Здравей Гост

ПРОГНОЗИ ЗА БЪДЕЩЕТО - 21.12.2020 г.

• 133 Отговора
  • 27737 Прегледи
*

Константин

Re: ПРОГНОЗИ ЗА БЪДЕЩЕТО - 21.12.2020 г.
« Отговор #60 -: Април 05, 2013, 10:40:45 pm »
До някаква степен може и да си прав/a :) Моите извинения за 5-месечната прогноза, грешката е моя :)
« Последна редакция: Април 05, 2013, 10:53:01 pm от Константин »

*

Константин

Re: ПРОГНОЗА 21.12.2020 година
« Отговор #61 -: Април 15, 2013, 01:11:08 am »
Критичен период: юли и особено август (квадрат Уран-Плутон, а после и с Юпитер). Очаквам бързо покачване на златото и нефта. До тогава ще се колебаят около сегашните цени (злато 1600$, нефт - 90$), така че който има пари да купува сега.   
Дано някой не те е послушал :) В момента златото е 1480 долара за тройунция, което е спад с около 6-7 % от прогнозираната ти моментна цена (това стана за една седмица, което показва колко далеч от реалността си) :) От прогнозите, които даваш си личи също, че нямаш особена представа от икономическите процеси и в частност търсенето и предлагането :) Единствено изключение прави (ако се случи) цената на златото да се покачва, тъй като при войни и икономически кризи златото е единствената застраховка и обективно погледнато в такива периоди цената му се покачва :) При икономическа криза обаче, цената на петрола ще се срине(отново обратно на прогнозата ти), тъй като е суровина, която се използва предимно в производствения процес, а в такива времена производствата на големите икономики се свиват :) В крайна сметка силно се надявам никой от форума да не слуша инвестиционните ти съвети, защото нищо добро не го очаква :)
П.С. Уточнявай, също така, вида на петрола (суров или Брент), защото има значима разлика в цената :)
П.С. 2 За да дадеш прогноза в съответната сфера от социално-икономическите процеси се иска нещо повече от общи познания,преглед на пресата и медиите :)
« Последна редакция: Април 15, 2013, 01:28:42 am от Константин »

« Отговор #62 -: Април 15, 2013, 09:29:55 am »

Дано някой не те е послушал :) В момента златото е 1480 долара за тройунция, което е спад с около 6-7 % от прогнозираната ти моментна цена (това стана за една седмица, което показва колко далеч от реалността си) :)

Вярно е, че златото се "срина" за 3 дни - обаче това не е ненормално. Поне докато не покаже трайна тенденция към спад. Подобни неща са присъщи на пазара. Те влияят на хората на къси позиции. Все пак някой трябва да печели и губи от тази игра. Ако няма такива временни движения - няма да има борса.
Причината за срива не ми е ясна още*. САЩ предложиха нов бюджет - силно рестриктивен. Може това да е причината. Глобално означава намерение за спиране на печатането на долари и свиване на дълговете. Дали обаче това ще се случи?! Това е въпросът, Хамлете... Така че нека да изчакаме все пак малко време. Може моята прогноза да не се окаже чак толкова грешна. (Контравъпрос: ако след месец златото пак се качи на 1560 долара - ти какво ще кажеш тогава за своите днешни "опровержения" на моите прогнози?)

*Според анализатори едната причина било намерението на Кипър да продава злато заради кризата. Запасите му в кюлчета обаче са само около 13,9 тона, което е малко според мен и надали може да се отрази съществено и трайно на цената. По-важни основания са: 1. поскъпването на щатския долар, 2. по-добрите перспективи за ускоряване на ръста в САЩ и нарастващият апетит към акции ... 3. данните за забавянето на китайската икономика, изнесени тези дни. Заглавие в новините: "Цената на златото със 7% срив за два дни, котировките паднаха под 1500 долара"
-------------
Цената на нефта се влияе силно от войни и дори само от засилване на напрежението някъде. Разбира се, че война с Иран ще качи цената доста. Поне временно. Дори изборите във Венецуела са важни за тази цена. Наследника на Чавес победи вчера - това значи запазване на статуквото там. 

Съществуват 3 вида суров нефт в зависимост от местодобива (а не от това дали е суров или не! Всичкия е суров.):
Brent - нефт от Северно море с добро качество, представлява микс от различни сортове. Към него са вързани котировките от Средиземно море, Скандинавския полуостров, Европа и част от петрола от Русия.
Dubai - Петрол, добиван в Близкия Изток. 
WTI (West Texas Intermediate) - Петрол, добиван в Северна Америка.

В момента цената на Брент е 94-95 долара, но фючърсите за май са на цена около 105 и падат. Заглавие в новините: "Цената на петрола с 5% спад за седмица"
« Последна редакция: Април 15, 2013, 09:39:58 am от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Константин

« Отговор #63 -: Април 15, 2013, 09:39:17 am »

Дано някой не те е послушал :) В момента златото е 1480 долара за тройунция, което е спад с около 6-7 % от прогнозираната ти моментна цена (това стана за една седмица, което показва колко далеч от реалността си) :)

Вярно е, че златото се "срина" за 3 дни - обаче това не е ненормално. Поне докато не покаже трайна тенденция към спад. Подобни неща са присъщи на пазара. Те влияят на хората на къси позиции. Все пак някой трябва да печели и губи от тази игра. Ако няма такива временни движения - няма да има борса.
Причината за срива не ми е ясна още*. САЩ предложиха нов бюджет - силно рестриктивен. Може това да е причината. Глобално означава намерение за спиране на печатането на долари и свиване на дълговете. Дали обаче това ще се случи?! Това е въпросът, Хамлете... Така че нека да изчакаме все пак малко време. Може моята прогноза да не се окаже чак толкова грешна. (Контравъпрос: ако другата седмица златото пак се качи на 1560 долара - ти какво ще кажеш тогава за своите днешни "опровержения" на моите прогнози?)

*Проверката ми в нета показа, че според анализатори едната причина било намерението на Кипър да продава златото заради кризата. Запасите му в кюлчета обаче са само около 13,9 тона, което е малко според мен и надали може да се отрази съществено и трайно на цената.

Цената на нефта се влияе силно от войни и дори само от засилване на напрежението някъде. Разбира се, че война с Иран ще качи цената доста. Поне временно. Дори изборите във Венецуела са важни за тази цена. Наследника на Чавес победи вчера - това значи запазване на статуквото там. 

Съществуват 3 вида суров нефт в зависимост от местодобива (а не от това дали е суров или не! Всичкия е суров.):
Brent - нефт от Северно море с добро качество, представлява микс от различни сортове. Към него са вързани котировките от Средиземно море, Скандинавския полуостров, Европа и част от петрола от Русия.
Dubai - Петрол, добиван в Близкия Изток. 
WTI (West Texas Intermediate) - Петрол, добиван в Северна Америка.

В момента цената на Брент е 94-95 долара, но фючърсите за май са на цена около 105 и падат.
Wikipedia, мисля, че беше редно да споменеш тези неща, когато даваше прогнози, а не да се нагаждаш спрямо събитията (нали в точно това обвиняваш повечето дами тук) :) Аз много добре знам, че е доста трудно да се даде дългосрочна прогноза на финансовите пазари и няма нищо срамно в това, че за момента си сбъркал :) Идеята ми е просто да не се ангажираш със съвети, кога и в какво хората да инвестират парите си :)

« Отговор #64 -: Април 15, 2013, 09:47:08 am »

Wikipedia, мисля, че беше редно да споменеш тези неща, когато даваше прогнози, а не да се нагаждаш спрямо събитията (нали в точно това обвиняваш повечето дами тук) :) Аз много добре знам, че е доста трудно да се даде дългосрочна прогноза на финансовите пазари и няма нищо срамно в това, че за момента си сбъркал :) Идеята ми е просто да не се ангажираш със съвети, кога и в какво хората да инвестират парите си :)

Пак не си ме разбрал. Нищо не нагаждам и не съм сбъркал (все още). Прогнозата ми е, че след 6 месеца нито икономиката, нито политиката ще се запазят в този вид. Сегашните тенденции ще се обърнат. Сега цените падат - тогава ще се вдигат. Основание: политически и военни трусове на есен, но преди това ще има икономически "трус" през август. Що се отнася до съветите ми да се купува петрол и злато - нали не си мислиш, че тук е пълно с хора, които имат свободни по 2-3 милиона в зелено и чакат съвет от мен! Това е по-скоро принципна позиция "как да се постъпва в несигурно време" - чрез запасяване. Разбира се че който е на къси позиции ще загуби, ако купи злато и го продаде след 1-2 седмици. Аз неслучайно замразих темата до септември. Тогава се броят пилците - на есен!

*

Константин

« Отговор #65 -: Април 15, 2013, 10:04:49 am »
Разбира се, че за момента грешиш :) Ти каза, че златото ще варира около 1600 долара, в момента е 1425 ( над 10% спад), това драги ми КИ на финансовите пазари, където се търгува с ливъридж не е просто вариране,а си е стабилен спад :) А че прогнозираш след 6 месеца да има промяна по света, тук няма да коментирам :)
П.С. Още си чакам отговора на предположенията ми за планетарните ти конфигурации :)

« Отговор #66 -: Април 15, 2013, 10:32:57 am »
Няма такъв израз: за момента грешиш. Ако съм направил прогноза за септември-октомври, дали съм познал може да се каже ЧАК след това. А не преди това. Може да греша за момента, ама прогнозата ми не е за момента, а за след 6 месеца! Златото може да стане и 5 цента утре - но е важно каква ще му е цената на 1 октомври примерно! Чак тогава ще разберем дали съм познал или не!

Пуснал съм карти на Иран за август и септември. Правени са преди 2-3 седмици. Междувременно стана нещо ново и важно. Насрочени са избори в Иран за 15 юни 2013. Аятолах Али Хаменей силно желае да смени президента Махмуд Ахмадинеджад със свой човек и вероятно ще успее... Това означава, че управлението ще се втвърди още повече, защото религ.съвет от молли е по-консервативен от Ахмадинеджад и неговото бъдещо протеже, което няма да спечели и дори може да не се "класира" за изборите, ако го филтрират. А това подкрепя прогнозата ми за политически сътресения след август.

А че прогнозираш след 6 месеца да има промяна по света, тук няма да коментирам :)

Затова по-добре не коментирай изобщо. И аз няма да коментирам повече ...до септември!

*

Константин

« Отговор #67 -: Април 15, 2013, 10:36:07 am »
Извини ме за грешката, "ти грешиш" :) Ти май четеш доста избирателно и си мениш казаното след всеки пост, може и да съм сгрешил за слънцето ти в Козирог :( След като даваш прогноза, че златото ще варира около 1600 преди покачването си, а в момента то е паднало с 10 %, как го наричаш ? Може би правилна прогноза ? :) Сега е момента да дам и аз своята прогноза, която ще е в твой стил - Златото ще мине 2000 долара до 10 години  :mellow:
« Последна редакция: Април 15, 2013, 10:40:39 am от Константин »

« Отговор #68 -: Април 15, 2013, 10:41:41 am »
Извини ме за грешката, ти грешиш :) Ти май четеш доста избирателно и си мениш казаното след всеки пост, може и да съм сгрешил за слънцето ти в Козирог :( След като даваш прогноза, че златото ще варира преди покачването си, а в момента то е паднало с 10 %, как го наричаш ? Може би правилна прогноза ? :)
Не го наричам никак. Нито правилна, нито грешна. Думата "варира" е относителна. 10% от 1600 е 160. Ще станат 10% като слезе на 1440. Това ще е утре може би. Но нищо не значи. Може да падне и до 1400. Днес борсата отвори на 1484. Важно е колко ще струва в края на септември. Не карам никого да играе ден за ден.

Сега е момента да дам и аз своята прогноза, която ще е в твой стил - Златото ще мине 2000 долара до 10 години  :mellow:
Не, ще мине 2000 до 2 години, не до 10.

*

Константин

« Отговор #69 -: Април 15, 2013, 10:45:21 am »
Най-ниската стойност за деня (до този момент) е 1423, което значи разлика 177 или приблизително 11 %. Важното не е само колко ще струва в края на септември, а под каква стойност няма да падне до септември, защото може да си фалирал дотогава ;)
П.С. Продължавам да си чакам отговора

« Отговор #70 -: Април 15, 2013, 10:53:00 am »
Важното не е само колко ще струва в края на септември, а под каква стойност няма да падне до септември, защото може да си фалирал дотогава ;)

Ако си на "къси позиции" може да си фалирал още вчера, НО ако си направил дългосрочна инвестиция - не ти пука колко ще падне. Важно е колко ще е цената накрая.
Освен това моята прогноза беше за Иран, а златото и нефта бяха съпътстващи и свързани с тази прогноза.

« Отговор #71 -: Април 15, 2013, 10:54:44 am »
Изборите в Иран не са нещо ново и сензационно. И те "избират" президент на всеки 4 години, като всеки президент има право на максимум 2 последователни мандата. Затова настоящият няма право да се кандидатира. Предните избори бяха през 2009-та. И всеки президент е човек на аятолаха.

*

Константин

« Отговор #72 -: Април 15, 2013, 10:55:25 am »
Хахахаха, а това ме разби :D Ако съм на "къси" малки ми Ки, означава, че съм заложил, че цената ще пада (Проучи какво означава жаргонът "къси" или "мечи" на финансоврите пазари). А щом съм заложил, че цената ще пада, а тя пада, дали ще съм фалирал ? :D

*

Papy

• 4343
« Отговор #73 -: Април 15, 2013, 10:55:59 am »
Брейй, две-три момченца има в тоя форум, и успяха да се скарат
Стига сте се разправяли, че перушина вече хвърчи
Времето ще покаже

*

Нова

• 3491
« Отговор #74 -: Април 15, 2013, 10:58:58 am »
 :kissd:

Папи, като те видя във форума и ми става едно такова леко на душата. Много мъ кефиш.

« Отговор #75 -: Април 15, 2013, 11:11:18 am »
Хахахаха, а това ме разби :D Ако съм на "къси" малки ми Ки, означава, че съм заложил, че цената ще пада (Проучи какво означава жаргонът "къси" или "мечи" на финансоврите пазари). А щом съм заложил, че цената ще пада, а тя пада, дали ще съм фалирал ? :D

Open            1.484,10                 Day before         1.478,80
Daily Low      1.427,35                  Daily High         1.495,30

Ако си на къси позиции и си заложил на падане на цената, но трябва да ги закриваш при определена лимитирана загуба - пак може да фалираш, ако цената се качи междувременно над позволената ти загуба. В нашия случай от вчера: при високата цена от 1.495 може да си изгърмял... Защото борсата е отворила на 1484. Ти може да си заложил примерно при цена 1440 и да си дал очаквана цена 1410 (тоест минус 30 долара), но след 1 час да има "скок" до най-високата за деня - 1495! Разликата е над 45 долара - загуба! Зависи какъв лимит имаш и при автоматично закриване на позициите - си вътре с 45 долара. Същото става и при дълги позиции за покачване, разбира се, но при неочакван спад под лимита ти...

При дългосрочна инвестиция на твои пари - не губиш нищо от движението на курса. Защото не играеш на борсата. Правиш ли разлика между купуването на хартийки по електронен път и инвестиция в злато. Аз говоря за второто, а не за първото. Купуваш си 5 кюлчета и не ти пука какво става на борсата. )))

Иначе се извинявам, ако съм сбъркал някой термин неволно. Аз не играя на борсата и мнението ми е, че това там си е чист хазарт.
Дериватите са най-лошата част на капитализма.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 11:18:50 am от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
« Отговор #76 -: Април 15, 2013, 11:14:48 am »
Аз ако разбирах толкова от борсови индекси, нямаше да си клатя краката пред астросайта.

Иначе теорията и аз съм я учила.

*

Papy

• 4343
« Отговор #77 -: Април 15, 2013, 11:20:59 am »
:kissd:

Папи, като те видя във форума и ми става едно такова леко на душата. Много мъ кефиш.

Радвам се, че нося радост  :58:

« Отговор #78 -: Април 15, 2013, 11:22:28 am »
Аз ако разбирах толкова от борсови индекси, нямаше да си клатя краката пред астросайта.

Иначе теорията и аз съм я учила.

Освен да разбираш - ти трябват и купища пари! Само с теория не става. Ако говоря за мен - изобщо не ме влече борсата.
А и дори да знаеш много за борсовите индекси - пак може да се прецакаш! Нали казах - за мен това е повече хазарт - 60%, и по-малко икономика - 40%..

*

Константин

« Отговор #79 -: Април 15, 2013, 11:26:38 am »

Open            1.484,10                 Day before         1.478,80
Daily Low      1.427,35                  Daily High         1.495,30

Ако си на къси позиции и си заложил на падане на цената, но трябва да ги закриваш при определена лимитирана загуба - пак може да фалираш, ако цената се качи междувременно над позволената ти загуба. В нашия случай от вчера: при високата цена от 1.495 може да си изгърмял... Защото борсата е отворила на 1484. Ти може да си заложил примерно при цена 1440 и да си дал очаквана цена 1410 (тоест минус 30 долара), но след 1 час да има "скок" до най-високата за деня - 1495! Разликата е над 45 долара - загуба! Зависи какъв лимит имаш и при автоматично закриване на позициите - си вътре с 45 долара. Същото става и при дълги позиции за покачване, разбира се, но при неочакван спад под лимита ти...

При дългосрочна инвестиция на твои пари - не губиш нищо от движението на курса. Защото не играеш на борсата. Правиш ли разлика между купуването на хартийки по електронен път и инвестиция в злато. Аз говоря за второто, а не за първото. Купуваш си 5 кюлчета и не ти пука какво става на борсата. )))

Иначе се извинявам, ако съм сбъркал някой термин неволно. Аз не играя на борсата и мнението ми е, че това там си е чист хазарт.
Дериватите са най-лошата част на капитализма.
Не е нужно да ми обясняваш механизмите и как може да се фалира, защото търгувам от години и съм фалирал(когато бях по-неопитен) точно по примера който даваш :) А за всичко останало (освен, частта за хазарта) съм съгласен с теб :)