Заповядай,живот като по вода- от детството до днес.Включвам визия,семейство,деца,пари,работа,образование ..
Някои хора наистина се раждат с повече късмет и всичко им се нарежда според желанията и с по-малко външна съпротива. Въобще не вярвам, че хората се раждат с равни шансове и равна доза късмет в живота и че всичко зависи от това как си "наредиш" сам нещата. Разбира се, това съвсем не означава да сме нихилисти и да седим със скръстени ръце, да се предадем, ако видим, че някъде не ни върви.
В тази връзка един астролог ми каза в момент, в който бях изключително възмутена от случващото се и ми беше дошло до гуша - "в живота не получаваме това, което заслужаваме, а това, което можем да понесем и което най ни приляга".
Ако разгледаме картата по индийската, има доста обяснения.
Първо, АС минава в сидералния Рак и попада в накшатра Пушйя, която се счита за една от най-благоприятните.
Второ, по сидерал има екзалтирала Луна и тронова Венера в съвпад с Кету в 11 дом, при това Луната е Лагнеш, т.е. управлява изгряващия знак. Счита се, че съвпадът с Кету акцентира силата на тронова или екзалтирала планета. А в случая съвпадът е в 11 дом.
Трето, Слънцето е знак на екзалтация и попада в 10 дом от АС, където има т.нар. дигбала, т.е. най-голяма сила. При това е в накшатра Ашвини - мястото, където екзалтира.
Четвърто, Юпитер минава в собствен знак (Риби) и в 9 дом от АС - изключително добра позиция, при това за Лагна в Рак той е функционален бенефик!
Двамата злосторници - Марс и Сатурн - попадат в 8ми и 12 дом от АС, където носят по-малко главоболия в сравнение с позиция в трикона или кендра, т.е. в тригонални и ъглови домове от Асцендента.