Здравей Гост

За късмета,шанса и невероятните възможности

• 147 Отговора
  • 19705 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За късмета,шанса и невероятните възможности
« Отговор #80 -: Март 28, 2013, 04:51:44 pm »
Още нещо да спомена преди да тръгна, забравих да го напиша по-горе.

По принцип анализът на ведическа карта започва с разглеждане на Лагна и Луната. Дори техните накшатри, разгледани изолирано, дават достатъчно изчерпателна и точна информация.

В горния пример двата най-важни астрофактора попадат в накшатри, които се считат за най-благоприятни по принцип - Пушйа (сид. Рак/Луна) и Рохини (сид. Телец/Венера). При това Луната е Лагнеш, т.е. управлява изгряващия знак, и се намира в "печалбарския" 11 дом, в съвпад с със силна Венера и Кету. Юпитер също е силно и благоприятно поставен спрямо Асцендента. В случая имаме екзалтирал управитела на Асцендента, но благоприятно поставен (и аз съм с екзалтирал Лагнеш, но ретрограден и в неизгодна домова позиция, при това обграден от малефици - Марс и Кету).

Така че от гледна точка на индийската астрология късметът й не е случаен, а още по-приятно е да чуеш, когато е наистина заслужен.  :blink:

Все пак този Кету трябва да разваля нещо, да му се не види (шеговито го казвам). ;D

Обаче в случая Кету е слаб есенциално (силен е в Скорпион), така че би било интересно да се разбере дали негативното му влияние е отслабено или Кету в неблагоприятна знакова позиция изявява някои по-негативни характеристики на знака. Но съм виждала Кету и Раху в знаци, в които са есенциално силни, да се изявяват и в негативна светлина - все пак това са "сенчести" планети и все нещо някъде трябва да "помрачават", такава е същинската им природа.

« Последна редакция: Март 28, 2013, 04:55:52 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #81 -: Март 28, 2013, 04:59:26 pm »
Може да е много красив и богат, и известен, и какво ли още не един мъж, и жената да не е влюбена в него и затова да го отхвърли.

И все пак ще се пробвам за "налея" малко масло в огъня на късметлийската карта, поставена от Мимс. Кету в 11-ти, придружен от женски планети. Има ли приятелки от женски пол притежателката на картата или не? Все пак този Кету трябва да разваля нещо, да му се не види (шеговито го казвам). ;D
Ами,влюбени са. :blink:
Има,като сестра ми е,знам със сигурност за още три от студентските години.
Много близка е и със сестра си,има  поне още 2-3 покрай майчинството.
Много добре приета е от околните.
И аз имам Кету там,но не ми действа никак зле. :blink:

« Отговор #82 -: Март 28, 2013, 05:08:42 pm »
Супер! За това, че има приятелки.

А за богатия и красив мъж... Защо? Не всеки богат и красив мъж ще ме привлече. Красотата не е гаранция за "химия".

Аз имам Кету в 12-ти в Стрелец и съм по-духовна от Дейвид Духовни. Майтап. ;D

« Отговор #83 -: Март 28, 2013, 05:19:45 pm »
някой има ли карта на човек с "лош късмет", карък

http://sebepoznanie.com/psihologiq/upravlenierealnost/luck/

"Можем ли да привлечем късмета на наша страна?

Отговор на този въпрос ни дава Ричард Уайзман – доктор по психология, академичен преподавател и изследовател на необичайни теми по психология. Въз основа на научни данни, събирани от неговите научни експерименти в продължение на 10 години, д-р Ричард Уайзман достига до нови открития за късмета. Заедно със своя екип той събира хиляда доброволци – изключителни късметлии и крайни неудачници и проучва разликите в тяхното мислене и поведение.

Изводите от този експеримент са, че хората не се раждат с късмет или без късмет, а в тях се формират определени вярвания, нагласи и поведение, които ги превръщат в късметлии или неудачници.

Това поведение и нагласа на ума обаче може да се тренира и развива така, че да донесе късмет в нашия живот. В книгата си „Факторът Късмет. Промени мисленето си и ще промениш своя късмет” Ричард Уайзман разкрива основните принципи, благодарение на които можем да обърнем късмета на наша страна.

Аз също смятам, че късметът е по-скоро до нагласа, вярване и следствие на възприет начин на действие.

Тук ще се опитам да формулирам основните фактори (според моето мнение, моя опит и откритията на Ричард Уайзман), които определят дали ще бъдем късметлии или не:

...•Вярванията.На първо място е вярването, че си или не си късметлия. Винаги това, в което вярваме, се превръща в истина за нас. Ако вярваме, че сме късметлии и че късметът е на наша страна, така и ще бъде. Нашите вътрешни убеждения задействат механизма на такава наречените самосбъдващите се предсказания. Подсъзнанието ни винаги търси доказателства в реалния живот на това, в което вярваме и винаги ги намира.
 Аз например като студентка вярвах, че ще ми се падане най-добрата на тема на изпитите и така и ставаше. Всичко започна от един изпит в първи курс, когато изтеглих точно този въпрос, който знаех отлично. От тогава започнах да вярвам, че винаги ми се пада най-лесната тема или тази, с която ще се справя най-добре. Възможно е да съм си внушавала, но истината е че това мое вярване/ внушение ми носеше точно това, в което вярвах. И колегите в университета започнаха да казват, че съм голяма късметлийка. Всичко това затвърди още повече вярването ми, че в тази област ми върви....

...•Нагласа и оптимизъм.На второ място е много важна нагласата, гледната точка. Едно събитие може да бъде разгледано и като добър късмет, и като лош късмет – зависи от къде го погледнеш...

...•Вижте възможностите.Характерно за късметлиите е , че откриват възможности навсякъде, докато неудачниците не ги забелязват и се оправдават за неуспехите си с липса на късмет

....•Следвайте интуицията си
.Късметът обикновено спохожда тези, които действат спонтанно, следвайки интуицията си. Хората, на които добрият шанс подава ръка обикновено действат без дълги анализи и колебания. Действат, доверявайки се на вътрешния си глас и поемат рискове. Всъщност щастливата случайност обикновено е там, където няма много логика. Затова го наричаме късмет.

...Търсете на нови места.Така е и с късмета- ако искате да намерите късмета си- потърсете там, където не сте били..."
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #84 -: Март 28, 2013, 05:24:09 pm »
Нямам карта на карък, който да познавам лично. И на късметлия не бях виждала, докато Мимс не показа.

Снощи четох във форума на астро.ком тази тема http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1346429198 за един млад мъж, описващ себе си като голям карък. Тук http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1364408416 е западната му карта.

« Отговор #85 -: Март 28, 2013, 05:56:58 pm »

символите в живота , намерих наведнъж 42 четирилистни детелинки на поляна край Рилският манастир,а повода за екскурзията,бе да осветим гоблена на Свети Иван Рилски
и точно на 42 години ,късмет преобърна живота ми в позитивна посока,на Уранова опозиция и тр.Юпитер съвпад Луна, с човека донесъл ми късмета имаме огледален синастричен точен  съвпад на Юпитер/Луна,аспект на щастието :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #86 -: Март 28, 2013, 06:09:02 pm »

не споменаваш,че и Плутон на МС ,ретро е замесен У11,12 дом,
бенефиците в съвпад,но перегринести,юпитер /късмета/ защо така се проявява при теб

не мога да кажа, че изначално ми липсва късмет (разбира се, зависи какво приемаме за такъв), в много други случаи спокойно мога да мина за карък
дадох горния пример във връзка с пропуснати две възможности, поднесени на тепсия, от които не се възползвах поради глупост, породена от крайно емоционален подход към ситуацията и пренебрегване на вътрешно усещане

« Отговор #87 -: Март 28, 2013, 06:20:51 pm »
означава ли,че не си се доверила на интуицията си

*

abroad

• 2187
« Отговор #88 -: Март 28, 2013, 06:28:39 pm »
Луната ми по сидерал е в Пушйа в 9ти, Лагнеша (Марс) в Ашвини в 6ти, двете планети са тронови - най-кофти период съм имала именно в подпериод на Луната. Ведите повече се кланят на екзалтациите, май.
Марс аспектира Луната, Сатурн не - имам инженерна мисъл

До скоро където и да съм зачитала, Пушйа си оставаше най-благоприятна, само дето никой не обясняваше защо точно е  такава, единственото, което отбелязваха като проблематично за тази накшатра е сключването на брак и отношенията в него. Неотдавна попаднах на сайт, който отбелязваше Пушйа като не особено щастлива (определено less fortunate).

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #89 -: Март 28, 2013, 06:34:03 pm »

А за богатия и красив мъж... Защо? Не всеки богат и красив мъж ще ме привлече. Красотата не е гаранция за "химия".

Да,не е.Но бях свидетел на тяхната история и определено имаше химия в изобилие.
Не бих си позволила да кача карта на човек,на когото дори едно нещо му "куца".Но тук нямам забележки,като при това познавам детайлно нея,семейството,приятелите.
Малко "Късметчета" и от мен,собственоръчно откъснати..

*

abroad

• 2187
« Отговор #90 -: Март 28, 2013, 06:34:29 pm »
означава ли,че не си се доверила на интуицията си

мъгла ми е онзи период - мъглявина от емоции
възможностите са свързани с избор между две - не разпознах тогава интуиция, твърде много разсъждавах в единия случай, твърде малко - в другия, позволих някой да ми влияе

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #91 -: Март 28, 2013, 06:38:20 pm »
Луната ми по сидерал е в Пушйа в 9ти, Лагнеша (Марс) в Ашвини в 6ти, двете планети са тронови - най-кофти период съм имала именно в подпериод на Луната. ...

без оглед на достойнства и положение - няма как да бъдат особено благоприятни даши на господарите на 6ти, 9ти и 2ри дом.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #92 -: Март 28, 2013, 06:39:36 pm »

Да,не е.Но бях свидетел на тяхната история и определено имаше химия в изобилие.
Не бих си позволила да кача карта на човек,на когото дори едно нещо му "куца".Но тук нямам забележки,като при това познавам детайлно нея,семейството,приятелите.
Малко "Късметчета" и от мен,собственоръчно откъснати..

О, не, аз говорех хипотетично. Не за нейната история с нейния мъж. Ох, извинявай, че не се поясних от самото начало.

*

abroad

• 2187
« Отговор #93 -: Март 28, 2013, 06:45:48 pm »
Луната ми по сидерал е в Пушйа в 9ти, Лагнеша (Марс) в Ашвини в 6ти, двете планети са тронови - най-кофти период съм имала именно в подпериод на Луната. ...

без оглед на достойнства и положение - няма как да бъдат особено благоприятни даши на господарите на 6ти, 9ти и 2ри дом.

а, priya, недей стреля от упор, че боли ;D - стига де, 6ти - ясно защо, то 9ти откъде, индийците го харесват?
таман виках, че сега като отпочна Юпитеровата поддаша ще се живне - ти йок, щото била управител на 2ри :lol:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #94 -: Март 28, 2013, 06:52:04 pm »
ох, паметта ми изневерява. не стрелям от упор де, говорех на изуст. значи по памет с малък капацитет напоследък:

2ри дом - защото нещо си там с парите - неговите даши разбутвали фокусите и наместо даване идвало смъкване
6ти дом - защото бил 12ти от 7ми, пък 7ми бил партньорът, и огледало на аз-ът, и така
9ти дом - бил 6ти от 4ти и там нещо си - разтурия...

а за юпитер - аз пожелавам да бъде добър и дашен, сега ще погледна повече за дашата да не карам само наизустявания.

знначи - всичко след кету-раху или раху-кету ще ти се стори слънце, море и радост. пък и юпитерът управлява и 5тия дом, заедно с кету - дава растежи и радости във всякакви детски сфери - веселия, любови, творения.

дай ся 2 лева на циганката ;D
« Последна редакция: Март 28, 2013, 07:02:43 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Март 28, 2013, 07:42:55 pm »
Много добре приета е от околните.

Тъкмо това щях да питам - още се опитвам да търся практически доказателства на разни теоретични твърдения.

Според индийците има тенденция родените под влияние на Рохини (от женски пол) да привличат завист, предимно от страна на представителки на същия пол.

Същото пише и за накшатра Вишакха, но според мен има една основна разлика.

Ако наистина присъства елемент на завист, при Вишакха има тенденция да привлича недоброжелателна завист и по принцип хора, които се опитват по някакъв начин да се състезават и се конкурират с нея.

Докато Рохини според мен може да привлича друг тип завист, повече свързана с възхищение.
Да я гледат всички нейни посестрими и да цъкат с език, изричайки "Ех, как успява тази жена, как й съпътства късмет навсякъде, с какво толкова привлича околните...?".

Въпросът ми е има ли такова нещо при твоята приятелка или предизвиква само симпатии сред женското съсловие?

Както казах по-горе, опитвам се да проверя някои твърдения на практика, целта ми е да видя доколко са работещи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Март 28, 2013, 07:47:46 pm »
До скоро където и да съм зачитала, Пушйа си оставаше най-благоприятна, само дето никой не обясняваше защо точно е  такава, единственото, което отбелязваха като проблематично за тази накшатра е сключването на брак и отношенията в него. Неотдавна попаднах на сайт, който отбелязваше Пушйа като не особено щастлива (определено less fortunate).

Основен управител е Луната, но втори управител е Сатурн.
Да не би поради тази причина в някои източници се споменава, че не е особено щастлива?
Но на повечето места съм чела, че в Пушйа Сатурн (макар и не в особено приятелски знак) изявява по-положителните си характеристики.

Дотук познавам трима души с Луна в Пушйа, при двама от тях влиянието не е много читаво, но Луната попада в един знак с Раху по сидерал.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #97 -: Март 28, 2013, 07:54:52 pm »
Падата дава различен оттенък на Луните в една накшатра. Ето, това е за Пушйа - http://socionix.com/misc/astro/08%20Pushya.htm. В тази страница има и за останалите накшатри - http://forum.socionix.com/topic/3462-vedic-astrology-nakshatra/.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Март 28, 2013, 07:57:12 pm »
Снощи четох във форума на астро.ком тази тема http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1346429198 за един млад мъж, описващ себе си като голям карък. Тук http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1364408416 е западната му карта.

Прави ми впечатление, че и двете светила са силно ранени и участват в конфигурации с малефици и тежки планети.
Луната е в т-квадрат с Марс и Плутон, при това екзалтирала и в 8 дом. Слънцето е в опозиция със Сатурн, Уран и Нептун.

На тоя какво му е каръшкото? (нямам възможност да изчета цялата им дискусия)

Иначе и аз като Аброад за себе си мога да кажа, че съвсем без късмет не съм, но в доста сфери бих минала и за карък. Зависи какво разбираме под каръщина. Принципно не може на човек абсолютно в нищо и никъде да не му върви, все някъде трябва да бъде компенсиран с нещо.

ПП. А на мъжа от астрокомския форум сега му видях набързо "диагнозата", която сам си е поставил, направо ми звучи като черна станция, такъв да не ти е на главата.  :-X

Струва ми се, че има сериозни психологически проблеми - ще кажете кой ли няма, но неговият случай наистина изглежда труден. В основата обаче стоят неудовлетворени лунни и венериански потребности (в радикса са в рецепция), вероятно върху тези "липси" се гради неговата самооценка и усещането за празнота и липса на цел и посока, а и в голяма степен позицията му на лузър.

Цитат
I've experienced somewhat of a harsh life experience so far and these are the things I've experienced:

1) Mother died when I was 11, so no emotional security, comfort ever.
2) Treated poorly by family members including my grandmother when she I young.
3) Had to experience a difficult speech impediment which meant I could not speak properly for 90% of my life
4) Cannot fit it for some reason
5) No social relationships, used to be socially left out and isolated
6) Very harsh home life, sister is rebellious and lonely most of the time
7) No motivation to succeed in life
8 ) Used to be very handsome but now like like a old skinny man
9) Laughed at by other Indian people
10) At 23, achieved nothing
11) Not loved, valued or esteemed
12) Taken advantage of
13) NO FEMININE ENERGY-lost mother, sister harsh, no female cousins, no female friends
14) Bad luck-other people have fortunate people come into their life, I have none.
15) Never experienced the feeling of love ever
16) An isolated existence, no life.

I wish I was a educated male liked by women, unforutanetly, I'm not, have no charisma, no personality, no life.

DOB: 28/06/1989
Time: 11.28am
Place: Birmingham, England

« Последна редакция: Март 28, 2013, 08:13:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #99 -: Март 28, 2013, 08:13:25 pm »
От какво ли не се оплаква човекът. От жени добро не е видял - майка му умира, когато е на 11, зле третиран е от баба си и сестра си. Изолация, проблеми в общуването (причинени и от говорен дефект), ниско самочувствие, обект на подигравки. Като го четох, си помислех за най-простото обяснение - че всичко произтича от говорния дефект, който му е създал силни комплекси, както често се случва в такива ситуации. Но не видях пагубно влияние върху 2-рия му дом на пръв поглед. В темата със западната си карта пише, че има аналитичен ум, интересува се от всичко, чете много. Умно момче ми се струва. Меркурий и Юпитер в съвпад в 10-ти дом за добро образование, начетеност, лесно усвояване на знания и прилагане в работата. Луната му в 9-ти дом има силно кетувско влияние - в накшатра на Кету и аспектирана от него - за аналитичен ум. Но много Кету върху Луната може и да води до емоционално дистанциране, нерешителност, меланхолия, депресия, зависимости. Той смята за себе си, че няма късмет. Луната (У12) и Марс (У9) са във взаимна рецепция. Звучи прекалено просто - комбинация между 9-ти дом (късмет) и 12-ти (загуба). Но също може и да дава живот зад граница, религиозност, наклонност към изследвания, образование, насочено към изследвания.