точка,субективна или на историята